Το τέλειο τέλος!!

Απάντηση: Re: Το τέλειο τέλος!!

δεν μπορεις να διαφωνησεις μαζι μας γιατι εμεις διαφωνησαμε μαζι σου
:Banane0:
τι θα πει δηλαδη ''το φινάλε μια ταινίας είναι όλα τα λεφτά''
και αν ριξαμε και λιγο αλατακι παραπανω στο σκοπο του νηματος .... τι εγινε
μπορει να γινει και ποιο νοστιμος
:BDGBGDB55:

-bye-

Καλά...θα σου βάλω και ταινία του Μαμαλάκη!!:D

Re: Απάντηση: Re: Το τέλειο τέλος!!

:music-smiley-005:

Δεν βλέπω το Mulholland Drive όμως κι ανησυχώ. :eek:

lol

Το Mullholland παιζει να ειναι μαλλον η αγαπημένη μου ταινία ever (ποταπα σχόλια για το λεσβιακό να λείπουν περικαλώ :p)

Απλως ''αναγνωρίζω'' οτι ειναι 100% ταινια που πρέπει να σαι ''σε φάση'' για να την απολαύσεις και ''αντικειμενικά'' (με εισαγωγικά bold και underline) δύσκολα κατατάξιμη στις κορυφαίες.

Περαν τούτου, ανέφερα 2 ταινίες που σκέφτηκα με τη μία όσον αφορά το τέλος συγκεκριμένα και το πόσο αυτό επηρεάζει την συνολική εικόνα μιας ταινίας

(το Mullholland δεν ειχε ούτε αρχή, ούτε μέση, ούτε τέλος - ήταν μια μαστούρα από την αρχή μεχρι το τέλος - ουπς :p - τωρα που το καλοσκέφτομαι αν τη δει ο Γκαλης κινδυνεύει να αυτοκτονήσει :p)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το τέλειο τέλος!!

(το Mullholland δεν ειχε ούτε αρχή, ούτε μέση, ούτε τέλος - ήταν μια μαστούρα από την αρχή μεχρι το τέλος - ουπς :p - τωρα που το καλοσκέφτομαι αν τη δει ο Γκαλης κινδυνεύει να αυτοκτονήσει :p)

Εξαρτάται!!

Αν τη δω σε τρίτσιπο θα έχω αυτοκτονήσει από την κακή σύγκλιση!!:aetsch:

Επί του λεχθέντος, ξεκαθαρίζω άμεσα ότι γραμμικότητα και συνάφεια σε μια ταινία δεν σημαίνει προβλεψιμότητα. Η γραμμικότητα και συνάφεια έχει την έννοια σε ελεύθερη μετάφραση της ''κάθαρσης'' η οποία πρέπει να συνδέεται με το δράμα και όχι να είναι ξεκάρφωτη. Η δε κάθαρση ερχόταν πάντα στους αρχαίους ημών στο τέλος. Αν δεν ήταν αυτή που ''έπρεπε'' έπεφταν γιούχα και ντομάτες.

Ποτέ σε μια ταινία δεν προσπαθώ να φανταστώ τι θα γίνει, ούτε και στα πιο αυτονόητα. Απλά την βλέπω και την απολαμβάνω. Μόλις τελειώσει, την κρίνω. Ταινία χωρίς αρχή, μέση και τέλος δεν είναι ταινία, είναι το εξής ανέκδοτο:

Εργασία στο τρελλοκομείο:

Λοιπόν παιδιά, πρέπει να γράψετε ένα βιβλίο το οποίο θα κρίνει ένας κριτικός τέχνης. Οκ? Σε μια βδομάδα να έχετε τελειώσει...

Περνάει η εβδομάδα και ο κριτικός καλεί έναν έναν τους τρόφιμους:

- Τι έγραψες αδερφέ?
- Ο ματωμένος τοίχος...
- Ο Ματωμένος τοίχος? Τι τίτλος είναι αυτός? Άλλος...

- Εσύ?
- Το καθιστό αγγούρι..
- Βρε που έμπλεξα? Και πόσες σελίδες είναι?
- 2
- 2 σελίδες??? Άλλος

Περνάνε μερικοί, πάει και ο καλός..

- Άντε να δούμε...εσύ τι έγραψες?
- Μυθιστόρημα...ο μαύρος καβαλάρης
- Χμμμ, ενδιαφέρον ακούγεται...πόσες σελίδες?
- 1500
- 1500???? Τι είπες ρε μεγάλε!! Για σκάσε λίγο την αρχή...
- Ο μαύρος καβαλάρης ανεβαίνει στο άλογό του
- Καλόςςςςςςςςςςςςςς.....για σκάσε λίγο το τέλος,
- Ο μαύρος καβαλάρης κατεβαίνει από τ' άλογό του!!
- ???????? Και σ' όλο το υπόλοιπο βιβλίο τι γράφεις?

- Κλίπιτικλοπ, κλίπιτικλοπ...

Κατανοητό Γιαννη.

Δεν αναφέρθηκα τόσο στην προβλεψιμότητα όσο στην ''αναγκη σου'' να ειναι όλα ''σε τάξη'' - αν με πιάνεις...

Δεν το λεω με καμία κριτική διαθεση προφανως, απλώς και μόνο ως διαφορά με την οποία αντιλαμβάνεται ο καθένας κάποια πράγματα.

Περί ορέξεως δλδ...

(εδω δεν συμφωνούμε στα πιπίνια, στις ταινίες θα τα βρούμε; :p)

Σε καθε περιπτωση το θεμα ειναι ενδιαφερον.

Και οπως καθε θεμα, γινεται πιο ενδιαφέρον αν το πιάσεις και από την ''ανάποδη''.

Απάντηση: Re: Το τέλειο τέλος!!

Κατανοητό Γιαννη.

Δεν αναφέρθηκα τόσο στην προβλεψιμότητα όσο στην ''αναγκη σου'' να ειναι όλα ''σε τάξη'' - αν με πιάνεις...

Δεν το λεω με καμία κριτική διαθεση προφανως, απλώς και μόνο ως διαφορά με την οποία αντιλαμβάνεται ο καθένας κάποια πράγματα.

Περί ορέξεως δλδ...

(εδω δεν συμφωνούμε στα πιπίνια, στις ταινίες θα τα βρούμε; :p)

Σε καθε περιπτωση το θεμα ειναι ενδιαφερον.

Και οπως καθε θεμα, γινεται πιο ενδιαφέρον αν το πιάσεις και από την ''ανάποδη''.

Μάλλον, με έχεις παρεξηγήσει βρε Σύριε!! Πως μπορεί να είμαι κολλημένος με την ''τάξη'' και να με έλκει η διαστημική εντροπία? Θα μου πεις, είσαι ψυχανώμαλος!!:flipout:

Δεν το εξέλαβα σαν κριτική, απλά, σαν διαφορετική γνώμη/ αίσθηση. Θεμιτότατον!!

Πως δεν συμφωνούμε στα πιπίνια? Τα αφήνω όλα σε σένα...τι άλλο να κάνω για να συμφωνήσω?:Banane0:

Κατά τα λοιπά, είναι νομίζω προφανές τι πρεσβεύει ο καθένας. Ας πιάσουμε το θέμα και από το πλάι, καμμιά αντίρρηση!!-bye-

Εκτη αίσθηση λόγω του twist που ανατρέπει ότι νομίζεις ότι είδες νωρίτερα.

Nueva reinas, dirty rotten scoundrels.

Kill bill για την τρυφερότητα που έρχεται σε αντίθεση με τις ταινίες μέχρι τοτε.

Italian job για το απόλυτο cliffhanger.

Scarface για τον Pacino.

Old boy για την απόλυτη τραγική ειρωνία.

