Το τέλος της ΕΡΤ (;)

Και ενα τελευταιο σχολιο περι κρίσης απο τον Ρούσσο Βρανά.στα Νέα..

Οποιος καταλαβαινει καταλαβαίνει...

Το πρώτο πράγμα που σκέφτονται οι ληστές των οικονομιών όταν ένας οφειλέτης τους φθάσει στο κόκκινο, έγραφε ο Ρόμπερτ Κάτνερ στο περιοδικό "Αμέρικαν Σπεκτέιτορ", είναι αν αξίζει περισσότερο ζωντανός ή νεκρός.

Συνήθως η απάντηση είναι "ζωντανός". Ωσότου να πεθάνει από τα χρέη. Και τότε μπαίνουν στο τραπέζι όλες αυτές οι επιμηκύνσεις, οι μετακυλίσεις, οι αναδιαρθρώσεις και οι ευφημισμοί της στάσης πληρωμών που διαρκούν όσο ακόμη βλέπουν τον οφειλέτη να αναπνέε

Αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα στην υπερχρεωμένη Ευρώπη, λέει ο Μάικλ Χάντσον, καθηγητής των Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας. Οπως και στις υπερχρεωμένες ΗΠΑ.

"Οι απαιτήσεις να ιδιωτικοποιηθούν τα οδικά δίκτυα, οι γαίες, τα λιμάνια και τα συστήματα ύδρευσης διατυπώνονται απαράλλαχτα στην Ευρώπη όπως και στο Σικάγο και άλλες αμερικανικές πόλεις", λέει ο αμερικανός οικονομολόγος.

"Τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του χρήματος βλέπουν την κρίση του χρέους σαν μια μεγάλη ευκαιρία διαρπαγής. Τώρα, λένε, μπορούμε να αρπάξουμε όλα τα χρέη που δημιουργήσαμε εμείς και να τα μετατρέψουμε σε χειροπιαστά περιουσιακά στοιχεία.

Μπορούμε να βάλουμε στο χέρι νησιά, μπορούμε να αγοράσουμε δημόσια φιλέτα, τόσο στις υπερχρεωμένες ευρωπαϊκές χώρες όσο και στη Μινεσότα, το Σικάγο και την Καλιφόρνια".

Με τη συνενοχή υποτακτικών κυβερνήσεων, η κρίση του χρέους λειτουργεί γι' αυτά τα συμφέροντα σαν μονόδρομος. "Ποτέ άλλοτε σε αυτήν την κρίση, οι εκατομμυριούχοι δεν είχαν συγκεντρώσει τόσο πλούτο", έγραφε η εφημερίδα "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς". "Από το 2008 έως το 2010, οι εκατομμυριούχοι στη Βόρεια Αμερική ανήλθαν από 2,7 σε 3,4 εκατομμύρια και από 2,6 σε 3,1 εκατομμύρια στην Ευρώπη".

Η κρίση του χρέους, όπως την ονομάζουν, δεσμεύει τους πολίτες των χωρών να εργάζονται στο διηνεκές για την αποπληρωμή του, με όρους που καθιστούν ουσιαστικά ανέφικτη την απαλλαγή τους από αυτό, σε αυτό το σύστημα που είναι φτιαγμένο για να γεννά εκατομμυριούχους».

Χαιρετίσματα στην καθαρίστρια και σιγά μήν επανέλθω..

Re: Απάντηση: Το τέλος της ΕΡΤ (;)

εκπαιδευτικός ο ένας τρέχει σε κάτι διαβολονήσια για κανα 1000αρικο ,

ε δεν νομίζω να περνάει και άσχημα με 4 μήνες πληρωμένες διακοπές το χρόνο στα νησάκια...:ernaehrung004: μη τρελαθούμε κιόλας..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το τέλος της ΕΡΤ (;)

ε δεν νομίζω να περνάει και άσχημα με 4 μήνες πληρωμένες διακοπές το χρόνο στα νησάκια...:ernaehrung004: μη τρελαθούμε κιόλας..
λές ότι νάναι ,,

ψάχτο λίγο και τα λέμε

Παλιοδάσκαλοι...

Οτι νάναι .

Νά τούς βάζουν στά ακριτικά νησιά ,στον ελευθερο χρονο τους νά σκάβουν.

...... και να χτίζουν "τα ξενοδοχεία" για τους μετανάστες που πρότεινε ο Σαββόπουλος στα νησιά.
:flipout::flipout::flipout:

Δυστυχώς ο μακαρίτης ο Ραφαηλίδης επιβεβαιώνεται συχνά,μετά θάνατον,οταν αναφερόταν επανειλημένα στό μικροαστικό ταξικό μίσος,στό οποίο μιά Αρχουσα τάξη μπορούσε και μπορεί νά παρασύρει ακομα και ανθρώπους(και καλοπροαίρετους) πού κανονικά θάπρεπε νά τήν πολεμούν ,μέ κάθε μέσον.

ένας δάσκαλος, όπως και ένας καθηγητής έχει υπηρεσία από 1η Σεπτεμβρίου μέχρι 30 Ιουνίου. Επίσης έχει μια ή δυο υπηρεσίες το καλοκαίρι. Φυσικά έχει 15 ημέρες διακοπή τα Χριστούγεννα και 15 το Πάσχα. Σύνολο 3 μήνες κι όχι 4.

Ακριβώς όσο (ή και λιγότερο) από τους εκπαιδευτικούς στην Ευρώπη.

Αλήθεια γιατί είπαμε δεν έγινες εκπαιδευτικός;

και τί σχέση είπαμε έχει αυτό με την ΕΡΤ;

Αλήθεια σε ποιό νησί είπαμε έχεις δουλέψει για παραπάνω από ένα χρόνο με 1000 ευρώ μισθό;

Ο,τι να'ναι... Πάντως οι γονείς μου (καθηγητές και οι δύο) ουδέποτε πήγαν στα νησιά διακοπές, με 1000 ευρώ το μήνα δε σου μένουν λεφτά ούτε στο σπίτι της γιαγιάς στο χωριό να πας.

Εγω 3 κολλητούς στο δημόσιο που έχω τους βγαίνει αίμα απο τον κώλο , εκπαιδευτικός ο ένας τρέχει σε κάτι διαβολονήσια για κανα 1000αρικο , στον ΟΑΑΕ στην ομόνοια η άλλη έχει βγάλει φλεβίτη και συνέχεια ο μπαμπούλας της συμβασης ( μόνη με μια μάνα με αλτζχαίμερ ) , και ένας δεητζής απλά ακροβατεί σε κάτι κόλονες σε σε βουνοκορφές για σκατά λεφτα ,,,

Εγώ να δεις κάτι γνωστούς που έχω στο δημόσιο (σε υπουργεία, ΟΣΕ και ΟΤΑ) που φεύγουν για δουλειά στις 7 το πρωί και στις 11 πίνουν τον καφέ τους στην καφετέρια. Και στις 1 το αργότερο είναι σπίτι τους καθότι σύμφωνα με τα λεγόμενά τους η προσωπική ζωή προηγείται της εργασίας.... :flipout:

Και μιας και μιλάμε για την ΕΡΤ, γνωρίζω περίπτωση πολιτικού μηχανικού της τεχνικής υπηρεσίας ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενά του όλη μέρα κάθεται γιατί δεν υπάρχει αντικείμενο να ασχοληθεί. Δεν πέφτει και καμιά κεραία βλέπεις.....

Και στον αντίποδα υπάρχει η νύφη μου που είναι νοσηλεύτρια και παίρνουν τα πόδια της φωτιά αφού στις βραδυνές υπηρεσίες της πρέπει να εξυπηρετήσει μόνη της 100 ασθενείς, υπάρχει η ξαδέρφη μου στο τελωνείο που την έχουν παιδί για όλες τις δουλειές καθότι οι παλαιοί τελωνειακοί δεν σηκώνουν ούτε στυλό για να γράψουν, και υπάρχουν και τα ξαδέρφια μου γιατροί σε νοσοκομεία που κάνουν 10 εφημερίες και πληρώνονται τις 4......

Ανισότητες......

Ακριβώς. Υπάρχουν παραδείγματα και από τις δύο πλευρές.

Αυτοί που και να θέλουν να λουφάρουν δε μπορούν είναι οι "γκισέδες" σε κάτι μητρώα (ΙΚΑ, ΟΑΕΔ κλπ). Αυτούς τους λυπάμαι πραγματικά.

Πάντως σε πρόσφατη γνωριμία μου με συνταξιούχο μεγάλο στέλεχος της ΕΡΑ μου έλεγε ότι το πρόβλημα πάντα ξεκινούσε από ψηλά καθώς δεν υπήρχε πλαίσιο ώστε ο επικεφαλής να μπορεί να ελέγξει τους κατωτέρους του (όσο είχε τσίπα και αυτός βεβαίως-βεβαίως).

Αυτοί που και να θέλουν να λουφάρουν δε μπορούν είναι οι "γκισέδες" σε κάτι μητρώα (ΙΚΑ, ΟΑΕΔ κλπ). Αυτούς τους λυπάμαι πραγματικά.

Καλά μην το λες, έχω φάει ώρες στην εφορία περιμένοντας συγκεκριμένο άτομο που κάθε μισή ώρα έφευγε 10 λεπτά για "τσιγάρο"... Είναι όπως το'πες, ανάλογα του πόσο τσίπα έχει ο καθένας. Γιατί από τιμωρία δεν.

Απάντηση: Re: Το τέλος της ΕΡΤ (;)

Η λίστα με τα 25 πειθαρχικά αδικήματα των δημοσίων υπαλλήλων

http://www.fourtounis.gr/download/2011/06/06/06-06-2011.html

Πράξεις με τις οποίες εκδηλώνεται άρνηση αναγνώρισης του Συντάγματος ή έλλειψη αφοσίωσης στην πατρίδα και τη δημοκρατία.

:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Ουαί υμίν.....

Δεν ξέρω αν το προσέξατε, πάντως, είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε...:Banane0:

Πράξεις με τις οποίες εκδηλώνεται άρνηση αναγνώρισης του Συντάγματος ή έλλειψη αφοσίωσης στην πατρίδα και τη δημοκρατία.

:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Ουαί υμίν.....

Δεν ξέρω αν το προσέξατε, πάντως, είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε...:Banane0:

Οι βουλευτές συμπεριλαμβάνονται;
:flipout::flipout::flipout:

Καλά μην το λες, έχω φάει ώρες στην εφορία περιμένοντας συγκεκριμένο άτομο που κάθε μισή ώρα έφευγε 10 λεπτά για "τσιγάρο"... Είναι όπως το'πες, ανάλογα του πόσο τσίπα έχει ο καθένας. Γιατί από τιμωρία δεν.

Στην εφορία μαεστρΕ μου δεν είναι κοινός τύπος άνθρωπΑ είναι νεφελίν στην ζώνη του λυκοφωτος :devil-smiley-029:

Δεν ειμαι στο δημόσιο μανούλα μου...

Και την επομενη φορά που θα γράψεις οτι εδώ μεσα βρισκονται ''πολλοί βολεμένοι''' να πλένεις πρωτα το στομα σου..

Γιατί ειπαμε :Kαλο το μικροαστικό μίσος(έστω και καλοπροαίρετα ή εστω απο άγνοια) ,αλλά υπάρχει και ένα οριο στην εξύβριση και στο τσουβάλιασμα μελών,πού ειτε εργάζονται στο Δημόσιο,είτε δεν μασάνε ταραμά για να πιστευουν πώς για την κριση φταινε οι καθαριστριες ή οι ''τεμπέληδες'' δάσκαλοι.

Και το μικροαστικό μίσος που θέλει να εξισώνονται ολοι προς τα κάτω δημιουργεί μικρούς αδόλφους...

Οκ??

Last edited:
Δείτε τί έγραψε πριν κανα μήνα το γνωστό γερμανικό tabloid:

Γιατί οι Έλληνες δε θα βγουν ποτέ από την κρίση
• Γνωρίζετε κάποια χώρα, στην οποία καταβάλλεται επί 22 χρόνια σύνταξη σε πολίτη που είχε πεθάνει και κανένας δεν το κατάλαβε; Σωστά! Είναι η Ελλάδα.
• Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μπορεί να εφαρμόζει εδώ και έναν χρόνο ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας, μετά από πιέσεις της Ε.Ε., με τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις να φτάνουν σε ποσοστό περίπου 20%. Οι αντιδράσεις όμως αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, και δεν είναι μόνο τα συνδικάτα που αρνούνται να αποχωρισθούν τα προνόμιά τους.
• 800 πρώην βουλευτές ζητούν περισσότερα χρήματα, περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ.
• Συνεργάτες του πρωθυπουργού Παπανδρέου συνεχίζουν να παίρνουν 18 μισθούς.
• Υπάλληλοι σε κρατικές επιχειρήσεις λαμβάνουν, μεταξύ άλλων, bonus επειδή προσέρ-χονται στην ώρα τους στη δουλειά, επειδή πλένουν τα χέρια τους και επειδή εργάζονται υπό θερμοκρασία 0 με 8 βαθμών Κελσίου. Τους καταβάλλονται επιπλέον χρήματα ακόμη και για τον χειρισμό ενός φωτοτυπικού μηχανήματος. Ένας υπάλληλος θα μπορούσε να αυξήσει το βασικό του μισθό από τα 3.908 στα 8.675 ευρώ.
• Για τους οδηγούς λεωφορείων, ο χρόνος εργασίας μετράει από την ώρα που ξεκινούν από το σπίτι τους για να πάνε στη δουλειά. Ακόμα και για την προθέρμανση της μηχανής του λεωφορείου, τους καταβάλλεται επίδομα.
• Τα ρεπό των μηχανοδηγών των τρένων υπολογίζονται με 28 αντί για 24 ώρες.
• Οι ιερείς λαμβάνουν επίδομα για κάθε λειτουργία που τελούν
• Σε ορισμένες κρατικές επιχειρήσεις, όπως τα Ελληνικά Πετρέλαια, καταβάλλονται 18 μηνιαίοι μισθοί τον χρόνο. Ένας νυχτοφύλακας μπορεί να παίρνει μέχρι και 72.000 ευρώ. Για κάθε υπάλληλο, η επιχείρηση πληρώνει κάθε χρόνο 5 ημέρες παραμονής σε ξενοδοχείο πολυτελείας που επιλέγει ο ίδιος. Οι εργαζόμενοι λαμβάνουν κατά 50% περισσότερα χρήματα σε σύγκριση με τους Γερμανούς συναδέλφους τους
• Υψηλόβαθμοι πολιτικοί που βρίσκονταν στο ελληνικό κοινοβούλιο για πολλά χρόνια, φέρονται, σύμφωνα με τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, να ζητούν την καταβολή χρημάτων για τη συνταξιοδότησή τους, που αγγίζουν μέχρι και τα 250.000 ευρώ για τον καθένα. Επίσης, βουλευτές που βρίσκονται στην πολιτική από το 1993, παίρνουν διπλές συντάξεις.
• Ένας στους 4 Έλληνες εργαζόμενους, έχει ως εργοδότη το κράτος. Οι κρατικές επιχειρήσεις παρουσιάζουν όμως ζημίες, οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι ΟΣΕ είναι χρεωμένοι κατά περίπου 11 δισεκατομμύρια ευρώ.
• Περισσότερα από 200.000 σπίτια στην Ελλάδα, έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα χωρίς τη σχετική άδεια. Τα έσοδα από τη φορολογία τους; Μηδέν.
• Εφοριακός υπάλληλος καταχράστηκε 2 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμα και μοναχοί φέρονται αναμεμειγμένοι σε τεχνάσματα, ώστε να αποφύγουν τους φόρους. Στο Άγιον Όρος έγιναν παράνομες αγοραπωλησίες γης.
• Το κράτος συνεχίζει να εγγυάται στους φαρμακοποιούς περιθώριο κέρδους τουλάχιστον 35%. Με ένα φαρμακείο για κάθε 1.200 κατοίκους, η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της Ε.Ε.
• Πρόσφατα, αποκαλύφθηκε ότι γιατρός που δούλευε σε πολυτελή συνοικία της Αθήνας, είχε 10 εκατομμύρια ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό, ενώ στην εφορία δήλωνε εισόδημα μόλις 30.000 ευρώ.
• Λόγω της παράνομης εργασίας και της φοροδιαφυγής, η εφορία στην Ελλάδα χάνει κάθε χρόνο έσοδα ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: Bild