Το σημερινό ανέκδοτο - επίδομα θέρμανσης

Απάντηση: το σημερινό ανέκδοτο - επίδομα θέρμανσης

Κουβερτούλα φίλε μου
Η ζακέτα δε βολεύει :p
Ζαλώνεσαι την κουβερτούλα και περπατάς από τον καναπέ ως απέναντι
Αλλά όπως και να το κάνουμε δυστυχώς η κα. Μαίρη στον 3ο που τα μεσημέρια είναι η μόνη στην πολυκατοικία θα παγώσει φέτος
Και δε θα περνά το ‛βρε παιδιά σκεφτείτε και εμάς που είμαστε μεσημέρι σπίτι’
Και εγώ φυσικά σα πιο νεαρός να ξεχάσω κάτι ατάκες ‛είναι νωρίς που το κλείνουμε στις 22:00’ μέχρι τα μεσάνυχτα παγώνουμε, και άμα ξενυχτάμε μέχρι τις 2…

Πάντως σας χαίρομαι για την προετοιμασία σας.
Ξέρω ότι είναι πιο δύσκολα στα βόρια
Μακάρι και πολλοί από εμάς να ήμασταν οργανωμένοι όπως εσείς
Οι περισσότεροι είμαστε απροετοίμαστοι και χωρίς να το έχουμε υπολογίσει και καλά το θέμα

Eντάξει και στα βόρεια δεν είναι παντού έτσι.
Ο Υπέρηχας ας πούμε νομίζει ότι έχει κρύο.:antlers:
Η λύση είναι μία: :ADFADF1:
Τόσες γενιές μεγάλωσαν έτσι στη Ρωσία!:earmuffs:

Άρα η λύση κύριοι ενάντια στο ακριβό πετρέλαιο είναι να γεμίσετε τις κάβες σας!

3 ευρά το λίτρο έχει η ρακή απο καζάνι κατευθείαν ...
αμα πάρεις ένα τόνο φαντάζομαι θα πάει 2 ..
λοιπον είναι 45 βαθμούς ,, θα ρίξεις κάμποσο νερό μέσα να πέσουν τα γράδα μην κάνει μπάμ ο καυστήρας . θα έχεις 2 τόνους καύσιμο με 1000 ευρό το 1000λιτρο !!!

και θα πίνεις και θα καίς ... :idea::ADFADF1::a0210:

Re: Απάντηση: το σημερινό ανέκδοτο - επίδομα θέρμανσης

Φέτος θα πέσει πολύ "γέλιο" σε όσες οικοδομές διαθέτουν κεντρική θέρμανση.

Ηδη απο περσι πολλα διαμερισματα δεν πληρωναν με αποτελεσμα να πληρωνουν ολη την θερμανση οι μισοι.....

Φετος βλεπω να μην πληρωνει κανενας μιας και πολλοι δεν θα εχουν και οι υπολοιποι αισθανονται μακακες να πληρωνουν για τους αλλους.

Ελπιζω να μην ειναι συνεχεια στις ειδησεις οι θανατοι απο το κρυο....

υγ

Και οι "πρακτικοι" λενε οτι φετος ο χειμωνας θα ειναι πολυ βαρυτερος του περσινου....

Απάντηση: Re: Απάντηση: το σημερινό ανέκδοτο - επίδομα θέρμανσης

Ηδη απο περσι πολλα διαμερισματα δεν πληρωναν με αποτελεσμα να πληρωνουν ολη την θερμανση οι μισοι.....

Φετος βλεπω να μην πληρωνει κανενας μιας και πολλοι δεν θα εχουν και οι υπολοιποι αισθανονται μακακες να πληρωνουν για τους αλλους.

υγ

Και οι "πρακτικοι" λενε οτι φετος ο χειμωνας θα ειναι πολυ βαρυτερος του περσινου....

Υπάρχουν και μερικοί ξεπεσμένοι αριστοκράτες εδώ πάνω που το παίζουν υπεράνω...
Πέρισι τουλάχιστον.
Πουλούσαν πολύ πνεύμα...
Φέτος τους είδα αρκετά "στενότερους" και καθόλου ομιλιτικούς.
Νόμισαν φαίνεται πως θα τους λυπηθεί ο... Θεός.
Η πλάκα είναι πως δεν λάβανε κανένα μέτρο.
Κάτι σαν το τζίτζικα και τον μέρμηγκα ένα πράμα.

Re: Απάντηση: το σημερινό ανέκδοτο - επίδομα θέρμανσης

υγ

εμένα στους περισσότερους γνωστούς μου που μένουν σε πολυκατοικίες από πέρσι που είχαν αρχίσει τα φέσια με την λήξη του χειμώνα (κατά διαβολική σύμπτωση σε όλους κάτι μισθωτοί - συνταξιούχοι με χαμηλά εισοδήματα και με κάτι τριαράκια και δυαράκια ήταν συνεπέστατοι στα κοινόχρηστα και κάτι τύποι τουπάτοι με ολόκληρους ορόφους - ρετιρε και τα τζίπ από κάτω είχαν αφήσει 12 μήνες απλήρωτους και διαμρτύρονταν για την έλλειψη θέρμανσης) τους είπαν οι διαχειριστές τέλος η κεντρική και ο καθένας να κάνει το κουμάντο του για του χρόνου. άλλοι έβαλαν ερκοντί - άλλοι έφυγαν και πήγαν σε αέριο με καυστηράκια στο μπαλκόνι κλπ άλλοι που μπορούσαν έβαλαν τζάκια.

και 2 από αυτούς είναι κάτοικοι κολωνακίου. και στους 2 από πέρσι το δεκέμβρη πετρέλαιο τέλος στην κεντρική.

και αυτοί ήταν όλοι ιδιοκτήτες. φαντάζομαι στους ενοικιαστές θα είναι μεγαλύτερα τα προβλήματα..... μιας και απαιτείται συννενόηση με τον ιδιοκτήτη.

Εδω που τα λεμε η κεντρικη θερμανση ειναι μια μακακια και μιση.

Θα επρεπε απο τους κανονισμους να επιτρεπεται καποιος να αποχωρησει 100% απο την δαπανη της αν θελει να βαλει ενα δικο του συστημα.

Εχω από πέρυσι πληρώσει 500 ευρώ παραπάνω απ' όσο μου αναλογούσε, για την οικογένεια που μένει από κάτω μου και δεν είχε να πληρώσει.

Δεν βλέπω να τα παίρνω ποτέ πίσω.

Φέτος μάλλον θα είμαι ο μόνος στην πολυκατοικία που θα χρησιμοποιήσει το καλοριφέρ.......

Θα επρεπε απο τους κανονισμους να επιτρεπεται καποιος να αποχωρησει 100% απο την δαπανη της αν θελει να βαλει ενα δικο του συστημα.

Στο πατρικό μου οι γονείς μου το έκαναν από το 1995. Και αρκετές άλλες οικογένειες μετά με αποτέλεσμα να μην χρησιμοποιείται σχεδόν καθόλου ή από ελάχιστους (συνήθως από αυτούς που τα νοικιάζουν).

Σίγουρα δεν επιτρέπεται?

Σε περιοχες παιδια ομως με πολυ κρυο δεν παλευεται η μη χρηση πετρελαιου. Στη Τριπολη οι δικοι μου παρολο που καινε 2,5 τονους ξυλα στο τζακι τουρτουριζουν μολις φευγουν απ το σαλονι. Και τους ερχονται κοινοχρηστα κατι 200αρια να σε πιανει η ψυχη σου. Πλεον απο περυσι στη Αθηνα λειτουργω μονο το aircondition, δεν βγαινω διαφορετικα.

Και στη κεντρικη θερμανση υπαρχει ακομη μια σοβαροτατη παραμετρος ,η καταμετρηση.Ειτε επιλεγει η ωρομετρηση,ειτε η θερμιδομετρηση τα προβληματα των μετρητων ειναι δεδομενα ,ιδιως στη πρωτη περιπτωση[των ωρωμετρητων].Δεν νομιζω να πιστευει κανενας οτι λειτουργουν σωστα μετα την παροδο 1-2 χρονων,για τον απλουστατο λογο ακομη και τα ρολογια που χρησιμοποιουμε εμεις εχουν αποκλειση.Το δυστυχημα με τους ωρομετρητες ειναι οτι αποκλεινουν ειτε προς τα πανω ,ειτε προς τα κατω με αποτελεσμα της αλλοιωσης του λογαριασμου.Επιπλεον δεχονται και καποιες <επεμβασεις> απο συγκατοικους και πολλοι θα εχετε προσεξει <παραξενους> λογαριασμους στην οικοδομη σας,οπως π.χ σπιτι 60 τ.μ να εχει ιδιο λογαριασμο με αυτο των 120.Σε οικοδομη στη Καλαμαρια αρνουνται επιμονα την αλλαγη των ωρομετρητων,γιατι υπαρχουν <ενδιαφεροντες> λογαριασμοι.
Θα συμφωνησω με τον Βασ Τσακωνα οτι ειναι αδιανοητο να μην μπορει ο ιδιοκτητης να επιλεξει την πηγη θερμανσης που θελει να εχει

