To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Status
Not open for further replies.
Με την αδεια σας θα διαφωνησω,καλα εκανε και τους εβγαλε.Ετσι ακουγονται οσα ακραια και αντιδημοκρατικα υποστηριζουν.Το σκοταδι που υπαρχει σε σχεση με τις αποψεις της Χ.Α ειναι μεγαλο και αυτοι [η Χ.Α] ψαρευουν σε θολα νερα.
Αν νομιζετε οτι ο αποκλεισμος απο τα ΜΜΕ αποδυναμωνει την Χ.Α αποδεικνυεται οτι προκειται περι λαθους,γιατι απλουστατα βλεπουμε να διπλασιαζει τη δυναμη της.
Οσο βγαινουν και μιλανε δημοσια και μπροστα στις οθονες τοσο θα <αποκαλυπτονται>.
Οσο για την δυσαρασκεια του ΠΑΣΟΚ ,δεν πειραζει ξυδι...
Οι ψηφοφοροι πρεπει να μαθουν τι ψηφιζουν,για να μην υπαρχουν δικαιολογιες...

Νικο το θεμα δεν ειναι να ριξουμε το βαρος σε καποιον αλλον,αλλα τουλαχιστον αυτος που ψηφιζει να ξερει συνειδητα την επιλογη του.
Οσο τους αφηνουμε να κινουνται στα ορια του αορατου,του νεφελωδους,του απροσδιοριστου,τοσο θα αυξανουν την δυναμη τους.
Και σε καθε περιπτωση το θεωρεις σωστο να μην τους καλουν στι τηλεοπτικες συζητησεις; ποιοι βγαινουν κερδισμενοι ; αυτοι που εμφανιζονται η αυτοι που δεν εμφανιζονται;μεχρι στιγμης οι δευτεροι-αν δεν κανω λαθος.
Πλεον η κατασταση δεν ειναι θεωρητικη ,αλλα ουσιαστικη.Ο τροπος που μεχρι σημερα αντιμετωπισθηκε η Χ.Α αποδεικνυει οτι υπαρχει λαθος

Διαφωνώ Πέτρο. Τα Χ.Α. ανέβασαν τα ποσοστά τους εκμεταλλευόμενοι τα ΜΜΕ(τα φίλα προσκείμενα), μάλιστα αν θυμάσαι στην εκπομπή του Παπαδάκη έπεσε το χαστούκι, πριν τις εκλογές εμφανίστηκαν στον Ευαγγελάτο, κλπ κλπ... Το παιχνίδι είναι τέλεια στημένο. Μάλιστα στο σκηνικό με τον Τράγκα ήταν ασύλληπτο.

Ο τύπος "φιλοξενήθηκε" στο Κόντρα channel, το πλέον χρυσαυγίτικο ΜΜΕ, έστησε μια εκπομπούλα που μόνο για γέλιο ήταν ικανή....Πέρασε πρώτα το αντιμνημονιακό του ύφος, κέρδισε ΧΙΛΙΑΔΕΣ πολίτες με το μέρος του(μιλάμε στην εκπομπή του στον real γίνεται πανικός κάθε μέρα), διαφήμισε στην συνέχεια το περιοδικό του και αφού έφτασε η δημοτικότητα του σε καλά επίπεδα, επιβιβάστηκε στον ΣΚΑΙ.

Εκεί βγήκε στην αρχή κανα δυό φορές στον Ευαγγελάτο για το απαραίτητο "ξέπλυμα", να φανεί αντιμνημονιακός ξανά και οτι δεν "άλλαξα" που ήρθα στον ΣΚΑΙ και μετά απο 4 εκπομπές, μας καλεί τα "παλικάρια" και τους κάνει ένα πολύ ωραίο ξέπλυμα.....

Φυσικά ήταν τέλεια σχεδιασμένο που στο ράδιο, έλεγε τόσα υπερ για τον ΣΥΡΙΖΑ που έλεγες "ρε τι έπαθε αυτός, έγινε αριστερός?".... Βέβαια μετά τις εκλογές και την μονομαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, το έριξε στην "παλαβή"....

