Το τέλος της ΕΡΤ (;)

Ρε την Bild...που συνεχιζει τον καλο Ναζιστικό αγώνα και την κράζουν και οι Γερμανοί πού έχουν μυαλο στο κεφάλι τους...

Ακολουθεί μετα την Bild ο ''Λαϊκος Παρατηρητής'' η φυλλάδα του Χιτλερ ...

Μιλάμε για μιά κιτρινη φασιστική κωλοφυλλάδα ιδια με αυτην που γραφει στην Ελλάδα ο Μανδραβέλης..

images

Αντε με το καλο και καμιά ''γνώμη'' απο τις φυλλάδες τού Μέρντοχ.

Last edited:
Ναι...Παντελώς...

Ολος ο κοσμος μιλά για κριση τού Τραπεζικου και του χρηματοπιστωτικού συστήματος και φυσικά για διεθνή κρίση.

Δεν θα ξανασχοληθώ με τις κομμώτριες και τις καθαριστριες...

Οσοι τα πιστευαν πριν εναμιση χρονο έχουν πλέον καταπιεί την γλώσσα τους και ψάχνουν να βρούν τρύπα να κρυφτούν.Οι παπάτζες περί ''εσωτερικής '' και μονον κρίσης δεν πείθουν ουτε τον Βενιζέλο.

συνεχεια η ιδια συζητηση.Το κακο δημοσιο.Προσωπικα γνωριζω δυο φιλους που δουλευανπαλια στην ΕΡΤ,και οι δυο τεχνικοι και εξαιρετικοι επαγγελματιες,τωρα ειναι συνταξιουχοι.Ομως,ξερω και περιπτωση αλλου γνωστου μου που η μανα του ηταν προσωπικη βοηθος γνωστης παλιας υπουργου και τον ειχε βαλει δημοσιογραφο στ αθλητικα ενω ο ανθρωπος ηταν παντελως ασχετος.Ευτυχως και γιαυτον και για μας, δεν του αρεσε,τον τρεχανε κιολας,και επειδη η μανα του ειχε μεγαλα μεσα τον εβαλε αλλου.
Αυτα συμβαινουν παντου στο δημοσιο.Η ευθυνη των ικανων ανθρωπων ειναι οτι ανεχονταν αυτη την κατασταση αλλα θα μου πειτε τι να κανουν κιολας.

Καλά τα πήγαινε η bild... Μόνο που αποδεικνύει ότι υπάρχει διαφθορά. Δεν βρίσκει τα αίτια της κρίσης.
Να προσθέσουμε και εμείς μερικά έτσι για το καλό;
- Γερμανικές εταιρίες χρωστάνε λεφτά στο δημόσιο.
- Για τις αποζημιώσεις που χρωστάει η Γερμανία ούτε λόγος.
- Η Siemens έπαιρνε δουλειές λαδώνοντας κόσμο.
- Αγοράζουμε από αυτούς άχρηστα υποβρύχια.
κλπ κλπ κλπ...

Και βέβαια όλες αυτές οι "παθογένειες" του ελληνικού πελατειακού κράτους (κομμωτριες, κλπ.) ΔΕΝ έχουν σχέση με τη "κρίση χρέους" που πλήττει όλο το κόσμο και είναι αποτέλεσμα του "καπιταλισμού της καταστροφής" (νεοφιλελευθερισμού-νεοσυντηρητισμού)...

Απλώς, αναδεικνύονται σε βασικά αίτια της κρίσης, για να αποπροσανατολίσουν...

Και βέβαια όλες αυτές οι "παθογένειες" του ελληνικού πελατειακού κράτους (κομμωτριες, κλπ.) ΔΕΝ έχουν σχέση με τη "κρίση χρέους" που πλήττει όλο το κόσμο και είναι αποτέλεσμα του "καπιταλισμού της καταστροφής" (νεοφιλελευθερισμού-νεοσυντηρητισμού)...

δεν εχει σχεση με την παγκοσμια κριση αλλα εχει απολυτη σχεση με το ελληνικο χρεος μην λεμε κι οτι θελουμε.
Η διαφορα ειναι οτι οταν ποναει κεφαλι γιατρευεις κεφαλι,δεν κοβεις κεφαλι.

δεν εχει σχεση με την παγκοσμια κριση αλλα εχει απολυτη σχεση με το ελληνικο χρεος μην λεμε κι οτι θελουμε.
Η διαφορα ειναι οτι οταν ποναει κεφαλι γιατρευεις κεφαλι,δεν κοβεις κεφαλι.
Όχι φίλε μου...ΘΑ ΛΕΜΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ και όχι αυτό που θέλουν "οι άλλοι" να λέμε...

Μπορεί οι "παθογένειες" της ελληνικής κοινωνίας να δημιούργησαν ελλείμματα στους κρατικούς προϋπολογισμούς από τη μεταπολίτευση και μετά, όμως οι ελλειμματικοί προϋπολογισμοί δεν οδηγούν αναγκαστικά και αναπόφευκτα σε κρίση χρέους (και δη εξωτερικού)...Όπως ακριβώς δεν οδηγεί σε ελλείμματα και μια κοινωνική πολιτική...Όμως ακόμη και στη περίπτωση όπου η ανορθολογική και δημαγωγική πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου, στα μέσα της δεκαετίας του 80 με το περίφημο "Τσοβόλα δώστα όλα", δημιούργησε κοινωνικές αδικίες και "παθογένειες", ακόμη και τότε το εξωτερικό μας χρέος ήταν βιώσιμο και διαχειρίσιμο...Όμως τα πολιτικά λάθη, το πολιτικό κόστος και η ψηφοθηρία, οδήγησαν τις μετέπειτα κυβερνήσεις να αναβάλλουν τη λήψη μέτρων, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στον "εκσυγχρονιστή" Σημίτη, όπου η παραπαίουσα πλέον ελληνική οικονομία να παραδωθεί ολοκληρωτικά στις άγριες ορέξεις των "αγορών" και της Goldman Sachs...

Και ύστερα ήρθαν οι μέλισσες, που λέει και μια ψυχή...

Όχι φίλε μου...ΘΑ ΛΕΜΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ και όχι αυτό που θέλουν "οι άλλοι" να λέμε...

Μπορεί οι "παθογένειες" της ελληνικής κοινωνίας να δημιούργησαν ελλείμματα στους κρατικούς προϋπολογισμούς από τη μεταπολίτευση και μετά, όμως οι ελλειμματικοί προϋπολογισμοί δεν οδηγούν αναγκαστικά και αναπόφευκτα σε κρίση χρέους (και δη εξωτερικού)...

κανεις λαθος. Ακριβως αυτο συμβαινει οταν ξεπερασεις καποια νουμερα και αυτο ισχυει για ολες τις χωρες.

Όπως ακριβώς δεν οδηγεί σε ελλείμματα και μια κοινωνική πολιτική...Όμως ακόμη και στη περίπτωση όπου η ανορθολογική και δημαγωγική πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου, στα μέσα της δεκαετίας του 80 με το περίφημο "Τσοβόλα δώστα όλα", δημιούργησε κοινωνικές αδικίες και "παθογένειες", ακόμη και τότε το εξωτερικό μας χρέος ήταν βιώσιμο και διαχειρίσιμο...Όμως τα πολιτικά λάθη, το πολιτικό κόστος και η ψηφοθηρία, οδήγησαν τις μετέπειτα κυβερνήσεις να αναβάλλουν τη λήψη μέτρων, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στον "εκσυγχρονιστή" Σημίτη, όπου η παραπαίουσα πλέον ελληνική οικονομία να παραδωθεί ολοκληρωτικά στις άγριες ορέξεις των "αγορών" και της Goldman Sachs...

Και ύστερα ήρθαν οι μέλισσες, που λέει και μια ψυχή...

με αυτα συμφωνω.Περαν της εκτοξευσης στα νουμερα,πατησανε πανω σ'αυτα για να βαλουν μπρος ενα κερδοσκοπικο σχεδιο.Δωσαμε ομως τα δικαιωματα.

κανεις λαθος. Ακριβως αυτο συμβαινει οταν ξεπερασεις καποια νουμερα και αυτο ισχυει για ολες τις χωρες.

Χρησιμοποίησα τις λέξεις "αναγκαστικά και αναπόφευκτα" για να υποδηλώσω ότι αν υλοποιηθούν οι κατάλληλες -αναπτυξιακού τύπου- πολιτικές, τότε και τα ελλείμματα μπορούν να περιοριστούν, χωρίς την επιβολή μέτρων λιτότητας...

με αυτα συμφωνω.Περαν της εκτοξευσης στα νουμερα,πατησανε πανω σ'αυτα για να βαλουν μπρος ενα κερδοσκοπικο σχεδιο.Δωσαμε ομως τα δικαιωματα.

Δώσαμε τα ίδια δικαιώματα που έδωσε και η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Αγγλία και οι ΗΠΑ...

Παρακολουθω το νημα εδω και καιρο.
Μαλλον ηρθε η ωρα να πω και γω την αποψη μου.

Το αν η κυρια αιτια της κρισης ειναι οι αργομισθοι ή οχι δεν εχει να κανει με το εξης:
Εγω δουλευω ενω αλλος\η καθεται και τα ξυνει.
Και μισθολογικα εχουμε και διαφορά (κατα μου).
Το ιδιο και στην συνταξη.
Το ιδιο και στις συνθηκες εργασιας (εργασιακο χωρο, παροχες, κτλ).
Αυτοι που ειναι αργομισθοι και να δουλευαν θα ηταν σε ενα εργασιακο χωρο σωστο, εγω ειμαι στις χειροτερες συνθηκες.
Ανηκω στην κατηγορια μαλ@κα.

Αυτο εμενα μου λεει πολλα.

Παρακολουθω το νημα εδω και καιρο.
Μαλλον ηρθε η ωρα να πω και γω την αποψη μου.

Το αν η κυρια αιτια της κρισης ειναι οι αργομισθοι ή οχι δεν εχει να κανει με το εξης:
Εγω δουλευω ενω αλλος\η καθεται και τα ξυνει.
Και μισθολογικα εχουμε και διαφορά (κατα μου).
Το ιδιο και στην συνταξη.
Το ιδιο και στις συνθηκες εργασιας (εργασιακο χωρο, παροχες, κτλ).
Αυτοι που ειναι αργομισθοι και να δουλευαν θα ηταν σε ενα εργασιακο χωρο σωστο, εγω ειμαι στις χειροτερες συνθηκες.
Ανηκω στην κατηγορια μαλ@κα.

Αυτο εμενα μου λεει πολλα.

Δέχομαι ότι είσαι αδικημένος. Και αντί να προσπαθήσεις να βελτιώσεις την κατάσταση σου θέλεις να χειροτερέψουν και οι άλλοι για να έρθει ...η ισότητα!!Ωραία λογική.

Για τους τραπεζίτες,εφοπλιστές,επιχειρηματίες,καναλάρχες,πολιτικούς κτλ κτλ που όλη μέρα κάθονται και τα λεφτά τους αυξάνονται θα μας πεις κάτι??Σε σύγκριση με αυτούς δεν αισθάνεσαι μια αδικία??

Δέχομαι ότι είσαι αδικημένος. Και αντί να προσπαθήσεις να βελτιώσεις την κατάσταση σου θέλεις να χειροτερέψουν και οι άλλοι για να έρθει ...η ισότητα!!Ωραία λογική.

Ουδεν σχολιο πανω σ`αυτο.

Να πω ομως πως οσοι ειναι αργομισθοι τρεμουν στην ιδεα οτι θα πρεπει καποια στιγμη να ενταχθουν στην παραγωγικη μαζα.
Μιας και μετα απο τοσα χρονια εχουν αποκτηση τοση τεμπελια που τους πεφτει βαρυ οτιδηποτε.
Χωρια που κατα κανονα ειναι ανειδικευτοι, αταλαντοι.
Βαλε και την ηλικια που εχουν και δεν προκειται να βρουν δουλεια αν τυχον ερθει αυτη η "αδικια" και ερθει η "ισοτητα".

Τους λυπαμαι ειναι η αληθεια μιας και το παρασιτο δεν φταιει που πεθανε ο ξενιστης.

Απάντηση: Re: Το τέλος της ΕΡΤ (;)

Για τους τραπεζίτες,εφοπλιστές,επιχειρηματίες,καναλάρχες,πολιτικούς κτλ κτλ που όλη μέρα κάθονται και τα λεφτά τους αυξάνονται θα μας πεις κάτι??Σε σύγκριση με αυτούς δεν αισθάνεσαι μια αδικία??

Όχι δεν αισθάνεται. Γιατί δεν τους βλέπει κάθε μέρα.
Είναι κάτι πολύ μακρινό, άπιαστο και έχει τα μέσα να τον (μας) πείθει ότι είναι ο "πιονιέρος" της οικονομίας π.χ. που παίρνει ρίσκα και πάει την οικονομία μπροστά.
Τρίχες κατσαρές δηλαδή. Στον κορπορατίστικο κόσμο που ζούμε, κανένα ρίσκο δεν παίρνει. Πάει στα σίγουρα με τη συνεργασία των αγορασμένων πολιτικών που εξασφαλίζουν το σωστό "κλίμα".

Εξ'ου και το ενδιαφέρον για αγορές - κοψοχρονιά- επιχειρήσεων υψηλού ρίσκου - τρομάρα μας: ΔΕΗ, λιμάνια, τραίνα, νερά.
Όλα κοινωνικά αγαθά με ανελαστική ζήτηση και από τη φύση τους μονοπωλιακά, όσες κρατικές (δηλαδή ευρωπαϊκές, από την ΕΕ) προσπάθειες κι αν έχουν γίνει την τελευταία - μαύρη - δεκαετία να παρουσιαστούν σαν δήθεν πεδία ανταγωνισμού με απανωτές ρυθμίσεις επί ρυθμίσεων.

Απάντηση: Re: Το τέλος της ΕΡΤ (;)

Όχι δεν αισθάνεται. Γιατί δεν τους βλέπει κάθε μέρα.
Είναι κάτι πολύ μακρινό, άπιαστο και έχει τα μέσα να τον (μας) πείθει ότι είναι ο "πιονιέρος" της οικονομίας π.χ. που παίρνει ρίσκα και πάει την οικονομία μπροστά.
Τρίχες κατσαρές δηλαδή. Στον κορπορατίστικο κόσμο που ζούμε, κανένα ρίσκο δεν παίρνει. Πάει στα σίγουρα με τη συνεργασία των αγορασμένων πολιτικών που εξασφαλίζουν το σωστό "κλίμα".

Εξ'ου και το ενδιαφέρον για αγορές - κοψοχρονιά- επιχειρήσεων υψηλού ρίσκου - τρομάρα μας: ΔΕΗ, λιμάνια, τραίνα, νερά.
Όλα κοινωνικά αγαθά με ανελαστική ζήτηση και από τη φύση τους μονοπωλιακά, όσες κρατικές (δηλαδή ευρωπαϊκές, από την ΕΕ) προσπάθειες κι αν έχουν γίνει την τελευταία - μαύρη - δεκαετία να παρουσιαστούν σαν δήθεν πεδία ανταγωνισμού με απανωτές ρυθμίσεις επί ρυθμίσεων.

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Ραγδαίες οι εξελίξεις στη δημόσια τηλεόραση, καθώς αύριο ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος θα ανακοινώσει την κατάργηση της ΕΤ-1 αλλά και το κλείσιμο του περιοδικού Ραδιοτηλεόραση.

Οι φήμες υπήρξαν, αλλά τίποτα δεν ήταν σίγουρο, ενώ δεν ήταν λίγοι που δεν πίστευαν πως μπορεί η ΕΤ-1 να κλείσει. Και όμως τα ρεπορτάζ δυστυχώς επιβεβαιώνονται πλήρως μια και όπως όλα δείχνουν, αύριο ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος θα ανακοινώσει το κλείσιμο της ΕΤ-1. Σήμερα υπήρξε συνάντηση του κ.Μόσιαλου με τους συνδικαλιστικούς φορείς της ΕΡΤ, όπου και συζητήθηκε το μέλλον τόσο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, όσο και αυτό του ΑΠΕ, με τις αποφάσεις να ανακοινώνονται αύριο στην κυβερνητική επιτροπή.
Εκτός όμως από την ΕΤ-1, το κλείσιμο της οποίας αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις από την ΠΟΣΠΕΡΤ, θα κλείσουν και περιφερειακοί σταθμοί.
Επίσης προς αναστολή έκδοσης πηγαίνει και το περιοδικό Ραδιοτηλεόραση, που είναι και το πιο παλιό στο χώρο με πολλούς και πιστούς αναγνώστες.
Τέλος για την ψηφιακή, όπως όλα δείχνουν τα κανάλια θα διατηρηθούν και θα συγκροτηθεί ομάδα πολυμέσων.

2 χρονια σχεδον στο Μνημονιο και καποιοι εξακολουθουν να βλεπουν φαντασματα. Κανεις δε γεννηθηκε με διδακτορικο στις οικονομικες επιστημες, αλλα χρωσταμε στον εαυτο μας και στους γυρω μας να ενημερωνομαστε χωρις προκαταληψεις, και να σκεφτομαστε καλα πριν αναφερθουμε σε τοσο ευαισθητα ζητηματα, οπως η απολυση εργαζομενων. Πλεον κανενας δεν εχει το αλλοθι της "αγνοιας".

...και το Alter που αν και χρωστάει 100άδες εκ. εντάχθηκε στο άρθρο 99. Κάποιοι στην κυβέρνηση έχουν σαλτάρει τελείως...