Re: Απάντηση: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής
Kαλό.....
Kαλό.....
Eχουμε κάποιο παράδειγμα κομμουνιστικής χώρας - απο τις τόσες που υπήρξαν - η οποία κυβερνήθηκε με μη σταλινικό τρόπο διακυβέρνησης ?
Eχει τελικά τόσο μεγάλη σημασία το τι λέει η βίβλος της κάθε ιδεολογίας, οταν στην πράξη ο μόνος τρόπος για να παραμείνει στην εξουσία είναι η καταπίεση των πολιτών ?
Εχει σημασία πόσες χιλιάδες αγωνιστές πέθαναν στον αγώνα επικράτησης ενός συστήματος όταν το σύστημα αυτό πάντα καταλήγει να είναι μισητό ?
Καλώς ή κακώς, δεν κυβερνάει η βίβλος, αλλά ένα σύνολο κανόνων και πρακτικών που χτίζονται γύρω απο αυτήν, άλλες φορές φιλτράροντάς την, αλλες φορές μεταφράζοντάς την ή ερμηνεύοντάς την, με πρόσχημα πάντα το καλό του λαού (ή του έθνους αντίστοιχα). Το αποτέλεσμα καταλήγει σε τερατούργημα και αυτό το έχουμε δει στην πράξη στο σύνολο των περιπτώσεων...
Οταν ο μαρξισμός περαστεί σε software που θα τροφοδοτήσει ένα υπερυπολογιστή που θα έχει αναλάβει την διακυβέρνηση μιας κοινωνίας που αποτελείται απο ιδανικούς πολίτες, μπορούμε να συζητήσουμε τις διαφορές του απο οποιοδήποτε άλλο σύστημα...
Αν η πρακτική για την σύγκριση μεταξύ των θεωριών είναι οι θεωρητικολογίες και οι μπαρουφολογίες με τις βίβλους στο χέρι, και δεν λαμβάνονται υπ'όψιν οι εγγενείς αδυναμίες της ανθρώπινης φύσης, τότε δεν είναι τυχαίο οτι υπάρχουν τόσοι "πολιτικά αγράμματοι" που αρνούνται να δεχτούν την πρακτική αυτή...
Θα ξεκινήσω από το τέλος μιας και φαίνεται ότι δεν σου αρέσουν ή δεν αντέχεις τις θεωρητικές κουβέντες με τις βίβλους στο χέρι. Προφανώς λόγω αυτής της αντιπάθειάς σου προς τις "βίβλους" αδυνατείς να ξεχωρίσεις και να κρίνεις ξεχωριστά την αξία μιας θεωρητικής προσέγγισης της οικονομικής λειτουργίας της κοινωνίας (αυτό είναι ο μαρξισμός) από τον τρόπο διακυβέρνησης/εξουσίας μιας κοινωνίας.
Μάλιστα εκτός του ότι επιλέγεις να προσπερνάς τη θεωρητική προσέγγιση, προφανώς λόγω ρεαλισμού που είναι και της μόδας, επιλέγεις επιπλέον να διαγράψεις μελέτες και κριτικές άνω των εκατό ετών διότι "δεν λαμβάνουν υπόψη τις εγγενείς αδυναμίες της ανθρώπινης φύσης" που προφανώς μόνο εσύ έχεις το προνόμιο να γνωρίζεις.
Κάνε μας λοιπόν τη χάρη ως "πολιτικά εγγράμματος" που είσαι να μας διατυπώσεις τη δική σου "βίβλο" που λαμβάνει αυτές τις αδυναμίες υπόψη να μάθουμε και μεις οι πλανεμένοι...
Το ποστ μου είχε σκοπό να καταδείξει την πλήρη ανισορροπία που έχει καταλάβει όποιον θεωρεί ότι φασισμός/ναζισμός και κομμουνισμός έχουν κοινές ιδεολογικές καταβολές όπως πχ. ανέφερε ο Μπόγδανος. Αν μπορείς να συνεισφέρεις επ' αυτού συγκεκριμένα και χωρίς συνθηματολογία, απλά κάντο αν και δυστυχώς θα χρειαστεί να επικαλεστείς αρκετές "βίβλους". Αλλιώς απλά περνάμε για χιλιοστή φορά στη δημιουργία εντυπώσεων κι εγώ αυτό το παιχνιδάκι δεν το παίζω, βαριέμαι.
