Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Είπε μίνικιτ + διάφορα πού είχε. Βλέπεις καί δύο ξεκάρφωτους πράσινους απλούς Muse. Αυτοί πού έχουν καβάτζα υλικά και εμπειρία συνήθως κάνουν μία ζυγιστική καί άν δούνε νόημα τά σενιάρουν αργότερα ίσως.

Ά μήν τό ξεχάσω, ό Τσάγιας έβγαλε λίστα εγγραφών γιά αργοπορημένους. Έχει βάλει όλα τά γνωστά αλλά καί μία νέα PCB γιά ανορθώσεις τού phono πού κανόνισα γιά ασορτί ευκολία.

Ρεζουμέ εντός:
http://www.diyaudio.com/forums/grou...lded-simplistic-phono-pcb-39.html#post3740450

Re: Απάντηση: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

5Κ6 1W R13 έχεις ωστόσο; 3μ3 στήν έξοδο έβαλαν λόγω συρτάρι μερικοί. Δέν κάνει διαφορά, έχει προκαθορίσει ό C3.

Όχι δεν έχω , μάλλον hificollective θα καταλήξω να παίρνω, αλλά δεν μου δίνει express.
Το μόνο που μπορώ να κάνω ως τότε είναι να παραλληλίσω μερικές .25 τανταλίου. Αλλά φυσικά είναι προσωρινή λύση.

Ά μήν τό ξεχάσω, ό Τσάγιας έβγαλε λίστα εγγραφών γιά αργοπορημένους. Έχει βάλει όλα τά γνωστά αλλά καί μία νέα PCB γιά ανορθώσεις τού phono πού κανόνισα γιά ασορτί ευκολία.
Α μάλιστα άργησε η πλακέτα ανόρθωσης, αλλα δε πειράζει

Το Point to point μου βγήκε σα τάρανδος,
Θέλει κλάδεμα
Αλλά είναι μέσα στο πνεύμα των εορτών :D

Α μάλιστα άργησε η πλακέτα ανόρθωσης, αλλα δε πειράζει

Το Point to point μου βγήκε σα τάρανδος,
Θέλει κλάδεμα
Αλλά είναι μέσα στο πνεύμα των εορτών :D
και εγώ για τάρανδο αλά λαμπιζάτορα με βλέπω...

τώρα που ερχόμουν στο λεωφορείο διάβαζα ξανά....
μερικές πρόχειρες απορίες!
1. Don't use insulation pads, just a tiny drop of thermal grease for the IRF9530..What about the 9610? Same applies?
2. sink back είναι η άλλη πλευρά απο εκεί που είναι το ΤΟ-220 να υποθέσω...
3. C2x in PSU when MKP should keep one leg in the big pad next to the R5x...Λίγο ξεκαθάρισμα εδώ?
4. Coax (προδιαγραφή για RG174)..όχι δηλαδή απλό μπλεντάζ?
5. When anodized box panels don't show continuity, link them.... Πού πάει το them στα δυό κουτιά? Δηλαδή ? κάποιο πρόχειρο σχηματικό ή φωτογραφία κάποιου που το έφτιαξε θα βοηθούσε...
6. Input load DIP switch. Ασχέτως της ρύθμισης και επιλογής gain μπορούμε να δοκιμάζουμε τιμές από τις προδιαγεγραμμένες ή άλλες της αρεσκείας μας μέχρι να μας αρέσει καλύτερα?