Δυστυχώς Πέτρο μετά την νομιμοποίηση της οργάνωσης αυτής απο τα αστικά κόμματα που κυβερνούν αυτό τον τόπο, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Αυτή την στιγμή και να μην την δείχνουν τα ΜΜΕ θα κερδίσει οτι έχει να κερδίσει, δλδ γύρω στο 11-15%.... Απο εκεί και έπειτα όσο θα βαθαίνει η κρίση τόσο θα ανεβαίνει....

Τα ΜΜΕ θα έπρεπε να βγάζουν και την αντίθετη άποψη, τις αντιφασιστικές πορείες, τις ομιλίες, κλπ κλπ....αλλά είπαμε.... Παίζουν το παιχνίδι, το πολύ καλά στημένο παιχνίδι.

Αιμιλιε ,συνεχιζεται ...η διαφωνια μας.Εγω πιστευω οτι ειναι λαθος η αντιμετωπιση της Χ.Α απο τα καναλια,γιατι τους δινουν την ευκαιρια να μην εκτιθενται με τις αποψεις τους.Εσυ θεωρεις σωστο τον αποκλεισμο τους,τι να κανουμε διαφωνουμε.
Δυστυχεστατα αποδεικνυεται μεχρι στιγμης οτι μαλλον εχω δικιο.
Τωρα για το αν γινεται χαμος με τον Τραγκα κλπ,θα πρεπει να αναρωτηθεις γιατι;
Ξαφνικα μεσα σε ενα χρονο η Ελλαδα γεμισε φασιστες;μηπως ηταν κρυμμενοι;
Οταν βλεπουμε ενα παραξενο φαινομενο και μαλιστα πολιτικο ,καλο ειναι να το εξεταζουμε αμφιπλευρα και οχι μονοδιαστατα

Re: Απάντηση: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Αιμιλιε ,συνεχιζεται ...η διαφωνια μας.Εγω πιστευω οτι ειναι λαθος η αντιμετωπιση της Χ.Α απο τα καναλια,γιατι τους δινουν την ευκαιρια να μην εκτιθενται με τις αποψεις τους.Εσυ θεωρεις σωστο τον αποκλεισμο τους,τι να κανουμε διαφωνουμε.
Οταν βλεπουμε ενα παραξενο φαινομενο και μαλιστα πολιτικο ,καλο ειναι να το εξεταζουμε αμφιπλευρα και οχι μονοδιαστατα

Ποιο ήταν βρε Πέτρο το μονοδιάστατο?? Το ότι ανέβηκαν στο 12% μετά την "προβολή" τους στα ΜΜΕ?? Μήπως ξεχνάς οτι μετά το περιστατικό με τον Κασιδιάρη και την Κανέλλη, είπαν οι ίδιοι οτι θα μείνουν εκτός καναλιών(πορνοκάναλων όπως λενε) και εμφανιζόντουσαν μονο στο Κοντρα και τον ΣΚΑΙ???

Μήπως θυμάσαι εκπομπές τύπου Μπόγδανου???

Δεν νομίζω οτι έχεις δίκιο.... Ποτέ δεν "αποκλείστηκαν"...ουσιαστικά...

Αν θα έπρεπε να εμφανίζονται στα ΜΜΕ, όπως αναφέρεις και υποστηρίζεις, θα έπρεπε να γίνεται με ΜΜΕ που θα τους ξεμπροστιάζουν στο "πόπολο" και θα τους εκθέτουν. Αντ' αυτου έχουμε το πλήρες "ξέπλυμα" τους, όποτε εμφανίζονται... Αν ίσχυε το πρώτο δεν θα είχα καμία αντίρρηση...

