Το ψυχεδελικό μονοπάτι που οδηγεί στην απόλαυση (ακολουθήστε τα σημάδια, για να μην παραστρατήσετε).

Νότης

AVClub Enthusiast
14 October 2009
815
Αιγάλεω
Όλα ξεκινάνε γύρω στο '65, κορυφώνονται το '72 και συνεχίζουν μέχρι τις μέρες μας, ακόμα και σε είδη που δεν άπτονται της Rock. Δεν θα γίνει εδώ βαθιά ανάλυση του είδους αυτού, που έχει συναρπάσει εκατομμύρια νέους - και λίγο μεγαλύτερους, απλώς θα προσπαθήσω να αναφερθώ σε μερικούς σημαντικούς δίσκους, οι οποίοι καθόρισαν τον όρο ψυχεδέλεια, ως ένα αναμφισβήτητα εξαιρετικό υποείδος της μουσικής που μας βύζαξε, από τα εφηβικά μας χρόνια και εξακολουθεί να μας προσφέρει θρεπτική τροφή, ενώ ταυτοχρόνως μας ρουφάει το αίμα...
Το τί είναι σημαντικό στην μουσική ιστορία, είναι βεβαίως υποκειμενικό, γι' αυτό μην με κρίνετε αυστηρά. Έχοντας ακούσει πολύ ψυχεδελική μουσική, λαμβάνω την ευθύνη της παρουσίασης αυτών των δίσκων, ως την είσοδο στο στενό, μα πανέμορφο μονοπάτι που οδηγεί στην αιώνια ηδονή. Αλλά μην περιμένετε να παρουσιάσω ψυχεδελικές «κλασικούρες του τύπου: Surrealistic Pillow, Revolver ή In-a-gada-da-vida (διότι όποιος δεν τα έχει, πρέπει να το κοιτάξει περεταίρω...).
Αποφάσισα να παρουσιάσω μόνο 10 αριστουργηματικούς - για εμένα - δίσκους, για να μην σας κουράσω. Αν βεβαίως υπάρξει ενδιαφέρον, θα επανέλθω δριμύτερος.
Λοιπόν...

01. Kaleidoscope - Kaleidoscope (P. RICO - DOMENICAN REPUBLIC - USA 1969)
Kaleidoscope 4.jpg

02.Pluto - Pluto (UK 1971)
PLUTO.jpg

03.Strawberry Alarm Clock - Incense And Peppermints (USA 1968)
STRAWBERRY ALARM CLOCK (2).jpg

04.Stoned Circus - Revisited (USA 2004)
stoned circus.jpg

05.Chocolate Watch Band - No Way Out (USA 1967)
chocolate watch band.jpg

06.Hunger - Strictly From Hunger (USA 1969)
HUNGER.jpg

07.Peanut Butter Conspiracy - The Great Conspiracy (USA 1969)
PEANUT BUTTER CONSPIRACY 2.jpg

08.Andwella's Dream - Love And Poetry (IRL. 1969)
ANDWELLAS DREAM.jpg

09.Rare Bird - Rare Bird (UK 1969)
RARE BIRD.jpg

10.The Sacred Mushroom - The Sacred Mushroom (USA 1969)
SACRED MUSHROOM - Αντιγραφή.jpg

Έχει ανηφόρα πολύ, ακόμα δεν ξεκινήσαμε και λαχανιάσατε;

Last edited:
Νότη δεν κουράζεις, τουλάχιστον εμένα. Γιατί δεν παραλαμβάνεις και τις κλασσικουύρες , όπως λές, για εμάς που δεν έχουμε στενή σχέση με το άθλημα?

• Like
Reactions: Νότης
Νότη δεν κουράζεις, τουλάχιστον εμένα. Γιατί δεν παραλαμβάνεις και τις κλασσικουύρες , όπως λές, για εμάς που δεν έχουμε στενή σχέση με το άθλημα?
Φίλε Κώστα, κάτι τέτοιο απαιτεί πολύ δουλειά κι εγώ έχω καλομάθει στην τεμπελιά, αλλά με έβαλες στην πρίζα και ή θα καώ ή θα το κάψω... :giggle:
Σου χαρίζω όμως ένα κομμάτι από τους Stoned Circus, για να πάρεις μιά ιδέα για αυτά που ανέβασα.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Νότη σε τόνωσε η σύναξη ;;;

Να την/τις κάνουμε πιο συχνά να κάνεις περισσότερες παρουσιάσεις δίσκων ;)

Κάποιο βραδάκι σύντομα για πίτσες ας πούμε ;;

Διαγωνισμός: ποιος μπορεί να φάει μια ολόκληρη special μόνος του ;;; :LOL:

• Like
Reactions: Νότης