Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Last edited:
το πρώτο δεν έχει εξαερισμό.
Από τα άλλα προτιμώ αυτά με τετράγωνη τρύπα για iec.
Την στρόγγυλη την παλεύουμε

το πρώτο δεν έχει εξαερισμό.
Από τα άλλα προτιμώ αυτά με τετράγωνη τρύπα για iec.
Την στρόγγυλη την παλεύουμε

Για τη στρογγυλή – εάν λές για τετράπινο ρεύματος
Αν δεν έχεις ακόμα καλό ποτήροτρύπανο 22mm , πάρε ένα
Βολεύει για κάθε βύσμα balanced / netutric / amphenol κ.ο.κ.

Για τη στρογγυλή – εάν λές για τετράπινο ρεύματος
Αν δεν έχεις ακόμα καλό ποτήροτρύπανο 22mm , πάρε ένα
Βολεύει για κάθε βύσμα balanced / netutric / amphenol κ.ο.κ.

γενικά με τα αλουμίνια και λαμαρίνες ζορίζομαι...

Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

γενικά με τα αλουμίνια και λαμαρίνες ζορίζομαι...

Σε τι ακριβώς ζορίζεσαι;Μπορεί να υπάρχει λύση απλή,να την βρούμε...

Οκ,μικρός οδηγός τρυπήματος.

Πρώτα σημαδεύεις και πατάς μια πόντα με ένα ατσαλόκαρφο ή κάτι τέτοιο για να μην σου φεύγει το τρυπάνι.
Κοιτάς τα τρυπάνια σου να είναι καλά και να κόβουν.(Δοκιμάζεις με το δάχτυλο,πρέπει όντως να είναι κοφτερά.)
Καλό είναι για το κάθε υλικό να έχεις δικό του τρυπάνι,υπάρχουν για κάθε μέταλλο.

Πες τώρα πως θέλεις τρύπα 10mm.
Αρχίζεις με τρυπάνι Νο 4,μετά 6,μετά 8 και στο τέλος πας στο 9.(Αν θέλεις σφιχτό 10,αν θέλεις μπόσικο πας 10,εννοείται.)
Στροφές από λίγες ως μέτριες,θα το δεις στην πράξη,κι όχι ζόρισμα στο δράπανο,μόνο καλό κράτημα σε ορθή γωνία.
Καλό είναι κάθε 5-10 δευτερόλεπτα τρυπήματος να έχεις δίπλα ένα ποτηράκι και να βουτάς το τρυπάνι σου στο νερό να παγώνει.

Ποτηροτρύπανα για μέταλλα,καλό είναι να είναι καρβιδίου,αλλιώς θα βασανιστείς.
Το ίδιο και για φρεζοτρύπανα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Σε τι ακριβώς ζορίζεσαι;Μπορεί να υπάρχει λύση απλή,να την βρούμε...

βασικά δεν έχω σωστές μύτες και φυσικά κάθετο δράπανο

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Pho

βασικά δεν έχω σωστές μύτες και φυσικά κάθετο δράπανο

Χωρίς σωστές μύτες,άστο...
(Κοίτα παραπάνω)

Re: Απάντηση: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Οκ,μικρός οδηγός τρυπήματος.

Πρώτα σημαδεύεις και πατάς μια πόντα με ένα ατσαλόκαρφο ή κάτι τέτοιο για να μην σου φεύγει το τρυπάνι.
Κοιτάς τα τρυπάνια σου να είναι καλά και να κόβουν.(Δοκιμάζεις με το δάχτυλο,πρέπει όντως να είναι κοφτερά.)
Καλό είναι για το κάθε υλικό να έχεις δικό του τρυπάνι,υπάρχουν για κάθε μέταλλο.

Πες τώρα πως θέλεις τρύπα 10mm.
Αρχίζεις με τρυπάνι Νο 4,μετά 6,μετά 8 και στο τέλος πας στο 9.(Αν θέλεις σφιχτό 10,αν θέλεις μπόσικο πας 10,εννοείται.)
Στροφές από λίγες ως μέτριες,θα το δεις στην πράξη,κι όχι ζόρισμα στο δράπανο,μόνο καλό κράτημα σε ορθή γωνία.
Καλό είναι κάθε 5-10 δευτερόλεπτα τρυπήματος να έχεις δίπλα ένα ποτηράκι και να βουτάς το τρυπάνι σου στο νερό να παγώνει.

