ΤΟ Νο 1 μου μέχρι τώρα για το 2008.

19 June 2006
8,661
pilgrim.jpg

PILGRIM FATHERS -''Short Circular Walks In The Hope Valley''

Τι να πω τώρα. Φέτος έχω ακούσει πολλές καλές κυκλοφορίες και όσες θεωρώ ιδιαίτερα αξιόλογες ,προσπαθώ να τις μεταφέρω και εδώ.
Εδώ και πολλά χρόνια όσο και να σας φαίνεται περίεργο, τα κολλήματα μου είναι το πολύ 5-10 μπάντες.
Δημοκηδή αλήθεια λέω.-bye-

Η μπαντάρα αυτή είναι πλέον μέσα σε αυτές.
Έρχονται από το Nottingham και αποτελούν την καλύτερη για μένα κυκλοφορία της χρονιάς για το ευρύτερο πεδίο του ροκ.
Εάν έκλεινε τώρα η χρονιά θα ήταν το νούμερο ένα μου.

Έχουν πάρει παλιά σιδερικά, ελενίτ, θερμοσίφωνες, μπουριά σόμπας κ.τ.λ και έχουν φτιάξει ένα διαστημόπλοιο, το οποίο είναι ήδη σε τροχιά.

Το αποτέλεσμα είναι μαγικό.
Space rock, pure ψυχεδέλεια, post rock, fuzzed κεντήματα και μία Alien παραγωγή στη φωνή που είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει σε παρόμοιες μπάντες για φέτος.

Θα μπορούσα άνετα να πω ,πως η ηχογράφηση έγινε έξω από τη ατμόσφαιρά μας. Εξάλλου έχουν μέλος που παίζει cosmic sounds.

Όλα αυτά διαστημικά ταξίδια είναι προσιτά σε όλους τους φίλους που έχουν περάσει τη βασική αστροναυτική εκπαίδευση.

Μπορείτε να τσεκάρετε τη μπάντα στο myspace αλλά τα δύο κορυφαία δείγματα που θα ακούσετε είναι τα χειρότερα του δίσκου. Απίστευτο.

Αν κάποιος τυχαία έπεφτε πάνω στο Nine hands of the octopus ή στο Great North road, θα νόμιζε πως ανακάλυψε τη μπάντα της δεκαετίας.

Χωρίς πολλά λόγια οι PILGRIM FATHERS είναι μαζί με Mars Volta, Gossip, Big Business κτλ μία μπάντα που ξεκίνησα να λατρεύω με το δικό μου τρόπο.

ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2008.

Υ.Γ. Και το εξώφυλλο βέβαια έχει να τυπωθεί μπλουζάκι, ζακέτα, μπουφάν, αφίσα, κούπα, μπρελόκ, γκράφιτι, tattoo κ.τ.λ.

Ο Shelf και ο Feg μέλη της μπάντας έχουν και ένα πρότζεκτ που λέγεται Pilgrim Sons, παίζουν ινστρουμένταλ σε κελάρια, σπηλιές και εκκλησίες και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις με 20μελή ορχήστρα.

Έχουμε σοβαρότατο θέμα.

Η εισαγωγή με το sample πιάνο στο Ballad Of The Trojan Elephant είναι πολύ γνωστό θέμα, ποιο να'ναι:chinscratch:

Κώστα κατέβηκα σήμερα για μουσικά ψώνια (κάτι ψυχεδέλειες) και ρώτησα σε 5-6 δισκάδικα.
Δεν τους ήξερε κανείς.
Μάλιστα ο ένας που είναι εισαγωγέας έπαθε σοκ μόλις του είπα τι παίζουν κ.τ.λ.

Έχω κάνει παραγγελία .

Ο Νούτσης έκανε και αυτός καμμιά 10αριά τεμάχια. Δεν τους ήξερε.

Υ.Γ. Εχω λαλήσει με το άλμπουμ. Αυτή είναι πραγματικά ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΡΑ.

Y.Γ2. Βρήκα και μπάντα παλιά ,μουσικά σαν CAPTAIN BEEFHEART αλλά με γυναικεία φωνητικά. ΣΟΚ.

Υ.Γ3 Πήρα και 2-3 Ηλεκτροκλάς, το ένα εξαιρετικό. Άφραγκος πλέον.

