Το άρθρο λέει ότι ο ΟΤΕ θα επενδύσει στην φτηνότερη και πιο γρήγορη επένδυση (το vdsl) και με αυτό τον τρόπο θα δώσει μεγαλύτερες ταχύτητες. Έτσι οι πελάτες του θα είναι ικανοποιημένοι και θα καθυστερήσει την ακριβή και μακροχρόνια επένδυση του ftth. ΑΝ δεν έχει μεγαλύτερες ταχύτητες με το vdsl, ο ΟΤΕ δεν θα μπορεί να ικανοποιήσει του πελάτες του με υψηλότερες ταχύτητες και έτσι δεν θα μπορεί να καθυστερήσει το ftth. Το ftth με τα 100mbit είναι πιο καλό από το vdsl. Εγώ σου λέω και το 1gbit είναι πιο καλό από τα 100mbit. Το ζήτημα είναι ότι δεν μπορεί να το προσφέρει σε μικρό χρονικό διάστημα και ούτε σε χωριά. Από την άλλη το vdsl είναι αναβάθμιση που θα μπορεί να καλύψει και χωριά σε πολύ μικρότερο διάστημα.
edit:
Γιατί η DT είναι εταιρία και κοιτάει το κέρδος. Αν το κράτος αναγκάσει τον ΟΤΕ να βάλει ftth, τότε ξεχνάμε το vdsl. Που σημαίνει ότι μετά από 5-6 χρόνια, εκεί που θα έχουμε μέση ταχύτητα 10mbit, ξαφνικά θα έχουμε 100. Αντί για αυτό ο ΟΤΕ λέει να τριπλασιάσουμε τώρα την μέση ταχύτητα και μετά από μερικά χρόνια, αφού αποσβέσουμε την επένδυση, θα την ξανατριπλασιάσουμε. Απλά πράγματα και λογικά. Που ναι μεν κερδίζει ο ΟΤΕ, αλλά κερδίζουμε και εμείς μαζί του. Εγώ προσωπικά δεν θέλω να μείνω στα 12mbit για 5-6 χρόνια. Θέλω 30-50 σε 1-2. Τα 30 είναι ικανοποιητικά για τις ανάγκες σχεδόν όλων των συνδρομητών. Τα 10 όμως όχι.
Εξακολουθείς να λες πως το VDSL θα δώσει αυξημένες ταχύτητες αλλά δε μας εξηγείς πως θα γίνει αυτό, όταν οι περισσότεροι χρήστες σε αστικά κέντρα είναι σε απόσταση μεγαλύτερη των 2km ενώ σε μη αστικά κέντρα είναι στα 5-6 km και έχουν το πολύ 2mbit σήμερα.
Θα εγκαταστήσει ο ΟΤΕ mini dslam σε κάθε ΚΑΦΑΟ; Ή απλώς θα αντικαταστήσει τα ADSL2+ DSLAM με VDSL DSLAM; Οπότε οι μόνοι ευνοημένοι θα είναι οι ίδιοι που σήμερα πετυχαίνουν ταχύτητες 18 και 20 mbit, όταν όλοι οι υπόλοιποι αν πιάσουν τα 9-10 mbit κάνουν πάρτυ. Γιατί να επενδύσουμε 300 εκατομύρια ευρώ για αυτούς τους λίγους;
Σε εταιρεία που συνεργάζομαι στην Πάτρα και απέχει 4 km από το DSLAM της Λεύκας (και με το ζόρι πιάνουμε 4,5mbit), τι θα δώσει παραπάνω το VDSL;
edit: Τι ταχύτητα πιάνεις τώρα και σε τι απόσταση είσαι από το DSLAM; Αν κατάλαβα καλά, πιάνεις 12mbit, άρα είσαι πάνω από 2km. Ε, τα ίδια θα πιάνεις και με VDSL.
edit2: Αν ήθελαν να "πυκνώσουν" τα DSLAM και να δώσουν σε όλους ταχύτητες 18-20mbit, μπορούν να το κάνουν και με την ADSL2+ τεχνολογία. Αλλά δε το κάνουν. Γιατί πιστεύεις ότι θα το κάνουν με το VDSL;
Last edited: