Το τετράπτυχο της Ύπαρξης...

*EAN δεν υπήρχε η θρησκεία και η αγία πνευματικότης

πως θα χριστοπαναγιάζαμε με την δέουσα βαρύτητα αναλόγως της καταραμένης στιγμής

ίσως και η μεγαλύτερη ωφέλεια της θρησκείας και της Αγιοσύνης στον πολιτισμό μας

Last edited:
Όλοι οι άνθρωποι πιστεύουμε κάπου...άλλος στη φύση,αλλος στη δύναμη του εαυτού του, συλληβδην όλες οι ''θρησκείες'' πίστευουν σε κάτι ''ανώτερο''....

Εεε από τη δική μου πλευρά, αυτό το ''ανώτερο'' είναι το ίδιο και το αυτό για όλους μας...απλά μερικοί για ''καποιους λογους'' είτε συνεδητά είτε ασυνείδητα θέλουν να το αγνοούν.

Aν κατάλαβα καλά, αυτό που ταυτιζόμαστε είναι η πίστη σε κάτι ανώτερο και απλά του δίνουμε άλλο όνομα? Ιησούς, Μωάμεθ κτλ?

Όλοι οι άνθρωποι πιστεύουμε κάπου...άλλος στη φύση,αλλος στη δύναμη του εαυτού του, συλληβδην όλες οι ''θρησκείες'' πίστευουν σε κάτι ''ανώτερο''....

Εεε από τη δική μου πλευρά, αυτό το ''ανώτερο'' είναι το ίδιο και το αυτό για όλους μας...απλά μερικοί για ''καποιους λογους'' είτε συνεδητά είτε ασυνείδητα θέλουν να το αγνοούν.

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF: αυτό το ανώτερο είναι που πρέπει να ψάξουμε όλοι μας,ο καθένας να δουλέψει με τον εαυτό του..αλλά που καιρός για τέτοια,έτσι όπως μας έχουν υπνωτίσει...

με σεβασμο προς σε ολους τους φιλους μας εδω να θυμισω οτι στο Avclub δεν επιτρεπονται αμιγως θρησκευτικες συζητησεις διοτι ευκολα ανοιγει ο ασκος που θα φερει σε δυκολη θεση πολλα εκλεκτα μελη μας

ως εκ τουτου καλο θα ηταν να μην συνεχισθει....

Απ' την πλευρά μου παρακολουθώ με ενδιαφέρον το παρόν thread και πιστεύω πως η συζήτηση δεν είναι αμιγώς θρησκευτική αλλά περισσότερο περί ποικιλίας αντιλήψεων κι ερμηνειών κι όλα αυτά σε μια "εκτός θέματος" κατηγορία. Δεν είδα κάπου προσωπικές επιθέσεις και σαφώς οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός δε χρειάζεται να δημοσιεύονται. Τέλος η συμμετοχή εδώ είναι εκούσια, οπότε δυσκολεύομαι να καταλάβω την όποια δύσκολη θέση. Πιστεύω πάντως ότι για να το λέτε θα ξέρετε κάτι παραπάνω.

Last edited:
Απάντηση: Re: Το τετράπτυχο της Ύπαρξης...

με σεβασμο προς σε ολους τους φιλους μας εδω να θυμισω οτι στο Avclub δεν επιτρεπονται αμιγως θρησκευτικες συζητησεις διοτι ευκολα ανοιγει ο ασκος που θα φερει σε δυκολη θεση πολλα εκλεκτα μελη μας

ως εκ τουτου καλο θα ηταν να μην συνεχισθει....

Σύντροφε Αρχηγέ εγώ πάντως τούς μπέρδεψα..
Καί Επίκουρος καί Πάσχα και Δαρβίνος..:guitarist:

Αειντε τώρα νάσαι Ελβετός και νά παρακολουθήσεις τήν εδώ συζήτηση.
Θά σούρθει κόλπος.:flipout::flipout:

Μεσόγειος βρέ..Καί ολίγος παγανισμός καί αγνωστικισμός καί έλλειψη φόβου γιά τό ''Θείο'' καί Πίστη.:ears:

Ε αυτά δέν τά βρίσκεις εύκολα αλλού.;):smile::smile:

Re: Απάντηση: Re: Το τετράπτυχο της Ύπαρξης...

