Το νήμα της Audio Spectrum

Καλησπερα.. Ποια η γνώμη σας για το Audio Spectrum baby? Προτιμάτε αυτό η τo Eros?

To Eros είναι η εξέλιξη/αντικατάσταση του Baby, έχω το πρώτο και έχω ακροαστεί το δεύτερο μια φορά. Δεν είναι δυνατόν να έχω σοβαρή γνώμη για το Baby μετά από 20+ χρόνια που το άκουσα αλλά ήταν αυτό που μου κίνησε την περιέργια και αρκετά χρόνια μετά αγόρασα το Eros. Θα έλεγα ότι είναι παρόμοια ηχητικά, αρκετά λεπτομερή χωρίς να είναι κουραστικά, οι χροιές του Eros μου αρέσουν πάρα πολύ. Το μειονέκτημα του είναι η έλλειψη χαμηλού, ηχεία τέτοιου μεγέθους δεν θα τα χρησιμοποιούσα για κύρια ηχεία χωρίς subwoofer.

Εννοείται ότι σε περίπτωση αγοράς πρέπει να προσεχθεί και η κατάσταση των ηχείων μιας και είναι μιας ηλικίας και δεν υπάρχει υποστήριξη.

Aυτό πάντως ήθελε ρεύμα ηλεκτροκόλλησης για να παίξει.....
να δώσω το παρών με ένα ζευγάρι xanadu (οχι πρώτο χέρι) που τα οδηγώ με μια ηλεκτροκόλληση cav a8m (μη βαράτε, κομπλέ είναι). Δεν έχω ξανα- ασχοληθεί με το setup μου εδώ και 12 χρόνια (πέρα των πηγών).
Απλα παίζει ότι του δώσω ευχάριστα στα αυτιά μου.

ΥΣ Βέβαια ο cav μου κάνει κάτι νούμερα με τα pots του και κάνω σκέψεις κακές....

Καλημερα έχω τα AUDIO SPECTRUM STUDIO 2. Ισχύει οτι υπήρχε η αρχική έκδοση με ευρωπαϊκά μεγάφωνα και αργότερα η έκδοση με τα κινέζικα; Γνωρίζει κάποιος λεπτομέρειες γιατί χρειάζονται αντικατάσταση/επισκευή.

Παιδες να κάνω μιά ερώτηση.Έχω τα ηχεία Art 1,που τα είχα πάρει μετά κόπων και βασάνων με την πρώτη μου "φοιτητική πιστωτική" (citibank)!Ναι υπηρχαν τέτοιες!Τεσπα,επι του θέματος.Ο πρώτος ενισχυτής που είχα παρει τότε,μιλάμε για έτος 2003 κάπου εκεί,ήταν ο rotel 931mk2.Πάντα μου φαινόταν οτι δεν μου έδινε την επιθυμητή ένταση που ήθελα με βελούδινη δύναμη.Δηλαδή άμα το πήγαινα απ το παρα τέταρτο ατο παρά δέκα,άρχιζα να ενοχλεί η ένταση και ο ήχος.Λέω φταίει ο ενιαχυτής,έχει λίγα watt.Πήγα και αγόρασα τότε τον nad c352,80watt,λέω τώρα θα έχει δύναμη.Πάλι μιά απ τα ίδια....Πάλι όταν τον πάς παρά τέταρτο με παρα δέκα,για να νοιώσεις την ένταση,την δύναμη,την ισχύ, οργανωμένα και βελούδινα,δυνατά μπάσα,ηρεμα πρίμα,συγκροτημένα πράγματα.... ανταθτού αρχίζει και ακούγεται ένα μπάχαλο,ενας ενοχλητικός αχταρμάς....Τελικά τι φταίει?Ξέρει κάποιος να μου πεί?Θέλει περισσότερα watt?Θέλει ίδιο ενιαχυτή και αλλαγή ηχείων?

Παιδες να κάνω μιά ερώτηση.Έχω τα ηχεία Art 1,που τα είχα πάρει μετά κόπων και βασάνων με την πρώτη μου "φοιτητική πιστωτική" (citibank)!Ναι υπηρχαν τέτοιες!Τεσπα,επι του θέματος.Ο πρώτος ενισχυτής που είχα παρει τότε,μιλάμε για έτος 2003 κάπου εκεί,ήταν ο rotel 931mk2.Πάντα μου φαινόταν οτι δεν μου έδινε την επιθυμητή ένταση που ήθελα με βελούδινη δύναμη.Δηλαδή άμα το πήγαινα απ το παρα τέταρτο ατο παρά δέκα,άρχιζα να ενοχλεί η ένταση και ο ήχος.Λέω φταίει ο ενιαχυτής,έχει λίγα watt.Πήγα και αγόρασα τότε τον nad c352,80watt,λέω τώρα θα έχει δύναμη.Πάλι μιά απ τα ίδια....Πάλι όταν τον πάς παρά τέταρτο με παρα δέκα,για να νοιώσεις την ένταση,την δύναμη,την ισχύ, οργανωμένα και βελούδινα,δυνατά μπάσα,ηρεμα πρίμα,συγκροτημένα πράγματα.... ανταθτού αρχίζει και ακούγεται ένα μπάχαλο,ενας ενοχλητικός αχταρμάς....Τελικά τι φταίει?Ξέρει κάποιος να μου πεί?Θέλει περισσότερα watt?Θέλει ίδιο ενιαχυτή και αλλαγή ηχείων?

Θα τολμήσω να πω ότι δεν φταίνε ο ενισχυτής και τα ηχεία, αλλά ο χώρος σου....

Δώσε πληροφορίες για να δούμε αν ισχύει κάτι τέτοιο.

Ξέρεις, είναι λίγο δύσκολο να περιγράψει κάποιος τι τον ενοχλεί σε αυτό που ακούει χωρίς να υπάρχει κάποια «σταθερά» ας πούμε πηγή Cd player, PC, mp3 ή και το ίδιο το - τα μουσικά θέματα, την οποία λίγο πολύ θα ξέρουν τουλάχιστον οι γνώστες του αντικειμένου. (και εδώ μέσα δεν είναι λίγοι).
Αν περιγράψεις λίγο πιο αναλυτικά την εμπειρία σου σίγουρα θα βοηθήσει.
Καλή Χρονιά.

Δέν μπορώ να το περιγράψω κάπως διαφορετικά.Περιμένω από ενα σετ που αποτελειται απο μεσαίας hi fi ποιότητας στοιχεία (cd player nad/sony των 400-500ευρώ ,ενισχυτής rotel και μετά nad των 700-800 ευρώ,ηχεια art 1 των 800 ευρώ) να μου αποδίδει κάτι αρκετά ποιοτικό και δυνατό ή "δυνατό".Σίγουρα να μην αρχίζει να παραμορφώνει στο παρα τέταρτο ή στο παρά 10.Κάπως έτσι.Ας πούμε νοιώθω οτι το ηχοσύστημα AkAi του πατέρα μου ή sansui του θείου μου (δεκαετίας 80,αυτά τα κλασσικά ασημί αλουμινένια που είχαν όλοι τότε) παίζουν πιό "ογκώδη",πιό "γεμάτα",σίγουρα μπορείς να πάς την ένταση στο "και 10" και να τραντάζεται το σπίτι χωρίς να σε κουράζει ή να σου τρυπάει τα τύμπανα.Κάπως έτσι μπορώ να το περιγράψω.Αυτό μου λείπει.Σαν ο όγκος.Η δυναμη.Και απλά έλεγα μήπως κάποιος ειδικός εδώ βοηθουσε στο να βρεί τι φταίει.

• Like
Reactions: #@george@#