Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Αυτό είναι χαριτωμένο ακόμα και μόνο για σωστή οριζοντίωση του δραπάνου σε πρόχειρες δουλειές.. :smile:

Ε μα ναι,για τίποτα άλλο δεν κάνει.
Πάντως δεν είμαι και σίγουρος πως χωράει ποτηροτρύπανο μεγαλούτσικο,οπότε με επιφύλαξη..

οι μικρες και οικονομικές κολώνες κάτι λένε, αλλά και πάλι υπάρχει το θέμα σταθεροποίησης του κομματιού που τρυπάς

http://www.toolstore.gr/σφικτήρες-πιάστρες-c-108_117.html
Μόνο πάγκο μην ζητήσεις,πάνε ακριβοί οι καλοί..

Πέραν των παραπάνω προβληματισμών μου – του τύπου, τι στραβά μπορεί να πηγαίνει εάν δεν κάνω το 40db αλλά το 43db και το τροφοδοτώ 6mV ?
(Και συνδέεται και με αντιστάσεις που δεν έχω.)
Παρατηρώ ότι στη θέση C4 κάποιοι χρησιμοποιούν 3,3μF
Για καλό το κάνουν -μετά από παρατήρηση- ή τον είχαν στον συρτάρι?

Στο κεφάλαιο gain λεει ανάλογα με την κεφαλη don't populate q2 r3 use ... r3.
Στην περίπτωση μου 0.3 mv οκ δεν βαζω τίποτα q2 r3. Τα αφνω κενα ή βραχυκυκλωνω pads?
R2 τι κάνω? Οτι έχουμε προϋπολογησει για τα 369?

y4atasav.jpg

Επανέρχομαι στο θέμα της r13.
Τα pads στο τυπωμένο σε προδιαθέτουν για μεγαλύτερη αντίσταση απο αυτή που έχει το σακουλάκι.
Επίσης ο παραπάνω έχει βάλει μια μεγάλη πράσινη.
Να κολλησω την τόσο δούλα cpf2 1.2k?
Είμαι με το κολλητηρι στο χερι....

Last edited:
@tmjuju

Απέφυγε MKS C2x. Μόνο προσωρινά. 6mV στά 43dB μπορεί νά κλιπαρουν τό στάδιο εισόδου λόγω διαφοράς στίς τιμές αντιστάσεων τοπικής ανάδρασης καί φόρτου από τό 40dB εκεί. Άν θές νά τό ρισκάρεις, καλό είναι νά έχεις ακόμα 3dB λόγω προενισχυτή κέρδους Χ1, καί νά δείς τί γίνεται άν "σπάει" στούς δυνατοτερούς σου δίσκους μέχρι νά έχεις τά άλλα νούμερα Ω. Καί αντικαθιστάς αργότερα, 3 υλικά είναι.

Στο κεφάλαιο gain λεει ανάλογα με την κεφαλη don't populate q2 r3 use ... r3.
Στην περίπτωση μου 0.3 mv οκ δεν βαζω τίποτα q2 r3. Τα αφνω κενα ή βραχυκυκλωνω pads?

Μέ 0.3mV κεφαλή θές 62-63dB σετάρισμα με φούλ όλα τά εξαρτήματα επάνω.
Γιά όποιους πάνε για παρακάτω κέρδος μιάς καί τό ανέφερες, Q2, R3=Κενά. Άν βραχυκυκλώσεις εκεί θά κάνες ζημιά.

Επανέρχομαι στο θέμα της r13.
Τα pads στο τυπωμένο σε προδιαθέτουν για μεγαλύτερη αντίσταση απο αυτή που έχει το σακουλάκι.
Επίσης ο παραπάνω έχει βάλει μια μεγάλη πράσινη.
Να κολλησω την τόσο δούλα cpf2 1.2k?
Είμαι με το κολλητηρι στο χερι....

ΝΑΙ κόλλα την, είναι ειδική είπαμε, ανθεκτική. Βάλτη κάπως ψηλά νά αερίζεται. Άστον τόν Αυστραλό είχε μία 2W KIWAME καί έβαλε. Λαλακία έκανε. Μεγάλα ppm Carbon film στήν πιό ζεστή θέση.

Re: Απάντηση: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

@tmjuju

Απέφυγε MKS C2x. Μόνο προσωρινά. 6mV στά 43dB μπορεί νά κλιπαρουν τό στάδιο εισόδου λόγω διαφοράς στίς τιμές αντιστάσεων τοπικής ανάδρασης καί φόρτου από τό 40dB εκεί. Άν θές νά τό ρισκάρεις, καλό είναι νά έχεις ακόμα 3dB λόγω προενισχυτή κέρδους Χ1, καί νά δείς τί γίνεται άν "σπάει" στούς δυνατοτερούς σου δίσκους μέχρι νά έχεις τά άλλα νούμερα Ω. Καί αντικαθιστάς αργότερα, 3 υλικά είναι.

Κατατοπιστικότατος, ΤΝΧ!
Μάλλον θα κάνω μια προσπάθεια το 43dB για αρχή –να μην περιμένω τα υλικά – και βλέπουμε.

5Κ6 1W R13 έχεις ωστόσο; 3μ3 στήν έξοδο έβαλαν λόγω συρτάρι μερικοί. Δέν κάνει διαφορά, έχει προκαθορίσει ό C3.

R2, R3 ότι προτείνει ό πίνακας σύμφωνα μέ τό IDSS τών 369 σου.

c2x λές όχι mks ?

εγώ την έκανα την λαλακία και πήρα mks από mouser ...

οι ρώσικοι k73-16 κάνουν ? (έχω μερικούς στο συρτάρι) ...

...τουλάχιστον μέχρι να έρθει κάτι καλύτερο από hificollectve .....

Last edited:
Οι r2x r4x που κολλανε διπλα στα q1x q6x θελουν κσποια προσοχή...απόσταση...???

Όχι, βάλτες έτσι ώστε γιά ελάχιστο ποδαράκι περίσσευμα. Είναι gate stoppers.

Δεύτερη μέρα σήμερα πηγε αρκετά καλά. Τελείωσα με τις αντιστάσεις που είναι φιξ τιμες και με μικρα αλλα εξαρτήματα και πυκνωτακια.
Χτες πρωτη μερα ματσαρισα λεντ ομαδες μέχρι εκατοστό. Παρ όλα αυτα λεω να τις κολλήσω πρόχειρα σε σειρά και να ξανά μετρήσω.
Επόμενο βήμα ματσαρισμα τρανζίστορ η τροφοδοτικό. ..

Έξω πάει καλά...όπου να'ναι θά δώσουν δείγματα καί οί εδώ μέσα.:ernaehrung004:

387970d1387200928-simplistic-njfet-riaa-njfet.jpg