Το Σεπτέμβριο η πλατφόρμα από ΟΤΕ και Hellas Sat

Λένε ότι μέχρι το τέλος του 2008 θα έχει όλη η Ελλάδα τα 4 κρατικά σε ψηφιακή , από κει και πέρα για τα υπόλοιπα , μόνο σε μας και Αττική ... ελπίζω να διαψευστώ ως προς το δεύτερο ...

Απάντηση: Re: Το Σεπτέμβριο η πλατφόρμα από ΟΤΕ και Hellas Sat

Ξεκίνησε δοκιμές HD ο Hellas sat.
12718-H-7720
Οντως ο Dream εντόπισε υπηρεσία με όνομα Hellas HD test, πλην όμως η μετάδοση είναι κωδικοποιημένη γιατί προφανώς μεταδίδονται κρατικά μυστικά..
Το FEC είναι 5/6

Ειναι δυνατη η ληψη του hellassat 39' με ενα πιατο που στοχευει στον Astra 28.5 (sky uk) ?
Τωρα εχω 1μετρο, τι μεγεθος θα με καλυψει πληρως , δεδομενου οτι θα εχω το ενα lnb κεντραρισμενο στον Αστρα 28.5 ?

Ειναι δυνατη η ληψη του hellassat 39' με ενα πιατο που στοχευει στον Astra 28.5 (sky uk) ?
Τωρα εχω 1μετρο, τι μεγεθος θα με καλυψει πληρως , δεδομενου οτι θα εχω το ενα lnb κεντραρισμενο στον Αστρα 28.5 ?
Ναι, είναι.
Ακόμα και 1μ σου είναι αρκετό. Μόλις προχθές συντόνισα ένα κάτοπτρο Televes 1,05m πορτοκαλί, σκοπεύοντας κεντρικά τις 28 μοίρες και παράκεντρα τις 39 Ε και 42 Ε. Μάλιστα στον HellasSat κατέβηκε και η δύσκολη δέσμη με τα ουκρανικά κανάλια με ικανοποιητικό σήμα.

Ναι, είναι.
Ακόμα και 1μ σου είναι αρκετό. Μόλις προχθές συντόνισα ένα κάτοπτρο Televes 1,05m πορτοκαλί, σκοπεύοντας κεντρικά τις 28 μοίρες και παράκεντρα τις 39 Ε και 42 Ε. Μάλιστα στον HellasSat κατέβηκε και η δύσκολη δέσμη με τα ουκρανικά κανάλια με ικανοπ
οιητικό σήμα.
σοβαρά μιλάς , γίνετε τέτοιο πράγμα? Αυτό πρέπει να το δω για να το πιστέψω. :flipout:

σοβαρά μιλάς , γίνετε τέτοιο πράγμα? Αυτό πρέπει να το δω για να το πιστέψω. :flipout:
Καλά, εσύ όποτε βρεις χρόνο ανέβασε την φωτογραφία του televes..

Ενταξει, εσεις μιλατε για Θεσ/κη , για αθηνα θελεις τουλαχιστον 1,2 μετρα.
Αλλα το χειμωνα τα πραγματα ειναι δυσκολα... τις μερες που εβρεξε λιγο και ειχε λιγη συνεφια , ειχα πολλα προβληματα με τον Αστρα 28,5 !

Γιάννη, η απάντηση αφορούσε την παράκεντρη λήψη του HellasSat η οποία είναι εφικτή με πιάτο 1μ οπουδήποτε στην Ελλάδα.
Το αν είναι αρκετό ή όχι το ίδιο πιάτο για ικανοποιητική λήψη Astra 2 είναι κάτι που θα το κρίνεις εσύ.

αγαπητοι συμφορουμιτες
για την ληψη του hellas sat καταληγω στην τοποθετηση και 2ου πιατου(εχω ενα 1,20αρι για astra 19.2 & hotbird με 4απλο διακοπτη diseq) για λογους κυριως καλυτερης ληψης λογω hd
o τεχνικος λεει πως ενα 80αρι πιατο αρκει(περιοχη βολος) το οποιο θα συνδεθει με τον διακοπτη diseq του πρωτου πιατου
λυση μοτερ δεν χωραει...
εχω την εξης απορια..μιας και ειναι 4πλος ο διακοπτης...χωραει να βαλω και 2ο lnb στο 80αρι για να πιασω ακομη ενα δορυφορο και αν ναι ποιος...κολαει με τον hellas sat?
το 80 αρι ειναι αρκετο σε αυτη την περιπτωση?
οι προτιμησεις μου κατα βαση ειναι hd καναλια με εμφαση στα ντοκυμαντερ και αθλητικα
θαθελα πολυ να ακουσω γνωμες φιλων απο εδω...

Turksat 42E-Sesat 36E ειναι οι μόνες επιλογες σου με 80αρι πιατο (και με την προυπόθεση λεπτών LNB)

φιλε βορειε
ευχαριστω για την απαντηση
μια ματια που εριξα στο king of sat δεν με ενθουσιασε..οσον αφορα αυτους τους 2 δορυφορους...
εχω αραγε εναλλακτικη με χρηση μεγαλυτερου πιατου?
τι λετε για τα wave frontier...σημαινουν απωλεια ποιοτητας
με ενδιαφερει κυριως η θεαση χα-ντε

Με wave καλύπτεις ισχυρούς δορυφόρους (οτι περιπου λαμβανει ενα 90αρι πιάτο) σε εύρος μέχρι 40 μοίρες (στα ακρα με αντιστοίχιση σε λίγο μικρότερο πιάτο), συνεπώς είναι μία καλή λύση και μαλιστα επεκτάσιμη (ξεκινάς με 8 δορυφόρους πχ...αλλά μπορεί να φτασεις μέχρι 16). Τα μειονεκτήματα είναι το μεγαλύτερο κόστος και η μεγαλύτερη δυσκολία σωστής εγκατάστασης
Για τα HD έχε υπόψιν σου ότι ειναι σχεδόν όλα συνδρομητικα

Ναι άλλα μην φτάσουμε στο άλλο άκρο και λέμε ότι το Τ90 δεν είναι καλό.
Μου τοποθέτησαν 1 την προηγούμενη εβδομάδα, και έχω ικανοποιητική λήψη σε:

• Hot Bird 6/7A/8 13.0E
  • Hellas Sat 39.0E
  • Sirius 4 4.8E
  • Eurobird 9 9.0E
  • Eutelsat W2 16.0E
  • Astra 1F/1G/1H/1KA/1L 19.2E
  • Badr 3/4/6 26.0E
  • Astra 2A/2B/2C/2D 28.2E

Τώρα για τον Αστρα 28.2 δεν φαντάζομαι να πιάνω τα πάντα, αλλά μερικά κανάλια πιάνουν. Αν και ειναι κλειδωμένα τα περισσότερα.
Και ο Hellas Sat είναι στο ένα άκρο (18 μοίρες από κέντρο), ενώ ο Sirius στις 20 μοίρες στο αντίθετο άκρο...

καλημερα σε ολους
με την αδεια σας..θα προσπαθησω να τα συνοψισω λιγακι
1) ποιοτητα σηματος Τ90 Vs σταθερο υπερτερει το σταθερο
2) κοστος το Τ90 200 ευρω ενω ενα σταθερο με 2 lnb καπου 150?
3) ληψη δορυφορων 8 ας πουμε με το Τ90 ενω 4 με το 2ο πιατο

τελικα αν θεωρησουμε οτι το κοστος δεν ειναι το πιο σημαντικο (και η διαφορα ασημαντη) εχουμε να συγκρινουμε την διαφορα ποιοτητος με την δυνατοτητα ληψης περισσοτερων δορυφορων
μονος τροπος συγκρισης σε θεμα ποιοτητος ειναι τα ποσοστα στον δεκτη
φιλε petasis που προσφατα εβαλες το Τ90 αν θελεις πες μας την περιοχη σου καθως και τι ποιοτητα σου δειχνει για καθε δορυφορο
φιλε βορειε οταν λες δυσκολια εγκαταστασης σε τι αναφερεσαι?
στο σεταρισμα πολλων lnb σε μικρο χωρο?
καλημερα σας και παλι

σαν γνωστος ...ξυλοχερος φυσικα θα πληρωσω εγκατασταση
ασε που ανεβαινεις μια σκαλα ....τυπου πολενικου πλοιου για να πας εκει ψηλα..
χλωμο το βλεπω να με αντεχει!!