To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Αποκλείεται.......

«Χρυσαυγίτης» αστυνομικός!

image003.png

Από τον "Ριζοσπάστη" «Χρυσαυγίτης» αστυνομικός. Πρόκειται για κρανοφόρο, ο οποίος το απόγευμα της περασμένης Τρίτης - όπως εμφανίζεται σε βίντεο στο διαδίκτυο - ηγούνταν πορείας «Χρυσαυγιτών» προς την «Πειραϊκή Πατραϊκή» για να επιτεθούν σε μετανάστες. Ο ίδιος, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στη σχετική φωτογραφία, όταν φτάνει στο χώρο και ξεκινούν τα επεισόδια, μπαίνει μέσα στις δυνάμεις των ΜΑΤ και όλοι μαζί βρίσκουν καταφύγιο πίσω από «κλούβα» της αστυνομίας. Ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει δύο φωτογραφίες από το σχετικό βίντεο, οι οποίες είναι χαρακτηριστικές γι' αυτό που συνέβη.

http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=25/5/2012&id=14052&pageNo=21&direction=1

Γιατί, πού είναι το περίεργο. Μπορεί να ήταν κανένας βουλευτής που επιθεωρούσε τις κινητοποιήσεις ψηφοφόρων του :flipout:

Κι όμως!!!!!!!!!!!!!!!!

Αυτό ισχυρίζεται η ΕΛΑΣ...Ηταν λέει...υποψήφιος βουλευτής της ΧΑ,που συνομιλούσε μαζί τους διαμαρτυρόμενος για τα διαδραματιζόμενα...

Δηλαδή πρίν ήταν κρανοφόρος- ροπαλοφόρος(βίντεο),επικεφαλής των χρυσαυγιτών και κατόπιν πήγε πάλι με το...κράνος μέσα στις αστυνομικές δυνάμεις-ΜΑΤ,για να...διαμαρτυρηθεί...και τα ΜΑΤ δεν τον μπουζούριασαν να τον στείλουν νοσοκομείο...Τι λές ρε παιδί μου;;;;Συμβαίνουν τέτοια;;;Μπά;;;;Να το κάνουν κι οι διαδηλωτές τότε!!!!!

Το απάγαυσμα της ηλιθιότητας...Προκλητικής όμως...Παρακράτος...

