To πικαπ του Tzimisce

Σε φαγουρίζει και εσένα; :flipout:
Να... περνάνε από το μυαλό μου τροφοδοτικά μπαταρίας... λαμπάτο buffer που παίρνει τροφοδοσία από μπαταρία... το CT100... επιλογέας που να διαλέγει αν θα περάσει το σήμα από τη λάμπα ή όχι... και διάφορα τέτοια κάκιστα...

Αλλά όλα αυτά εν καιρό ειρήνης...

Μμμμμ... :chinscratch:

για μπαταρία, αναφνδόν υπερ, για βρές τίποτα που να έχει δοκιμαστεί και ανέβασε.

Να φτιαχτούμε λίγο; χε χε...

http://www.dact.com/html/phono_stages.html :AFADF0:

Photo_CT100.jpg

Ct100dra.gif

CT100_block_diagram.gif

CT100_PCB_back__high_res..jpg

If you think the upper side of the CT100 PCB is already heavily packed with components then you should see the Surface Mount components on the backside.

:AFADF0:

Η ίδια η DACT προτείνει το εξής απλό...

a_Battery-connections.png

4 μπαταρίες των 12V 2A σε σειρά όπου θα παίρνεις +-24V... :BDGBGDB55:
Και ένα κύκλωμα του εμπορίου για να φορτίζονται όσο δεν θα δουλεύει το CT100.

Εν καιρό ειρήνης λέμεεεεεεε
Τώρα έχουμε εκδρομή για το τετραήμερο της 28ης Οκτωμβρίου!

Να... περνάνε από το μυαλό μου τροφοδοτικά μπαταρίας... λαμπάτο buffer που παίρνει τροφοδοσία από μπαταρία... το CT100... επιλογέας που να διαλέγει αν θα περάσει το σήμα από τη λάμπα ή όχι... και διάφορα τέτοια κάκιστα...

και μενα

αλλα οι φιλοι μου μου λενε οτι αφου δεν περνανε γκομενες απ το μυαλο σου να το ψαξεις

Re: Απάντηση: To πικαπ του Tzimisce

και μενα

αλλα οι φιλοι μου μου λενε οτι αφου δεν περνανε γκομενες απ το μυαλο σου να το ψαξεις

Και σε μένα τα ίδια λένε... μας έχουν πάρει στο ψιλό κανονικά.

Άμα πω καμιά φορά στους φίλους ότι έχω να πάω κάπου να βρω κανένα γνωστό να τα πουμε για τα μηχανήματα ή να δοκιμάσουμε κάτι κλπ ξέρερετε τι μου λένε;

-Ωχ συνάντηση πάλι με τους «καλώδιους»...

άκουσον άκουσον ... και δεν έχω κάνει θέμα για καλωδια σε αυτούς ποτέ, άλλά νομίζω έχουν παρα-πληροφόρηση από γύρω γύρω

Και μερικά reviews... :BDGBGDB55:

καλό είναι είπαμε....
αλλά το βρίσκω ακριβό τελικά
γιά μόλις ένα κλικ πάνω από δικό μου (και το παραδέχομαι με περισσότερες ευκολίες και ρυθμίσεις)

Το έχεις ακούσει σε σχέση με το δικό σου;
Ποιο είναι το δικό σου και πόσο κάνει! Φτύστα όλα! :flipout:

Έχω ψιλοκολλήσει σε αυτό γιατί με χτύπησε το μικρόβιο του ντιούη και άρχισα να σκέφτομαι tweaking... Για πες όμως και εσύ τίποτα!

Last edited by a moderator:
καλό είναι είπαμε....
αλλά το βρίσκω ακριβό τελικά
γιά μόλις ένα κλικ πάνω από δικό μου (και το παραδέχομαι με περισσότερες ευκολίες και ρυθμίσεις)

υπερηχητικε, ποιο phono stage χρησιμοποιεις?-bye-

Το Dact ειναι κορυφαιο ηχητικα με παρα πολλες δυνατοτητες. Αν δουμε τιμες απο phono αναφορας θα δουμε οτι η τιμη του ειναι χωρις ανταγωνισμο. Το τροφοδοτικο ειναι κατι που θελει πολυ ψαξιμο. Ο Β. Λαζαρου ειχε κανει μεγαλη μελετη για το (τεραστιο) τροφοδοτικο που κατασκευασε για το δικο του (βασισμενο στη πλακετα της DACT). Καπου υπαρχει στο internet ενα σκαναρισμενο αρθρο απο περιοδικο που ελεγε για τη μελετη και κατασκευη του τροφοδοτικου στην αμερικη οπως και καποιες αλλαγες στη πλακετα της DACT. Συμφωνα με τον ιδιο τη μεγαλη διαφορα την εκανε το τροφοδοτικο. Οντως ηταν κορυφαιο phono stage, με διαφορα η προτιμηση μου απο τα λιγα phonos που εχω ακουσει.