Συγγνώμη πού απευθύνεται το άρθρο δεν κατάλαβα. Πέθανε ένας νέος άνθρωπος και θέτει ερωτήματα "αν το θύμα ήταν μετανάστης από μετανάστες" "Αν Έλληνες μαχαίρωναν μετανάστη" και εάν η γιαγιά μου είχε καρούλια.
Ορισμένες στιγμές καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς.
Γενικά μπάζει εδώ που τα λέμε...
Πάλι καλά που δεν καταλήγει στο συμπέρασμα ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δέν είχα σκοπό να αντικρούσω αντί του mczab ,, ( ο καθένας για την πάρτη του ,,καπιταλισμό έχουμε ,,,, για ονομα ... τής δράσης και του τζήμερου ..)
εάν νομίζεις ότι ανακαλύψες την αμερική με τα αμερικανομασονικά βιντάκια ,,, άστο ... επιφανειακού τύπου εντυπώσεις και ρεπορτάζ του κάθε εφήμερου βλαμένου κάνω και εγώ ,, ( ναι έχω κάνει .. )
κάτι επι τις ουσίας με αντιπαράθεση πάνω στο ύπουλο όσο ποτέ πλέον καπιταλισμό που υποστιρίζεις .. έχεις να πείς κάτι ???
και για να μη μπερδεύεσαι (κουλουβάχατ δλδ τα έχεις κάνει ) ο mczab νομίζω .. δεν τιτλοφορείτε σαν κουμουνιστής ..
...
Τώρα τα "Φταίει το σύστημα" "Φταίνε οι υπερδυνάμεις" "Φταίει ο πόλεμος" κλπ συμπεράσματα που βγάζει δεν...
Δεν όπλισαν το χέρι τους ούτε οι υπεδυνάμεις, ούτε ο πόλεμος.
Όσο και να πεινάσω δεν θα φτάσω σε σημείο να σφάξω άνθρωπο. Δεν έχω λόγο, δεν θα κερδίσω κάτι.
Το αποτέλεσμα Αιμίλιε θα ήταν το ίδιο.
Ένας άνθρωπος στο χώμα.
Από εκεί και πέρα ο θάνατός του χρησιμοποιήθηκε από τη ΧΑ για να βγάλουν το μίσος τους απέναντι στους ανθρώπους.
Εγώ πιστεύω ότι και Έλληνες να ήταν, πάλι τα ίδια θα έκαναν. Και καλά να καθαρίσουν την πόλη από συμμορίες.
Μην ξεχνάς ότι είναι προεκλογική περίοδος και το μυαλό τους μέχρι εκεί φτάνει.
Τώρα τα "Φταίει το σύστημα" "Φταίνε οι υπερδυνάμεις" "Φταίει ο πόλεμος" κλπ συμπεράσματα που βγάζει δεν...
Δεν όπλισαν το χέρι τους ούτε οι υπεδυνάμεις, ούτε ο πόλεμος.
Όσο και να πεινάσω δεν θα φτάσω σε σημείο να σφάξω άνθρωπο. Δεν έχω λόγο, δεν θα κερδίσω κάτι.
Οι ιμπεριαλιστες αμερικανοί τον έφαγαν τον άνθρωπο... Αν δεν είχαν μπει στο Αφγανιστάν δεν θα είχε φύγει απο την χώρα του δεν θα είχε διαλέξει την Ελλάδα δεν θα είχε μείνει στην Πάτρα δεν είχε επάνω του μαχαίρι, κι ο άνθρωπος θα ζούσε τώρα...
...
Έτσι ερχόμαστε στο αποτέλεσμα που είδαμε σήμερα, με μια κοινωνία που είναι στα όρια της λόγω οικονομικής κρίσης και εξαθλίωσης, να πεθαίνει άλλος ένας άνθρωπος. Αυτή την φορά Έλληνας. Κατα εμέ η εθνικότητα δεν παίζει ρόλο.
....
Αυτό ισχύει και για την γυναίκα που την έσφαξαν προχτές και την βρήκαν σε έναν κάδο.......Αλλοδαπή η γυναίκα.....
Υ.Γ Χαίρομαι που συμφωνείς.....
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.