Last edited:
Re: Απάντηση: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Μια και βλέπω ότι σας απασχολεί ο Μπογδάνος και οι φιλοσοφικές του τοποθετήσεις , ας ξεκινήσουμε από την αρχή. Τι είπε ακριβώς ο Μπογδάνος ; Τα εξής : "Στέρεη φιλοσοφική και ιστορική μου θέση είναι ότι ο κομμουνισμός και ο ναζισμός είναι ομόρριζα συστήματα, βασισμένα στον μαρξισμό, έλκοντας αμφότερα αξιώματα από τον Έγελο" . Θα πρέπει βέβαια πριν απ' όλα να πούμε ότι ο Μπογδάνος στο βιογραφικό του λέει ότι σπούδασε αναλυτική φιλοσοφία στο King' s College - δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε μια τέτοια δήλωση, απλώς θεωρώ ότι οι σπουδές ενός ανθρώπου θα πρέπει να φαίνονται , να αντανακλώνται σε αυτά που γράφει . Και δυστυχώς ο Μπογδάνος ´στο παραπάνω απόσπασμα λέει βλακείες . Ενδεχομένως οι βλακείες αυτές να οφείλονται σε μια τεράστια και βαθύτατη παρανόηση του Ηegel.
Τι είπε όμως ο Ηegel ; ( εν ολίγοις και συγχωρέστε με για τις απλουστεύσεις ) Ο Hegel , λοιπόν, θέλοντας να εξηγήσει την αλλαγή , την εξέλιξη , την πρόοδο , υιοθέτησε την έννοια της διαλεκτικής . Οχι όμως υπό την Αριστοτελική της έννοια , της ανεύρεσης της αλήθειας μέσω ανταλλαγής επιχειρημάτων και αντεπιχειρημάτων , αλλά υπό την έννοια που της έδινε ο Ηράκλειτος , ως τρόπου, δηλαδή, εξέλιξης του πραγματικού κόσμου. Ο Ηegel ξεκινά από το Ον , το πνεύμα , το οποίο υπήρχε πριν από το σύμπαν . Αναγκαστικά υποθέτουμε ότι το Πνεύμα έχει τουλάχιστον μία ιδιότητα : να παράγει κάτι διαφορετικό από τον εαυτό του . Στην προσπάθεια του αυτή εξελίσσεται . Το σχήμα είναι απλό : Θέση ( Ιδέα) - Αντίθεση ή Αρνηση της θέσης ( Υλη) - Σύνθεση. Η διαλεκτική της κίνησης του πραγματικού παράγεται μέσω της σύγκρουσης των αντιθέτων ( θέσης και αντίθεσης ) και της αλληλοδιαδοχής συνθέσεων που συνιστούν υπερβάσεις των αντιθέσεων , οι οποίες συνθέσεις με τη σειρά τους επειδή είναι φορείς αντιφάσεων υποχρεώνουν την σύνθεση να εξελιχθεί ( τίποτα δεν μένει σταθερό , όλα αλλάζουν) .
Ο άνθρωπος , ως ανώτατο εξελικτικό επίπεδο , παράγει και μη υλικά πράγματα , παράγει πολιτισμό . Ο στόχος , ο σκοπός του καλού κράτους κατά τον Ηegel είναι η οργάνωση του ανθρώπινου βίου με τέτοιο τρόπο ώστε να παράγουν περισσότερο πολιτισμό ( ανωφελές υλικά έργο ) ώστε να απελευθερωθεί από τον καταναγκασμό της εργασίας ( το κράτος κατά τον Hegel είναι παράγοντας οργάνωσης με ηθική υπόσταση που επιβαλλει την ισχύ του με αγαθό σκοπό , την παραγωγή δηλαδή πολιτισμού). Μετά τον Hegel ( που πίστευε κι αυτός στο τέλος της ιστορίας ), οι επίγονοι του χωρίστηκαν σε δεξιούς χεγκελιανούς και αριστερούς χεγκελιανούς . Οι μεν δεξιοί είναι όσοι θεωρούν το κράτος ως παράγοντα πολιτισμού , οι δε αριστεροί , οι μαρξιστές , είναι όσοι αντιστρατεύονται τον ρόλο του κράτους θεωρώντας το ως μέσο καταπίεσης , αυτοί που θεωρούν ότι οι αντιφάσεις δεν έχουν λυθεί , πως συνεχίζουν να υπάρχουν , με τον Marx να μεταφέρει την χεγκελιανή έννοια της διαλεκτικής από τον κόσμο του Πνεύματος , της ιδέας , στο επίπεδο του κοινωνικού , ανασκευάζοντας την ιδεαλιστική διαλεκτική μέθοδο του Hegel σε υλιστική ( διαλεκτικός υλισμός) . Η διαστροφή , τώρα , του δεξιού χεγκελιανισμού , αυτού δηλαδή που θεωρεί το κράτος ως παράγοντα πολιτισμού , είναι ο φασισμός (" όλοι για το κράτος , όλα για το κράτος" που έλεγε κι ο Μουσολίνι) και ο ναζισμός . Ουδεμία συνεπώς σχέση υφίσταται μεταξύ δεξιών και αριστερών χεγκελιανών και μόνο με σκοπό την παραπλάνηση ή από προφανή δυσκολία κατανόησης , μπορεί να υποστηρίζει κανείς ότι ο κομμουνισμός και ο ναζισμός είναι ομόρριζα συστήματα που βασίζονται στον μαρξισμό!!!!!!!

Διάβασα το παραπάνω κείμενο στον πατέρα μου (κουκουές είναι) και μου απάντησε :
-E, τι δεν καταλαβαίνεις?

..............Ουδεμία συνεπώς σχέση υφίσταται μεταξύ δεξιών και αριστερών χεγκελιανών και μόνο με σκοπό την παραπλάνηση ή από προφανή δυσκολία κατανόησης , μπορεί να υποστηρίζει κανείς ότι ο κομμουνισμός και ο ναζισμός είναι ομόρριζα συστήματα που βασίζονται στον μαρξισμό!!!!!!!
... εκ των πραγμάτων δεν είναι δυνατόν ο κομμουνισμός και ο ναζισμός να είναι ομόρριζα, είναι όμως ο ναζισμός και μαρξισμός ομόρριζα εκ προελεύσεως;

Απάντηση: Re: Απάντηση: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

... εκ των πραγμάτων δεν είναι δυνατόν ο κομμουνισμός και ο ναζισμός να είναι ομόρριζα, είναι όμως ο ναζισμός και μαρξισμός ομόρριζα εκ προελεύσεως;

Αυτά τά περί ομόρριζου ποιος τα αναφερει??Ο Λιακόπουλος??

(κλεμμένο)
Τί είναι καπιταλισμός; Η εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο.
Τί είναι κομμουνισμός; Το ακριβώς αντίθετο...

:flipout: σαν την διαφημιση της aegean..

(κλεμμένο)
Τί είναι καπιταλισμός; Η εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο.
Τί είναι κομμουνισμός; Το ακριβώς αντίθετο...

Πως λέμε......"Καμία σχέση"???

λιγο αν το αλλαξεις καπως
Τι ειναι καπιταλισμος?Η εκμεταλλευση των λιγων προς τους πολλους
Τι ειναι κουμμουνισμος?Οι πολλοι κανουν αυτους τους λιγους περα

:flipout: υπαινίσσεσαι ότι χρειάστηκες βοήθεια για να καταλάβεις τι λέει το κείμενο και δη από έναν κουκουέ ;

lol εγώ το κατάλαβα το κείμενο, αλλά ήθελα να δω και το ύφος του πατέρα μου... (τον οποίο παρεμπιπτόντως εντελώς καπιταλιστικά τον έχω αυτή τη στιγμή και μου περνάει συντηρητικό λάδι στα ξύλα της κεραμοσκεπής με αντάλλαγμα καθρεφτάκια-τσίπουρομεζέδες το βράδυ σε ταβέρνα του χωριού. Σιγά μη του κολλήσω κι ένσημα του παλιοκουκουέ... lol)

lol εγώ το κατάλαβα το κείμενο, αλλά ήθελα να δω και το ύφος του πατέρα μου... (τον οποίο παρεμπιπτόντως εντελώς καπιταλιστικά τον έχω αυτή τη στιγμή και μου περνάει συντηρητικό λάδι στα ξύλα της κεραμοσκεπής με αντάλλαγμα καθρεφτάκια-τσίπουρομεζέδες το βράδυ σε ταβέρνα του χωριού. Σιγά μη του κολλήσω κι ένσημα του παλιοκουκουέ... lol)

κρίμα ....έχω μια κεραμοσκεπή που θέλει συντήρηση το αργότερο του χρόνου και βλέπω ότι ο πατέρας σου είναι όντως φτηνός ....αλλά είμαστε λίγο μακριά :flipout:

Ποτε μη λες ποτέ... Οπως πάει μπορεί να μεταναστεύσουμε όλοι... Κι αν έρθουμε λαθρομετανάστες στα μέρη σου να μας κυνηγάει η χρυσή αυγή...lol

Αυτά τά περί ομόρριζου ποιος τα αναφερει??Ο Λιακόπουλος??
Δυστυχώς δεν γνωρίζω τον Λιακόπουλο, (αλλά ευχαρίστως να τον διαβάσω, αν έχετε να προτείνετε κάτι αξιόλογο).
Αντιθέτως γνωρίζω πολύ καλά ότι το ομόρριζο αναφέρεται στα του έχοντος κοινή ρίζα, προέλευση, καταγωγή. (Hengel, υλισμός)

Παρόλα αυτά δεν θα πρέπει να μείνουμε στο θεωρικό υπόβαθρο μια και στη πρώτη περίπτωση (ναζισμός) έχει άκρως διαστρεβλωμένες θέσεις και απέχει παρασάγγας απ το "υλικό", θεωρητικό του υπόβαθρο.
ενώ στην άλλη Μαρξισμός έχει μείνει στο θεωρητικό υπόβαθρο χωρίς να έχει καταφέρει να υλοποιηθεί σε πράξη έως τώρα.
Η σύγκριση ναζισμού με μαρξισμό είναι τουλάχιστον ατυχής...
...ο ναζισμός είναι κάτι υπαρκτό και τον ένιωσε στο πετσί, του εκατομμύρια κόσμος!
ο μαρξισμός απ την άλλη μεριά, είναι σαν τον "Άγιο Βασίλη" πολλοί θέλουν την αγάπη και τα “δώρα” του αλλά δυστυχώς κανείς δεν τον είδε στην πράξη!
αντ' αυτού θα μπορούσε να υπήρχε κάποιο μέτρο σύγκρισης ίσως με τον μαοϊσμό, σταλινισμό ....
Εκτός αν πιστεύουν ΑΚΟΜΑ (scripta manent) κάποιοι, οτι η υλοποίηση έγινε... μέσω του "κομμουνισμού" του Πολ Ποτ, του Μάο ή του Τσαουσέσκου....

Εκτός αν πιστεύουν ΑΚΟΜΑ (scripta manent) κάποιοι, οτι η υλοποίηση έγινε... μέσω του "κομμουνισμού" του Πολ Ποτ, του Μάο ή του Τσαουσέσκου....

Προφανώς για να υπάρχουν ακόμα μαοϊκοί, κάποιοι θα το πιστεύουν, τουλάχιστον για τον Μάο και τουλάχιστον ως απόπειρα υλοποίησης. Εκτός εάν το "μαοϊκός" σημαίνει κάτι άλλο.

