Το Σεπτέμβριο η πλατφόρμα από ΟΤΕ και Hellas Sat

Απάντηση: Re: Το Σεπτέμβριο η πλατφόρμα από ΟΤΕ και Hellas Sat

Οπότε, ίσως, να υπάρξει κάτι τέτοιο κ εδώ..

Δεν νομίζω ο ΟΤΕ να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια...

Δηλαδή ο ΟΤΕ δεν έχει σταυρωμένα τα χέρια στο ζήτημα της δορυφορικής;

Ακούσαμε για προσπάθεια για το Euro του 08,μετα είπαν για εναρξη μέχρι το τέλος του 08,τωρα είπαν για Σεπτέμβρη και ακόμα περιμένουμε.
Και ο ΟΤΕ παίζει ακόμα με τις τάπες των βαρελιών.

Μωρε εγώ θα βάλω Forthnet με Nova ! Πάει τελείωσε.. γιατι μέσα σε ένα χρόνο είμαι σίγουρος πως τίποτα δεν θα αλλάξει απο το σκηνικό που έχουμε σήμερα.. μετά.. βλέπουμε..

Αυτό το καιρό ο ΟΤΕ έχει δικό του περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου πολλά από τα στελέχη του θα παρεβρίσκονται. Υπάρχει κανένας από τα Δορυφορικά Νέα και το Digital Satellite TV που είναι Θεσσαλονίκη ή πρόκειται να ανέβει ώστε να κανονίσει μια συνέντευξη και να ρωτήσει;

Άλλωστε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΟΤΕ έχει πει κατά λέξη:

«Συνεχίζουμε να πραγματοποιούμε επιχειρηματικές κινήσεις που θα μας επιτρεψουν να ενισχύσουμε την θέση μας στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε. Στην Ρουμανία έχουμε υπογράψει συμφωνία εξαγοράς μιας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας που κατέχει άδεια 3G, με
στόχο την επέκταση στην αναπτυσόμενη αγορά ευρυζωνικών υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, ενώ στην Ελλάδα λάβαμε τις σχετικές άδειες παροχής υπηρεσιών δορυφορικής τηλεόρασης. Οι ενέργειες αυτές θα μας επιτρέψουν να αξιοποιήσουμε τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα μόλις οι οικονομικές συνθήκες βελτιωθούν.»

Μόλις οι οικονομικές συνθήκες βελτιωθούν. Δηλαδή όχι άμεσα.

Άλλωστε κάτι αντίστοιχο με τον ΟΤΕ συμβαίνει και με τη Cytavision. Και αυτή προσφέρει IPTV και μάλιστα εμπλουτίζοντας συνεχώς το πακέτο της αλλά δεν έχει ακουστεί κάτι για δορυφορική μετάδοση. Και στην Κύπρο πολλές περιοχές έξω από τις πόλεις δεν έχουν ευρυζωνική σύνδεση.

Ότι και να λέμε, όσο και να θέλουμε, μας αναγκάζουν (επίτηδες!) να βρισκόμαστε στον πάτο!!!
Και εμείς περιμένουμε να εκπέμψουν και κάνουμε όνειρα για HD κανάλια!

Το βρήκα στο satleo.

Πως ο ΟΤΕ «σκοτώνει» το γρήγορο ίντερνετ!

Ενώ η προκήρυξη των εκλογών έχει αφήσει μετέωρο το φιλόδοξο σχέδιο της κυβέρνησης για κατασκευή πανελλαδικού δικτύου οπτικών ινών (Fiber To The Home - FTTH), που θα «εκτοξεύσει» τις ταχύτητες σύνδεσης στο ίντερνετ, η διοίκηση του ΟΤΕ σπεύδει να δημιουργήσει τετελεσμένα στην αγορά και να «τορπιλίσει» το project πριν καν αρχίσει να υλοποιείται. Οι Γερμανοί βασικοί μέτοχοι του ΟΤΕ και η διοίκηση Βουρλούμη, που ως τώρα έχουν προσπαθήσει με κάθε τρόπο να μπλοκάρουν την κατασκευή του δικτύου FTTH, προωθούν πιεστικά την τεχνολογία του VDSL, που αποτελεί εξέλιξη του γνωστού DSL και μπορεί να προσφέρει ταχύτητες download μέχρι 52 mbps. Όμως, τo FTTH, λόγω του ότι χρησιμοποιεί 100% οπτικές ίνες... (Sofokleous10)