Ο καλός ο κακός και ο ασχημος με την τριπλή μονομαχία.

Re: Απάντηση: Re: Το τέλειο τέλος!!

Μάλλον, με έχεις παρεξηγήσει βρε Σύριε!! Πως μπορεί να είμαι κολλημένος με την ''τάξη'' και να με έλκει η διαστημική εντροπία? Θα μου πεις, είσαι ψυχανώμαλος!!:flipout:

Δεν το εξέλαβα σαν κριτική, απλά, σαν διαφορετική γνώμη/ αίσθηση. Θεμιτότατον!!

Πως δεν συμφωνούμε στα πιπίνια? Τα αφήνω όλα σε σένα...τι άλλο να κάνω για να συμφωνήσω?:Banane0:

Κατά τα λοιπά, είναι νομίζω προφανές τι πρεσβεύει ο καθένας. Ας πιάσουμε το θέμα και από το πλάι, καμμιά αντίρρηση!!-bye-

LOL

Αυτο με τους διαστημανθρωπους, ειναι ενα point. :p

Κατα τα αλλα κρατω τα πιπίνια και ότι δεν θες να πιασουμε το θεμα απο πισω :p

Και επι του θεματος να προσθεσω κατι ελαφρως σχετικό:

Ωραίοι τίτλοι (τέλους) - καλά αυτό ειναι γενικά αλλο ωραίο θεμα για κουβέντα (τίτλοι αρχη / τελους) :

Synecdoche, New York : Η όλη ταινία ειναι ψιλοπαράνοια αλλά σημειώνω του τίτλους τέλους: Δεν εχω δει πιο ταιριαστό φινάλε (των τίτλων συμπεριλαμβανομένων) σε ταινία.

(αλλο ωραιο θεμα για κουβεντα: πως το να κάτσεις να δεις τους τίτλους τελους και να τους θεωρήσεις ''αυτοματα'' τμημα της ταινίας ειναι ενδειξη οτι σου εκανε πραγματικα κλικ)

Irreversible γιατί το τέλος το γνωρίζεις απο την αρχή!

Επίσης συμφωνώ για το memento που γράφτηκε πιο πάνω, για το όλο τρελιάρικο κόνσεπτ.

.
το 1968 τo xioνισμενο μακαρονι westren του Sergio Corbucci
με τον καυτο ηχο του Μορικονε
και την μεγαλη μουρη klaus Kinski

στην τελικη μονομαχια ο καλος χανει ( z.l Trentigiant )

THE GREAT SILENCE

:worshippy:

οι Κλιντησγουντηδες δεν μας αρεσουν

.

.
το 1968 τo xioνισμενο μακαρονι westren του Sergio Corbucci
με τον καυτο ηχο του Μορικονε
και την μεγαλη μουρη klaus Kinski

στην τελικη μονομαχια ο καλος χανει ( z.l Trentigiant )

THE GREAT SILENCE

:worshippy:

οι Κλιντησγουντηδες δεν μας αρεσουν

.
Εξαιρετικό western.Την είχα παραγγείλει παλιά από amazon μαζί με το once upon a time in the west και μου τη βούτηξαν σε ταχυδρομείο ή τελωνείο.Είχαν γούστο τουλάχιστον :D

Συμφωνώ με τα παραπάνω ανατρεπτικά , κορυφαία endings (the others , the sixth sense , seven κλπ). Προσθέτω χωρίς σειρά αξιολόγησης =

1. The Shawshank Redemption
2. The Abyss
3. Tne Mist
4. H Έβδομη Πύλη της Κολάσεως - (The Beyond 1981)
5. The Green Mile
6. Rocky (1 και 2) και Rambo (1)
7. The Village
8. Pride and Prejudice
9. The Descent (1)
10.Star Wars - The Return of the Jedi
11.Crimson Tide (για την ετυμηγορία...)
12. El Cuerpo

κλπ κλπ