To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Status
Not open for further replies.
ρε παιδιά δηλαδή έλεος. το "δημοκρατικό" σύστημα αντέδρασε "ακαριαία" επειδή κάποιος ποδοσφαιριστής που ουσιαστικά είναι άγνωστος στο πανελλήνιο, έκανε τη χειρονομία που έκανε (κατακριτέα). Μακάρι να αντιδρούσε σε όλα τα πράγματα έτσι...Για τις "χιλιάδες" αυτοκτονίες Ελλήνων από τότε που ήρθε το μνημόνιο, δεν τους καίγεται καρφί.

Αν έκανε κάποιος την ίδια χειρονομία 5 χρόνια πριν, κανείς δεν θα ασχολούνταν.. Γιατί; γιατί η χρυσή αυγή είναι στο φόρτε της τώρα (γιατί άραγε; ) και όλοι ασχολούνται με αυτήν... Ποιος την έφερε στο προσκήνιο; Από σας που κόπτεστε για την υποτιθέμενη δημοκρατία, μπορεί να μου πει κανείς;

τι μου λέτε για ιστορία κτλ κτλ. Την ελληνική ιστορία την έχουν κάνει πατσαβούρι στα βιβλία που διδάσκουν στα σχολεία. Ποιοι άραγε πάλι;

Μια ζωή τα ίδια, είμαστε ότι μας αξίζει, τα πολυτεχνεία, οι κάθε λογής Δαμανάκη (με τα 10000 ευρώ μηνιαίως), οι πασοκτζήδες που έγιναν συριζαίοι, οι μητσοτάκηδες και οι παπανδρέου...
Κανείς δεν θέλει χωρισμένους Έλληνες. Όταν δεν εθελοτυφλούμε για ιδίων όφελος, είμαστε ενωμένοι (και όχι πουλημένοι) προχωράμε μπροστά. Τα υπόλοιπα είναι για να χουμε να λέμε, τι κακό παιδί ήταν ο τάδε ποδοσφαιριστής, λες και σκότωσε κανένα.

Ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα το πήγαινες εκεί.

Να με συγχωρέσεις αλλά εγώ προσωπικά δεν θέλω καμία ενότητα με κανένα Έλληνα που χαιρετάει έτσι.

Επίσης όταν αφορίζεις πολιτικούς, πολυτεχνείο, πασοκτζήδες, συριζαίους (λίγο πολύ εξισώνοντάς τους) για ποια ενότητα Ελλήνων ακριβώς μιλας? Ο ίδιος υποβαθμίζεις αυτή σου τη δήλωση μιας και οι "πασοκτζήδες" πριν από κάτι χρόνια πλησίαζαν το 50% του πληθυσμού.

ρε παιδιά δηλαδή έλεος. το "δημοκρατικό" σύστημα αντέδρασε "ακαριαία" επειδή κάποιος ποδοσφαιριστής που ουσιαστικά είναι άγνωστος στο πανελλήνιο, έκανε τη χειρονομία που έκανε (κατακριτέα). Μακάρι να αντιδρούσε σε όλα τα πράγματα έτσι...

Η ΕΠΟ αντέδρασε.

Αν έκανε κάποιος την ίδια χειρονομία 5 χρόνια πριν, κανείς δεν θα ασχολούνταν..

Γιατί?...Ο Ναζισμός έχει 80 χρόνια ιστορία.

Γιατί; γιατί η χρυσή αυγή είναι στο φόρτε της τώρα (γιατί άραγε; ) και όλοι ασχολούνται με αυτήν... Ποιος την έφερε στο προσκήνιο; Από σας που κόπτεστε για την υποτιθέμενη δημοκρατία, μπορεί να μου πει κανείς;

Τι σε απασχολεί η "υποτιθέμενη δημοκρατία" τώρα?..Αφού έχεις βρεί τον δρόμο σου.

τι μου λέτε για ιστορία κτλ κτλ. Την ελληνική ιστορία την έχουν κάνει πατσαβούρι στα βιβλία που διδάσκουν στα σχολεία.....

Εχεις κάποιο παράδειγμα ή ετσι στο βρόντο?

Μια ζωή τα ίδια, είμαστε ότι μας αξίζει, τα πολυτεχνεία, οι κάθε λογής Δαμανάκη (με τα 10000 ευρώ μηνιαίως), οι πασοκτζήδες που έγιναν συριζαίοι, οι μητσοτάκηδες και οι παπανδρέου...
Κανείς δεν θέλει χωρισμένους Έλληνες. Όταν δεν εθελοτυφλούμε για ιδίων όφελος, είμαστε ενωμένοι (και όχι πουλημένοι) προχωράμε μπροστά. Τα υπόλοιπα είναι για να χουμε να λέμε, τι κακό παιδί ήταν ο τάδε ποδοσφαιριστής, λες και σκότωσε κανένα.

