To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Eχουμε κάποιο παράδειγμα κομμουνιστικής χώρας - απο τις τόσες που υπήρξαν - η οποία κυβερνήθηκε με μη σταλινικό τρόπο διακυβέρνησης ?
Eχει τελικά τόσο μεγάλη σημασία το τι λέει η βίβλος της κάθε ιδεολογίας, οταν στην πράξη ο μόνος τρόπος για να παραμείνει στην εξουσία είναι η καταπίεση των πολιτών ?
Εχει σημασία πόσες χιλιάδες αγωνιστές πέθαναν στον αγώνα επικράτησης ενός συστήματος όταν το σύστημα αυτό πάντα καταλήγει να είναι μισητό ?
Καλώς ή κακώς, δεν κυβερνάει η βίβλος, αλλά ένα σύνολο κανόνων και πρακτικών που χτίζονται γύρω απο αυτήν, άλλες φορές φιλτράροντάς την, αλλες φορές μεταφράζοντάς την ή ερμηνεύοντάς την, με πρόσχημα πάντα το καλό του λαού (ή του έθνους αντίστοιχα). Το αποτέλεσμα καταλήγει σε τερατούργημα και αυτό το έχουμε δει στην πράξη στο σύνολο των περιπτώσεων...
Οταν ο μαρξισμός περαστεί σε software που θα τροφοδοτήσει ένα υπερυπολογιστή που θα έχει αναλάβει την διακυβέρνηση μιας κοινωνίας που αποτελείται απο ιδανικούς πολίτες, μπορούμε να συζητήσουμε τις διαφορές του απο οποιοδήποτε άλλο σύστημα...
Αν η πρακτική για την σύγκριση μεταξύ των θεωριών είναι οι θεωρητικολογίες και οι μπαρουφολογίες με τις βίβλους στο χέρι, και δεν λαμβάνονται υπ'όψιν οι εγγενείς αδυναμίες της ανθρώπινης φύσης, τότε δεν είναι τυχαίο οτι υπάρχουν τόσοι "πολιτικά αγράμματοι" που αρνούνται να δεχτούν την πρακτική αυτή...

Θα ξεκινήσω από το τέλος μιας και φαίνεται ότι δεν σου αρέσουν ή δεν αντέχεις τις θεωρητικές κουβέντες με τις βίβλους στο χέρι. Προφανώς λόγω αυτής της αντιπάθειάς σου προς τις "βίβλους" αδυνατείς να ξεχωρίσεις και να κρίνεις ξεχωριστά την αξία μιας θεωρητικής προσέγγισης της οικονομικής λειτουργίας της κοινωνίας (αυτό είναι ο μαρξισμός) από τον τρόπο διακυβέρνησης/εξουσίας μιας κοινωνίας.
Μάλιστα εκτός του ότι επιλέγεις να προσπερνάς τη θεωρητική προσέγγιση, προφανώς λόγω ρεαλισμού που είναι και της μόδας, επιλέγεις επιπλέον να διαγράψεις μελέτες και κριτικές άνω των εκατό ετών διότι "δεν λαμβάνουν υπόψη τις εγγενείς αδυναμίες της ανθρώπινης φύσης" που προφανώς μόνο εσύ έχεις το προνόμιο να γνωρίζεις.
Κάνε μας λοιπόν τη χάρη ως "πολιτικά εγγράμματος" που είσαι να μας διατυπώσεις τη δική σου "βίβλο" που λαμβάνει αυτές τις αδυναμίες υπόψη να μάθουμε και μεις οι πλανεμένοι...

Το ποστ μου είχε σκοπό να καταδείξει την πλήρη ανισορροπία που έχει καταλάβει όποιον θεωρεί ότι φασισμός/ναζισμός και κομμουνισμός έχουν κοινές ιδεολογικές καταβολές όπως πχ. ανέφερε ο Μπόγδανος. Αν μπορείς να συνεισφέρεις επ' αυτού συγκεκριμένα και χωρίς συνθηματολογία, απλά κάντο αν και δυστυχώς θα χρειαστεί να επικαλεστείς αρκετές "βίβλους". Αλλιώς απλά περνάμε για χιλιοστή φορά στη δημιουργία εντυπώσεων κι εγώ αυτό το παιχνιδάκι δεν το παίζω, βαριέμαι.