Μπορω να προτεινω και το Trichord Dino αν και δεν ειναι σε ιδιαιτερη εκτιμηση στην ελλαδα. Το αγορασα μεταχειρισμενο πριν 4 χρονια για να πειραματιστω και καταλαβα με τις πρωτες νοτες τη μεγαλη διαφορα που κανει ενα καλο phono. Το εχω συγκρινει με τα phono stages 2 διαφορετικων Μ. Fidelity προενισχυτων που ειχα/εχω και η διαφορα ειναι πολυ μεγαλη σε ολο το φασμα συχνοτητων. Η πολυ καλη ποιοτητα του μoυ κινει τη περιεργεια για τα μεγαλυτερα τροφοδοτικα που εχει η Trichord αλλα και για το ακριβοτερο μοντελο της εταιρειας. Ας σημειωθει οτι το Dino εχει παιξει χωρις θορυβο, παροτι ειχα διαβασει καποτε το αντιθετο, την Denon 304 η οποια εχει πολυ χαμηλη εξοδο.

Το έχεις ακούσει σε σχέση με το δικό σου;
Ποιο είναι το δικό σου και πόσο κάνει! Φτύστα όλα! :flipout:

Έχω ψιλοκολλήσει σε αυτό γιατί με χτύπησε το μικρόβιο του ντιούη και άρχισα να σκέφτομαι tweaking... Για πες όμως και εσύ τίποτα!

άντε καλά, ο analyze_it να μη το πρόσεξε, εσύ όμως Βρούτε που με ξαναρώτησες πριν από 20 μέρες ?:argue:

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=603491&postcount=72
το δικό μου είναι ...μοναδικό.
Μάλλον δεν μπορείς να βρείς ίδιο.
Όταν είχα μιλήσει με το Βαγγέλη μου είχε πεί ότι το phono stage που είχα τότε σε έναν παλιό arcam d290, ήταν πολύ καλό γιά χέριασμα και δεν αντιστάθηκα και του το έστειλα. Περιττό να πω ότι είχα να ακούσω βινύλια κάπου 8 χρόνια... Όταν παρελήφθη, ξανά από την αρχή....

Όσο γιά το dact πέρασε από τη σοφίτα το καλοκαίρι και έμεινε γιά κανα 20ήμερο.
Πολύ καλό, λεπτομέρεια, φοβερό gain, ρυθμίσεις.
Αλλά τα λεφτά του πολλά, και μαζί με ένα τροφοδοτικό καλό ξεφεύγει πολύ.
Δεν ξέρω το δικό μου πόσο θα μου κόστιζε σήμερα, αλλά όταν μου το έφτιαξε ο Λαζάρου πριν 5 χρόνια έδωσα λίγα...
Σε ήχο μου έλειψαν ελάχιστα πράγματα, αλλά στο gain είχα ενθουσιαστεί

Last edited:
άντε καλά, ο analyze_it να μη το πρόσεξε, εσύ όμως Βρούτε που με ξαναρώτησες πριν από 20 μέρες ?:argue:

:grandpa: H χαρά του Altzheimer... Γνωρίζεις καινούργια πράγματα κάθε μέρα...

Ε, και τι να κάνω; Να έρθω να σου διαρρήξω τη σοφίτα; :flipout:

Απάντηση: Re: To πικαπ του Tzimisce

...Καπου υπαρχει στο internet ενα σκαναρισμενο αρθρο απο περιοδικο που ελεγε για τη μελετη και κατασκευη του τροφοδοτικου στην αμερικη οπως και καποιες αλλαγες στη πλακετα της DACT....

κλίκ -bye-

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=603491&postcount=72
το δικό μου είναι ...μοναδικό.
Μάλλον δεν μπορείς να βρείς ίδιο.
Όταν είχα μιλήσει με το Βαγγέλη μου είχε πεί ότι το phono stage που είχα τότε σε έναν παλιό arcam d290, ήταν πολύ καλό γιά χέριασμα και δεν αντιστάθηκα και του το έστειλα. Περιττό να πω ότι είχα να ακούσω βινύλια κάπου 8 χρόνια... Όταν παρελήφθη, ξανά από την αρχή....

Όσο γιά το dact πέρασε από τη σοφίτα το καλοκαίρι και έμεινε γιά κανα 20ήμερο.
Πολύ καλό, λεπτομέρεια, φοβερό gain, ρυθμίσεις.
Αλλά τα λεφτά του πολλά, και μαζί με ένα τροφοδοτικό καλό ξεφεύγει πολύ.
Δεν ξέρω το δικό μου πόσο θα μου κόστιζε σήμερα, αλλά όταν μου το έφτιαξε ο Λαζάρου πριν 5 χρόνια έδωσα λίγα...
Σε ήχο μου έλειψαν ελάχιστα πράγματα, αλλά στο gain είχα ενθουσιαστεί

ετσι... για την ιστορια...

πριν 6-7 χρονια στο avforum (στο αγαπημενο avforum) ειχαμε μαζευτει για να ακουσουμε phono stages (δεν ξερω αν υπαρχει αυτο το αρθρο).
ακουσαμε αρκετα, ενα ομως ακουστηκε κλασεις ανωτερο απο τα υπολοιπα. ηταν το dact με το τεραστιο τροφοδοτικο (με special θωρακιση αν θυμαμαι καλα), του Λαζάρου.

Deepie, ησουν και εσυ εκει (?) ετσι νομιζω

χαιρετισμους σε ολους τους νεους φιλους της παρεας και ειδικα σε αυτους που δεν ηξεραν τι θα πει ηχος τοτε και τωρα μας εγιναν hiendαδες:star::star::star:

Last edited: