Το τέλος της ΕΡΤ (;)

Re: Απάντηση: Το τέλος της ΕΡΤ (;)

Φίλε vaskal, αν ζητούσες να μην ήταν η ΕΡΤ Αθηνοκεντρική θα ήταν κατανοητό (προσωπικά αυτό θα ήθελα).
Αλλά να ζητάς ένα κανάλι για την Θεσσαλονίκη-βόρειο Ελλάδα... ιζνογκουντ άποψη σε όλο της το μεγαλείο...

Προφανώς αυτή τη λογική εξυπηρετούσαν οι πολλοί περιφερειακοί σταθμοί τη ΕΡΤ όλα αυτά τα χρόνια... Να μην χαλάνε χατήρια...

+++
Βλάση σε ποιο σχόλιο αναφέρεσαι? ...νομίζω ότι όλοι αναγνωρίζουμε αυτά που γράφεις και έχει ήδη γραφτεί ότι υπάρχουν και καλές εκπομπές και κάποιες από αυτές με καλή θεαματικότητα. Το ερώτημα είναι αν φτάνουν για να θεωρηθεί το κανάλι ποιοτικό και βιώσιμο. Φτάνουν?

Προφανώς δεν παρακολουθούμε τακτικά ΕΡΤ (πχ. τα επαναλαμβανόμενα αφιερώματα στις τσόντες της "cineμανια" και τον παντελώς ακατάλληλο παρουσιαστή της - όχι για τις γνώσεις του, αλλά για την παρουσίαση και κυρίως για την εκνευριστική ροή του λόγου του... ή την "τόλμη και γοητεία" και τις άπειρες επαναλήψεις και εγώ δεν ξέρω τι άλλο για να συμπληρώσει το πρόγραμμα).

Θαρρώ πως εύκολα θα συγχωνευτεί με το αντίστοιχο πρόγραμμα τις ΕΤ1... 10 ώρες την ημέρα ντοκυμαντέρ και ενημέρωση... και ο ένας και ο άλλος... εντάξει... είπαμε... πλουραλισμός...

Δεν το έγραψα με την λογική ιζνογκουντ αλλα με τη λογική ότι ασε να μείνει κάτι ( καμία δουλειά δηλαδή ) και εκτός Αθηνών , χωρια που δεν καταλαβαίνω το πως απο την Αθηνα θα γίνει σωστή παρακολούθηση των γεγονότων που αφορούν τη Βόρειο Ελλάδα σωστά , και γιατί δεν έγινε τόσα χρόνια . Ελπίζω να εγινα πιο κατανοητος . Αλήθεια , δεν γνωρίζω πραγματικά , ποια αλλα περιφεριακα κανάλια έχει η ΕΡΤ ;;;

Last edited:
Όχι,αλλά δεν θα το ήθελα για την Θεσσαλονίκη και τους δίπλα νομούς μόνο αλλά για όλη την περιφέρεια.

Το δέχομαι αυτο που λες αλλα , γιατί δεν ζητούσε κανείς τόσα χρόνια ένα αντίστοιχο κανάλι απο την κρατική τηλεωραση , τώρα έγινε θέμα που είπαν να μείνει η ΕΤ 3 και όχι η ΕΤ 1 , και αυτο είναι που με προβληματίζει .

Συμφωνούμε!
Τα πάντα είναι Αθηνοκεντρικά, το γνωρίζουμε όλοι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμβιβάζεστε στη Θεσσαλονίκη με ψίχουλα... τσπ

+++
Η παρακολούθηση της περιφέρειας, μπορεί να γίνεται από τοπικούς ανταποκριτές, απλά δεν τους ενδιαφέρει... άλλα πράγματα εξυπηρετεί η ΕΡΤ... γνωρίζουμε όλοι...

Για την ανεργία είναι σωστό αυτό που λές, με τη διαφορά ότι από τη μία μπαίνουν μέσα και από την άλλη δεν είναι ικανοί να αξιοποιήσουν το πλεονάζων προσωπικό.

Πάντως εδώ και χρόνια η Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζει πολύ μικρότερο πρόβλημα ανεργίας απ' ότι στην Νάουσα για παράδειγμα...

Ας πάρουν την ΕΡΤ και τα κωλουπουργεία τους εκτός Αθηνών και ας βελτιώσουν τις υπηρεσίες μέσω διαδικτύου... μιλάμε για θέματα τα οποία οι χώρες που μας δανείζουν τα έχουν λύσει δεκαετίες τώρα....

Αγροτικό υπουργείο στην Αθήνα... :worshippy:
Ε πως να μην έρθουν γιουρούσια οι άνεργοι σε αυτό το κωλότοπο?

ps. Αναφέρθηκα σε περιφερειακούς σταθμούς ραδιοφώνου, όχι τηλεοπτικά κανάλια.

Γιατί δεν υπήρχε το περιθόριο να δημιουργηθεί και νεο κανάλι.Ήδη ήταν πολλά τα 3 και μάλιστα δεν ''γέμιζε'' το πρόγραμμα ποιοτικές εκπομπές ή ντοκυμαντέρ.

Συμφωνούμε!
Τα πάντα είναι Αθηνοκεντρικά, το γνωρίζουμε όλοι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμβιβάζεστε στη Θεσσαλονίκη με ψίχουλα... τσπ

+++
Η παρακολούθηση της περιφέρειας, μπορεί να γίνεται από τοπικούς ανταποκριτές, απλά δεν τους ενδιαφέρει... άλλα πράγματα εξυπηρετεί η ΕΡΤ... γνωρίζουμε όλοι...

Για την ανεργία είναι σωστό αυτό που λές, με τη διαφορά ότι από τη μία μπαίνουν μέσα και από την άλλη δεν είναι ικανοί να αξιοποιήσουν το πλεονάζων προσωπικό.

Πάντως εδώ και χρόνια η Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζει πολύ μικρότερο πρόβλημα ανεργίας απ' ότι στην Νάουσα για παράδειγμα...

Ας πάρουν την ΕΡΤ και τα κωλουπουργεία τους εκτός Αθηνών και ας βελτιώσουν τις υπηρεσίες μέσω διαδικτύου... μιλάμε για θέματα τα οποία οι χώρες που μας δανείζουν τα έχουν λύσει δεκαετίες τώρα....

Αγροτικό υπουργείο στην Αθήνα... :worshippy:
Ε πως να μην έρθουν γιουρούσια οι άνεργοι σε αυτό το κωλότοπο?

ps. Αναφέρθηκα σε περιφερειακούς σταθμούς ραδιοφώνου, όχι τηλεοπτικά κανάλια.

Δεν μπορούν τα τηλεοπτικά κανάλια να μεταφερθούν εκτός για πρακτικούς λόγους.Καταρχάς θα πρέπει να υπάρχει πρόσβαση σε οπτικές του ΟΤΕ με πολύ μεγάλο bandwidth.Για παράδειγμα μια ζωντανή σύνδεση με ένα γήπεδο μπορεί να απαιτεί 1Gbps bandwidth.Το που είναι η ''εδρα'' του κάθε σταθμού για εμένα είναι το λιγότερο.

Σε ένα απο τα υπόλοιπα , προϋπαρχοντα αναφερομουν και εγω , όχι να κάνουν κι άλλο . Στην περι ού ο λόγος ΕΤ1 ας πούμε ;;

Dalanik , συμφωνούμε , σε πολλά , γι αυτο λέω ότι ασε να μείνει κάτι και εδω πάνω , ένα υπουργείο είχαμε του τύπου να χαμε να λέγαμε , και παει κι αυτο , σιγά σιγά δε μένει τίποτα , είναι πολλοί οι λόγοι που επιμένω , χωρίς να έχω προσωπικό λόγο , αλλα παραγματικα θα με πειράζει αν έκλεινε και το μοναδικό κρατικό κανάλι εκτός Αθηνών .

Βρε Ανδρέα και γιατί δεν μπορεί να γίνει αυτό από ένα παράρτημα στην Αθήνα?
Πρέπει να υπάρχουν ραδιομέγαρα και στούντιο εδώ? Γιατί?

Κοστίζει πολύ η μεταφορά της κονσόλας...

έλα μωρε... δεν το πιστεύω..

ΙΜΟ, είναι θέμα πολιτικής των συμφερόντων...

Απάντηση: Re: Το τέλος της ΕΡΤ (;)

Σε ένα απο τα υπόλοιπα , προϋπαρχοντα αναφερομουν και εγω , όχι να κάνουν κι άλλο . Στην περι ού ο λόγος ΕΤ1 ας πούμε ;;

Dalanik , συμφωνούμε , σε πολλά , γι αυτο λέω ότι ασε να μείνει κάτι και εδω πάνω , ένα υπουργείο είχαμε του τύπου να χαμε να λέγαμε , και παει κι αυτο , σιγά σιγά δε μένει τίποτα , είναι πολλοί οι λόγοι που επιμένω , χωρίς να έχω προσωπικό λόγο , αλλα παραγματικα θα με πειράζει αν έκλεινε και το μοναδικό κρατικό κανάλι εκτός Αθηνών .

Εδώ είναι που διαφωνούμε. Ως βορειοελλαδίτης από την μάνα μου και με στενές σχέσεις πολύ βόρεια και πολύ ανατολικότερα γνωρίζω πολύ καλά την εγκατάλειψη την αδιαφορία του κράτους αλλά και την μιζέρια του πληθυσμού της βόρεια Ελλάδας...

Με ένα υπουργείο, ένα κανάλι και γήπεδο μπάσκετ λύθηκαν όλα...

Sorry... εγώ θα σήκωνα σημαία ανεξαρτησίας την πρώτη μέρα καθυστέρησης του μετρό, με το άκουσμα των έργων για την κωλολυμπιάδα και τον ορισμό υποψήφιων δημάρχων από τα κόμματα που έχουν καταντήσει σε αυτό το χάλι όλη την βόρεια Ελλάδα......

:ernaehrung004:

Ε εδω διαφωνώ και γω μαζί σου , σαν θεσσαλονικιός και μόνιμος κάτοικος Βορείου Ελλαδος , που είδες να γράφω ότι λύθηκαν τα προβλήματα μας , να μη το ξεφτηλισουμε εντελος όμως λέω , και δε θέλω να γράψω αλλα γιατί δεν αφορούν το παρών νήμα , και είναι κρίμα γιατί πας να άνοιξης άλλη τεράστια κουβέντα , χωρίς τελειωμό.

Επειδή η ΕΤ1 υποτίθεται ότι έχει μονάχα πολιτιστικό περιεχόμενο.Ντοκυμαντέρ κλπ.Αλλά θα μπορούσε να μεταβληθεί το πρόγραμμα της ΕΤ3,που ειδικά οι ειδήσεις αναφέρονται μονάχα για τα γεγονότα της βορείου Ελλάδος.

Βρε Ανδρέα και γιατί δεν μπορεί να γίνει αυτό από ένα παράρτημα στην Αθήνα?
Πρέπει να υπάρχουν ραδιομέγαρα και στούντιο εδώ? Γιατί?

Κοστίζει πολύ η μεταφορά της κονσόλας...

έλα μωρε... δεν το πιστεύω..

ΙΜΟ, είναι θέμα πολιτικής των συμφερόντων...

Θα μας τα εξηγησει καλύτερα ο sfortis αλλά,
δεν μπορεί ένα παράρτημα να συντονίζει τόσες εξωτερικές παραγωγές.Αυξάνεται σημαντικά το κόστος χρήσης του δικτύου του ΟΤΕ όσο απομακρύνεται.Όπως επίσης,σε περίπτωση τεχνικού προβλήματος δεν θα μπορούν να επέμβουν άμεσα.
Και υπάρχουν πολλά ακόμη αρνητικά.

Re: Απάντηση: Re: Το τέλος της ΕΡΤ (;)

Εδώ είναι που διαφωνούμε. Ως βορειοελλαδίτης από την μάνα μου και με στενές σχέσεις πολύ βόρεια και πολύ ανατολικότερα γνωρίζω πολύ καλά την εγκατάλειψη την αδιαφορία του κράτους αλλά και την μιζέρια του πληθυσμού της βόρεια Ελλάδας...

Με ένα υπουργείο, ένα κανάλι και γήπεδο μπάσκετ λύθηκαν όλα...

Sorry... εγώ θα σήκωνα σημαία ανεξαρτησίας την πρώτη μέρα καθυστέρησης του μετρό, με το άκουσμα των έργων για την κωλολυμπιάδα και τον ορισμό υποψήφιων δημάρχων από τα κόμματα που έχουν καταντήσει σε αυτό το χάλι όλη την βόρεια Ελλάδα......

:ernaehrung004:
Εάν δηλαδή αυτό το κανάλι αρχίσει να ασχολείται και με την υπόλοιπη περιφέρεια θα πείραζε;

Last edited:
Έγραψα παραπάνω ότι η ανάγκη για ένα κρατικό-περιφερειακό κανάλι στη Βόρειο Ελλάδα είναι μεγαλύτερη διότι δεν υπάρχουν καλά-ποιοτικά ιδιωτικά τηλεοπτικά τοπικά και περιφερειακά δίκτυα όπως στην κεντρική και νότια Ελλάδα.

Για τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς έχω άποψη ότι αν τους αφήσουν να δουλέψουν, μάλλον θα κάνουν καλύτερη δουλειά από τους περισσότερους ιδιωτικούς.

Για τους ανταποκριτές εκεί υπάρχουν άτομα και άτομα. Το πόσο καλός ανταποκριτής είναι κάποιος, αυτό φαίνεται από την Ραδιοεφημερίδα και το Περισκόπιο που κάνουν σύνδεση όλοι οι περιφερειακοί σταθμοί μετά τις 14.00. Εκεί βλέπει κανείς ότι υπάρχουν κι άλλες ειδήσεις πέρα από τις δραστηριότητες του περιφερειάρχη, δημάρχου, βουλευτή, επιμελητηρίου.... Και αρκετοί ανταποκριτές δείχνουν να είναι καλύτεροι από τους καλύτερους δημοσιογράφους των ιδιωτικών ραδ. σταθμών.

Εάν δηλαδή αυτό το κανάλι αρχίσει να ασχολείται και με την υπόλοιπη περιφέρεια θα πείραζε;

δεν θα πείραζε. Θα πείραζε αν η έδρα του μεταφερόταν στην Αθήνα. Διότι από το κέντρο δύσκολα παρακολουθείς τον παλμό της περιφέρειας.

Το ίδιο όμως μπορεί να πει και κάποιος κάτοικος της νησιοτικής Ελλάδας.Με αυτούς δεν ασχολείται κανένας.

Όπως γράφεις και συ " υποτίθεται " , πόσο δύσκολο θα ήταν άραγε λίγες υπογραφές σε λίγα χαρτιά , και τσουπ αλλαγή πλεύσης , όσο για την Ετ3 που " φαγωθηκες " ποτέ δεν παρεκλινε απο τον αρχικό της σχεδιασμό , που ήταν ακριβώς αυτός , νέα της Βορείου Ελλαδος , εν αντίθεση με τις ΕΤ1 και ΝΕΤ που κατα καιρούς έχουν αλλάξει πλευση κατα το δοκούν.

δεν θα πείραζε. Θα πείραζε αν η έδρα του μεταφερόταν στην Αθήνα. Διότι από το κέντρο δύσκολα παρακολουθείς τον παλμό της περιφέρειας.

Μα φυσικό και επόμενο ένας τηλεοπτικός σταθμός να έχει έδρα μια πόλη της περιφέρειας.Και μάλιστα θα έπρεπε να είχε και παραρτήματα σε διάφορα άλλα μέρη της Ελλάδος.

Το ίδιο όμως μπορεί να πει και κάποιος κάτοικος της νησιοτικής Ελλάδας.Με αυτούς δεν ασχολείται κανένας.

Μη μασάς , και αυτοί τα νέα των Αθηνών θέλουν , άλλωστε λιμάνι μόνο Πειραιά πιάνουν !!!

Τα παραπάνω μεταξύ σοβαρού και αστείου , αλλα πάντα με διάθεση χιούμορ , έστω και μαύρου .

Μα φυσικό και επόμενο ένας τηλεοπτικός σταθμός να έχει έδρα μια πόλη της περιφέρειας.Και μάλιστα θα έπρεπε να είχε και παραρτήματα σε διάφορα άλλα μέρη της Ελλάδος.

Άντε γεια σου , αυτο είναι η ΕΤ3.

Όπως γράφεις και συ " υποτίθεται " , πόσο δύσκολο θα ήταν άραγε λίγες υπογραφές σε λίγα χαρτιά , και τσουπ αλλαγή πλεύσης , όσο για την Ετ3 που " φαγωθηκες " ποτέ δεν παρεκλινε απο τον αρχικό της σχεδιασμό , που ήταν ακριβώς αυτός , νέα της Βορείου Ελλαδος , εν αντίθεση με τις ΕΤ1 και ΝΕΤ που κατα καιρούς έχουν αλλάξει πλευση κατα το δοκούν.

Δεν το κατάλαβα αυτό.Η ΝΕΤ έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να έχει μια απήχηση στους νέους.Το κακό είναι ότι ασχολείται αποκλειστικά με την βόρειο Ελλάδα.Τι εννοείς με το ότι άλλαξαν πλευρά;

Ποια η ΝΕΤ ;;; Με τη Βόρειο Ελλάδα ;;; Που ;;
Είπα ότι άλλαξαν πλευση , δεν είχαν πάντα αυτή τη θεματολογία η ΕΤ1 και η ΝΕΤ.