Last edited:
Παντως χτες καταφεραν να το παιξουν και ηρωες.....αφου ενας γηραιος βουλευτης τους δεχθηκε επιθεση.

Τωρα την εκαναν οι ιδιοι την επιθεση...ή αμυαλοι αντιπαλοι τους ?

ΠαραλληλοΓράφος
Χρυσή Αυγή: Όλο το πακέτο

Ακολουθούν αδιάσειστες αποδείξεις πως η Χ.Α είναι ξεκάθαρα μια ναζιστική οργάνωση.
Μπροστά στον εκφασισμό της κοινωνίας, είναι ΚΑΘΗΚΟΝ μας να το προωθήσουμε παντού, ώστε να μάθει κι ο τελευταίος πολίτης ποια πραγματικά είναι η Χ.Α.

http://parallhlografos.wordpress.com/2012/04/25/χρυσή-αυγή-όλο-το-πακέτο/

Που το πάνε;

Πριν πω οτιδήποτε, να εκφράσω τα συλληπτήρια μου, για τη δολοφονία του Αθανασίου Λαζανά. Είμαι εναντίον των εγκλημάτων, που γίνονται σε βάρος συνανθρώπων μας (φόνοι, βιασμοί κα) και θέλω οι ένοχοι να οδηγούνται στη δικαιοσύνη.
Οι ένοχοι. Μια λέξη κλειδί στην όλη Ιστορία. Ο τριαντάχρονος Θανάσης Λαζανάς έπεσε νεκρός στην Πάτρα. Οι μαρτυρίες λένε, ότι δέχθηκε μαχαιριές από αλλοδαπούς.

Οι ναζί βρήκαν την ευκαιρία που ήθελαν. Πριν καλά, καλά, ολοκληρωθούν οι έρευνες, συγκεντρώθηκαν μπροστά από ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο, που οι μετανάστες χρησιμοποιούν για κατάλυμα κι επιχείρησαν να μπουν στο χώρο. Η αστυνομία που ήταν εκεί τους απώθησε μετά από μικροσυμπλοκές.

Το πρώτο που παρατηρώ είναι η καπήλευση ενός θανάτου. Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες όχι μόνο δεν απαλύνουν τον πόνο των συγγενών, αλλά σπιλώνουν τη μνήμη του νεκρού. Η καπήλευση τέτοιων περιστατικών είναι συνήθης πρακτική για τα φίδια. Η δημιουργία φόβου και εχθρότητας οδηγεί στο ρατσισμό.

Ιδιαίτερη σημασία έχει και ο χρόνος. Η ακροδεξιά θα προσπαθήσει να αποπροσανατολίσει. Δεν της βγαίνει το δίλλημα Ευρώ – Δραχμή και θα προσπαθήσει να διαστρέψει την κατάσταση.

Στο μίσος δίνει απάντηση η λογική: Αν αυτοί που χτύπησαν το νέο, ήταν Έλληνες, θα γίνονταν συγκέντρωση; Προφανώς όχι. Θα καταδίκαζαν φυσικά όλοι την πράξη και θα περίμεναν την απονομή της τιμωρίας στους ενόχους.

Αν το θύμα ήταν μετανάστης από μετανάστες; Τότε το πιο πιθανό θα ήταν, η αστυνομία να μην πολυσκοτισθεί. Οι ρατσιστές πάλι θα προσπαθούσαν να συνδέσουν την εγκληματικότητα με τους αθώους πρόσφυγες, ως εκεί.