μπορεί να πετύχει πάρα πολύ υψηλούς ρυθμούς μετάδοσης δεδομένων, σχεδόν 50 φορές ταχύτερους από το VDSL! Είναι χαρακτηριστικό, ότι η πιλοτική υπηρεσία που διέθεσε η France Telecom στη Γαλλία στα μέσα του 2006 έδινε ταχύτητες 2,5 Gbps στο download και 1,2 Gbps στο upload.
Σε πολλούς παρατηρητές, η εμμονή του ΟΤΕ στο VDSL θυμίζει άλλα ιστορικά σφάλματα διοικήσεων του ΟΤΕ, που επέμεναν να επενδύουν στην απαξιωμένη τεχνολογία του ISDN για τις συνδέσεις στο ίντερνετ, με αποτέλεσμα να γίνει η χώρα ουραγός στην εισαγωγή του DSL.

Ο στόχος των Γερμανών είναι απλός: με σχετικά χαμηλές επενδύσεις στο VDSL (συνολικά δεν θα ξεπεράσουν τα 300 εκατ. ευρώ) επιδιώκουν να διατηρήσει ο ΟΤΕ τη δεσπόζουσα θέση του στα δίκτυα τηλεπικοινωνιών, απλώς αναβαθμίζοντας το υφιστάμενο δίκτυό του, που βεβαίως θα φαίνεται «αρχαίο», αν αναπτυχθεί το δίκτυο FTTH, που προωθούσε το υπουργείο Μεταφορών από την εποχή Χατζηδάκη, σχεδιάζοντας επενδύσεις 2,1 δις. ευρώ, χωρίς σε αυτές να περιλαμβάνονται τα 650 εκατ. ευρώ που θα απαιτηθούν για την αναβάθμιση του εξοπλισμού επιχειρήσεων και νοικοκυριών, σύμφωνα με εκτιμήσεις της εισηγμένης στην Εναλλακτική Αγορά του ΧΑ, τηλεπικοινωνιακής εταιρείας OPTRONICS.

Η κυβέρνηση προσπαθούσε να πείσει τους Γερμανούς να μετάσχουν στην κατασκευή των νέων δικτύων οπτικών ινών, μέσω επένδυσης του ΟΤΕ στις τρεις εταιρείες που θα αναλάβουν την ανάπτυξή του. Η Deutsche Telekom το αρνείται πεισματικά, προτιμώντας τη φθηνότερη λύση του VDSL, την οποία εφαρμόζει ήδη και στην Γερμανία, επιδιώκοντας να στερήσει από την Ελλάδα τη δυνατότητα ανάπτυξης ενός υπερσύγχρονου δικτύου, εν μέρει με κοινοτικά κονδύλια, που θα τοποθετήσει τη χώρα στην πρωτοπορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τεράστια οφέλη για τους χρήστες και την οικονομία.

Και ενώ έχει γίνει σαφές πλέον ότι μετά τις εκλογές η νέα κυβέρνηση και ο ΟΤΕ θα πρέπει να… ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους για το θέμα του δικτύου οπτικών ινών, μέσα από μια νέα διαπραγμάτευση και αφού ληφθούν υπόψη οι σχεδιασμοί της επόμενης κυβέρνησης για το θέμα, η διοίκηση του ΟΤΕ προωθεί με ταχείς ρυθμούς (για τα δεδομένα του, συνήθως βραδυκίνητου Οργανισμού) τις επενδύσεις του στο VDSL.

«Ποντάρει», έτσι, στις καθυστερήσεις που ο ίδιος ο ΟΤΕ έχει προκαλέσει, για να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα στην αγορά, επεκτείνοντας τη διάδοση του VDSL,με τρόπο που αργότερα θα δυσχεράνει, αν δεν ακυρώσει εντελώς, την ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών.

Μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη ενόψει της ΔΕΘ, ο Π. Βουρλούμης αποκάλυψε ότι προχωρούν οι συζητήσεις με τέσσερις μεγάλους δήμους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και μεγάλη επαρχιακή πόλη της Βόρειας Ελλάδας, προκειμένου να αρχίσει να υλοποιείται το επενδυτικό πρόγραμμα ενίσχυσης της ευρυζωνικότητας, με την τεχνολογία VDSL.

Ο πρόεδρος του ΟΤΕ τόνισε ότι θα είναι ευχαριστημένος εάν εντός του 2010 συνδεθούν 2.000-3.000 καφάο στο αναβαθμισμένο δίκτυο του ΟΤΕ και έκανε άνοιγμα στις δημοτικές αρχές, επισημαίνοντας ότι θα προτιμηθούν οι δήμοι που θα δείξουν διάθεση συνεργασίας με τον ΟΤΕ. Σημειώνεται, ότι συνολικά στο δίκτυο του ΟΤΕ περιλαμβάνονται 28.000 καφάο, δηλαδή ο Οργανισμός θα έχει ήδη καλύψει από τον επόμενο χρόνο το 10% του δικτύου του με VDSL, δημιουργώντας ένα σοβαρό τετελεσμένο γεγονός εις βάρος του δικτύου οπτικών ινών.

Μάλιστα, προχωρώντας ακόμη ένα βήμα στην ίδια κατεύθυνση της δημιουργίας τετελεσμένων, ο ΟΤΕ άρχισε να παρέχει πιλοτικά συνδέσεις VDSL σε επιλεγμένους πελάτες του στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Και, αν συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς να «προοδεύει», την ώρα που τα σχέδια της Πολιτείας για δίκτυο οπτικών ινών θα «σέρνονται», ο Οργανισμός ίσως καταφέρει να «σκοτώσει» την ευκαιρία των χρηστών για πρόσβαση σε πραγματικά γρήγορες συνδέσεις…

(Sofokleous10)

Last edited:
O OTE ίσως να μπορεί να δώσει σε 1 χρόνο vdsl (50/10), αφού ήδη έχει ξεκινήσει η πιλοτική διάθεση. Το FTTH θα χρειαζόταν τουλάχιστον 3-5 χρόνια και θα ήταν 100mbit και όχι 2.5/1.2gbit. Δεν βλέπω το λόγο να περιμένουμε τόσα χρόνια για να ξεφύγουμε από το adsl. Το μόνο αρνητικό της όλης υπόθεσης είναι ότι με το vdsl θα καθυστερήσει το ftth λίγο παραπάνω, και για να γίνει απόσβεση της επένδυσης και γιατί οι χρήστες θα έχουν μια λογική ταχύτητα για να ικανοποιούν τις ανάγκες τους. Ουσιαστικά με το vdsl θα μπορούμε να έχουμε και live hd.

Last edited:
Η οποιαδήποτε κυβέρνηση, πρέπει να ακολουθήσει το σχέδιο του Κου Χατζηδάκη. Πάει κ τελείωσε, εκεί είναι το μέλλον ! Στο FTTH ! Αν είναι δυνατόν δλδ. να χορεύει μία ολόκληρη Ελλάδα στους ρυθμούς που χτυπάει το ντέφι ο ΟΤΕ ! ΕΛΕΟΣ!

Το VDSL μας πάει πίσω! Όχι μόνο γιατί είναι επένδυση στο υπάρχον ΡΗΜΑΔΙ δίκτυο του ΟΤΕ αλλα επίσης και γιατί οι ταχύτητες που υπόσχεται θα είναι ΙΔΙΕΣ (και είμαι σίγουρος) με τις ταχύτητες που έχουμε τώρα (στα πιό πολλά σημεία τουλάχιστον)!!! Πάλι θα έχουμε προβλήματα με αποστάσεις ! Και πάλι τα ίδια...

Ακριβώς έτσι είναι.
Ας τελειώσουμε μια και καλή με τα απαρχαιωμένα δίκτυα και τα όποια επιχειρηματικά συμφέροντα γερμανών και βουρλούμηδων.
Το μέλλον είναι οι οπτικές και γι αυτό πρέπει να προχωρήσει το θέμα ταχύτατα. Επειδή όμως ο ΟΤΕ δίνει το ρυθμό στον οποίον χορεύουν όλοι οι εναλλακτικοί (όχι βέβαια ότι αυτοί είναι καλύτεροι, αλλά οι περιπέτειές μου με τη 4νετ και hol δεν είναι του παρόντος), φοβάται πως θα χάσει την πρωτοκαθεδρία και από κυρίαρχος θα γίνει εναλλακτικός...
Η χώρα έχει ανάγκη από νέα δίκτυα...

Δλδ θέλετε ftth σε 5-6 χρόνια, αντί για vdsl σε 1-2??? Και 2ρον, με τα mini dslam η απόσταση για να πιάνεις τα ίδια με πριν είναι 1.5-2χλμ και πάνω. Με άλλα λόγια πρέπει να κάνουν χοντρή μλκ στην σχεδίαση του δικτίου για να πιάνει πχ κάποιος που έχει 8mbit (3χλμ περίπου), ξανά 8 mbit. Δλδ μόνο λογικά να το σκεφτείς αν πχ βάλουν το mini dslam σε 2 χλμ απόσταση από το κέντρο που είναι τώρα, τότε σε απόσταση ως 3χλμ (8mbit με adsl2+) από το κέντρο, οι χρήστες θα πιάνουν minimum 30Mbit (υποθέτοντας ότι έχουν μυαλό και έχουν μοιράσει την απόσταση μεταξύ mini dslam και τωρινού dslam). Δλδ 4πλάσια ταχύτητα! Με άλλα λόγια 8mbit θα πιάνει ο χρήστης που απέχει 5χλμ από το τωρινό κέντρο και που τώρα δεν μπορεί να έχει dsl. Εγώ πάντως προτιμώ τώρα με το 1/3-1/2 της ταχύτητας του ftth παρά να είμαι με 12mbit για 5-6 χρόνια. Φυσικά αυτό είναι παράδειγμα. Δεν σημαίνει ότι όποιος πιάνει 8mbit με το vdsl θα έχει 30. Πιστεύω πως θα έχω 30-50mbit λόγο της τοποθεσίας του σπιτιού μου. +1 για το vdsl.

Last edited:
Το VDSL2 από τα 1,6km και μετά έχει ίδια απόδοση με το ADSL2+ (πηγή: http://en.wikipedia.org/wiki/Very_High_Speed_Digital_Subscriber_Line_2 ). Το VDSL1 είναι χειρότερο από το ADSL2+ σε αποστάσεις μεγαλύτερες από 2km. Κατά συνέπεια το VDSL αφορά αυτούς τους πολύ λίγους που είναι πολύ κοντά στα κέντρα του ΟΤΕ. Το FTTH αφορά όλους.

Και μην περιμένει κανείς να αναπτυχθούν πυκνά δίκτυα από mini dslam ώστε όλοι να έχουμε απόσταση μικρότερη από 1,5km. Δεν παίζει κάτι τέτοιο.

Το κράτος πρέπει να προχωρήσει στην ανάπτυξη των δικτύων FTTH και μάλιστα πρώτα στην επαρχία. Είναι ο μόνος τρόπος ώστε κάθε χωριό της χώρας να έχει πρόσβαση στο αγαθό που ονομάζεται ευρυζωνικότητα.

Το VDSL2 από τα 1,6km και μετά έχει ίδια απόδοση με το ADSL2+ (πηγή: http://en.wikipedia.org/wiki/Very_High_Speed_Digital_Subscriber_Line_2 ). Το VDSL1 είναι χειρότερο από το ADSL2+ σε αποστάσεις μεγαλύτερες από 2km. Κατά συνέπεια το VDSL αφορά αυτούς τους πολύ λίγους που είναι πολύ κοντά στα κέντρα του ΟΤΕ. Το FTTH αφορά όλους.

Και μην περιμένει κανείς να αναπτυχθούν πυκνά δίκτυα από mini dslam ώστε όλοι να έχουμε απόσταση μικρότερη από 1,5km. Δεν παίζει κάτι τέτοιο.

Το κράτος πρέπει να προχωρήσει στην ανάπτυξη των δικτύων FTTH και μάλιστα πρώτα στην επαρχία. Είναι ο μόνος τρόπος ώστε κάθε χωριό της χώρας να έχει πρόσβαση στο αγαθό που ονομάζεται ευρυζωνικότητα.

Με έβγαλες απο τον κόπο. ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ ..! :grandpa:

ADSL_Line_Rate_Reach.gif

Ο ΟΤΕ έχει περίπου 2000 dslam και σκοπεύει μέσα στο 2010 να βάλει 2000-3000 minidslam για vdsl. Οπότε δεν έχω και άδικο σε αυτά που λέω. Καλό είναι να είμαστε ρεαλιστές. Εννοείτε ότι σε 5-6 χρόνια τα αστικά κέντρα θα είχαν ftth. Δεν υπήρχε περίπτωση μέσα στην δεκαετία όλα τα χωριά να είχαν ftth. Τέλος εννοείτε πως μιλάμε για VDSL2 και όχι vdsl1.

Όπως και μόνος σου μπορείς να δείς.. η διαφορά με την ADSL2 είναι απο τα δύο χιλιόμετρα και λιγότερο... που σημαίνει πως δεν υφίσταται αλλαγή στην κατάσταση που υπάρχει τώρα..

Όσο για τα miniDLSAM.. όνειρα θερινής νυκτός.. (δεν το λέω ειρωνικά.. είναι η αλήθεια.. προσωπική μου γνώμη.. ) το πολύ πολύ να βάλουν στα πιό σοβαρά σημεία των μεγάλων πόλεων..και οι άλλοι.. πάλι στα τηλέφωνα και στα φόρουμ θα την βγάλουμε..

Η πηγή λέει ότι ο ΟΤΕ θα επενδύσει 300 εκ για vdsl και θα βάλει 2000-3000 minidslam για να έχουν οι συνδρομητές μεγαλύτερες ταχύτητες και με αυτό τον τρόπο να καθυστερήσει την έλευση του ftth.
Αν δεν βάλει minidslam τότε δεν θα δώσει 300 εκ για επένδυση. Αν δεν επενδύσει σε vdsl με minidslam, τότε οι περισσότεροι συνδρομητές δεν θα βλέπουν καμία διαφορά. Αν δεν βλέπουν διαφορά ο ΟΤΕ δεν θα μπορεί να καθυστερήσει την έλευση του ftth. Απλά πράγματα.

ADSL_Line_Rate_Reach.gif

Ο ΟΤΕ έχει περίπου 2000 dslam και σκοπεύει μέσα στο 2010 να βάλει 2000-3000 minidslam για vdsl. Οπότε δεν έχω και άδικο σε αυτά που λέω. Καλό είναι να είμαστε ρεαλιστές. Εννοείτε ότι σε 5-6 χρόνια τα αστικά κέντρα θα είχαν ftth. Δεν υπήρχε περίπτωση μέσα στην δεκαετία όλα τα χωριά να είχαν ftth. Τέλος εννοείτε πως μιλάμε για VDSL2 και όχι vdsl1.

Τι είναι το Total VDSL; Εγώ ξέρω δύο πρότυπα, το VDSL1 (ή ITU.G993.1) το οποίο είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ από ADSL2+ σε αποστάσεις μεγαλύτερες των 2km και το VDSL2 (ή ITU.G993.2) που ένα από τα βασικά του "πλεονεκτήματα" είναι ότι καταφέρνει να έχει εφάμιλλη ταχύτητα με το ADSL2+ σε αποστάσεις μεγαλύτερες του ενός μιλίου (1,6km) - κάτι που ήταν το πρόβλημα στο VDSL1.

Εγώ μένω σε αστικό κέντρο (Πάτρα) και η απόστασή μου από το DSLAM του ΟΤΕ είναι 2,5km (35db line attenuation). Σε μία απόσταση που θεωρητικά θα έπρεπε να πιάνω 13-14 mbit, πιάνω μόλις 9,5. Έχω πιάσει 13,5 μετά από γενική διακοπή ρεύματος, όταν καθάρισε το δίκτυο από παρεμβολές (αφού είχαν κλείσει τα περισσότερα router) - πράγμα που δείχνει πόσο κακή είναι η κατάσταση στο δίκτυο χαλκού. Αυτό που θα κάνει ο ΟΤΕ θα είναι να αντικαταστήσει το υπάρχον DSLAM με άλλο που θα υποστηρίζει VDSL. Αν εσύ πιστεύεις πως θα εγκαταστήσει mini DSLAM σε κάθε ΚΑΦΑΟ, εγώ δε το πιστεύω αν δε το δω πρώτα. Αν βέβαια συμβεί, η απόστασή μου από το ΚΑΦΑΟ είναι λιγότερη από 300 μέτρα, οπότε θα πιάνω ακόμα και 100mbit.

