Το τέλος της ΕΡΤ (;)

Τι μου θυμησες βρε Budda!!

Το σημα της Μαχης ηταν μεχρι εκει που με αφηναν οι γιαγιαδες μου να δω! Τοσο πωθημενο το'χα να δω λιγο παραπανω combat που προπερσυ αγορασα ενα περιοδικο που ειχε καποια παλια επεισοδια :))

Οσο για τον κυνηγημενο Εθνικο μας υμνο, ειναι λυπηρο οσο και προφανες οτι οταν μιλαμε για το ξεπουλημα της Χωρας, φαινεται οτι εννοουμε μονο υλικες αξιες και για την περιπτωση της (νεας) ΕΤ για την απωλεια κυριως ξενοφερτης κουλτουρας και πολυπολιτισμων....

"Που***να Ελλαδα, δεν θα ισιωσεις ποτε..". Θ.Κολοκοτρωνης.

το 'ξενόφερτο', δεν προτίθεμαι να το σχολιάσω: θέλω να πιστεύω πως ο Μπετόβεν και ο Τόμας Μανν είναι κληρονομιά όλων μας.

Αν θελεις ερμηνευσε σε παρακαλω το 'ξενοφερτο' ριχνοντας μια ματια στο σημερινο η χθεσινο προγραμμα της ΕΤ...

Re: Απάντηση: Το τέλος της ΕΡΤ (;)

Aνδρέα έχει δημοσιευτεί το νέο πρόγραμμα? Μπορείς να το ποστάρεις ή κάποιο link?

Δεν έχει δημοσιευθεί κάτι,mail έστειλα όμως και μου απάντησαν ότι παρότι προτρέχουμε,εάν κοπεί τελικά η ΕΤ1,μέρος των εκπομπών θα μεταφερθεί στην ΝΕΤ και την ΕΤ3 αντίστοιχα.Βέβαια κάποιες θα κοπούν τελείως.

Πιστεύω ότι θα ήταν πολύ καλύτερα να έκοβαν την ΕΤ3 και οι σοβαρές εκπομπές να μεταφέρονταν στην ΕΤ1.Επισης θα μπορούσαν οι ειδήσεις της ΕΤ1 να αφορούσαν περισσότερο την περιφέρεια σε αντίθεση με αυτές της ΝΕΤ.

Έχω ένα προαίσθημα, ότι μάλλον το πρίσμα+ θα αναλάβει να συμπληρώσει το κενό της ΕΤ1... :D

Πιστεύω ότι θα ήταν πολύ καλύτερα να έκοβαν την ΕΤ3

Γιατί; Για να μη μας την πάρουνε οι Βούλγαροι/Τούρκοι/Σκοπιανοί; Άσε να υπάρχει κάτι και εκτός Αθήνων...

Last edited:
Απάντηση: Re: Το τέλος της ΕΡΤ (;)

Δεν έχει δημοσιευθεί κάτι,mail έστειλα όμως και μου απάντησαν ότι παρότι προτρέχουμε,εάν κοπεί τελικά η ΕΤ1,μέρος των εκπομπών θα μεταφερθεί στην ΝΕΤ και την ΕΤ3 αντίστοιχα.Βέβαια κάποιες θα κοπούν τελείως.

Πιστεύω ότι θα ήταν πολύ καλύτερα να έκοβαν την ΕΤ3 και οι σοβαρές εκπομπές να μεταφέρονταν στην ΕΤ1.Επισης θα μπορούσαν οι ειδήσεις της ΕΤ1 να αφορούσαν περισσότερο την περιφέρεια σε αντίθεση με αυτές της ΝΕΤ.

Αν θες τη γνώμη μου, όντως προτρέχουμε... τσπ...
Όπως βλέπεις δεν είναι σίγουρο ότι θα κοπούν οι εκπομπές που σε ενδιαφέρουν ή ακόμα και αν κοπούν μπορεί να πάρουν την θέση του άλλες ισάξιες ή καλύτερες... μένει να δούμε, ΙΜΟ και ας μην προτρέχουμε...

Πάντως χειρότερα από αυτό που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια μου κάνει δύσκολο...

:ernaehrung004:

Γιατί; Για να μη μας την πάρουνε οι Βούλγαροι/Τούρκοι/Σκοπιανοί; Άσε να υπάρχει κάτι και εκτός Αθήνων...

Γιάννη είναι αστείο το εγχείρημα ΕΤ3.
Πρόγραμμα που ξεκινάει από την Θεσσαλονίκη, ως επι των πλείστων για τη βόρεια Ελλάδα. Να αρχίσουν να παραπονιούνται οι υπόλοιποι τώρα?

Έχω φίλους και συγγενείς πάνω, που γελάνε λέγοντας: "Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα... είναι και η Θεσσαλονίκη!"

Όντως υπάρχουν καλές εκπομπές (παρακολουθώ αρκετά τα Αληθινά Σενάρια και την εκπομπή του Σαββίδη αλλά μόνο το σκοπό της ΕΤ3 δεν εξυπηρετούν οι εκπομπές αυτές, τη στιγμή που σε ΕΤ1 και ΝΕΤ βλέπαμε τον Πολίτη και τον Μαχαίρα (έλεος!)

Η ΕΤ3 έπρεπε να είναι περιφερειακό κανάλι και να ασχολείται στον ίδιο βαθμό με όλη την περιφέρεια! Και μόνο τα απαραίτητα από εξωτερική ειδησεογραφία και δρώμενα!
Και δεν κατάλαβα ποτέ γιατί λειτουργεί στην Θεσσαλονίκη (όπως και η ΕΡΤ στην Αθήνα...)
Η Νάουσα, η Κατερίνη, οι Σέρρες, η Θήβα, η Χαλκίδα και η Κόρινθος πέφτουν μακριά για τους συνεντευξιαζόμενους???
Ή σε αυτές τις πόλεις έχουν λύσει τα προβλήματα εργασίας?

:ernaehrung004:

Παιδιά βλέπω ότι οι τοποθετήσεις σας για την ΕΤ3 είναι αυθαίρετες και μάλλον δεν βλέπετε - δεν παρακολουθείτε ΕΤ3 για να τα λέτε αυτά.

Όντως η ΕΤ3 είναι ένα κανάλι για τη Βόρειο Ελλάδα. Αν μετατραπεί σε περιφερειακό σταθμό δεν θα ήταν κακό, το αντίθετο θα έλεγα. Οι ενημερωτικές εκπομπές που έχει το πρόγραμμά της περιλαμβάνουν σε ποσοστό άνω του 30% σε καθημερινή βάση την ειδησεογραφία της Μακεδονίας και της Θράκης. Πολύ υψηλό ποσοστό, που δεν το φτάνει κανένας τηλεοπτικός σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας για το σύνολο της επικράτειας, εκτός της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Ανταποκριτές έχει πολλούς σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Μακεδονίας. Συνήθως είναι οι ίδιοι με εκείνους της ΕΡΑ/ΝΕΤ. Αν θυμάμαι καλά διατηρεί ανταποκριτές σε 18 πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά γιατί τα στοιχεία που έχω χρονολογούνται από το Πάσχα. Φυσικά οι συνεντεύξεις γίνονται εκεί που υπάρχουν στούντιο (δηλ. στη Δυτική Μακεδονία σε Κοζάνη και Φλώρινα) έστω και ειδικής λειτουργίας, ή με λινκ στην ύπαιθρο. Δεν μεταφέρονται στα κεντρικά στη Λεωφόρο Στρατού για ψύλλου πήδημα.

Από εκεί και πέρα έχει εκπομπές με μεγάλη τηλεθέαση που όμως ΔΕΝ καταγράφεται. Π.χ. η εκπομπή Κυριακή στο χωριό, εμένα δεν μου λέει τίποτε, αλλά έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ τηλεθέαση στα χωριά, κυρίως σε ακροατήρια μεσαίας και μεγάλης ηλικίας και σε ακροατήρια αστικών κέντρων με ισχυρούς ακόμη δεσμούς με την ύπαιθρο. Έτυχε να βρεθώ στο στούντιο και όταν ήλθαν τα γράμματα, με έπιασαν νευρικά γέλια.... ένα σακί γράμματα, με πλήθος φωτογραφίες, home made videos, κασετες και dvds, από ανθρώπους που θέλουν να προβάλλουν κάτι από τον τόπο τους μέσω της εκπομπής. Αλήθεια παιδιά υπάρχουν πολλά προγράμματα που δέχονται κάθε εβδομάδα ένα σακί γράμματα; Πρέπει να τους το κόψουμε;;

Ο καιρός από την άλλη είναι προσανατολισμένος (το απόγευμα) στις ανάγκες της υπαίθρου. Καιρός ανά περιοχή, ανά ώρα της μέρας και ανά ΥΨΟΜΕΤΡΟ!!!! 10 λεπτά καιρός. Συγνώμη που το λέω αλλά σχεδόν κάθε φορά που βρίσκομαι για συνέντευξη σε κάποιο χωριό απόγευμα, εκείνη την ώρα σταματούμε για να δούμε καιρό (Αρναούτογλου). Κάτι σαν τους ναυτικούς με τον καιρό.... Πρέπει να τους το κόψουμε;;;

Το ίδιο γίνεται και με άλλες εκπομπές...

Όχι,δεν είπε κανένας να κοπεί το πρόγραμμα της ΕΤ3,αλλά μέρος του προγράμματος της να συγχωνευτεί με την ΕΤ1.Ο καιρός είναι πραγματικά πολύ αναλυτικός.Αλλά σαν κανάλι είναι παραμελημένο.Και εξηγούμαι αμέσως.Τεχνικά,όλα τα σήματα είναι αναλογικά (πιστεύω φένεται και από την εικόνα που φεύγει),και χρησιμοποιεί ακόμη pal plus για τις μεταδόσεις σε 16/9.Εάν ο καιρός με τον αρναούτογλου ήταν στην ΕΤ1 δεν θα το παρακολουθούσαν δηλαδή;

Όχι,δεν είπε κανένας να κοπεί το πρόγραμμα της ΕΤ3,αλλά μέρος του προγράμματος της να συγχωνευτεί με την ΕΤ1.Ο καιρός είναι πραγματικά πολύ αναλυτικός.Αλλά σαν κανάλι είναι παραμελημένο.Και εξηγούμαι αμέσως.Τεχνικά,όλα τα σήματα είναι αναλογικά (πιστεύω φένεται και από την εικόνα που φεύγει),και χρησιμοποιεί ακόμη pal plus για τις μεταδόσεις σε 16/9.Εάν ο καιρός με τον αρναούτογλου ήταν στην ΕΤ1 δεν θα το παρακολουθούσαν δηλαδή;

Κοντά στο νου κι γνώση λοιπόν , γιατί δε ζητάς να αναβαθμιστεί τεχνολογικά η ΕΤ3 , και ζητάς να συνχωνευθει με την ΕΤ 1 . Προσωπικά δε θα ήθελα ούτε το κόψιμο της ΕΤ 1 , αλλά αν είναι να γίνει κόψιμο τότε το βρίσκω λογικό να μέινει και ένα κανάλι κρατικο στη Βόρειο Ελλάδα , , σας πειράζει κάτι τέτοιο , και είναι μια απλή ερώτηση .

Last edited:
Θα ήθελα επίσης να σας θέσω υπόψη ότι στη Βόρειο Ελλάδα λόγω της χρονικής διαφοράς στην απελευθέρωση και στην ακόλουθη εγκατάσταση των προσφύγων (και στον Εμφύλιο και τα αποτελέσματά του) η παράδοση του τοπικού Τύπου και των τοπικών ηλεκτρονικών ΜΜΕ είναι πολύ διαφορετική. Δεν έχει ούτε το βάθος, ούτε την έκταση που έχει σε άλλες περιοχές της χώρας. Δεν έχουμε εφημερίδα σαν τη Θεσσαλία του Βόλου ή σαν την Ελευθερία της Λάρισας σε κάποια πόλη της Μακεδονίας (ούτε καν στην Καβάλα) δεν έχουμε τηλεθέαση σε κανένα νομό στα επίπεδα του Ηρακλείου, της Μεσσηνίας, κλπ.

Και φυσικά ούτε λόγος για κανάλια σαν το ΚΡΗΤΗ TV, σαν το STAR Κεντρικής Ελλάδας, σαν το TRT.

Επειδή αυτή τη στιγμή είμαι στην κρήτη η ''ΝΕΑ TV'' κάνει μεγάλη τηλεθέαση και έχει και καλό πρόγραμμα με εικόνα στα επίπεδα του alpha.

Όσον αφορα το θέμα μας,εάν πρέπει να καταργηθεί η ΕΤ1,ας μεταφερθεί εξ ολοκλήρου το πρόγραμμα της ΕΤ3 στην ΕΤ1 για την ''εικόνα'' τουλάχιστον.Ή θα μπορούσε να γίνει ένα κανάλι απλώς με όνομα ''ερτ'' με επιλεγμένο πρόγραμμα από την ΕΤ1 και την ΕΤ3.

Φίλε vaskal, αν ζητούσες να μην ήταν η ΕΡΤ Αθηνοκεντρική θα ήταν κατανοητό (προσωπικά αυτό θα ήθελα).
Αλλά να ζητάς ένα κανάλι για την Θεσσαλονίκη-βόρειο Ελλάδα... ιζνογκουντ άποψη σε όλο της το μεγαλείο...

Προφανώς αυτή τη λογική εξυπηρετούσαν οι πολλοί περιφερειακοί σταθμοί τη ΕΡΤ όλα αυτά τα χρόνια... Να μην χαλάνε χατήρια...

+++
Βλάση σε ποιο σχόλιο αναφέρεσαι? ...νομίζω ότι όλοι αναγνωρίζουμε αυτά που γράφεις και έχει ήδη γραφτεί ότι υπάρχουν και καλές εκπομπές και κάποιες από αυτές με καλή θεαματικότητα. Το ερώτημα είναι αν φτάνουν για να θεωρηθεί το κανάλι ποιοτικό και βιώσιμο. Φτάνουν?

Προφανώς δεν παρακολουθούμε τακτικά ΕΡΤ (πχ. τα επαναλαμβανόμενα αφιερώματα στις τσόντες της "cineμανια" και τον παντελώς ακατάλληλο παρουσιαστή της - όχι για τις γνώσεις του, αλλά για την παρουσίαση και κυρίως για την εκνευριστική ροή του λόγου του... ή την "τόλμη και γοητεία" και τις άπειρες επαναλήψεις και εγώ δεν ξέρω τι άλλο για να συμπληρώσει το πρόγραμμα).

Θαρρώ πως εύκολα θα συγχωνευτεί με το αντίστοιχο πρόγραμμα τις ΕΤ1... 10 ώρες την ημέρα ντοκυμαντέρ και ενημέρωση... και ο ένας και ο άλλος... εντάξει... είπαμε... πλουραλισμός...

Κοντά στο νου κι γνώση λοιπόν , γιατί δε ζητάς να αναβαθμιστεί τεχνολογικά η ΕΤ3 , και ζητάς να συνχωνευθει με την ΕΤ 1 . Προσωπικά δε θα ήθελα ούτε το κόψιμο της ΕΤ 1 , αλλά αν είναι να γίνει κόψιμο τότε το βρίσκω λογικό να μέινει και ένα κανάλι κρατικο στη Βόρειο Ελλάδα , , σας πειράζει κάτι τέτοιο , και είναι μια απλή ερώτηση .

Όχι,αλλά δεν θα το ήθελα για την Θεσσαλονίκη και τους δίπλα νομούς μόνο αλλά για όλη την περιφέρεια.