Αν Έλληνες μαχαίρωναν μετανάστη; Πόσοι από αυτούς δεν δέχτηκαν επιθέσεις;

Για την ίδια πράξη, έχουμε διαφορετική αντιμετώπιση, ανάλογα με την καταγωγή των θυτών ή των θυμάτων. Το βρίσκετε λογικό; Αν στο εξωτερικό, που πήγαν πολλοί δικοί μας, έκανε κάποιος Έλληνας ένα έγκλημα και υπήρχε αυτή η αντίδραση, αυτός ο ρατσισμός εναντίον όλων, δε θα μιλούσαμε για αδικία και πογκρόμ;

Όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι. Και ο κάθε ένας από μας έχει το δικό του χαρακτήρα. Είναι δε, υπεύθυνος για τις πράξεις του. Σκεφτείτε τι παραλογισμός είναι η ξενοφοβία. Ένας σε κάποιο χωριό σκοτώνει το γείτονα του. Θα πρέπει οι χωριανοί να τα βάλουν με το χωριό, δηλαδή με τον εαυτό τους!;

Είμαστε ως άνθρωποι υποχρεωμένοι να καταδικάσουμε τα εγκλήματα. Είμαστε επίσης υποχρεωμένοι, να προστατέψουμε εντελώς αθώους ανθρώπους από την τυφλή βία και το παράλογο μίσος.

Η εγκληματικότητα δεν έχει σχέση με τη μετανάστευση. Έχει σχέση με πάρα πολλούς άλλους παράγοντες. Αν την εγκληματικότητα, τους φόνους τους βιασμούς, τις κλοπές κλπ τους έκαναν ξένοι, δεν θα υπήρχε πριν έγκλημα στη χώρα. Κι όμως. Και φόνοι γίνονταν δυστυχώς, και άλλα αποτρόπαια εγκλήματα.

Τα μεγαλύτερα εγκλήματα τα έχουν κάνει πολιτικοί. Ποιος ανάγκασε τους Αφγανούς να φύγουν; Ο πόλεμος. Γιατί έγινε πόλεμος; Για τα συμφέροντα. Για το λίθιο και άλλα πολύτιμα ορυκτά. Ποιος τον άρχισε; Η υπερδύναμη. Αν υπήρχε ειρήνη στη χώρα τους και ευημερία, θα έρχονταν εδώ να τρώνε σκουπίδια και να μένουν σε γιαπιά; Προφανώς όχι.

Ποιος σε κλέβει κάθε μέρα; Ποιος σήμερα ανακοίνωσε τις προαποφασισμένες περικοπές στη σύνταξη; Αυτό και αν είναι κλοπή. Κάθε μήνα, κατά συρροή. Ποιος σε σκοτώνει αργά, βασανιστικά στα νοσοκομεία; Οι περικοπές στην υγεία, που έχουν φέρει το ΕΣΥ σε χειρότερη κατάσταση από πόλεμο.

Ας δούμε κάτι ακόμα. Τι κάνει η αστυνομία; Καταστολή. Ποιόν ορκίστηκε να προστατεύει; Εμάς. Ποιόν προστατεύει και από ποιόν παίρνει διαταγές; Από τους πολιτικούς. Τι δώσαμε εμείς στην κρίση; Μισθό, σύνταξη, περιουσία, χάσαμε τη δουλειά μας κλπ. Δώσαν ή πήραν οι πολιτικοί; Πήραν. Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι εγκληματίες;

Ο αποπροσανατολισμός είναι αγαπημένο παιχνίδι του φασισμού. Παρουσιάζονται δήθεν ως προστάτες. Τους μόνους που προστατεύουν είναι τα μεγάλα αφεντικά. Από εσάς θέλουν να τους δώσετε δύναμη. Μετά θα σας φερθούν όπως στους ξένους, να το ξέρετε. Μάθετε πως ζούσαν επί εποχής του Χίτλερ στη Γερμανία ή εκεί που υπήρχε φασισμός και θα καταλάβετε. Δεν σας αγαπούν, ξενόφοβοι μικροαστοί. Δεν αγαπούν κανένα. Μόνο μισούν. Προσέξτε τι κάνετε.