Σύντροφε Αρχηγέ εγώ πάντως τούς μπέρδεψα..
Καί Επίκουρος καί Πάσχα και Δαρβίνος..:guitarist:

Αειντε τώρα νάσαι Ελβετός και νά παρακολουθήσεις τήν εδώ συζήτηση.
Θά σούρθει κόλπος.:flipout::flipout:

Μεσόγειος βρέ..Καί ολίγος παγανισμός καί αγνωστικισμός καί έλλειψη φόβου γιά τό ''Θείο'' καί Πίστη.:ears:

Ε αυτά δέν τά βρίσκεις εύκολα αλλού.;):smile::smile:

Όπως και στο προηγούμενο post περί θρησκειών και εδώ συμφωνώ, μέχρι τελείας....

Απ' την πλευρά μου παρακολουθώ με ενδιαφέρον το παρόν thread και πιστεύω πως η συζήτηση δεν είναι αμιγώς θρησκευτική αλλά περισσότερο περί ποικιλίας αντιλήψεων κι ερμηνειών κι όλα αυτά σε μια "εκτός θέματος" κατηγορία. Δεν είδα κάπου προσωπικές επιθέσεις και σαφώς οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός δε χρειάζεται να δημοσιεύονται. Τέλος η συμμετοχή εδώ είναι εκούσια, οπότε δυσκολεύομαι να καταλάβω την όποια δύσκολη θέση. Πιστεύω πάντως ότι για να το λέτε θα ξέρετε κάτι παραπάνω.

Πες τα βρε φιλαράκι:a0210::a0210:

*EAN δεν υπήρχε η θρησκεία και η αγία πνευματικότης

πως θα χριστοπαναγιάζαμε με την δέουσα βαρύτητα αναλόγως της καταραμένης στιγμής

ίσως και η μεγαλύτερη ωφέλεια της θρησκείας και της Αγιοσύνης στον πολιτισμό μας

:flipout::flipout::a0210:

Όχι, Μήτσε, δεν πειράζει, απλώς, έκανε ένα λάθος τον 6ο αιώνα ο Πάπας Γρηγόριος (το οποίο αν θυμάμαι καλά έχει αναγνωρίσει ως λάθος και η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία) ταυτίζοντας το πρόσωπο της Μαγδαληνής με την πόρνη του λιθοβολισμού.

λαθος ή ''λαθος'' Γιαννη μου?

Εκείνη τη περίοδο η γυναικες δεν περναγανε καλά
Η παρουσία τους δημιουργούσε αναταραχες
Καψανε, σκοτωσανε απιστευτο αριθμό γυναικων με την δικαιολογια οτι ηταν πλασματα του σατανα

Η ουσία (κατα πάσα πιθανότητα):
Σκεφτειτε οτι δεν ηταν τοσο δεδομένο εκεινη την εποχη οτι θα ζεις την επόμενη ημερα, πολλές χασανε τους αντρες τους με αποτελεσμα να μενουν μονες χωρις βοηθεια
Ο καθενας πηγαινε για ''παρηγορια'' και ''βοήθεια'', δεν μπορουσε να αποκαταστησει την κυρια γιατι πριν ανηκε σε αλλον οπότε οπως καταλαβαινετε δημιουργηθηκαν επεισοδια.

Οι μουσουλμάνοι το αντιμετώπισαν με περισσοτερες νόμιμες συζήγους ανα αντρα.

Last edited:

Εκείνη τη περίοδο η γυναικες δεν περναγανε καλά
Η παρουσία τους δημιουργούσε αναταραχες
Καψανε, σκοτωσανε απιστευτο αριθμό γυναικων με την δικαιολογια οτι ηταν πλασματα του σατανα

Για τον 6ο αιώνα μιλάμε ή για τον 16ο??-bye-