Το τέλειο τέλος!!

Ωραίο νήμα Γιάννο!
1.Ρίτα Χέυγουορθ:Τελευταία έξοδος (The Sawshank Redemption)
2.The revenge of the Sith (Noooooooooo!)
3.6th sense
4.Melancholia
5.seven
6.Painless
7.master and commander
8.The sting
9.Οι εννιά βασίλισσες,το κορυφαίο όλων!
Και άλλα πολλά που δε μου έρχονται.....

Κακά τα ψέμματα, το φινάλε μια ταινίας είναι σχεδόν όλα τα λεφτά. Δεν πάει να έχει μια χαρά εισαγωγές, μουσικές, διαλόγους, εφέ, τεχνικές, φωτογραφίες, σκηνοθεσία κ.λ.π., αν το τέλος σε ξενερώνει, αμέσως του βάζεις χαμηλό βαθμό.
Θα διαφωνήσω.

Το τελος σαφως μετράει και σαφώς μπορεί να σε ξενερώσει αλλά δεν αλλαζει sony και καλα οτι χτιστηκε νωρίτερα, κατα την διάρκεια της ταινίας.

ταινίες που τέλειωσαν όπως ''έπρεπε''? Με το τελευταίο εννοώ το τέλος είναι γραμμικό και συναφές με την όλη ιστορία.
Εδω κι αν διαφωνω...

Το ''γραμμικό'' και το ''συναφές'' παραπέμπουν σε πολύ ''υπολογισμένες'' καταστάσεις οι οποίες μπορεί ακόμα και να άρουν την μαγεία μιας ταινίας.

Ένα αναπάντεχο φινάλε μάλιστα συνηθως δίνει πόντους.

Οι ταινίες δεν ''μετριούνται'' θεωρώ αλλά ''νοιώθονται'' (και σίγουρα δεν περιορίζονται σε ''πρέπει''').

Anyway...

Από τις σχετικά πρόσφατες, μου ερχονται 2 ταινίες στο μυαλό.

Το Ghost Writer του Πολάνσκι. Με ένα ''ημιτελές'' τέλος, θα ελεγα (ή τουλάχιστον έτσι μου έμεινε εμένα) ήταν μία σκέτη απόλαυση.

Το Zodiac του Φίντσερ. Με ένα ''μη τέλος'' ήταν από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει ποτε.

Ωραίο νήμα Γιάννο!
1.Ρίτα Χέυγουορθ:Τελευταία έξοδος (The Sawshank Redemption)
2.The revenge of the Sith (Noooooooooo!)
3.6th sense
4.Melancholia
5.seven
6.Painless
7.master and commander
8.The sting
9.Οι εννιά βασίλισσες,το κορυφαίο όλων!
Και άλλα πολλά που δε μου έρχονται.....

Και το "Μυστικό στα μάτια της", με τον ίδιο πρωταγωνιστή.
Πείτε εσείς, σιγά σιγά μου έρχονται κι άλλα...

Απάντηση: Re: Το τέλειο τέλος!!

Θα διαφωνήσω.

Το τελος σαφως μετράει και σαφώς μπορεί να σε ξενερώσει αλλά δεν αλλαζει sony και καλα οτι χτιστηκε νωρίτερα, κατα την διάρκεια της ταινίας.

Εδω κι αν διαφωνω...

Το ''γραμμικό'' και το ''συναφές'' παραπέμπουν σε πολύ ''υπολογισμένες'' καταστάσεις οι οποίες μπορεί ακόμα και να άρουν την μαγεία μιας ταινίας.

Ένα αναπάντεχο φινάλε μάλιστα συνηθως δίνει πόντους.

Οι ταινίες δεν ''μετριούνται'' θεωρώ αλλά ''νοιώθονται'' (και σίγουρα δεν περιορίζονται σε ''πρέπει''').

Anyway...

Από τις σχετικά πρόσφατες, μου ερχονται 2 ταινίες στο μυαλό.

Το Ghost Writer του Πολάνσκι. Με ένα ''ημιτελές'' τέλος, θα ελεγα (ή τουλάχιστον έτσι μου έμεινε εμένα) ήταν μία σκέτη απόλαυση.

Το Zodiac του Φίντσερ. Με ένα ''μη τέλος'' ήταν από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει ποτε.

Θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου

.

Re: Απάντηση: Το τέλειο τέλος!!

19.Bladerunner

Αναφέρεσαι στην κινηματογραφική έκδοση του '82 με το ας πούμε happy end ή στην Director's cut που βγήκε το '92?
Εγώ προτιμώ την δεύτερη.

Θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου

.

Και 'γω θα διαφωνήσω απόλυτα και με τους δυο σας, αλλά, δεν έχει σημασία!!
Άλλος είναι ο σκοπός του νήματος και όχι πως αξιολογώ ή ερμηνεύω την γραμμικότητα ή συνάφεια του όποιου τέλους. Νόμισα ότι ήταν προφανές αυτό που εννοούσα. Δεν ήταν...δεν πειράζει, δεν χάλασε και ο κόσμος.-bye-:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Το τέλειο τέλος!!

The Prisoner (τηλεοπτική σειρά του'67).....για όποιον μπόρεσε να το καταλάβει!!!!!!!

:music-smiley-005:

Δεν βλέπω το Mulholland Drive όμως κι ανησυχώ. :eek:

Και 'γω θα διαφωνήσω απόλυτα και με τους δυο σας, αλλά, δεν έχει σημασία!!
Άλλος είναι ο σκοπός του νήματος και όχι πως αξιολογώ ή ερμηνεύω την γραμμικότητα ή συνάφεια του όποιου τέλους. Νόμισα ότι ήταν προφανές αυτό που εννοούσα. Δεν ήταν...δεν πειράζει, δεν χάλασε και ο κόσμος.-bye-:ernaehrung004:

δεν μπορεις να διαφωνησεις μαζι μας γιατι εμεις διαφωνησαμε μαζι σου
:Banane0:
τι θα πει δηλαδη ''το φινάλε μια ταινίας είναι όλα τα λεφτά''
και αν ριξαμε και λιγο αλατακι παραπανω στο σκοπο του νηματος .... τι εγινε
μπορει να γινει και ποιο νοστιμος
:BDGBGDB55:

-bye-