Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Ορίστε λοιπόν...

DSCF0858.jpg

Αρχικά είχα μια ιδέα από βόμβο, η οποία εξαφανίστηκε τελείως όταν βρήκα ότι είχα ξεχάσει να φέρω το σασί στο σημείο της γείωσης του πικάπ (πλαστικό σώμα του πόστ και ανωδίωση στο αλουμίνιο).

Από εντυπώσεις, έχω να πώ ότι κρύο δεν ακούγεται... θέλει το μισαωράκι του...

Τελείως άστρωτο, μπορώ να πώ ότι ξεπερνάει το AD797 μου, κυρίως στη φρεσκάδα του ήχου, με μόνη επιφύλαξη ότι νιώθω ότι δεν πάει όσο χαμηλά, αν και το νιώθεις να κλωτσάει πιο πολύ. Πιθανότατα θα έρθει μετά από κάποιες ώρες... προς το παρόν υπομονή, στρώσιμο και αποταμίεση για Vishay var :) :)

Re: Απάντηση: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Ευχαριστώ

Οι πυκνωτές είναι Ρώσσοι Κ73-16 (2.2uF και 0.1uF)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Ευχαριστώ

Οι πυκνωτές είναι Ρώσσοι Κ73-16 (2.2uF και 0.1uF)

Πολυεστέρας. Ευχάριστος τύπος ό Κ73 μέ απαλές ανοιχτές χροιές αλλά οί καλοί MKP νομίζω έχουν πιό διαφοροποιημένο καί βαθύ μπάσο. Μπορεί καί νά βγαίνει αλλιώς ό Κ73 στά συστήματα σου βέβαια, δέν ξέρω. Τέσπα μήν οδηγήσεις μέ 2.2uF C4 λιγότερο από 20Κ αντίστασης εισόδου προενισχυτή γραμμής (γιά 10Κ θέλει 4.7uF). Πώς σού φαίνεται ή τιμή C2+C2Y πού έβαλες στά πρίμα; Εντάξει ισορροπημένη; Καλές ακροάσεις. Σέ λίγες μέρες θά είναι ακόμα καλύτερα.

Ναι οι C2 βγήκαν τέλειοι. Όπως μου αρέσει. Ένα κλίκ παραπάνω πριμάκια :)

Για τον K73 έχεις δίκιο το θεματάκι του είναι ότι δε φτάνει πολύ βαθιά σε μπάσο. Στο AD797 μου τους έχω στα 10uF στην έξοδο, και στα Montana μου έκαναν μεγάλη διαφορά. Η αλήθεια είναι ότι το σκεφτόμουν και για το SFP. Αλλά έτσι κι αλλιώς τα Tannoy που παίζω τελευταία δεν φτάνουν και τόσο χαμηλά, οπότε για τώρα θα μείνει έτσι και ίσως τον μεγαλώσω σε καμιά βδομάδα έτσι να μου φύγει η ιδέα. 20Κ πότ έχω στην είσοδο του DCB1

Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Με άγχωσες πάλι Salas. Πως μπορώ να ξέρω πόσα "χάνω" με τον προ μου στα Rin = 8 ΚΩ (και C4 = 2μ2)?

Σχετικό μέ μέγεθος ηχείων καί ακουστική ανάδραση ανάλογα τόν υποηχητικό συντονισμό τού βραχίονα+κεφαλή είναι κιόλας. Τυπικά νά ακολουθεί τήν πρωτότυπη σχεδίαση είναι οί τιμές πού ανέφερα. Πιό πολύ ποιοτικά καί όχι ποσοτικά μιλάγαμε γιά τούς Κ73. Γενικά άμα αυξηθεί υπερβολικά ή κίνηση τών γούφερ σέ κάπως έκκεντρους δίσκους δέν είναι καλό ενώ καί πρίν τό μπάσο είχε σωστό βάρος.

Ναι αλλά εγώ ακούω κυρίως με τα Hifiman ΗΕ-6 που έχουν κορυφαίο μπάσο, σε περιγραφή, έκταση και όγκο...

Εντάξει, αλλά νιώθεις κάποια έλλειψη έκτασης πιάνου αριστερό χέρι, ή ρηχότητα στίς αντρικές φωνές, μείωση διαστάσεων σέ μεγάλης αίθουσας εγγραφές όπως λάιβ δίσκοι, μέ τήν τιμή C4 καί τό πότ πού τώρα έχεις; Τά βινύλια σπάνια έχουν κάτω από 30Hz, πιό πολύ ή στροφή τής φάσης μάς απασχολεί. Άν δέν ακούγεται τίποτα παράξενο χαμηλά άστο γιατί μπορεί νά αμολύσει συχνότητες κοντά στό λόφο συντονισμού του unipivot. Με πικάπ ανάρτησης πολλές φορές βγάζει τράβηγμα χωρίς λίγο subsonic filter πού τώρα έχεις. Καί τά ακουστικά κατεβαίνουν πολύ καί θά τό πιάσουν άν είναι.

Last edited:
Ναι σκοπεύω να πειραματιστώ σήμερα. Την έχω στα 100Ω μέχρι τώρα, αλλά δεν έχω δοκιμάσει σοβαρά και κάτι άλλο...

Shelter μέ 150Ω έχω ακούσει σωστά μέ FSP, δέν ξέρω άν παίρνει καί 200Ω. Αλλά μέ ουδέτερο τελείως C2+C2Y μιλάω.

Άμα σας πω ότι για Frog κατέληξα σε 160 Ω? Στα 200 υπάρχει σχετική λέπτυνση σε όλο φάσμα μεσοχαμηλών - μεσαίων + flatness εικόνας που δεν αντέχεται. Κάτι σαν hi-fish ήχος..

Μπορεί σέ ηχεία από απόσταση νά κατέληγες λίγο παραπάνω. Ανάλογα τήν αντήχηση δωματίου καί τό μεγεθός τους. Αλλά γιά αυτό βάλαμε τό διακόπτη.

Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Άμα σας πω ότι για Frog κατέληξα σε 160 Ω? Στα 200 υπάρχει σχετική λέπτυνση σε όλο φάσμα μεσοχαμηλών - μεσαίων + flatness εικόνας που δεν αντέχεται. Κάτι σαν hi-fish ήχος..

Τι κακό έχει ο hi-fi ήχος;