Νομιζω οτι αυτο που γραφει ο Γιαννης στο θεμα που ανοιξε θα πρεπει να ειναι πρωτιστη προτεραιοτητα,γιατι οτι πηγη θερμανσης και αν επιλεξεις η πρωτιστη πηγη θερμανσης ειναι η καλη μονωση

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/99134-Ο-καλύτερος-τρόπος-θέρμανσης

Last edited:
Οτι βάνες δεν έκλεισαν πέρσι, θα κλείσουν φέτος... Δυστυχώς.
Εχει να γίνει της κόλασης.

Το τζάκι μόνο για ψήσιμο για κάστανα κάνει αν δεν είναι ενεργειακό.

Εδω που τα λεμε η κεντρικη θερμανση ειναι μια μακακια και μιση.

Στο πατρικό μου οι γονείς μου το έκαναν από το 1995. Και αρκετές άλλες οικογένειες μετά με αποτέλεσμα να μην χρησιμοποιείται σχεδόν καθόλου ή από ελάχιστους (συνήθως από αυτούς που τα νοικιάζουν).

Σίγουρα δεν επιτρέπεται?

Αν προκειται για "μιλητη" συμφωνια μπορει.

Ομως οι κανονισμοι των πολυκατοικιων ακομα και αν ξηλωσεις τα καλοριφερ (που σου επιβαλλεται αν πεις δεν θελω θερμανση κεντρικη) αναφερουν οτι συνεχιζει να συμμετεχεις με ενα ποσοστο στις δαπανες θερμανσης.

Νομιζω 50% ή 30% . Πιθανοτερο το πρωτο.

Αλλα πιστευω οτι συντομα θα κληθει η πολιτεια να αλλαξει τον νομο μιας και θα γινει της -παγωμενης- κολασης φετος.

Ρε παιδιά τι παίζει με το επιδομα θέρμανσης σε οικοδομή αν νοικιαζεις? ποια ειναι η διαδικασία γνωρίζει κανείς? πχ το δικαιούται ενας νοικαρης αλλα άλλοι ιδιοκτήτες όχι ? τι γινεται?

Ξεκίνησε ξανά η υποβολή των αιτήσεων για το πετρέλαιο θέρμανσης του 2013.
https://www1.gsis.gr/gsisapps/oilbft/protected/displayConsole.htm?locale=el_GR

Αν θυμάμαι καλά προσθέθηκε η προκαταβολή των χρημάτων στη φόρμα της αίτησης σε σχέση με την περσινή χρονιά. Δηλαδή σου πιστώνει ένα ποσό προκαταβολής (πόσο είναι δε το ξέρω) αλλά αν το πετρέλαιο που θα βάλεις όλη τη χρονιά αντιστοιχεί σε μικρότερο ποσό από την προκαταβολή που θα πιστωθεί, τότε πρέπει να επιστραφεί το υπόλοιπο ποσό! (πού? άγνωστο).
Επίσης πρέπει να δηλωθούν τα τετραγωνικά που έχουν δηλωθεί στην Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων του Οικονομικού Έτους 2013 και όχι σε αυτά που αναγράφονται στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Εκεί πάντα έχει παραπάνω λόγω δημοτικού φωτισμού κλπ.
Στο δικό μου λογαριασμό της δεη έχει 6 τμ παραπάνω.

Η πλάκα είναι ότι αν κάνεις λάθος στα τ.μ που σου ζητάει και ολοκληρώσεις την αίτηση αυτή απορρίπτεται και δεν μπορείς να κάνεις πάλι αίτηση ηλεκτρονικά !!!!

Το έπαθε γνωστός μου εχθές....