...αυτά τα ολίγα για την ώρα (και ευχαριστώ προκαταβολικά - χαζεύω και το diyaudio νήμα, αλλά εδώ είναι διαφορετική κοινότητα...:worshippy:)

τώρα που ερχόμουν στο λεωφορείο διάβαζα ξανά....
μερικές πρόχειρες απορίες!
1. Don't use insulation pads, just a tiny drop of thermal grease for the IRF9530..What about the 9610? Same applies?
2. sink back είναι η άλλη πλευρά απο εκεί που είναι το ΤΟ-220 να υποθέσω...
3. C2x in PSU when MKP should keep one leg in the big pad next to the R5x...Λίγο ξεκαθάρισμα εδώ?
4. Coax (προδιαγραφή για RG174)..όχι δηλαδή απλό μπλεντάζ?
5. When anodized box panels don't show continuity, link them.... Πού πάει το them στα δυό κουτιά? Δηλαδή ? κάποιο πρόχειρο σχηματικό ή φωτογραφία κάποιου που το έφτιαξε θα βοηθούσε...
6. Input load DIP switch. Ασχέτως της ρύθμισης και επιλογής gain μπορούμε να δοκιμάζουμε τιμές από τις προδιαγεγραμμένες ή άλλες της αρεσκείας μας μέχρι να μας αρέσει καλύτερα?

...αυτά τα ολίγα για την ώρα (και ευχαριστώ προκαταβολικά - χαζεύω και το diyaudio νήμα, αλλά εδώ είναι διαφορετική κοινότητα...:worshippy:)

Ας κάνω μια προσπάθεια και εάν κάνω λάθος – είμαι σίγουρος ότι θα με διορθώσετε

1. εφόσον οι ψήκτρες δεν έρχονται σε επαφή με το σασί , δεν είναι απαραίτητο να βάλεις κάποια μορφή μόνωσης, αρκεί μια σταγόνα θερμοαγώγιμης πάστας. ΙΜΗΟ πάρε μια κομπιουτεράδικη να έχεις όταν ξαναπεράσεις από κάποιο αντίστοιχο μαγαζί, φθηνή είναι και πολύ καλύτερη από τις τυπικές ηλεκτρολογικές. Αν θες πάρε και την arctic silver ceramique που δεν είναι ηλεκτρικά αγώγιμη μη τυχών και σου χρειαστεί κάπου αλλού. Μπορείς να βάζεις άφοβα μαζί με μόνωση όποτε χρειαστεί.
2. ναι η πίσω πλευρά
3. χωροταξικό, θα βρεις τα pads
4. τα δύο σασί να έχουν καλή ηλεκτρική επαφή μεταξύ τους. Μην την πατήσεις με αναδώσεις και δεν έχεις επαφή. Σύνδεσε με το καλώδιο τα δύο κουτιά και δες εάν έχουν μικρή ωμική αντίσταση μεταξύ τους.
5. ναι, ακριβώς όπως συμβαίνει σε αρκετά ρυθμιζόμενα phono της αγοράς. Το load εξαρτάται από την κεφαλή σου. Γενικά ξεκινάς με 47Κ που είναι ψευτο στάνταρ, δες και τι λένε για την κεφαλή σου. Για αυτό και η βασική 47Κ εκεί είναι κρίσιμη , και πέραν της dale , προτείνεται και Ζfoil. Εάν βρεις το ιδανικό load για την κεφαλή σου , θα μπορούσες να βάλεις μια σωστή ή δυο σωστές zfoil. Για αρχή και για να πειραματιστείς εάν δε βρίσκεις πληροφορίες και συμβουλές για την κεφαλή σου, ξεκίνα με 47Κ συν την πρώτη αντίσταση

Εφόσον έχω κατανοήσει και σωστά:
Αντίστοιχα θέλει και λίγο πείραμα C2Y. Εκεί όπως λέει και ο salas, θέλει και δοκιμή +/- 50 pF άντε +/-100 pF , και προσεκτική ακρόαση, εφόσον δεν έχουμε μετρητικές διατάξεις.
Νομίζω ότι τα 100pf για αρχή είναι ψευτο στάνταρ συν καμία 50αρια από τα καλώδια του βραχίονα. Καλά λέω ότι αθροίζονται, ή κοιτάω λάθος σημείο για το capacity load?

1. καταλαβαίνω το νόημα. Δεν κατάλαβα αν γίνεται αναφορά στο 9530 μόνο και όχι και στο 9610. Αν είναι για οικονομία λόγου οκ...

για την c2y κατάλαβα και εγώ το ίδιο.

Αντίστοιχα θέλει και λίγο πείραμα C2Y. Εκεί όπως λέει και ο salas, θέλει και δοκιμή +/- 50 pF άντε +/-100 pF , και προσεκτική ακρόαση, εφόσον δεν έχουμε μετρητικές διατάξεις.
Νομίζω ότι τα 100pf για αρχή είναι ψευτο στάνταρ συν καμία 50αρια από τα καλώδια του βραχίονα. Καλά λέω ότι αθροίζονται, ή κοιτάω λάθος σημείο για το capacity load?

Προσοχή, η C2Y είναι για την RIAA και είναι παράλληλη με την C2, ώστε να φτάσουνε μαζί στα 15,2nF και όχι για την φόρτηση της κεφαλής, που δεν χρειάζεται εδώ. Ιδανική τιμή για μένα 15,150 μέχρι 15,200 nF εφόσον έχετε κάποιο καλό LCR να τις μετρήσετε. Μπορείτε βέβαιβα να πειραματιστείτε λίγο πιό πάνω ή κάτω ανάλογα με το σύστημα σας.

Προσοχή, η C2Y είναι για την RIAA και είναι παράλληλη με την C2, ώστε να φτάσουνε μαζί στα 15,2nF και όχι για την φόρτηση της κεφαλής, που δεν χρειάζεται εδώ. Ιδανική τιμή για μένα 15,150 μέχρι 15,200 nF εφόσον έχετε κάποιο καλό LCR να τις μετρήσετε. Μπορείτε βέβαιβα να πειραματιστείτε λίγο πιό πάνω ή κάτω ανάλογα με το σύστημα σας.

Ευχαριστώ για την άμεση διόρθωση!!!
Το capacity load, το πειράζουμε εκεί μαζί με τις Rx , ή δε το πειράζουμε καθόλου?

Ειδικα για MC δεν χρειαζεται. Και για MM θα πειραματιζομουν πρωτα με διαφορετικη φορτιση απο την στανταρντ 47κ και μετα με επιπλεον φορτιση με πυκνωτη στην εισοδο.

Ειδικα για MC δεν χρειαζεται. Και για MM θα πειραματιζομουν πρωτα με διαφορετικη φορτιση απο την στανταρντ 47κ και μετα με επιπλεον φορτιση με πυκνωτη στην εισοδο.
TNX!
Καλά γουστάρω πολύ το avatar σου, ήθελα να στο πω μέρες.
Ο Zappa ο δάσκαλος μπορεί να έκανε πάρτι με τα CD
Έχω σε βινίλιο το ένα και μοναδικό που έβγαλε από τη σειρά You Cant Do That On Stage Any More
Και περιλαμβάνει το Plastic People
Τα σπάει, πάντα το γούσταρα το κομμάτι αυτό μαζί με τη θέα του δίσκου που γυρνάει.

Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

4. τα δύο σασί να έχουν καλή ηλεκτρική επαφή μεταξύ τους. Μην την πατήσεις με αναδώσεις και δεν έχεις επαφή. Σύνδεσε με το καλώδιο τα δύο κουτιά και δες εάν έχουν μικρή ωμική αντίσταση μεταξύ τους.

Γιά τά πανελάκια τού ίδιου τού κυρίως κουτιού αναφέρει. Φάτσες, πίσω, πάνω, κάτω, πλάγια. Από ανοδίωση ή μπογιά μερικές φορές σέ κάποια μοντέλα δέν κάνουν όλα ηλεκτρική επαφή. Πρέπει νά έχει καλή θωράκιση καί καλή γείωση τό κουτί γιά τό φόνο. Κάνεις έλεγχο μέ τό πολύμετρο άν δείχνουν πολύ χαμηλή Ωμική συνέχεια, καί ή ξύνεις μεταξύ τους σέ κάποιο σημείο, κάποια άλλη μή ανωδιωμένη βίδα βάζεις, ή ενώνεις μέ κάποιο καλώδιο σέ μία βίδα τού μονωμένου πάνελ από τό κεντρικό μπορνάκι γιά τή γείωση τού πικάπ, τέλος πάντων κάτι πρακτικό ώστε νά τό κάνεις τό κουτί σίγουρα γειωμένο κλωβό. Βοηθάει γιά RF, EMI, βόμβους.

Μεταξύ τών δύο κουτιών δέν βάζεις κάτι έξτρα, τά συσχετίζουν οί γειώσεις τών τροφοδοτικών μέσα από τό ομφάλιο καλώδιο όπως πρέπει μέσω καί τής διάταξης ασφαλούς διακοπής βρόγχου γείωσης μεταξύ πριζών καί άλλων μηχανημάτων στό PSU (δίοδοι 1N5406 10Ω, 1Ω δίκτυο). Άν τό ομφάλιο έχει θωράκιση, κόψτην από τί μία μεριά καί σύνδεσε τη στό σασί τού φόνο από τήν άλλη. Στό σώμα τού εκεί υποδοχέα του π.χ.

καμιά πρόταση για το umbilical έχουμε ?
4κλωνο
θωρακισμένο ?

Μικροφωνικά professional μιά χαρά είναι, έχει καί AC μέ θωρακίσεις πού κάνουν ψαγμένα diy καλώδια πρίζας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Όχι δεν έχω , μάλλον hificollective θα καταλήξω να παίρνω, αλλά δεν μου δίνει express.
Το μόνο που μπορώ να κάνω ως τότε είναι να παραλληλίσω μερικές .25 τανταλίου. Αλλά φυσικά είναι προσωρινή λύση.

Εντάξει μήν χαλάς τίς τανταλίου, βάλε μία κοινή μέταλ φίλμ 1 Βάτ καί βάλε αργότερα μία Takman Rey 1W, Dale, κάτι 100 PPM καί κάτω.

Ευχαριστώ για την άμεση διόρθωση!!!
Το capacity load, το πειράζουμε εκεί μαζί με τις Rx , ή δε το πειράζουμε καθόλου?

Όπως είπε καί ό George σπάνια κάνει κάτι καλό χωρητικότητα γιά MC κεφαλές. Υπάρχουν καί μερικοί κατασκευαστές πού λένε κάποια συγκεκριμένη τιμή, έχω δεί σέ EMT π.χ. Σέ κάθε περίπτωση τά καλώδια τού πικάπ προσθέτουν 150pF τουλάχιστο πού πρέπει νά αφαιρεθούν άν επιλέξεις μία-δύο θέσεις στόν DIP διακόπτη αντί γιά RloadX νά βάλεις CloadX.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Pho

κάπου πρέπει να έχω 1-2 μέτρα από αυτό
http://www.canare.com/ProductItemDisplay.aspx?productItemID=53

Μιά χαρά είναι. Λίγο μανίκι στό γδύσιμο-φτιάξιμο είναι μόνο γιατί αυτά τά είχαμε γιά σκυλιά νά τά πατάνε τά σκυλιά στά πατάρια μέ τίς μπάντες στά γαβγάδικα νά μήν χαλάνε.:music-smiley-005:

TNX!
Καλά γουστάρω πολύ το avatar σου, ήθελα να στο πω μέρες.
Ο Zappa ο δάσκαλος μπορεί να έκανε πάρτι με τα CD
Έχω σε βινίλιο το ένα και μοναδικό που έβγαλε από τη σειρά You Cant Do That On Stage Any More
Και περιλαμβάνει το Plastic People
Τα σπάει, πάντα το γούσταρα το κομμάτι αυτό μαζί με τη θέα του δίσκου που γυρνάει.

Θεός ο Zappa.
Και στο avatar λέει, γιατί δεν φαίνεται : Without deviations from the norm, progress is not possible
Μεταφορικά πιστεύω ισχύει και για τους περισσότερους από εμάς στο φόρουμ αυτό!

Στο σχηματικο του psu στο κέντρο οι δίοδοι παράλληλα με την 10Ω ειναι mur 120?