Last edited:
Αυτο εννοω Αιμιλιε ,οτι οι πολιτικοι τους αντιπαλοι θα επρεπε να αναλαβουν δραση.Τα καναλια υποτιθεται οτι δεν εχουν ρολο να αποκλειουν πολιτικα κομματα,που εκπροσωπουνται στη βουλη.
Τι εννοεις δεν αποκλειστηκαν <ουσιαστικα> ,θα επρεπε να βγει προεδρικο διαταγμα;
Αιμιλιε η χωρα διολισθαινει προς ενα κομμα που μπορει να παιξει ρυθμιστικο ρολο μετα τις επομενες εκλογες και μεις εχουμε την πολυτελεια να μιλαμε για <σικε> αποκλεισμους;
Εχουν να φοβηθουν η εχουν να κερδισουν τα υπολοιπα πολιτικα κομματα απο το ξεμπροστιασμα της Χ.Α ; γιατι αφηνουν αναπαντητες ολες τις <θεωρειες> της Χ.Α:
Εδω υφισταται πολιτικος και ιδεολογικος αγωνας και πρεπει να αντιμετωπισθει σαν τετοιος και οχι με πρεντετερηδες κλπ,κλπ

Και γιατί να τους βγάλουν στα κανάλια?? Μια χαρά δεν κάνουν την προπαγάνδα τους η τρέμη, ο μπάμπη, ο πορδοσάλτε και ο πάσχος?? Ίσα ίσα τους προστατεύουν για να μην εκτίθονται. Αν κάποιος διαφημίζει από το πρωί ως το βράδυ γραμμή χρυσής αυγής(άλλο που δεν την ονομάζουν έτσι) είναι τα κανάλια. Εν τέλει πάρτο αλλιώς....

Αυτό που λες ισχύει εφόσον τα κανάλια έχουν πρόθεση να τους εκθέσουν και να τους ξεσκεπάσουν.
Όταν ο κάθε Τράγκας ξεκινάει την εκπομπή (παρακάτω δεν άντεξα να δω) λέγοντας :

"Κάποιοι τους χαρακτηρίζουν νεοναζί. Εγώ λέω πως ναζί είναι η Μέρκελ και το συνάφι της"

ή

"Το γεγονός πως σε μια εκπομπή είχαμε ένα ατυχές περιστατικό (ατυχές περιστατικο τα χαστούκια στην Κανέλη) δε σημαίνει πως θα ξαναγίνει"

νομίζω καταλαβαίνεις περί τίνος πρόκειται.....

Άρα σκόπιμη και στοχευμένη και η μη κλήση τους σε πιο ουσιαστικές συζητήσεις με αντίλογο (περί οικονομικών, πολιτικών κλπ απόψεών τους) που ενδεχομένως να είχαμε και ξεβράκωμα αλλά και η κλήση τους σε συγκεκριμένη θεματολογία.

Για παράδειγμα κανείς δεν τους ρώτησε για τη στήριξή τους στο εφοπλιστικό κεφάλαιο. Από την άλλη όλοι τους κάλεσαν για το θέμα με το θέατρο στο Γκάζι. Συνεπώς νόμίζω έχει ένα point ο Αιμίλιος. Ποτέ δεν υπήρξε ουσιαστικός αποκλεισμός. Τα κανάλια φιλτράρουν ότι θέλουν από αυτούς προκειμένου να υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα όσον αφορά τους συσχετισμούς.

Εχουν να φοβηθουν η εχουν να κερδισουν τα υπολοιπα πολιτικα κομματα απο το ξεμπροστιασμα της Χ.Α ; γιατι αφηνουν αναπαντητες ολες τις <θεωρειες> της Χ.Α:

Τα έχεις μπερδέψει λίγο. Άλλο η διακυβέρνηση και άλλο η εξουσία. Ενδεχομένως τα υπόλοιπα κόμματα να έχουν να χάσουν από την χρυσή αυγή(διακυβέρνηση) άλλα η εξουσία (μπομπολες,λατσης,βαρδινογιάννηδες,αλαφούζος κτλ) θα κερδίσει. Γι'αυτό και τους προβάλουν. Είναι τα σκυλιά τους που θα κάνουν το παν για να προστατέψουν τα αφεντικά τους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Αυτό που λες ισχύει εφόσον τα κανάλια έχουν πρόθεση να τους εκθέσουν και να τους ξεσκεπάσουν.
Όταν ο κάθε Τράγκας ξεκινάει την εκπομπή (παρακάτω δεν άντεξα να δω) λέγοντας :

"Κάποιοι τους χαρακτηρίζουν νεοναζί. Εγώ λέω πως ναζί είναι η Μέρκελ και το συνάφι της"

ή

"Το γεγονός πως σε μια εκπομπή είχαμε ένα ατυχές περιστατικό (ατυχές περιστατικο τα χαστούκια στην Κανέλη) δε σημαίνει πως θα ξαναγίνει"

νομίζω καταλαβαίνεις περί τίνος πρόκειται.....

Άρα σκόπιμη και στοχευμένη και η μη κλήση τους σε πιο ουσιαστικές συζητήσεις με αντίλογο (περί οικονομικών, πολιτικών κλπ απόψεών τους) που ενδεχομένως να είχαμε και ξεβράκωμα αλλά και η κλήση τους σε συγκεκριμένη θεματολογία.

Για παράδειγμα κανείς δεν τους ρώτησε για τη στήριξή τους στο εφοπλιστικό κεφάλαιο. Από την άλλη όλοι τους κάλεσαν για το θέμα με το θέατρο στο Γκάζι. Συνεπώς νόμίζω έχει ένα point ο Αιμίλιος. Ποτέ δεν υπήρξε ουσιαστικός αποκλεισμός. Τα κανάλια φιλτράρουν ότι θέλουν από αυτούς προκειμένου να υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα όσον αφορά τους συσχετισμούς.

Αν δεν κανω λαθος οταν γινεται μια πολιτικη συζητηση με καλεσμενους των πολιτικων κομματων ,ειναι δουλεια των πολιτικων αντιπαλων να ξεσκεπασουν <τα ιδεολογηματα της Χ.Α> .
Το θεμα με το γκαζι ηταν πιασαρικο και γι αυτο εγινε.
Εγω μιλω για ουσιαστικη πολιτικη συζητηση.
Φαινεται οτι προφανως ,κατ εσας,η δική μου αποψη ειναι λανθασμενη ,αλλα το ζητουμενο δεν ειναι η δικαιωση μου ,αλλα να μην παει στο 15% η Χ.Α.

Απάντηση: Re: Απάντηση: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Τα έχεις μπερδέψει λίγο. Άλλο η διακυβέρνηση και άλλο η εξουσία. Ενδεχομένως τα υπόλοιπα κόμματα να έχουν να χάσουν από την χρυσή αυγή(διακυβέρνηση) άλλα η εξουσία (μπομπολες,λατσης,βαρδινογιάννηδες,αλαφούζος κτλ) θα κερδίσει. Γι'αυτό και τους προβάλουν. Είναι τα σκυλιά τους που θα κάνουν το παν για να προστατέψουν τα αφεντικά τους.

Δηλαδη με απλα λογια,τα υπολοιπα κομματα αδιαφορουν για τα ποσοστα που χανουν εξ αιτιας της Χ.Α ,αλλα φυσικα η εξουσια ειναι ετσι και αλλιως κερδισμενη.
Εαν μου προτεινεις και ενα εφικτο τροπο να χασει η εξουσια ,θα συμφωνησω

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Δηλαδη με απλα λογια,τα υπολοιπα κομματα αδιαφορουν για τα ποσοστα που χανουν εξ αιτιας της Χ.Α ,αλλα φυσικα η εξουσια ειναι ετσι και αλλιως κερδισμενη.
Εαν μου προτεινεις και ενα εφικτο τροπο να χασει η εξουσια ,θα συμφωνησω

Ακριβώς η εξουσία έτσι και αλλιώς θα είναι κερδισμένη. Η για να το πω ακόμα καλύτερα με την χρυσή αυγή θα κάνει πάρτυ όπως έκανε και έπι χιτλερ,μουσολινι,φρανκο κτλ...