Δυστυχώς δεν γνωρίζω τον Λιακόπουλο, (αλλά ευχαρίστως να τον διαβάσω, αν έχετε να προτείνετε κάτι αξιόλογο).
Αντιθέτως γνωρίζω πολύ καλά ότι το ομόρριζο αναφέρεται στα του έχοντος κοινή ρίζα, προέλευση, καταγωγή. (Hengel, υλισμός)

Παρόλα αυτά δεν θα πρέπει να μείνουμε στο θεωρικό υπόβαθρο μια και στη πρώτη περίπτωση (ναζισμός) έχει άκρως διαστρεβλωμένες θέσεις και απέχει παρασάγγας απ το "υλικό", θεωρητικό του υπόβαθρο.
ενώ στην άλλη Μαρξισμός έχει μείνει στο θεωρητικό υπόβαθρο χωρίς να έχει καταφέρει να υλοποιηθεί σε πράξη έως τώρα.

Περί Χεγκελ δοθηκε αναλυτική απαντηση απο τον By Proxy.

Aδυνατώ να κατανοησω πώς ο ναζισμος εχει ''διαστρεβλωμένες θεσεις '' μιάς και το υπόβαθρό του (μαζι με την λαϊκή υποστηριξη μικροαστικών μαζών,που καλύπτουν κιολας το μεγάλο κεφαλαιο,που βρισκεται και πάλι κυριαρχο ,μεσα απο τις αντιθεσεις του )ειναι καθαρά καπιταλιστικό και μάλιστα αποτελεί την ακραία έκφανση του καπιταλισμού,ειδικά σε περιοδους κρίσης..

Ο μαρξισμός αποτελεί εργαλείο και οχι ''Βιβλο'' και γι´αυτο ακριβώς χρησιμοποιείται και σαν ερμηνεια του καπιταλισμού..
Η εφαρμογή του,οπου αυτο συνέβη ,´και με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθε χώρας (π.χ. στην Κινα πιο πολυ ηταν αγροτική επανάσταση που διατηρούσε και τα πανάρχαια ηθη του Κομφούκιου)είχε και μερικες επιτυχιες αλλα και αποτυχίες..

Επισης ο καπιταλισμος ως σύστημα ειναι πολύ παλιοτερο(ο μαρξισμος ξαναλεω δεν ειναι συστημα ,αλλά εργαλείο)και αποτελεί την πιό αποτυχημένη εφαρμοσθείσα ουτοπια...
Παράγωγά του ο φασισμος,ο ναζισμος,η αποικιοκρατια κ.λ.π.
Για να ζησει καλά μια μεγαλη χώρα μεσω του ιμπεριαλισμού απομυζούσε τον πλουτο πολλών μικρών χωρών..Μια ματια στην συσσώρευση πλουτου σε συγκεκριμένα ''χερια'' ,αρκεί.

Καλά τα bold δεν τρομάζουν....Μπορουμε να βαλουμε με bold πανω απο εκατο χωρες που υπεστησαν τα φασιστικα δεινά απο ακροδεξιες Χούντες............

Re: Απάντηση: Re: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Δεν βλέπω καμία διαφωνία στη θέση του proxy, σχετικά με ότι υποστήριξα...
Δεν είναι αλήθεια ότι ο ναζισμός και ο κομουνισμός έχουν την ίδια υλιστική μάνα;
Ο ναζισμός έχει διαστρεβλωμένες θέσεις επειδή εισάγει την «φυλετική ιδέα»
Ο μαρξισμός δεν είναι ούτε Βίβλος ούτε Εργαλείο, είναι ένα υλιστικό φιλοσοφικό ρεύμα,
και στην ίδια κατηγορία (υλιστικό φιλοσοφικό ρεύμα) ανήκουν και ο φασισμός ναζισμός, και η αποικιοκρατία και ο καπιταλισμός.

Καλά τα bold δεν τρομάζουν....Μπορουμε να βαλουμε με bold πανω απο εκατο χωρες που υπεστησαν τα φασιστικα δεινά απο ακροδεξιες Χούντες............
ούτε κι εδώ διαφωνούμε ! Δεν υποστήριξα πουθενά ότι Ακροδεξιές Χούντες δεν προέρχονται ή δεν έχουν φιλοσοφικό υπόβαθρο τον υλισμό...

Η συνιστώσα στην οποία αναφέρεται ο Σπύρος είναι ο καπιταλισμός. Μέσα σε αυτόν μπορεί να λειτουργήσει ο Ναζισμός και αυτό γιατί ο "φυλετικός" διαχωρισμός που εισάγει σαν βάση, υπάρχει και σαν "διαδικασία" μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα με την μορφή της καταπίεσης της εργατικής τάξης απο την αστική, με την αναξιοκρατία, κλπ κλπ....

Επίσης η χρησιμοποίηση του φασισμού απο την αστική τάξη έχει τεκμηριωθεί και Ιστορικά.

Υπάρχει λοιπόν μια μεγάλη διαφορά με την Μαρξισμό/Κομμουνισμό και δεν θα πρέπει να μπαίνει καν στην ίδια πρόταση με τον Ναζισμό, φασισμό, κλπ......

Status
Not open for further replies.