Από την άλλη βέβαια πρέπει να σκεφτούμε λίγο και τους μη προνομιούχους που δεν μένουν σε αστικά κέντρα. Αυτοί πότε θα δούνε ευρυζωνικότητα; Γι' αυτό πιστεύω πως το FTTH πρέπει να προχωρήσει ανεξάρτητα από το τι συμφέρει τον ΟΤΕ.

Γιατί σχετίζεται ο ΟΤΕ με το FTTH; Δεν θα υλοποιηθεί από διαφορετικό φορέα;

Για αυτούς που υποστηρίζουν το VDSL. Εδώ έχουμε μια ξένη ιδιωτική εταιρεία την Deutche Telecom να θέλει να επιβάλει σε μια ολόκληρη χώρα τη δική της στρατηγική και τον δικό της τεχνολογικό προσανατολισμό.

Το ίδιο προσπαθεί να κάνει και σε άλλες χώρες όπου έχει εξαγοράσει τοπικούς οργανισμούς (Magyar Telecom κ.α.)

Δεν είναι μια επιλογή της χώρας που γίνεται μετά από διαβουλέυσεις με Υπουργεία, Γραμματείες, Πανεπιστήμια, Ερευνητικά κέντρα, Εταιρείες κ.α.

Το FTTH δεν απλά μια ανταγωνιστική τεχνολογία. Είναι ο νέος χαλκός και η μοναδική τεχνολογία μέχρι στιγμής με κύκλο ζωής 50+ χρόνια.

Το άρθρο λέει ότι ο ΟΤΕ θα επενδύσει στην φτηνότερη και πιο γρήγορη επένδυση (το vdsl) και με αυτό τον τρόπο θα δώσει μεγαλύτερες ταχύτητες. Έτσι οι πελάτες του θα είναι ικανοποιημένοι και θα καθυστερήσει την ακριβή και μακροχρόνια επένδυση του ftth. ΑΝ δεν έχει μεγαλύτερες ταχύτητες με το vdsl, ο ΟΤΕ δεν θα μπορεί να ικανοποιήσει του πελάτες του με υψηλότερες ταχύτητες και έτσι δεν θα μπορεί να καθυστερήσει το ftth. Το ftth με τα 100mbit είναι πιο καλό από το vdsl. Εγώ σου λέω και το 1gbit είναι πιο καλό από τα 100mbit. Το ζήτημα είναι ότι δεν μπορεί να το προσφέρει σε μικρό χρονικό διάστημα και ούτε σε χωριά. Από την άλλη το vdsl είναι αναβάθμιση που θα μπορεί να καλύψει και χωριά σε πολύ μικρότερο διάστημα.

edit:
Γιατί η DT είναι εταιρία και κοιτάει το κέρδος. Αν το κράτος αναγκάσει τον ΟΤΕ να βάλει ftth, τότε ξεχνάμε το vdsl. Που σημαίνει ότι μετά από 5-6 χρόνια, εκεί που θα έχουμε μέση ταχύτητα 10mbit, ξαφνικά θα έχουμε 100. Αντί για αυτό ο ΟΤΕ λέει να τριπλασιάσουμε τώρα την μέση ταχύτητα και μετά από μερικά χρόνια, αφού αποσβέσουμε την επένδυση, θα την ξανατριπλασιάσουμε. Απλά πράγματα και λογικά. Που ναι μεν κερδίζει ο ΟΤΕ, αλλά κερδίζουμε και εμείς μαζί του. Εγώ προσωπικά δεν θέλω να μείνω στα 12mbit για 5-6 χρόνια. Θέλω 30-50 σε 1-2. Τα 30 είναι ικανοποιητικά για τις ανάγκες σχεδόν όλων των συνδρομητών. Τα 10 όμως όχι.

Last edited: