Παρεμπιπτοντως, δωσε και εναν ορισμο του τι σημαινει "πιστευω". Νομιζω οτι μια απο τις εννοιες ειναι και αυτη που εδωσα εγω. Οχι η μοναδικη, αλλα σε ο,τι αφορα το θεμα μας ειναι αυτη που ταιριαζει. Γνωμη μου.
.
.
Τα ειδα ολα, απο την αρχη......δεν θελω να με παρακαλας πρωι-πρωι. Αλλα ολοι λενε την αποψη τους, ειναι κακο και αυτο? ο κυριος ποιο πανω εξεφρασε την αποψη του σε κατι? εξαλου ο καθενας εχει μεσα του την θεωρια της πιστης.
Πλάκα κάνεις έτσι??
Καί έχει εκφράσει τήν άποψή του και έχει απαντηθεί και τήν έχει ξαναεκφράσει και θά τήν εκφράζει όσο θέλει.
Καί χτές τούκανα κουότ αναλυτικά στήν άποψή του και ο ίδιος μού δήλωσε ότι θα απαντήσει αργότερα,γεγονός απολύτως δεκτό.
Εσύ τί πρόβλημα έχεις?
Είδες πουθενά νά γράφεται νά μήν εκφραστεί οιαδήποτε άποψη περί πίστης??
Το ''Πιστεύω'' προέρχεται από τό ''Πείθω'' ετυμολογικά.
Αμ ελα που τωρα την ειπες την ατακα σου και εσυ, απεναντι σου ειναι ο Σπυρος, οποτε.......:ADFAD2:Πειθω σημαινει "κανω καποιον να πιστεψει". Το τι θα πιστεψει μπορει να ειναι αληθινο, οποτε αρκει να το δειξω και να το εξηγησω. Μπορει ομως και ειναι το μεγαλυτερο παραμυθι, οποτε μπορω να βασιστω σε μεθοδους που η ιατρικη γνωριζει. Αν απεναντι εχω και καποιον ευπιστο, η δουλεια ειναι ευκολη.
Πειθω σημαινει "κανω καποιον να πιστεψει". Το τι θα πιστεψει μπορει να ειναι αληθινο, οποτε αρκει να το δειξω και να το εξηγησω. Μπορει ομως και ειναι το μεγαλυτερο παραμυθι, οποτε μπορω να βασιστω σε μεθοδους που η ιατρικη γνωριζει. Αν απεναντι εχω και καποιον ευπιστο, η δουλεια ειναι ευκολη.
Αμ ελα που εκει εχει πραμα που δεν μπορεις να το φανταστεις, για αυτο θα κανω αλλο νημα και θα τα πουμε απο εκει.Φυσικά καί βλέπω μέ μεγάλη δυσπιστία ή και φόβο νά πιστεύει κάποιος ότι άμα πεθάνει θά τρώει πιλάφια στον Παράδεισο και θά χορεύει μέ ουριά..
Αλλά συνήθως αυτά τά προσπερνώ,προσπαθώντας νά δώ την φιλοσοφική πλευρά καί εάν έχει κάποιο ενδιαφέρον γιά μένα.
Εκτος απο τα στοιχεία που βλέπουμε να μας αποτελουν (τα γνωρίζουν καλύτερα οι γιατροί) υπάρχουν και αυλα στοιχεία που χωρις αυτα ειναι σαν να μας βγαζουν απο την μπριζα....
Ολες οι αισθησεις μας, η επικοινωνία μας, οι εντολές του εγκεφαλουμας, οι επιρροες απο το περιβαλλον μας, η δυναμη μας, η θεληση ειναι αυτη η ενεργεια που μας εδωσαν οταν ηρθαμε στη ζωή.
Είμαστε ότι κι ένα ταπεινό έντομο...Ενα τίποτα...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.