Ποτηροτρύπανα για μέταλλα,καλό είναι να είναι καρβιδίου,αλλιώς θα βασανιστείς.
Το ίδιο και για φρεζοτρύπανα.

τη διαδικασία την ξέρω την έχω δει από κοντά όταν τρύπησα το βουβάλι, αλλά δεν θέλω να ξαναυποχρεωθώ στον ίδιο.
και το θέμα δεν είναι οι μικρές τρύπες των 2 χιλιοστών, αλλά εκείνες των δυό εκατοστών.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic

Χωρίς σωστές μύτες,άστο...
(Κοίτα παραπάνω)

αν κάποιος μου έδειχνε ποιές είναι οι σωστές....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded

αν κάποιος μου έδειχνε ποιές είναι οι σωστές....

Για αλουμίνιο,θα πάρεις τρυπάνια HSS (τύπος είναι,όχι μάρκα) και θα τα φυλάς σαν τα μάτια σου.
Μακριά από ξύλα κι άλλα μέταλλα,θα τα χαλάσεις αν τρυπήσεις κάτι τέτοιο.
Κάτι τέτοιο.

έχεις και λινκ ή να τρέχω σε σιδηρικά γενικώς.
για τις μεγάλες διαμέτρους?
από στροφές?
ισχύ?
έχω B&D και Dremel...

Εδώ φτηνά.Θα χρειαστεί κι αυτό μαζί.

Ρίξε και ματιές για βάση για το B&D αν κάνει καμία.
(Οχι για ζόρια,το ξαναλέω...)

(Στροφές λέει από κάτω στο καθένα για την κάθε δουλειά.)

Last edited:
Η βάση για δράπανο είναι πονεμένη ιστορία.. οι οικονομικές είναι πρακτικά άχρηστες (έχουν τζόγους οπότε η ακρίβεια πηγαίνει περίπατο..) και αν πας σε καλή πλησιάζεις σε κόστος δράπανο με δικιά του βάση. Εγώ τελικά πήρα ένα (οικονομικό) τέτοιο και καθάρισα.. ένα από αυτά έχω αν θυμάμαι καλά: http://www.toolstore.gr/δράπανο-κολωνάτο-c-1_200.html

Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Η βάση για δράπανο είναι πονεμένη ιστορία.. οι οικονομικές είναι πρακτικά άχρηστες (έχουν τζόγους οπότε η ακρίβεια πηγαίνει περίπατο..) και αν πας σε καλή πλησιάζεις σε κόστος δράπανο με δικιά του βάση. Εγώ τελικά πήρα ένα (οικονομικό) τέτοιο και καθάρισα.. ένα από αυτά έχω αν θυμάμαι καλά: http://www.toolstore.gr/δράπανο-κολωνάτο-c-1_200.html

Και πολύ καλά έκανες,για μικρές-μέτριες δουλειές είναι μια χαρά.
Οι υπόλοιπες είναι απλώς λύσεις ανάγκης αλλά για ψιλοδουλειές κάτι καταφέρνουν.
Με μια καλή πόντα πριν,δεν πάνε πουθενά.Απλώς βοηθάνε να το έχεις κάθετα.
Εγώ ας πούμε για να κάνω μια τρύπα το χρόνο,θα έπαιρνα αυτό.

αν έχεις αυτό που κάνει 100.....ντέφι να γίνει....
αλλά αν έχεις το άλλο, είσαι βιοτέχνης.

ήδη το Phonostage πήγε στα 350-400 με κουτιά...
Αν βάλουμε και άλλα 150 για τρυπανικά....

οι μικρες και οικονομικές κολώνες κάτι λένε, αλλά και πάλι υπάρχει το θέμα σταθεροποίησης του κομματιού που τρυπάς