Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

It's alive !

Μουσική πάντως δεν ακούμε. Ο λόγος : η μέτρηση TP1-TP2 σ' ένα κανάλι εκτός ορίων
η μέτρηση είναι μετά από ανάλογο ζέσταμα και η τιμή ανεβοκατεβαίνει μέσα στα όρια που δίνω

Τα Led ανάβουν κανονικά, DC in εντός ορίων (περίπου 47V και στα δύο κανάλια)

Οι μετρήσεις

.................................Left .....................Right.........................

DC in ....................47.1 - 47.2.......... 46.8 - 47
Rail +.................... ~ 33.6................... ~ 34
3 led V .................... 5.630 ................. 5.613
4 led (TP1 GND)......... 7.60 ................. 7.59
TP1-TP2.................. 4.6 - 4.75.......... 3.59 - 3.96
R2 (3.9Ω)................. 35.9 mV ............ 35.6 mV
R3 (3.9Ω) ................ 35.8 mV ............ 36 mV

στο δεξί κανάλι οι ψύκτρες ζεσταίνονται κανονικά (Q1x απλώς ζεστή και Q6x ζεστή)
ενώ το Q6x στο αριστερό κανάλι είναι ένα σκαλί κάτω από την Q1x

Τι έχει ρε Νίκο το έρμο ;

Last edited:
:popcorn:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

To Rail+ είναι μάλλον οριακό και σίγουρα χαμηλό για το αριστερό κανάλι (σύμφωνα με τις οδηγίες)...

Ρύθμισες το VR2?

OK, δεν ήθελα να πειράξω την VR1 αλλά λόγω MC setup παίζει μεγαλύτερο ρυθμιστικό ρόλο
To VR2 είναι τέρμα και στα δύο κανάλια
Όντως οριακό το Rail+

Θα το βάλω να παίξει πάντως

ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ STRAIGHT AHEAD :2thumb22sup:

Last edited:
Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Μη μου τον ενοχλείς takis. :)
Ετοιμάζεται να μας δώσει αναφορά (έτσι πιστεύω)..

Σταύρο εχώ τόν ενόχλησα τήν ώρα πού παιδευότανε μέ ένα τριμεράκι,είπαμε τόν έχω ζωντανή σύνδεση
Επρεπε νά έχουμε webcamera στή diy

Τό μόνο σίγουρο είναι ότι εγώ θα είμαι ο τυχερός νά τό ακούσω συγκριτικά ανάμεσα σέ άλλα δύο αξιόλογα phono,μπορεί καί τρία

τελικα παιζει ακους μουσικη ; γιατι ετσι οπως το εγραψες καταλαβα οτι δεν βγαζει music

Δεν είχα καν κολήσει πάνω σε rca, απλώς ήθελα να ήμουν εντάξει με τις μετρήσεις

Πάντως η θερμοκρασία του Q6x εξακολλουθεί να με προβληματίζει

Μην περιμένετε αναλυτική αναφορά πριν από 2-3 μήνες, όχι από μένα πάντως

Αυτο λεω.
Αφού ο Σαββας θελει 2-3 μηνες πατε πισω κανα 8μηνο να διαβάσετε τις δικές μου εντυπώσεις. Εκτος αν θέλετε να το δανεισω στον Νικολαιδη.
Πιο γρήγορα θα σας πει μου φαίνεται. ..

Ωραία Δημήτρη. :)

Θέλω να μου παραθέσεις αναλυτικά τις (ώριμες) εντυπώσεις σου και να μας δείξεις και μερικές φώτο από την τελική κατασκευή σου.

Αυτο λεω.
Αφού ο Σαββας θελει 2-3 μηνες πατε πισω κανα 8μηνο να διαβάσετε τις δικές μου εντυπώσεις. Εκτος αν θέλετε να το δανεισω στον Νικολαιδη.
Πιο γρήγορα θα σας πει μου φαίνεται. ..

Οχι Μήτσο μόλις τόν ακούσω θά γράψω ,τουλάχιστον τά πρώτα συμπεράσματα καί μάλιστα σέ σχέση μέ τούς δύο άλλους πού έχει ο Σάββας

Ωριμες....
7-8 μηνες δεν εχω καταλήξει με το loading.
Αν σου λέει κατι αυτο.
Νομιζω οτι θα βρεις εσύ τουλάχιστον τη χαρα σου στο οτι κάθε τόσο μολις θα το βελτιωνεις θα προβληματιζεσαι για το επόμενο upgrade στο στυλ. ...what if....
Εγω ακομα βρίσκομαι στο 4ο upgrade (αρχικα υλικα προχειρα μετα προχειρα με Ρώσους μετα μ αυτα που έχει ς τωρα περιπου και τελος με παιχνίδι στις αντιστάσεις)
Πάντα έπαιζε καλά και μετα καλύτερα.
Οχι απλώς καλά.
Η λεξη καλά δηλώνει για κάποιους λίγα για άλλους πολλα.
Είναι καθαρό αναλυτικό και αφήνει αέρα καί χωρο ανάμεσα στα όργανα. Επίσης δυστυχώς δεν συγχωρεί κακες ηχογραφήσεις.
Για την ωρα σκέφτομαι γενικως πως και ποσο καλύτερο μπορω να το κάνω.
Φωτογραφίες οτι εχω βάλει. Νομιζω έβαλα.
Κουτι οχι ακόμα. Είμαι θιασωτης του χυμα και λάτρης του εντυπωσιασμου των χαιενταδων με μια χυμα στο κυμα κατασκευή. Άλλωστε αν την κουτωσεις σχεδον βαζεις καπάκι στην οποια ελπιδα αναβάθμισης. ...
Δεν μπορώ να γραψω παραπάνω. Δυστυχώς η κατασκευή του συνέπεσε με δυσκολες στιγμές στο οικογενειακό μου περιβάλλον αλλά και την απόφασή μου να μην συμμετέχω πλέον στα δρώμενα του χωρου αυτου (τουλάχιστον οχι οπως παλιά)

It's alive !

Μουσική πάντως δεν ακούμε. Ο λόγος : η μέτρηση TP1-TP2 σ' ένα κανάλι εκτός ορίων
η μέτρηση είναι μετά από ανάλογο ζέσταμα και η τιμή ανεβοκατεβαίνει μέσα στα όρια που δίνω

Τα Led ανάβουν κανονικά, DC in εντός ορίων (περίπου 47V και στα δύο κανάλια)

Οι μετρήσεις

.................................Left .....................Right.........................

DC in ....................47.1 - 47.2.......... 46.8 - 47
Rail +.................... ~ 33.6................... ~ 34
3 led V .................... 5.630 ................. 5.613
4 led (TP1 GND)......... 7.60 ................. 7.59
TP1-TP2.................. 4.6 - 4.75.......... 3.59 - 3.96
R2 (3.9Ω)................. 35.9 mV ............ 35.6 mV
R3 (3.9Ω) ................ 35.8 mV ............ 36 mV

στο δεξί κανάλι οι ψύκτρες ζεσταίνονται κανονικά (Q1x απλώς ζεστή και Q6x ζεστή)
ενώ το Q6x στο αριστερό κανάλι είναι ένα σκαλί κάτω από την Q1x

Τι έχει ρε Νίκο το έρμο ;

Ανέβασε λίγο Raill+ στό Left. Δές άν τό Q1X left έχει μεγαλύτερο VGS από τό Q1X right. Άν ναί είναι μικρότερο τό ρεύμα λόγω ανοχών MOSFET. Διαπίστωσε από πτώση τάσης στίς R1X. Βάλε μιά παράλληλη τιμή πάνω στήν R1X τού πιό κρύου καναλιού υπολογισμένη νά εξισώσεις τά σταθερά πηγαία ρεύματα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Υ.Γ. Γιά νά ανεβαίνει τό Rail+ άνετα είτε λίγο μεγαλύτερη R3X είτε ισχυρότερου IDSS Q3X.