Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Παραμένει περίπου 2-3 δευτερόλεπτα αφού ανάψουν τα 4 λέντ.

Επίσης το κάνει όταν κλείσω το διακόπτη.

Το ακριβές ρεύμα που δείχνει και στις 2 πλακέτες είναι 7,8V

Μετράω από το σημείο ΤΡ1, στο σημείο ΤΡ2, πιάνοντας το ΤΡ1 κατευθείαν, και το ΤΡ2 στα ποδαράκια των αντιστάσεων R4-R14

7.8V είναι ή τάση τών LED μετά υπάρχει καί άλλος ένας πυκνωτής νά φορτίσει μέσω τού τοπικού τρίμμερ καί τής παράλληλης αντίστασης πού τροφοδοτεί τά JFET καί τό BJT. Δέν έχω κάτσει νά τό παρατηρήσω ακριβώς στό ON αλλά αυτή πρέπει νά είναι ή εξήγηση τού slow start.

H θερμοκρασία φαίνεται να σταθεροποιήθηκε λίγο τσιμπημένα. 42 για τα Q1 και 53 για τα Q6

To bias μού χει σπάσει τα νεύρα... αλλά που θα πάει...

Σύντομο update πριν πάω για ύπνο

Η πρώτη εντύπωση είναι θετική, αν και δεν είναι και τόσο αντιπροσωπευτική λόγο ώρας και έντασης...
Αυτό που σε χτυπάει κατευθείαν σε σχέση με το AD797 vsps που είχα μέχρι τώρα είναι το πόσο πιο ζωηρή ακούγεται η μουσική, και το πόσο τραχιά μπορεί να είναι στις χροιές της.

Περισσότερα αύριο...

Kαλοάκουστο. Εντάξει είναι οι θερμοκρασίες για Q1, Q6. Μην ανησυχείς..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μόλις το κλείσεις σε κουτί (αμφιβάλω αν θα γίνει ποτέ αυτό :) ) τότε θα σταθεροποιηθεί κανονικότατα..

H θερμοκρασία φαίνεται να σταθεροποιήθηκε λίγο τσιμπημένα. 42 για τα Q1 και 53 για τα Q6

To bias μού χει σπάσει τα νεύρα... αλλά που θα πάει...

Last edited:
Είναι ήδη στο κουτάκι του...

Το τροφοδοτικό θα αργήσει λίγο περισσότερο να κλείσει επειδη δεν έχω τρυπάνι 35mm για τα VUμετρα...

Last edited:
Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Είναι ήδη στο κουτάκι του...

Το τροφοδοτικό θα αργήσει λίγο περισσότερο να κλείσει επειδη δεν έχω τρυπάνι 35mm για τα VUμετρα...

Έχεις παραγγείλει;
35mm είναι μεγάλη η τρύπα,θα σε παιδέψει.
Κωνικά τρυπάνια που είναι προκοπής σε τέτοια μεγέθη,πάνε γύρω στο πενηντάρι.
Βεβαίως δεν θα πάει χαμένο,θα σου μείνει για άλλες κατασκευές αφού έχει πολλές διαβαθμίσεις.

Όχι ακόμα... Έχω ένα σετάκι που φτάνει μέχρι 32 και μου πήγε 55 ευρώ... Το τσιγγουνεύομαι να πάρω και άλλο να φτάνει 35-36...

Δεν κάνεις μια βόλτα σε ένα σιδερά ή μηχανουργείο;
5´δουλειά και πάνω από δεκάρικο δεν πρόκειται να σου πάρει...

'Η φάτο μέχρι τα 32mm και μετά λίμα.(αφού έχεις σχεδιάσει τον κύκλο που θα φας).
Σιγά-σιγά και με προσοχή όμως.
Τα VUμετρα έχουν πλαίσιο,θα καλύψουν λίγο εξωτερικά ή είναι εντελώς χωνευτά;

Δεν στον έπιασαν,και φτηνά είναι θα έλεγα,στα εργαλεία ότι πληρώνεις παίρνεις.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Α,και κάτι ακόμα.
Θέλει προσοχή το τι βάθος έχει η κάθε διαβάθμιση.
Αν το αλουμίνιο είναι παχύ και οι διαβαθμίσεις μικρές,θα κάνει φρέζα με το τρύπημα,θα πέσεις δηλαδή στο επόμενο νούμερο μέχρι να περάσεις.
Οπότε μπορεί να χρειαστεί να τρυπήσεις πρώτα από την μια πλευρά και μετά με προσοχή από την άλλη.

Last edited:
Ανέβα ρε παλουκάρι 2-3 ωρίτσες να μας κάνεις τη δουλίτσα και θα σε κεράσουμε εμείς ένα σουβλάκι που δεν θα ξαναματαχεις φάει στη ζωή σου... :ADFADF1:

Ανέβα ρε παλουκάρι 2-3 ωρίτσες να μας κάνεις τη δουλίτσα και θα σε κεράσουμε εμείς ένα σουβλάκι που δεν θα ξαναματαχεις φάει στη ζωή σου... :ADFADF1:

Γιατί,νομίζεις έχω τέτοιο τρυπάνι;
(Έχω,αλλά ούτε ξέρω που,εκεί που χρειάζομαι εγώ τέτοιες τρύπες το κάνω καλλιτεχνικά με το οξυγόνο :violent-smiley-008::flipout: )

(Το σουβλάκι να μου το φέρεις στο fest παρακαλώ. )

Αν είναι από το μπάρμπα στο Χαλάνδρι, τα σπάει το σουβλάκι :) :)

To πιο φτηνό τρυπανάκι που βρίσκω είναι 35 ευρώ...

Τι ώρες θα είστε στο fest? Πρωϊ, μεσημέρι?

Εγώ πάντως θα είμαι όλη την ημέρα.
Κι ελάτε από το πρωί,να προλάβετε να ακούσετε αρκετά (για όλα δεν το βλέπω,είναι πάρα πολλά. )
Σταύρο,Αντώνη και λοιποί,θα τα πούμε εκεί,έτσι;

Αν είναι από το μπάρμπα στο Χαλάνδρι, τα σπάει το σουβλάκι :) :)

To πιο φτηνό τρυπανάκι που βρίσκω είναι 35 ευρώ...

Και φτηνό είναι θα έλεγα...
Γι´αυτό σου λέω,καλύτερα να πεταχτείς σε κάποιο μαγαζί να στο τρυπήσει.

Υπάρχει κι άλλη λύση βέβαια,αλλά θέλει μέγγενη για σταθερή στήριξη και σταθερό χέρι.
Ράσπα μετάλλου για δράπανο,6-7 ευρώ κοστίζει,για να το φας σιγά-σιγά.
Δεν θα είναι τέλειο βέβαια το αποτέλεσμα αλλά θα κάνεις δουλειά σου.