Ένας μύθος για τα αποβράσματα της χρυσής συμμορίας, είναι ότι δήθεν «θα πουλήσουν τσαμπουκά» στους διεφθαρμένους πολιτικούς. Ότι τάχα θα συγκρουστούν. Είδατε κάτι τέτοιο; «Κυρίες» στη βουλή. Όχι μόνο δεν πρόκειται να πειράξουν τους φαύλους, αλλά σαν όμοιοι, θα τους υπερασπιστούν. Επιτίθενται σε άοπλους μετανάστες επί το πλείστον. Ακριβώς γιατί είναι εύκολοι στόχοι. Ένας πεινασμένος, φτωχός που δεν τον εμπιστεύεται, ούτε τον ακούει κανείς. Ο τέλειος στόχος, για να βγάλει κάποιος τα κόμπλεξ του.
Το ερώτημα σαν κοινωνία είναι τι ζητάμε. Θέλουμε δικαιοσύνη ή εκδίκηση; Αποκατάσταση αλήθειας ή φανατισμό; Ισονομία ή ρατσισμό; Πραγματική ασφάλεια ή φόβο; Για μας, τους Αριστερούς τέτοια διλήμματα έχουν απαντηθεί. Θα υπερασπιζόμαστε τους αδύναμους μετανάστες, όπως ακριβώς υπερασπιζόμαστε τους εργαζόμενους, τους φτωχούς από τα νύχια των πλουσίων εκμεταλλευτών. Γιατί για εμάς, ο φτωχός, ο αδικημένος, ανεξάρτητα από το φύλο, εμφάνιση, εθνικότητα κλπ είναι ο ίδιος μας ο εαυτός.

Κρατείστε κοντά τα χέρια σας λοιπόν από τους αθώους.

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/05/blog-post_23.html

Συγγνώμη πού απευθύνεται το άρθρο δεν κατάλαβα. Πέθανε ένας νέος άνθρωπος και θέτει ερωτήματα "αν το θύμα ήταν μετανάστης από μετανάστες" "Αν Έλληνες μαχαίρωναν μετανάστη" και εάν η γιαγιά μου είχε καρούλια.
Ορισμένες στιγμές καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς.

Γενικά μπάζει εδώ που τα λέμε...
Πάλι καλά που δεν καταλήγει στο συμπέρασμα ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Re: Απάντηση: Re: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Θα ξεκινήσω από το τέλος μιας και φαίνεται ότι δεν σου αρέσουν ή δεν αντέχεις τις θεωρητικές κουβέντες με τις βίβλους στο χέρι. Προφανώς λόγω αυτής της αντιπάθειάς σου προς τις "βίβλους" αδυνατείς να ξεχωρίσεις και να κρίνεις ξεχωριστά την αξία μιας θεωρητικής προσέγγισης της οικονομικής λειτουργίας της κοινωνίας (αυτό είναι ο μαρξισμός) από τον τρόπο διακυβέρνησης/εξουσίας μιας κοινωνίας.
Μάλιστα εκτός του ότι επιλέγεις να προσπερνάς τη θεωρητική προσέγγιση, προφανώς λόγω ρεαλισμού που είναι και της μόδας, επιλέγεις επιπλέον να διαγράψεις μελέτες και κριτικές άνω των εκατό ετών διότι "δεν λαμβάνουν υπόψη τις εγγενείς αδυναμίες της ανθρώπινης φύσης" που προφανώς μόνο εσύ έχεις το προνόμιο να γνωρίζεις.
Κάνε μας λοιπόν τη χάρη ως "πολιτικά εγγράμματος" που είσαι να μας διατυπώσεις τη δική σου "βίβλο" που λαμβάνει αυτές τις αδυναμίες υπόψη να μάθουμε και μεις οι πλανεμένοι...

Το ποστ μου είχε σκοπό να καταδείξει την πλήρη ανισορροπία που έχει καταλάβει όποιον θεωρεί ότι φασισμός/ναζισμός και κομμουνισμός έχουν κοινές ιδεολογικές καταβολές όπως πχ. ανέφερε ο Μπόγδανος. Αν μπορείς να συνεισφέρεις επ' αυτού συγκεκριμένα και χωρίς συνθηματολογία, απλά κάντο αν και δυστυχώς θα χρειαστεί να επικαλεστείς αρκετές "βίβλους". Αλλιώς απλά περνάμε για χιλιοστή φορά στη δημιουργία εντυπώσεων κι εγώ αυτό το παιχνιδάκι δεν το παίζω, βαριέμαι.

Αν θέλεις να πορεύεσαι και να αναλώνεσαι στο τι λέει η κάθε βίβλος σε θεωρητικό μόνο επίπεδο, χωρίς να σε ενδιαφέρει η εφαρμογή στην πράξη και χωρίς να ενδιαφέρεσαι για τον ανθρώπινο παράγοντα, είναι δικό σου θέμα. Αλλά βέβαια σε αυτή την περίπτωση δεν θα χρειαζόταν να πας πιο πέρα απο την Καινή Διαθήκη... κι αυτή τμήμα "βίβλου" είναι - και άλλους τους έχει ωφελήσει πολλαπλώς... :)

Oσο για την ανισορροπία που έχει καταλάβει όσους μιλούν για κοινές καταβολές και παρόμοια εγκλήματα ναζιστών-κομμουνιστών, δες τι λένε μερικοί ανισόρροποι πανεπιστημιακοί...

Προσοχή έχει μερικές πολύ σκληρές εικόνες...

Ενα τμήμα με ελληνικούς υπότιτλους
http://www.youtube.com/watch?v=4KnO_ofy8A4

και ολο το ντοκυμαντερ 85λεπτών για όσους ξέρουν αγγλικά...
http://www.youtube.com/watch?v=-TR_az6__Zo

Δέν είχα σκοπό να αντικρούσω αντί του mczab ,, ( ο καθένας για την πάρτη του ,,καπιταλισμό έχουμε ,,,, για ονομα ... τής δράσης και του τζήμερου ..)
εάν νομίζεις ότι ανακαλύψες την αμερική με τα αμερικανομασονικά βιντάκια ,,, άστο ... επιφανειακού τύπου εντυπώσεις και ρεπορτάζ του κάθε εφήμερου βλαμένου κάνω και εγώ ,, ( ναι έχω κάνει .. )
κάτι επι τις ουσίας με αντιπαράθεση πάνω στο ύπουλο όσο ποτέ πλέον καπιταλισμό που υποστιρίζεις .. έχεις να πείς κάτι ???

και για να μη μπερδεύεσαι (κουλουβάχατ δλδ τα έχεις κάνει ) ο mczab νομίζω .. δεν τιτλοφορείτε σαν κουμουνιστής ..

Last edited:
Συγγνώμη πού απευθύνεται το άρθρο δεν κατάλαβα. Πέθανε ένας νέος άνθρωπος και θέτει ερωτήματα "αν το θύμα ήταν μετανάστης από μετανάστες" "Αν Έλληνες μαχαίρωναν μετανάστη" και εάν η γιαγιά μου είχε καρούλια.
Ορισμένες στιγμές καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς.

Γενικά μπάζει εδώ που τα λέμε...
Πάλι καλά που δεν καταλήγει στο συμπέρασμα ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καλά και η κριτική σας μπάζει εδώ που τα λέμε.....έτσι???

Το άρθρο αναφέρεται ξεκάθαρα στα φασισταριά που καπηλεύτηκαν τον θάνατο ενός ανθρώπου και έκαναν ένα πογκρόμ στην Πάτρα. Και συμφωνώ στο ότι θα ήταν τελείως διαφορετικά αν πέθαινε ένας μετανάστης απο Έλληνα(είναι αρκετοί στους κάδους) και διαφορετικά αν γινόταν το αντίθετο, όπως και αποδεικνύεται.

Το πρόβλημα έχει πάρει διαστάσεις απανθρωπισμού της κοινωνίας και εκφασισμού της και ελπίζω να υπάρξει γρήγορα μια κυβέρνηση που θα αρχίσει να βάζει ένα όριο.

Λύπη για τον άτυχο άνθρωπο που όπως αρκετοί άλλοι έχουν βρει τον θάνατο απο την συνέχιση της εξαθλίωσης της κυβερνητικής πολιτικής 2 χρόνια τώρα....

Το αποτέλεσμα Αιμίλιε θα ήταν το ίδιο.
Ένας άνθρωπος στο χώμα.
Από εκεί και πέρα ο θάνατός του χρησιμοποιήθηκε από τη ΧΑ για να βγάλουν το μίσος τους απέναντι στους ανθρώπους.
Εγώ πιστεύω ότι και Έλληνες να ήταν, πάλι τα ίδια θα έκαναν. Και καλά να καθαρίσουν την πόλη από συμμορίες.
Μην ξεχνάς ότι είναι προεκλογική περίοδος και το μυαλό τους μέχρι εκεί φτάνει.

Τώρα τα "Φταίει το σύστημα" "Φταίνε οι υπερδυνάμεις" "Φταίει ο πόλεμος" κλπ συμπεράσματα που βγάζει δεν...
Δεν όπλισαν το χέρι τους ούτε οι υπεδυνάμεις, ούτε ο πόλεμος.
Όσο και να πεινάσω δεν θα φτάσω σε σημείο να σφάξω άνθρωπο. Δεν έχω λόγο, δεν θα κερδίσω κάτι.

Re: Απάντηση: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Δέν είχα σκοπό να αντικρούσω αντί του mczab ,, ( ο καθένας για την πάρτη του ,,καπιταλισμό έχουμε ,,,, για ονομα ... τής δράσης και του τζήμερου ..)
εάν νομίζεις ότι ανακαλύψες την αμερική με τα αμερικανομασονικά βιντάκια ,,, άστο ... επιφανειακού τύπου εντυπώσεις και ρεπορτάζ του κάθε εφήμερου βλαμένου κάνω και εγώ ,, ( ναι έχω κάνει .. )
κάτι επι τις ουσίας με αντιπαράθεση πάνω στο ύπουλο όσο ποτέ πλέον καπιταλισμό που υποστιρίζεις .. έχεις να πείς κάτι ???

και για να μη μπερδεύεσαι (κουλουβάχατ δλδ τα έχεις κάνει ) ο mczab νομίζω .. δεν τιτλοφορείτε σαν κουμουνιστής ..

Mάλλον εσυ μπερδευεσαι και τα κανεις κουλουβάχατα... Η συζήτησή μου με τον McZab έχει αντικείμενο - για να μην επαναλαμβάνομαι, διάβασε το τελευταίο ποστ του και θα κατατοπιστείς... Και δεν τον χαρακτήρισα κάπου "κομμουνιστή"...
Τώρα, οσο για τα βιντεάκια που λες... οτι δεν σου κάθεται είναι αμερικανομασωνικό? Πολύ βολικό...
Μη ξεχνας γυρίστηκε το 2008... Και το 2008 ο κομμουνισμός ήταν ήδη πεθαμένος σ'όλο τον κόσμο χωρίς να αποτελεί απειλή...
- Σ'όλον? Οοοοχι, υπάρχει μια χώρα στην οποία οι κομμουνιστές αντιστέκονται...Και το μόνο που φοβούνται είναι μην ανεβάσει ποσοστά ο τσίπρας και τους έρθει ο ουρανός στο κεφάλι...

Last edited:
...
Τώρα τα "Φταίει το σύστημα" "Φταίνε οι υπερδυνάμεις" "Φταίει ο πόλεμος" κλπ συμπεράσματα που βγάζει δεν...
Όσο και να πεινάσω δεν θα φτάσω σε σημείο να σφάξω άνθρωπο. Δεν έχω λόγο, δεν θα κερδίσω κάτι.

Οι ιμπεριαλιστες αμερικανοί τον έφαγαν τον άνθρωπο... Αν δεν είχαν μπει στο Αφγανιστάν δεν θα είχε φύγει απο την χώρα του δεν θα είχε διαλέξει την Ελλάδα δεν θα είχε μείνει στην Πάτρα δεν είχε επάνω του μαχαίρι, κι ο άνθρωπος θα ζούσε τώρα...

Το αποτέλεσμα Αιμίλιε θα ήταν το ίδιο.
Ένας άνθρωπος στο χώμα.
Από εκεί και πέρα ο θάνατός του χρησιμοποιήθηκε από τη ΧΑ για να βγάλουν το μίσος τους απέναντι στους ανθρώπους.
Εγώ πιστεύω ότι και Έλληνες να ήταν, πάλι τα ίδια θα έκαναν. Και καλά να καθαρίσουν την πόλη από συμμορίες.
Μην ξεχνάς ότι είναι προεκλογική περίοδος και το μυαλό τους μέχρι εκεί φτάνει.