Re: Απάντηση: ΤΟ Νο 1 μου μέχρι τώρα για το 2008.

Ουτε δειγμα να ακουσω δεν μπορω να βρω:bigcry: Ουτε αμαζον, oυτε πουθενα!

Στο myspace υπάρχει κάτι, έστω και μικρή δόση..
Αν ακούσεις και τύχει να ξέρεις την εισαγωγή με το πιάνο στο πρώτο κομάτι, πες τι είναι ρε συ Πέτρο.

Τζιμ πρέπει να οργανώσουμε listening night. Με τα ψυχεδελικά ξέρεις ότι κατουριέμαι εύκολα:D

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΤΟ Νο 1 μου μέχρι τώρα για το 2008.

Στο myspace υπάρχει κάτι, έστω και μικρή δόση..
Αν ακούσεις και τύχει να ξέρεις την εισαγωγή με το πιάνο στο πρώτο κομάτι, πες τι είναι ρε συ Πέτρο.

Aυτα τα 2 ακουσα μολις τωρα, αλλα εγραψε ο Δημητρης πως ειναι τα χειροτερα του αλμπουμ. Το πρωτο μπορω να το ακουσω, το δευτερο, λογω φωνητικων απο τη μεση και επειτα, οχι. Το πιανακι που λες μου θυμιζει καποιο κινηματογραφικο θεμα, αλλα μου ειναι αδυνατον να θυμηθω ποιο.

Από ό,τι είδα στο Amazon πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 12/5.

Είναι έτσι;

Απάντηση: Re: ΤΟ Νο 1 μου μέχρι τώρα για το 2008.

Η εισαγωγή με το sample πιάνο στο Ballad Of The Trojan Elephant είναι πολύ γνωστό θέμα, ποιο να'ναι:chinscratch:

http://www.youtube.com/watch?v=SkAKE5hER-I

Κωστα αυτο μου θυμιζει & στον δισκο του
ειναι ακριβως οι ιδιες νοτες στην εισαγωγη αλλα με πιανο.

Α,ρε Τζίμη αιώνιε έφηβε !!

Γι αυτό έχεις το κοινό σου.

Σ ευχαριστώ για ότι ανακαλύπτεις και παρουσιάζεις έτσι ένθερμα.
Ασχέτως αν ψήνομαι ή όχι.
Εγώ σ ευχαρίστώ.

Οπως και πολλούς άλλους εδώ μέσα που μου δίνουν τροφή..:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: ΤΟ Νο 1 μου μέχρι τώρα για το 2008.

νομιζω Μια θαλασσα μικρη Δ.σαββοπουλος

Σιγουρα ειναι αυτο,δες στην προιγουμενη
σελιδα το ποστ Νο 10!

επειδή άκουσα και εγώ στο myspace δυο δείγματα που έχουν ανεβάσει θα ήθελα να ρωτήσω το εξής¨...πως θα γίνει να κάνουμε μια μαζική παραγγελιά από κάπου...:BDGBGDB55: Δημήτρη περιμένω απάντηση...

Σπύρο πήγα εχθές σε κάποιους φίλους και μέσα από 2 τουλάχιστον δισκάδικα θα έρθει.
Θα σου κρατήσω κόπια.
Για κάτι πιο άμεσο ψήνομαι.

Christo δεν είναι καθόλου εφιαλτικοί. Μάλλον post πιο πολύ με πολλά κομμάτια αργά μελαγχολικά. Δεν έχουν καθόλου βαβούρα, όγκο έχουν. Σου φαίνεται έτσι από τα space στοιχεία και την παραγωγή.
Πολύ 70ς.

Ο ύμνος που θα μείνει κλασικός είναι το Dog Yoghurt. Μιλάμε για απόλυτα πράγματα.Μου θυμίζει Brand Bjork και το ρεφραίν είναι καρα Sabbath.

Το άλμπουμ κλείνει με επικό τρόπο Edwardian Astronaut.

Το θεωρώ τόσο σπουδαίο ,όσο και τον πρώτο των KYUSS άσχετα αν δεν είναι stoner.

Δημήτρη εγώ σε ευχαριστώ. Έτσι και αλλιώς τα ακούω που τα ακούω.
Είναι μεγάλη η χαρά μου να μοιράζομαι μουσικές.
Περισσότερο χαίρομαι όταν μαθαίνω νέες μπάντες.
Καλημέρα.