Πάλι πλυντήριο με όλα τα χρώματα....Τα μαύρα απ´έξω.

Το λιγότερο που έπρεπε να πάθει έπαθε.
Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν πως ο αθλητισμός δεν είναι χώρος που χωράνε τέτοιες αηδίες.
Και ειδικά σε μια ομάδα που ιδρύθηκε από ανθρώπους που είχαν υποστεί διωγμούς,ρατσιστική αντιμετώπιση όταν αναγκάστηκαν να εγκατασταθούν εδώ (γόνος προσφύγων,ξέρω καλά),και που με πολύ κόπο πρόκοψαν σε πολύ αντίξοες συνθήκες.
Προσωπικά με καλύπτει η ανακοίνωση της Original και η απόφαση να μην ξαναφορέσει το εθνόσημο.
Περιμένω όμως και θέλω και τον διωγμό του απ' την ΑΕΚ.
Κι ας πέσω και κατηγορία,το προτιμώ απ' το να βλέπω αυτό το ανθρωποειδές με το κουλό σηκωμένο.
Λυπάμαι για την οργή μου,αλλά στο πατρικό μου σπίτι υπάρχει ακόμα το ναζιστικό βλήμα σφηνωμένο,και σε όσες επισκευές κι αν έχουμε κάνει,έχουμε αφήσει το σημείο άθικτο.
Καταλαβαίνετε.

Εντάξει είπαμε είναι γκαγκά τα άτομα...

Αλλά ούτε δίπλωμα αυτοκινήτου δεν είναι ικανοί να πάρουν;:fahne90:

Re: Απάντηση: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Ειλικρινά δε μου λέει κάτι αυτό το video
και εγώ οδηγούσα 5 χρόνια μηχανή μεγάλου κυβισμού επειδή κάποιος στο Υπουργείο είχε τη φαεινή ιδέα πως ενώ αλλάζει το νομοσχέδιο με τα διπλώματα (πριν 15 χρόνια), όσοι ήταν ήδη σε διαδικασία για να βγάλουν δίπλωμα να τους γράψει στα @@ του!
Για να μη λέω πολλά, επειδή απλά ήθελαν μάμαλο για να πάρεις δίπλωμα (αν και ικανός και ήδη κάτοχος έως 125cc και αυτοκινήτου δίπλωμα) αποφάσισα να οδηγώ χωρίς δίπλωμα ανεξαρτήτων κυβικών, αλλά κανονικά με ασφαλισμένο το όχημά μου ως προς τρίτους.
Τη λογική του παραλόγου κάποιοι άνθρωποι δυστυχώς δε την δέχονται.

Ενώ για παράδειγμα είναι ωραίο ας πούμε το να πληρώνει κάποιος "χάρος" και να του δίνουμε δίπλωμα και να βγαίνει να "θερίζει" τον κόσμο στους δρόμους! (απλά επειδή πλήρωσε)
Τέλος πάντων...

και εγώ οδηγούσα 5 χρόνια μηχανή μεγάλου κυβισμού επειδή κάποιος στο Υπουργείο είχε τη φαεινή ιδέα πως ενώ αλλάζει το νομοσχέδιο με τα διπλώματα (πριν 15 χρόνια), όσοι ήταν ήδη σε διαδικασία για να βγάλουν δίπλωμα να τους γράψει στα @@ του!
Για να μη λέω πολλά, επειδή απλά ήθελαν μάμαλο για να πάρεις δίπλωμα (αν και ικανός και ήδη κάτοχος έως 125cc και αυτοκινήτου δίπλωμα) αποφάσισα να οδηγώ χωρίς δίπλωμα ανεξαρτήτων κυβικών, αλλά κανονικά με ασφαλισμένο το όχημά μου ως προς τρίτους.

Ενώ για παράδειγμα είναι ωραίο ας πούμε το να πληρώνει κάποιος "χάρος" και να του δίνουμε δίπλωμα και να βγαίνει να "θερίζει" τον κόσμο στους δρόμους! (απλά επειδή πλήρωσε)
Τέλος πάντων...

Τελικά γιατί έβγαλες δίπλωμα ?

Τέλος πάντων...

το θέμα δεν είναι το δίπλωμα καθ αυτό ..... αυτό κατάλαβες εσύ ?

υπάρχουν πχ και πολίτες που κάνουν εμπόριο ηρωίνης , για φαντάσου έναν βουλευτή να το παραδέχεται και να είναι και περήφανος γιαυτό ....

Τελικά γιατί έβγαλες δίπλωμα ?
Μα δεν έβγαλα ποτέ δίπλωμα ανεξαρτήτων κυβικών, ειδικά από τη στιγμή που πλέον μετά από τόσα χρόνια δεν οδηγώ μηχανή. Όσα χρόνια πάντως χρειαζόταν να το έχω, δε το έβγαζα. Άποψη μου και σε πληροφορώ πως όσες φορές με σταμάτησαν σε έλεγχο και με ρωτούσαν γιατί δεν έχω ανεξαρτήτων ενώ οδηγώ τόσα χρόνια και έχω έως 125cc και αυτοκινήτου, όσοι ήθελαν να ακούσουν τη δικαιολογία μου, δε μου έριξαν κλήση ποτέ. Κάτι δείχνει αυτό!
Επίσης όλοι οι υπόλοιποι απλά με έγραφαν για κράνος ενώ φορούσα. Η λογική του παραλόγου που έλεγα πιο πριν...

το θέμα δεν είναι το δίπλωμα καθ αυτό ..... αυτό κατάλαβες εσύ ?

υπάρχουν πχ και πολίτες που κάνουν εμπόριο ηρωίνης , για φαντάσου έναν βουλευτή να το παραδέχεται και να είναι και περήφανος γιαυτό ....

Ο καθένας κάνει ότι κάνει για δικούς του λόγους. Ο συγκεκριμένος στο video το έκανε για δικούς του λόγους.
Έχουν κάνει χειρότερα βουλευτές με το να μας παραδώσουν τη Χώρα στους ξένους, αλλά μη το κάνουμε θέμα. Όχι ότι αυτό που ανάφερες είναι λίγο, προς ΘΕΟΥ μη παρεξηγηθώ πάλι.

Στην φωτογραφία Καθολικοί ιερείς χαιρετούν ναζιστικά. Υπάρχει καμία αμφιβολία; Για όσους θεωρούν τους Έλληνες πολίτες αφελείς, υπάρχει. Γιατί αν πιστέψουμε όσα κατά καιρούς έχει υποστηρίξει η οργάνωση της Χρυσής Αυγής αυτός δεν είναι ναζιστικός χαιρετισμός αλλά πρόκειται για “δωρικό χαιρετισμό”!

Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή είχε υποστηρίξει στα σοβαρά ότι “το εθνικό καθεστώς του Ιωάννου Μεταξά, που είπε ΟΧΙ στους ξένους εισβολείς και τους πολέμησε στην Πίνδο και την Μακεδονία το 1940-41 είχε καθιερώσει επισήμως τον χαιρετισμό με τεταμένη την δεξιά…Έτσι ακριβώς χαιρετούσαν τότε οι Έλληνες πατριώτες που έδωσαν το αίμα τους για την Ελευθερία της Πατρίδας μας" κατέληγε η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, “ξεχνώντας” να μας πει ότι τελείως συμπτωματικά εκείνη την περίοδο ακριβώς με τον ίδιο τρόπο χαιρετούσαν οι ναζίδες. Και όχι φυσικά οι πατριώτες που έδωσαν τον αίμα τους αλλά τα “τσιράκια” των Γερμανών , οι ταγματασφαλίτες οι οποίοι στην Ελλάδα έπεσαν στα πολύ μαλακά σε σχέση με την τύχη όσων συνεργάστηκαν με τους ναζί σ´ όλη την υπόλοιπη Ευρώπη. Πολλοί αντί να τιμωρηθούν παραδειγματικά …στελέχωσαν τις Ένοπλες Δυνάμεις. Για να μην ξεχνιόμαστε…

Μεταξάς και χαιρετισμός

Στο άρθρο 30 των Γενικών Διατάξεων του Κανονισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της ΕΟΝ του 1937 αναφέρεται πως «Ο χαιρετισμός αποδίδεται δια ζωηράς προτάσεως της δεξιάς χειρός τεταμένης με δακτύλους ηνωμένους και την παλάμην εις το ύψος του δεξιού οφθαλμού, κατά το πρότυπον του καθαρώς Aρχαίου Eλληνικού χαιρετισμού»….” Αλλά αν υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι ο χαιρετισμός αυτός επελέγη “εις το πρότυπον του Αρχαίου Ελληνικού χαιρετισμού” ,να σηκώσει …το χέρι.

Όπως και η 4η Αυγούστου έτσι και η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να πείσει -και πείθει όσους δεν μπερδεύουν ακόμη την 28η Οκτωβρίου με την 25η Μαρτίου- ότι “η ανύψωση της δεξιάς χειρός είναι ο κατεξοχήν δωρικός χαιρετισμός προς τον «Ανατέλλοντα Ήλιο». Όποτε θυμούνται είναι “φανατικοί χριστιανοί”, όποτε βολεύει το γυρνάμε στην αρχαιότητα.

Η θεωρία του σπαρτιάτικου χαιρετισμού δεν συνοδεύεται από παραστάσεις και αρχαιολογικά ευρήματα που να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς τους και η θολή μεταξική αναφορά «του καθαρώς Aρχαίου Eλληνικού χαιρετισμού» παραμένει μια ιστορική αυθαιρεσία.

Πριν τον Μεταξά ο Μουσολίνι είναι αυτός που καθιέρωσε στην φασιστική Ιταλία τον "saluto romano" θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να φέρει το καθεστώς του πιο κοντά στους Ρωμαίους προγόνους του. Τα καθεστώτα Μουσολίνι-Μεταξά κάνουν τις ίδιες αναγωγές στο ιστορικό παρελθόν μόνο που ο Μουσολίνι δεν κάνει τίποτε περισσότερο από το να αναπαράγει έναν εικαστικό μύθο που έχει τις ρίζες του όχι στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αλλά σε κάποιους ζωγραφικούς πίνακες του 18ου αιώνα όπου για πρώτη φορά εμφανίζεται η εικόνα του συγκεκριμένου χαιρετισμού.

Ο Martin Winkler στο βιβλίο του "Ο ρωμαϊκός χαιρετισμός. Κινηματογράφος, Ιστορία, Ιδεολογία" αναφέρει:

"Σε κανένα ρωμαϊκό έργο τέχνης -άγαλμα, νόμισμα ή ζωγραφική- δεν αναπαρίσταται ο χαιρετισμός που συναντάται στο Φασισμό, στον Εθνικοσοσιαλισμό ή σε κάποια άλλη συγγενή ιδεολογία. Επίσης είναι άγνωστος και στην Ρωμαϊκή Γραμματεία, δεν αναφέρεται από κανέναν αρχαίο ιστορικό. Ούτε στην περίοδο των Καισάρων, ούτε και στην ρεπουμπλικανική περίοδο."

Σύμφωνα με τους μελετητές ο συγκεκριμένος χαιρετισμός εμφανίστηκε κατά τον 18ο αιώνα σε πίνακες που αναπαριστούσαν σκηνές ρωμαϊκών εποχών, όπως πχ. ο "Oath of the Horatii" του Jacques-Louis David.

Από την Ιταλία και το καθεστώς Μουσολίνι γρήγορα ο χαιρετισμός εξάγεται και στην ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ που σπεύδει να τον αντιγράψει βαφτίζοντάς τον "Deutscher Grub” ή και "Hitlergrub” ("γερμανικός χαιρετισμός" και χαιρετισμός του Χίτλερ" αντίστοιχα).

Από την Γερμανία ο χαιρετισμός ταξιδεύει στην Ελλάδα του Μεταξά και στην Ισπανία του στρατηγού Φράνκο. Κοινός παρονομαστής όλων – εκτός του Φράνκο που δεν μιλάει για χαιρετισμούς αρχαίων Ισπανών – η κατασκευή ενός ιστορικού μύθου που ξεπερνά τα όρια της προγονολατρείας.

Τα χρόνια μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο μύθος του Μουσολίνι θα γνωρίσει μια εξαιρετική αναπαραγωγή μέσα από τα κινηματογραφικά στούντιο του Χόλυγουντ και της Τσινετσιτά καθώς σε κινηματογραφικές υπερπαραγωγές όπως ο Μπεν Χουρ και ο Σπάρτακος οι Ρωμαίοι χαιρετούν σαν «μελανοχίτωνες». Η αναπαραγωγή του μύθου όμως δεν ήταν αρκετή για να απενοχοποιήσει στα μάτια της ιταλικής κοινωνίας τον φασιστικό χαιρετισμό. Στην γείτονα χώρα ο συγκεκριμένος χαιρετισμός αποτελεί προσβολή στην δημοκρατία αφού η δικαιοσύνη δεν δέχεται την δικαιολογία του "saluto romano".

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αυστηρότητα της Ιταλικής δικαιοσύνης στα περιστατικά φασιστικού χαιρετισμού στα ποδοσφαιρικά γήπεδα όπου συχνά πυκνά κάποιοι νοσταλγοί του παρελθόντος δεν διστάζουν να προτάσσουν «την δεξιά χείρα τεταμένης με δακτύλους ηνωμένους και την παλάμην εις το ύψος του δεξιού οφθαλμού».

Σήμερα, ο χαιρετισμός έχει κηρυχθεί παράνομος σε Ολλανδία, Τσεχία, Αυστρία και φυσικά στην Γερμανία όπου τιμωρείται με τριετή ποινή φυλάκισης.

Αυτά για να μην περνάνε οι αφέλειες των νοσταλγών ...

http://www.onalert.gr/stories/nazistikos-xairetismos-oi-anoisies-ton-nostalgon-kai-i-alitheia

από το OnAlert έτσι....

Απάντηση: Re: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

...
Σήμερα, ο χαιρετισμός έχει κηρυχθεί παράνομος σε Ολλανδία, Τσεχία, Αυστρία και φυσικά στην Γερμανία όπου τιμωρείται με τριετή ποινή φυλάκισης.

....

Γιατί, στην Ελλάδα, δεν είναι παράνομος ο χαιρετισμός αυτός?

Re: Απάντηση: Re: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Γιατί, στην Ελλάδα, δεν είναι παράνομος ο χαιρετισμός αυτός?

Ναι δεν βλέπεις όλοι οι φασίστες μέσα είναι.
Εδώ μέλος του κοινοβουλίου σήκωσε την σημαία της χούντας και δεν κούνησε φύλλο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Ναι δεν βλέπεις όλοι οι φασίστες μέσα είναι.
Εδώ μέλος του κοινοβουλίου σήκωσε την σημαία της χούντας και δεν κούνησε φύλλο.

Αιφνιδιάστηκαν. Δεν υπήρχε σχετική αναφορά στις οδηγίες της τρόικα. Και γιατί άλλωστε? Τι παράπονα έχουν τα μέλη του κοινοβουλίου (πέραν ελαχίστων) απο την χούντα?

Ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα το πήγαινες εκεί.

Δεν το πήγα εγώ εκεί, όλοι οι υπόλοιποι (κανάλια, πολιτικοί, παράγοντες) βλέπουν το ποδόσφαιρο σαν μέσο προβολής για το όποια συμφέροντά τους, πολιτικά ή μη. Εγώ δεν έχω κανένα συμφέρον, δεν είμαι τίποτα απ´τα παραπάνω. Ήταν μια καλή ευκαιρία λοιπόν να δείξουν με το δάχτυλο. "Αυτός ήταν" και εμείς είμαστε οι αμόλυντοι που τον τελειώσαμε. Η απόφαση έχω την εντύπωση πως πάρθηκε τηλεφωνικώς, δεν πρέπει να μπήκαν καν στον κόπο για μια απλή απολογία...μου ακούγεται για φασιστική αντιμετώπιση αυτό. Όλοι έχουν το δικαίωμα της απολογίας.

Να με συγχωρέσεις αλλά εγώ προσωπικά δεν θέλω καμία ενότητα με κανένα Έλληνα που χαιρετάει έτσι.
δικαίωμά σου αλλά δεν προχωράς μπροστά έτσι, μπορεί κάποιος που μισείς για οτιδήποτε, να έχει κάποιες καλές ιδέες που εσύ δεν έχεις, σχετικά με την ευημερία του λαού (πολιτικά το βλέπω το ζήτημα πάντα).

Επίσης όταν αφορίζεις πολιτικούς, πολυτεχνείο, πασοκτζήδες, συριζαίους (λίγο πολύ εξισώνοντάς τους) για ποια ενότητα Ελλήνων ακριβώς μιλας? Ο ίδιος υποβαθμίζεις αυτή σου τη δήλωση μιας και οι "πασοκτζήδες" πριν από κάτι χρόνια πλησίαζαν το 50% του πληθυσμού.

Η ενότητα μεταξύ των Ελλήνων είναι "δεδομένο" πως πρέπει να υπάρχει, αλλά έχει καταντήσει να είναι το ζητούμενο πλέον...
Το γιατί δεν υπάρχει, το έχουμε δει όλοι μας στην πορεία των ετών...και το βλέπουμε και καθημερινά.
Τα ποσοστά δε λένε τίποτα από μόνα τους. Το 50% που πήρε το πασοκ κάποτε, έγινε 5% σήμερα. Οι πολλοί δεν είναι δεδομένο πως έχουν δίκιο πάντα. Και ο Γιωργάκης είπε λεφτά υπάρχουν και έγινε πρωθυπουργός.

Status
Not open for further replies.