Μιλάω υπο το πρίσμα των γεγονότων και αξιολογώντας την κατάσταση στην χώρα μου. Ο πόλεμος φταίει για τα κύματα που έρχονται. Ο οικονομικός πόλεμος και η κρίση το ίδιο. Αυτά τα παράγουν οι υπερδυνάμεις και το καπιταλιστικό σύστημα. Ίσως να χάνεται μέσα σε ένα άρθρο όλο αυτό, αλλά ψέμματα δεν λέει.

Πάμε παρακάτω....

Καταρχάς δεν κοιτάω ποτέ το αποτέλεσμα, αλλά την πορεία μέχρι εκεί. Οι μετανάστες που είναι στην Πάτρα, είναι γνωστό τοις πάσι ότι προσπαθούν να μπουν σε πλοία μέσω φορτηγών κλπ κλπ, για να πάνε εκεί που θέλουν. Άρα όπως στην Ηγουμενίτσα, έτσι και στην Πάτρα είναι λογικό να καταλήγουν πάρα πολλοί.
Έτσι ερχόμαστε στο αποτέλεσμα που είδαμε σήμερα, με μια κοινωνία που είναι στα όρια της λόγω οικονομικής κρίσης και εξαθλίωσης, να πεθαίνει άλλος ένας άνθρωπος. Αυτή την φορά Έλληνας. Κατα εμέ η εθνικότητα δεν παίζει ρόλο.

Τα Χ.Α. βρήκαν έδαφος και έκαναν πογκρόμ. Αν ήταν Έλληνες και σκότωναν μετανάστη δεν θα γινόταν τίποτα και για αυτό είμαι 100% σίγουρος και εμμένω.

Το άρθρο αναφέρεται στα Χ.Α. πρωτίστως και μετά το πλατειάζει χάνοντας ίσως εν μέρει την συνοχή του. Αλλά το θέμα μας είναι ο εκφασισμός της κοινωνίας.

ΙΜΟ.....

Υ.Γ Ο καθένας μας έχει διαφορετικές "αντοχές" Μιχάλη. Εσύ μπορεί να μην σκότωνες αλλά αν θα έβλεπες το παιδί σου να πεινάει, θα έκλεβες σίγουρα. Εγώ σίγουρα δλδ.....π.χ.

Last edited:
Οι ιμπεριαλιστες αμερικανοί τον έφαγαν τον άνθρωπο... Αν δεν είχαν μπει στο Αφγανιστάν δεν θα είχε φύγει απο την χώρα του δεν θα είχε διαλέξει την Ελλάδα δεν θα είχε μείνει στην Πάτρα δεν είχε επάνω του μαχαίρι, κι ο άνθρωπος θα ζούσε τώρα...

Αυτό ισχύει και για την γυναίκα που την έσφαξαν προχτές και την βρήκαν σε έναν κάδο.......Αλλοδαπή η γυναίκα.....

Υ.Γ Χαίρομαι που συμφωνείς.....

...
Έτσι ερχόμαστε στο αποτέλεσμα που είδαμε σήμερα, με μια κοινωνία που είναι στα όρια της λόγω οικονομικής κρίσης και εξαθλίωσης, να πεθαίνει άλλος ένας άνθρωπος. Αυτή την φορά Έλληνας. Κατα εμέ η εθνικότητα δεν παίζει ρόλο.
....

Δεν διαφωνώ στο quote που κάνω.... Οντως έτσι είναι... αλλά έχω μια απορία... Γιατί οταν τα θύματα είναι ανάποδα (σε ραντομ περιπτώσεις) ποστάρεις με πηχιαίους τίτλους και βομβαρδίζεις με απανωτά ποστς για τα "ανθρωπόμορφα δίποδα ρατσιστικά κτήνη που χτύπησαν τον μετανάστη" ?

Originally Posted by BIOS View Post

Αυτό ισχύει και για την γυναίκα που την έσφαξαν προχτές και την βρήκαν σε έναν κάδο.......Αλλοδαπή η γυναίκα.....

Υ.Γ Χαίρομαι που συμφωνείς.....

Μη με εμπιστεύεσαι, δεν έχω μπέσα... θα με δεις σε άλλα ποστς να λέω άλλα... :))

Status
Not open for further replies.