Για να χάσει η εξουσία πρέπει να κερδίσει ο λαός. Αστική εξουσία και λαός είναι αντίθετα πράγματα. Όσο κερδίζει ο ένας τόσο χάνει ο άλλος. Περίπου άλλα αυτό είναι το βασικό νόημα. Εγώ δεν θα σου προτείνω λύση γιατί ο καθένας έχει άλλη λύση στο μυαλό του.

Υ.Γ Πάντως αυτήν την λύση δεν θα την ακούσεις από τα κωλοκάναλα μιας και αυτά είναι μέρος της εξουσίας αφού οι καναλάρχες τους είναι εθνικοί εργολάβοι,τραπεζίτες και εφοπλιστές...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Ακριβώς η εξουσία έτσι και αλλιώς θα είναι κερδισμένη. Η για να το πω ακόμα καλύτερα με την χρυσή αυγή θα κάνει πάρτυ όπως έκανε και έπι χιτλερ,μουσολινι,φρανκο κτλ...

Για να χάσει η εξουσία πρέπει να κερδίσει ο λαός. Αστική εξουσία και λαός είναι αντίθετα πράγματα. Όσο κερδίζει ο ένας τόσο χάνει ο άλλος. Περίπου άλλα αυτό είναι το βασικό νόημα. Εγώ δεν θα σου προτείνω λύση γιατί ο καθένας έχει άλλη λύση στο μυαλό του.

Υ.Γ Πάντως αυτήν την λύση δεν θα την ακούσεις από τα κωλοκάναλα μιας και αυτά είναι μέρος της εξουσίας αφού οι καναλάρχες τους είναι εθνικοί εργολάβοι,τραπεζίτες και εφοπλιστές...

Oταν εκτρεπουμε τη συζητηση αλλου,προφανως δεν βοηθουμε στη λυση του προβληματος
Τωρα αν αρχισουμε να μιλαμε για ανατροπη της αστικης δημοκρατιας ,οταν το θεμα μας ειναι η αντιμετωπιση της Χ.Α απο τα ΜΜΕ ,λυπαμαι αλα ειμαστε εκτος θρματος και εκτος ουσιας.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Oταν εκτρεπουμε τη συζητηση αλλου,προφανως δεν βοηθουμε στη λυση του προβληματος
Τωρα αν αρχισουμε να μιλαμε για ανατροπη της αστικης δημοκρατιας ,οταν το θεμα μας ειναι η αντιμετωπιση της Χ.Α απο τα ΜΜΕ ,λυπαμαι αλα ειμαστε εκτος θρματος και εκτος ουσιας.

Εγώ πάλι νομίζω ότι είμαστε στο κέντρο του προβλήματος. Η αστική δημοκρατία,μμε και χα είναι ένα και το αυτό. Και η χα όπως και ο χίτλερ δεν προέκυψαν ούτε από παρθενογέννηση ούτε λόγω αμορφωσιάς του κόσμου. Προέκυψαν ύστερα από κρίσεις του καπιταλισμού. Όσο θα υπάρχει καπιταλισμός θα γεννιούνται χα,χιτλερ και μουσολίνι. Αν νομίζεις ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί ο φασισμός χωρίς να χτυπηθεί το ίδιο το σύστημα είσαι γελασμένος..

Αυτο εννοω Αιμιλιε ,οτι οι πολιτικοι τους αντιπαλοι θα επρεπε να αναλαβουν δραση.Τα καναλια υποτιθεται οτι δεν εχουν ρολο να αποκλειουν πολιτικα κομματα,που εκπροσωπουνται στη βουλη.
Τι εννοεις δεν αποκλειστηκαν <ουσιαστικα> ,θα επρεπε να βγει προεδρικο διαταγμα;
Αιμιλιε η χωρα διολισθαινει προς ενα κομμα που μπορει να παιξει ρυθμιστικο ρολο μετα τις επομενες εκλογες και μεις εχουμε την πολυτελεια να μιλαμε για <σικε> αποκλεισμους;
Εδω υφισταται πολιτικος και ιδεολογικος αγωνας και πρεπει να αντιμετωπισθει σαν τετοιος και οχι με πρεντετερηδες κλπ,κλπ

Μα φυσικά θα έπρεπε να βγει και Προεδρικό διάταγμα(τρόπος του λέγειν) και όπως τα Αριστερά κόμματα τόνισαν, να βγουν και να τους αποκλείσουν απο τις εθνικές εκλογές... Βέβαια συμφωνώ με τον savatage ότι το σύστημα Ιστορικά τουλάχιστον μας έχει αποδείξει οτι το δεξί του χέρι στις κρίσεις του, είναι το φασιστικό, ακροδεξιό χέρι.

Και επαναλαμβάνω...

Απο την στιγμή που νομιμοποιείς με τον ύψιστο τρόπο που έχει μια κοινοβουλευτική Δημοκρατία, μέσω εκλογών ένα νεο-ναζιστικό κόμμα, τότε το χάνεις το παιχνίδι. Δύσκολα μαζεύεται και φυσικά δεν θα μαζευτεί απο το δεξιό-ακροδεξιό κόμμα που κυβερνά, γιατί όπως προείπα το βολεύει, ούτε απο τα υπόλοιπα δεξιά κόμματα της συγκυβέρνησης.

Επίσης δεν βάζω στο ίδιο τσουβάλι τα υπόλοιπα κόμματα. Γράφεις....

"Εχουν να φοβηθουν η εχουν να κερδισουν τα υπολοιπα πολιτικα κομματα απο το ξεμπροστιασμα της Χ.Α ; γιατι αφηνουν αναπαντητες ολες τις <θεωρειες> της Χ.Α:"

Όταν λες τα υπόλοιπα κόμματα, εννοείς ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ???

Αν όχι τότε τα κόμματα της Αριστεράς φυσικά και έχουν να χάσουν.... Ποιες θεωρίες άφησαν αναπάντητες...?? Και το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν γράψει άπειρες σελίδες, έχουν φτιάξει βίντεο και γενικότερα προσπαθούν....ιδεολογικά.

Αλλά κατα εμέ, όσο την Χ.Α. θα την υποστηρίζει το σύστημα, μέσω των κομμάτων της συγκυβέρνησης(πρόσφατο παράδειγμα Βενιζέλου-Κασιδιάρη) και μέσω των ΜΜΕ(δείχνοντας την "καλή" πλευρά τους), τόσο αυτή δεν θα χάνει.

Οπότε κατα εμέ δεν μένει και άλλη λύση... Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση(που αν μείνουμε μόνο σε αυτή πάλι δεν καλυπτόμαστε)....

Συμφωνώ απόλυτα, με το τελευταίο και τα 5-6 παραπάνω πόστς του Πέτρου Νικολαίδη. Υπάρχει μεγάλο λάθος στον χειρισμό για το ξεσκέπασμα της χρυσής αυγής. Και απο τα μμε, και απο τις διάφορες ακτιβιστικές πρωτοβουλίες και απο τα περισσότερα σαιτς και φορουμς. Με οδηγό το θυμικό, με πράξεις που δεν διαφέρουν πολλές φορές απο αυτές αυτών που καταγγέλλονται, και με υστερικές κραυγές που συνήθως κουράζουν ανούσια αυτούς στους ποίους απευθύνονται, δεν λύνεται το πρόβλημα. Επαυξάνω και παραμπέμπω πάλι στα παραπάνω ποστς του ιδίου.

Status
Not open for further replies.