To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Status
Not open for further replies.
Παναγιώτη υπάρχουν συνδικαλιστές αναρχικοί που κάνουν αρκετή δουλειά και τρέχουν παντού για να υποστηρίξουν το εργατικό κίνημα. Παράδειγμα η αναρχοσυνδικαλιστική οργάνωση Ροσιναντε... Πληροφοριες στον σύνδεσμο... http://rocinante.gr/index.php/plirofories/

Βεβαια αυτό δεν σημαίνει οτι οι υπόλοιποι αναρχικοί(ελευθεριακοί, κλπ) δεν υποστηρίζουν εξίσου το εργατικό κίνημα. Μην τρελαθούμε κιόλας. Σε αυτό που αναφέρεσαι πολυ απλοικά και στοχευμένα....είναι ομάδες "μπάχαλων" που δεν έχουν καμία σχέση με τον Αναρχισμό ιδεολογικά και καμία σχέση με την εργατική πάλη. Άλλοι είναι απλοί Χούλιγκανς που ξεσπούν δια μέσω του χώρου γιατί βρίσκουν πρόσφορο έδαφος λόγω έλλειψης περιφρούρησης(γνωστό μειονέκτημα του χώρου) και άλλοι απλά πιτσιρίκια που έχουν λαθεμένη αντίληψη για τον Αναρχικό χώρο και νομίζουν οτι Αναρχία σημαίνει "κάνω οτι γουστάρω".

Αυτά αφορούν το κομμάτι που αναφέρεις με σαφείς αιχμές εναντίον των Αναρχικών και την συσχέτιση τους με τους "παρακρατίκούς". Όλοι μπορούν να φορέσουν μια κουκούλα.... Αυτό δεν σημαίνει οτι φταίει ο αναρχικός χώρος. Απλοϊκά.

Στο θέμα με το ξύλο που έριξαν τα ΚΝΑΤ επειδή δεν ήσουν μόνο εσύ εκεί, υπάρχουν δεκάδες βίντεο που δείχνουν ακριβώς το αντίθετο απο αυτό που λες ή σου είπαν. Το Κίνημα Δεν πληρώνω δέχτηκε ξεκάθαρα τον αποκλεισμό του απο το ΠΑΜΕ(ΚΚΕ) όταν προσπάθησε να κατευθυνθεί προς την Βουλή.

Απο εκεί ξεκίνησαν όλα και φυσικά το μίσος αργότερα με τους Αναρχικούς ήταν επίσης ξεκάθαρο....και μεγαλύτερο, ακόμη και απο το μίσος των μπάτσων.

Αυτά τα λίγα απο εμένα.

Last edited:
Re: Μια - ακόμα - μικρή παρέμβαση...

Για τα υπόλοιπα, φίλοι Δημήτρηδες, έχω ακόμα να κάνω μιαν επισήμανση. Πολλές φορές έχει καταγγελθεί ότι ανάμεσα στους αντιεξουσιαστές παρεισφρύουν και κουμάσια της ασφάλειας και του παρακράτους. Το πόσο αυτό είναι κατευθυνόμενο ή απλά προβοκατόρικη πράξη είναι ένα ζήτημα που θέλει συζήτηση. Αλλά όπως και νάναι, δεν βλέπετε εσείς ευθύνη των χώρων αυτών γι αυτό το φαινόμενο; Δηλαδή, τί πρέπει να γίνει, ώστε να σταματήσει αυτή η "διάβρωση"; Απλή ερώτηση κάνω, χωρίς κανένα ίχνος πρόκλησης.
-

.... αγαπητέ φίλε Παναγιώτη, εννοείται δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα προς το ατομο σου είναι ξεκαθαρο από το στυλ γραφής σου οτι δεν υπάρχει ίχνος πρόκλησης.

Καταρχάς, το οξύ, όπως το χαρακτήρισες ύφος των γραπτών μου είναι απάντηση προς το προκλξτικό υφος ενός συγκεκριμένου μέλους. Θα διαπιστώσεις - από την συνέχεια - οτι η αντιμετώπηση που έχεις εσύ από τον υποφαινόμενο είναι πολύ διαφορετική.

Ας προχωρήσουμε όμως μετά από τις απαραίτητες διευκρινήσεις στο θέμα μας.

Εχεις ανοίξει πολλά ζητήματα και θα πρ´πει να τα πιάσουμε ένα ένα για να μην χαθούμε.

Ναι πράγματι υπάρχουν πολλοί 'παρεισφρύσαντες" σε διάφορους χώρους.
Αυτό τι σημαίνει όμως ? Επειδή υπάρχουν δυό τρείς προβοκάτορες στο χώρο της εξοκοινοβουλευτικής αριστεράς σημαίνει οτι ολοι όσοι ανοίκουν στον ευρύτερο χώρο είναι πράκτορες ?

Στο κκε αλήθεια πιστεύεις οτι δεν θα υπάρχουν και εκεί ανθρωποι της ασφάλειας ?
Από την εποχή του Μανιαδάκη υπάρχει συγκεκριμένη τακτική της ασφάλειας, δεν θα ήθελα να ανοίγω τώρα κιτάπια και να αναφέρομαι σε πρόσωπα και καταστάσεις αλλά ευχαρίστως θα το κάνω αν το θελήσεις. Να τσουβαλίασω λοιπόν και γω και να αρχίσω να λέω οτι το κκε (ήταν και ) είναι φωλιά πρακτόρων της ασφάλειας ? Νομίζω οτι ακόμα και αν είμαστε σε αντίπαλα στρατόπεδα η πρακτορολογία δεν πρόκειται να βοηθήσει στο διάλογο - όπως δεν βοήθησε και τόσα χρόνια το κόμμα αυτή η τακτική - γιαυτό ας περιοριστούμε καλύτερα στις θεωρητικές και ιδεολογικές μας διαφορές.

Αγαπητέ Παναγιώτη, όταν αρχίζουν να εκλείπουν τα επιχειρήματα ξεκινάει η χαφιεδολογία.
Όπως για παράδειγμα ο (έμμεσος) υπαινιγμός από τον Κουτσούμπα οτι πίσω από τις επιθέσεις της χα κρυβεται ο συριζα. Δες εδώ " Γιατί το ΚΚΕ δεν έχει από πίσω μεγαλοεπιχειρηματίες, ζει από το υστέρημα του λαού, περνάει δύσκολα οικονομικά, όπως περνάει όλος ο λαός. Και βέβαια σε αυτήν την επίθεση που πρωτοστατούν μεγαλοσυγκροτήματα του Τύπου, βρίσκουν πάντα πρόθυμους, τους γνωστούς πρόθυμους, ορκισμένους αντιΚΚΕ, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να κρύψουν πίσω από τη βρώμικη επίθεση στο ΚΚΕ τα δικά τους - φανερά και κρυφά - αλισβερίσια με το σύστημα", κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Αυτό δεν είναι προβοκάτσια ?

Και ακόμα, μπορεί να μιλάει για "μούφες" ένα κόμμα το οποίο ενώ σύμφωνα με το μαρξισμό θα έπρεπε να προσπαθεί για την ανατροπή των υφιστάμενων καπιταλιστικών σχέσεων εργασίας και τρόπου παραγωγής, έγινε στυλοβάτης της αστικής δημοκρατίας , πυλώνας ενός συστήματος το οποίο εκμεταλλεύεται στιγνά τις μάζες και απλά πασχίζει απεγνωσμένα για την συνέχεια της κοινοβουλευτικής του παρουσίας ?

Αυτό λέγεται κομμουνισμός?
Ποιός λέει ψέματα και παραπλανεί το λαό ?

Προσωπικά δεν θα ήθελα να παραμείνω στο θέμα αυτό καθώς θεωρώ γελοίο να ασχολούμαστε με ένα κόμμα το οποίο το έχει καταδικάσει ο ελληνικός λαός και το έχει θέσει οριστικά στο περιθώριο και φυσικά όλοι αυτή η επίθεση στην ευρύτερη αριστερά, εντός και εκτός βουλής δεν μπορεί πλέον να επιρρεάσει με τρόπο καθοριστικό την εξέλιξη των πραγμάτων , ωστόσο αν υπάρχει αντίλογος ευχαρίστως να τον ακούσω.

Φιλικά ....

Last edited:
Ο αναρχικός χώρος......

Παναγιώτη υπάρχουν συνδικαλιστές αναρχικοί που κάνουν αρκετή δουλειά και τρέχουν παντού για να υποστηρίξουν το εργατικό κίνημα. Παράδειγμα η αναρχοσυνδικαλιστική οργάνωση Ροσιναντε... Πληροφοριες στον σύνδεσμο... http://rocinante.gr/index.php/plirofories/

Βεβαια αυτό δεν σημαίνει οτι οι υπόλοιποι αναρχικοί(ελευθεριακοί, κλπ) δεν υποστηρίζουν εξίσου το εργατικό κίνημα. Μην τρελαθούμε κιόλας. Σε αυτό που αναφέρεσαι πολυ απλοικά και στοχευμένα....είναι ομάδες "μπάχαλων" που δεν έχουν καμία σχέση με τον Αναρχισμό ιδεολογικά και καμία σχέση με την εργατική πάλη. Άλλοι είναι απλοί Χούλιγκανς που ξεσπούν δια μέσω του χώρου γιατί βρίσκουν πρόσφορο έδαφος λόγω έλλειψης περιφρούρησης(γνωστό μειονέκτημα του χώρου) και άλλοι απλά πιτσιρίκια που έχουν λαθεμένη αντίληψη για τον Αναρχικό χώρο και νομίζουν οτι Αναρχία σημαίνει "κάνω οτι γουστάρω".

Αυτά αφορούν το κομμάτι που αναφέρεις με σαφείς αιχμές εναντίον των Αναρχικών και την συσχέτιση τους με τους "παρακρατίκούς". Όλοι μπορούν να φορέσουν μια κουκούλα.... Αυτό δεν σημαίνει οτι φταίει ο αναρχικός χώρος. Απλοϊκά.

Στο θέμα με το ξύλο που έριξαν τα ΚΝΑΤ επειδή δεν ήσουν μόνο εσύ εκεί, υπάρχουν δεκάδες βίντεο που δείχνουν ακριβώς το αντίθετο απο αυτό που λες ή σου είπαν. Το Κίνημα Δεν πληρώνω δέχτηκε ξεκάθαρα τον αποκλεισμό του απο το ΠΑΜΕ(ΚΚΕ) όταν προσπάθησε να κατευθυνθεί προς την Βουλή.

Απο εκεί ξεκίνησαν όλα και φυσικά το μίσος αργότερα με τους Αναρχικούς ήταν επίσης ξεκάθαρο....και μεγαλύτερο, ακόμη και απο το μίσος των μπάτσων.

Αυτά τα λίγα απο εμένα.

Αιμίλιε, καλησπέρα

Δεν κατάλαβα αυτό το "απλοϊκά και στοχευμένα". Μόνος σου λες ότι όλοι αυτοί (μπαχαλάκηδες, χουλιγκάνοι, πιτσιρίκια - δική σου η ονοματολογία τους) ξεσπούν μέσω του χώρου λόγω έλλειψης περιφρούρησης. Δηλαδή, ποιός πρέπει να έχει την ευθύνη για αυτά, η νεολαία.... του ΚΚΕ ή η νεολαία.... της ΔΗΜΑΡ (υπάρχει και τέτοια :huh2: ? - μάλλον όχι). Αφού αυτό είναι δεδομένο, άρα και η ευθύνη του χώρου, πού έχω άδικο; Κι από πού προκύπτει, με βάση το συγκεκριμένο δεδομένο δίκιο μου, ότι αφήνω σαφείς αιχμές πως γι αυτή την κατάσταση φταίει η αναρχική ιδεολογία;

Πάμε παρακάτω.

Την rocinante την ξέρω. Άλλωστε, μην ξεχνάς, είμαι παλιά καραβάνα στο συνδικαλιστικό κίνημα, έχω φάει στη μούρη πολλές φάτσες και έχω κυνηγηθεί από θεούς και δαίμονες, από τους φασίστες της (τότε) ΕΠΕΝ μέχρι και τις δυνάμεις καταστολής (και από τα τρία σώματα, τη Χωροφυλακή(*), την Αστυνομία Πόλεων και το Λιμενικό). Ο αναρχοσυνδικαλισμός αποτελούσε και αποτελεί μια ξεχωριστή μερίδα του αναρχικού χώρου, και - όπως οι υπόλοιπες μερίδες του - δεν είναι ταυτισμένος με όλες από αυτές. Εν τούτοις, δεν απαντιέται το βασικό μου επιχείρημα, η παρουσία του δηλαδή στα συνδικάτα. Δε σημαίνει αυτό ότι ο χώρος δεν υποστηρίζει το εργατικό κίνημα, απλά δεν το δείχνει. Κατά την άποψή μου - κι αν κάνω λάθος, διορθώστε με - προτιμά να εκφράζεται δυναμικά στη διαδήλωση ή στην κατάληψη και όχι στη Γ.Σ. του συνδικάτου. Δεν ξέρω κατά πόσον αυτή η λογική βοηθάει την ταξική πάλη. Κατά τη γνώμη μου δεν τη βοηθάει.

Όσο για το δεύτερο θέμα που θίγεις Αιμίλιε, είπα να το αφήσω, γιατί πολύ μελάνι και πολλή χολή χύθηκε εδώ μέσα, αλλά επέλεξες να επανέλθεις. Εγώ απλά το έθιξα ως γεγονός, που είχε και νεκρό. Στα δεκάδες βίντεο που δείχνουν αυτό που λες υπάρχουν και άλλες αντίστοιχες δεκάδες που δείχνουν το αντίθετο, καθώς και εκατοντάδες μαρτυρίες δικών μου ανθρώπων (κάποιοι είναι και θύματα) που λένε τα αντίθετα. Άστο όμως καλύτερα γιατί θα βραδυάσουμε.

Και ναι, σε σχέση με το μίσος, θα συμφωνήσω μαζί σου ότι υπάρχει, μολονότι είμαι από αυτούς που δεν τρέφουν τέτοιου είδους συναισθήματα προς τους ανθρώπους του χώρου αυτού. Αλλά είναι αμοιβαίο και αμφίδρομο - και προς τις δυο πλευρές, δηλαδή. Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια.

(*) Ο αστερίσκος μπήκε γιατί δεν ξέρω κάποιων την ηλικία, άρα δεν μπορώ να γνωρίζω αν έχουν ζήσει τις "ωραίες" μέρες που η μισή Ελλάδα ζούσε υπό το καθεστώς της περίφημης Ελληνικής (Βασιλικής ήτανε παλιά, μετά έμεινε σκέτο) Χωροφυλακής. Το μοναδικό στην Ευρώπη αστυνομικό σώμα που είχε στρατιωτική υποδομή και αποστολή, πριν καταργηθεί και ενσωματωθεί στην ΕΛΑΣ. Εγώ πάντως το έζησα.
-

Re: Ο αναρχικός χώρος......

Αιμίλιε, καλησπέρα

Δεν κατάλαβα αυτό το "απλοϊκά και στοχευμένα". Μόνος σου λες ότι όλοι αυτοί (μπαχαλάκηδες, χουλιγκάνοι, πιτσιρίκια - δική σου η ονοματολογία τους) ξεσπούν μέσω του χώρου λόγω έλλειψης περιφρούρησης. Δηλαδή, ποιός πρέπει να έχει την ευθύνη για αυτά, η νεολαία.... του ΚΚΕ ή η νεολαία.... της ΔΗΜΑΡ (υπάρχει και τέτοια :huh2: ? - μάλλον όχι). Αφού αυτό είναι δεδομένο, άρα και η ευθύνη του χώρου, πού έχω άδικο; Κι από πού προκύπτει, με βάση το συγκεκριμένο δεδομένο δίκιο μου, ότι αφήνω σαφείς αιχμές πως γι αυτή την κατάσταση φταίει η αναρχική ιδεολογία;

Πάμε παρακάτω.

Την rocinante την ξέρω. Άλλωστε, μην ξεχνάς, είμαι παλιά καραβάνα στο συνδικαλιστικό κίνημα, έχω φάει στη μούρη πολλές φάτσες και έχω κυνηγηθεί από θεούς και δαίμονες, από τους φασίστες της (τότε) ΕΠΕΝ μέχρι και τις δυνάμεις καταστολής (και από τα τρία σώματα, τη Χωροφυλακή(*), την Αστυνομία Πόλεων και το Λιμενικό). Ο αναρχοσυνδικαλισμός αποτελούσε και αποτελεί μια ξεχωριστή μερίδα του αναρχικού χώρου, και - όπως οι υπόλοιπες μερίδες του - δεν είναι ταυτισμένος με όλες από αυτές. Εν τούτοις, δεν απαντιέται το βασικό μου επιχείρημα, η παρουσία του δηλαδή στα συνδικάτα. Δε σημαίνει αυτό ότι ο χώρος δεν υποστηρίζει το εργατικό κίνημα, απλά δεν το δείχνει. Κατά την άποψή μου - κι αν κάνω λάθος, διορθώστε με - προτιμά να εκφράζεται δυναμικά στη διαδήλωση ή στην κατάληψη και όχι στη Γ.Σ. του συνδικάτου. Δεν ξέρω κατά πόσον αυτή η λογική βοηθάει την ταξική πάλη. Κατά τη γνώμη μου δεν τη βοηθάει.

Όσο για το δεύτερο θέμα που θίγεις Αιμίλιε, είπα να το αφήσω, γιατί πολύ μελάνι και πολλή χολή χύθηκε εδώ μέσα, αλλά επέλεξες να επανέλθεις. Εγώ απλά το έθιξα ως γεγονός, που είχε και νεκρό. Στα δεκάδες βίντεο που δείχνουν αυτό που λες υπάρχουν και άλλες αντίστοιχες δεκάδες που δείχνουν το αντίθετο, καθώς και εκατοντάδες μαρτυρίες δικών μου ανθρώπων (κάποιοι είναι και θύματα) που λένε τα αντίθετα. Άστο όμως καλύτερα γιατί θα βραδυάσουμε.

Και ναι, σε σχέση με το μίσος, θα συμφωνήσω μαζί σου ότι υπάρχει, μολονότι είμαι από αυτούς που δεν τρέφουν τέτοιου είδους συναισθήματα προς τους ανθρώπους του χώρου αυτού. Αλλά είναι αμοιβαίο και αμφίδρομο - και προς τις δυο πλευρές, δηλαδή. Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια.

(*) Ο αστερίσκος μπήκε γιατί δεν ξέρω κάποιων την ηλικία, άρα δεν μπορώ να γνωρίζω αν έχουν ζήσει τις "ωραίες" μέρες που η μισή Ελλάδα ζούσε υπό το καθεστώς της περίφημης Ελληνικής (Βασιλικής ήτανε παλιά, μετά έμεινε σκέτο) Χωροφυλακής. Το μοναδικό στην Ευρώπη αστυνομικό σώμα που είχε στρατιωτική υποδομή και αποστολή, πριν καταργηθεί και ενσωματωθεί στην ΕΛΑΣ. Εγώ πάντως το έζησα.
-

Δεν αναφέρω πουθενά, ούτε υπονοώ οτι την ευθύνη της περιφρούρησης πρέπει να την έχουν κάποιοι Τρίτοι, αλλά τι σχέση εχει αυτό με το να κατηγορούν κάποιοι και να βγάζουν αυθαίρετα συμπεράσματα για έναν ολόκληρο χώρο? Αναφέρεται σε αυτό και ο Δημήτρης Δ. και δεν θα το ξανααναφέρω τους ίδιους λόγους....

Αν θυμάμαι καλά τα μπλοκ που κατεβαίνουν στις πορείες δεν αντιπροσωπεύουν ολόκληρους χώρους.. Εκτός αν κάνω λάθος... Επίσης αν δεν κάνω πάλι λάθος, έχουμε αρκετές περιπτώσεις παρακρατικών, μπάτσων, κλπ...που παρεισφρύουν στα μπλοκ του ΠΑΜΕ και πιάνονται απο τους συντρόφους και παραδίδονται στους μπάτσους, κατα την δική τους άποψη απονομής "τιμωρίας". Δεν βγήκε κανείς να καταδικάσει τον Κομμουνιστικό χώρο ως μπάχαλους ή παρακρατικούς, κλπ....

Παρακάτω λες για την Ροσινάντε οτι υποστηρίζει το εργατικό κίνημα αλλά δεν το "δείχνει"..... Δεν καταλαβαίνω τι δεν δείχνει. Επίσης να μην ξεχνάμε τα καπελώματα του ΚΚΕ, μέσω του ΠΑΜΕ, στους εργατικούς χώρους...Το κυνήγι που κάνουν σε άλλες ομάδες συνδικαλιστών, κλπ κλπ... Άρα αυτό το δεν "δείχνουν" είναι και αποτέλεσμα διαφόρων παραγόντων.

Το θέμα με το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα(που το ξανάκανε πρόσφατα, όσον αφορά την περιφρούρηση της Βουλής), αν δεν ήθελες να θιχτεί κακώς το ανέφερες εξ αρχής. Το αφήνω και εγώ λοιπόν....

Το μίσος δεν είναι καθόλου αμοιβαίο και καθόλου αμφίδρομο. Ξέρω δεκάδες αναρχικούς που στο περιστατικό με τους φασίστες προχτές, ήταν υπερ του κόσμου που ξυλοκοπήθηκε και ας άνηκε στο ΚΚΕ, ενω για αντίστοιχες περιπτώσεις ξέρω πολύ καλά οτι το ΚΚΕ είτε σιώπησε, είτε πήρε το μέρος της ακροδεξιάς κυβέρνησης.

Λίγα ζητήματα ακόμα....

.... αγαπητέ φίλε Παναγιώτη, εννοείται δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα προς το ατομο σου είναι ξεκαθαρο από το στυλ γραφής σου οτι δεν υπάρχει ίχνος πρόκλησης.

Καταρχάς, το οξύ, όπως το χαρακτήρισες ύφος των γραπτών μου είναι απάντηση προς το προκλητικό υφος ενός συγκεκριμένου μέλους. Θα διαπιστώσεις - από την συνέχεια - οτι η αντιμετώπηση που έχεις εσύ από τον υποφαινόμενο είναι πολύ διαφορετική.

Ας προχωρήσουμε όμως μετά από τις απαραίτητες διευκρινήσεις στο θέμα μας.

Εχεις ανοίξει πολλά ζητήματα και θα πρ´πει να τα πιάσουμε ένα ένα για να μην χαθούμε.

Ναι πράγματι υπάρχουν πολλοί 'παρεισφρύσαντες" σε διάφορους χώρους.
Αυτό τι σημαίνει όμως ? Επειδή υπάρχουν δυό τρείς προβοκάτορες στο χώρο της εξοκοινοβουλευτικής αριστεράς σημαίνει οτι ολοι όσοι ανοίκουν στον ευρύτερο χώρο είναι πράκτορες ?

Στο κκε αλήθεια πιστεύεις οτι δεν θα υπάρχουν και εκεί ανθρωποι της ασφάλειας ?
Από την εποχή του Μανιαδάκη υπάρχει συγκεκριμένη τακτική της ασφάλειας, δεν θα ήθελα να ανοίγω τώρα κιτάπια και να αναφέρομαι σε πρόσωπα και καταστάσεις αλλά ευχαρίστως θα το κάνω αν το θελήσεις. Να τσουβαλίασω λοιπόν και γω και να αρχίσω να λέω οτι το κκε (ήταν και ) είναι φωλιά πρακτόρων της ασφάλειας ? Νομίζω οτι ακόμα και αν είμαστε σε αντίπαλα στρατόπεδα η πρακτορολογία δεν πρόκειται να βοηθήσει στο διάλογο - όπως δεν βοήθησε και τόσα χρόνια το κόμμα αυτή η τακτική - γιαυτό ας περιοριστούμε καλύτερα στις θεωρητικές και ιδεολογικές μας διαφορές.

Αγαπητέ Παναγιώτη, όταν αρχίζουν να εκλείπουν τα επιχειρήματα ξεκινάει η χαφιεδολογία.
Όπως για παράδειγμα ο (έμμεσος) υπαινιγμός από τον Κουτσούμπα οτι πίσω από τις επιθέσεις της χα κρυβεται ο συριζα. Δες εδώ " Γιατί το ΚΚΕ δεν έχει από πίσω μεγαλοεπιχειρηματίες, ζει από το υστέρημα του λαού, περνάει δύσκολα οικονομικά, όπως περνάει όλος ο λαός. Και βέβαια σε αυτήν την επίθεση που πρωτοστατούν μεγαλοσυγκροτήματα του Τύπου, βρίσκουν πάντα πρόθυμους, τους γνωστούς πρόθυμους, ορκισμένους αντιΚΚΕ, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να κρύψουν πίσω από τη βρώμικη επίθεση στο ΚΚΕ τα δικά τους - φανερά και κρυφά - αλισβερίσια με το σύστημα", κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Αυτό δεν είναι προβοκάτσια ?

Και ακόμα, μπορεί να μιλάει για "μούφες" ένα κόμμα το οποίο ενώ σύμφωνα με το μαρξισμό θα έπρεπε να προσπαθεί για την ανατροπή των υφιστάμενων καπιταλιστικών σχέσεων εργασίας και τρόπου παραγωγής, έγινε στυλοβάτης της αστικής δημοκρατίας , πυλώνας ενός συστήματος το οποίο εκμεταλλεύεται στιγνά τις μάζες και απλά πασχίζει απεγνωσμένα για την συνέχεια της κοινοβουλευτικής του παρουσίας ?

Αυτό λέγεται κομμουνισμός?
Ποιός λέει ψέματα και παραπλανεί το λαό ?

Προσωπικά δεν θα ήθελα να παραμείνω στο θέμα αυτό καθώς θεωρώ γελοίο να ασχολούμαστε με ένα κόμμα το οποίο το έχει καταδικάσει ο ελληνικός λαός και το έχει θέσει οριστικά στο περιθώριο και φυσικά όλοι αυτή η επίθεση στην ευρύτερη αριστερά, εντός και εκτός βουλής δεν μπορεί πλέον να επιρρεάσει με τρόπο καθοριστικό την εξέλιξη των πραγμάτων , ωστόσο αν υπάρχει αντίλογος ευχαρίστως να τον ακούσω.

Φιλικά ....

Φίλε Δημήτρη, σ' ευχαριστώ κατ' αρχάς για τα καλά σου λόγια. Το ίδιο ισχύει και από την πλευρά μου. Πάμε τώρα στα γραπτά σου.

Από τα δικά μου γραπτά, βλέπεις να βγαίνει ότι όσοι ανήκουν στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς είναι πράκτορες; Αυτό σημαίνει όμως ότι αυτή πρέπει να τους ανέχεται ή - αν δεν θέλει να τους ανέχεται - να μην περιφρουρεί το χώρο της? Άλλωστε, τα είπα παραπάνω και στον Αιμίλιο.

Πάμε στο επόμενο.

Φίλε Δημήτρη, δεν ξέρω πόσο μικρός (ή μεγάλος) είσαι για να μιλάς για την εποχή του Μανιαδάκη, που εγώ, αν και παιδί, έχω ζήσει, και μάλιστα στο πετσί μου, αφού η μισή οικογένεια της μάννας μου και η άλλη μισή του πατέρα μου έκανε μόνιμα "καλοκαιρινές διακοπές" στα νησάκια. Μάλλον όμως παρεξήγησες τα γραπτά μου, όπως εν ολίγοις και ο Αιμίλιος, φροντίζοντας να απαλλάξεις την ιδεολογία του αντιεξουσιαστικού χώρου από τους παρεισφρύσαντες. Δεν είπα κάτι τέτοιο. Είπα όμως ότι έχει ευθύνη, από τη στιγμή που - με τον οποιοδήποτε τρόπο - καταφέρνουν να τον διαβρώνουν, πολύ ή λίγο δεν έχει σημασία.

Και πάνω που πας να το διορθώσεις, δηλώνοντας πως κάτι τέτοιο δεν βοηθάει στο διάλογο, πετάς πάλι τη σφήνα περί χαφιεδολογίας. Τα λεγόμενα του Κουτσούμπα, περί της επίθεσης στο ΚΚΕ από τα συγκροτήματα του τύπου, τους ορκισμένους αντι-ΚΚΕ και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εσύ τα ερμηνεύεις ως την οργανωμένη δολοφονική επίθεση των φασισταριών εναντίον των φυσικών μελών του; Βρε Δημήτρη, ή πολύ απλοϊκές (πολιτικές) ερμηνείες κάνεις ή σε διακρίνει απύθμενο μίσος εναντίον του ΚΚΕ, τέτοιο που δεν σου επιτρέπει να διακρίνεις στη λέξη "επίθεση" την πολιτική της έννοια από την δολοφονική της.

Εκτός κι αν νομίζεις, όπως υπαινίσσεσαι παρακάτω, ότι ο ΣΚΑΪ, το MEGA και Πρετεντέρης, η Καθημερινή και ο Παπαδημητρίου και δεν ξέρω ποιοί άλλοι τάχουν τόσο καλά με το ΚΚΕ, που το προβάλλουν συνεχώς και δεν το κατηγορούν καθόλου, ακόμα κι αν προσπαθούν να το "καλοπιάσουν" (δήθεν).

Και μια ακόμα παρατήρηση: Αν ήθελε να είναι στυλοβάτης της αστικής δημοκρατίας και να κρατάει την κοινοβουλευτική παρουσία ισχυρή, θα μπορούσε να το κάνει, και μάλιστα πολύ πρόσφατα, είχε δυο φορές την ευκαιρία. Αλλά εδώ μέσα (και στο διπλανό φόρουμ) υπήρξαν δεκάδες φωνές που το κατέκριναν γιατί δεν επέλεξε τον αστικό τρόπο "συμμετοχής σε μια κυβέρνηση της αριστεράς" και μάλιστα έχω δεχθεί και προσωπικές επιθέσεις γιατί προσπάθησα να εξηγήσω το γιατί δεν τόκανε.

Αντιπαρέρχομαι τη - μάλλον ποδοσφαιρικού τύπου - τοποθέτηση περί οριστικής καταδίκης του ελληνικού λαού και περιθωριοποίησης, διότι είναι έκφραση που δεν συνάδει με τον τρόπο σκέψης του οπαδού (ή και μέλους) - όχι μόνο του ΚΚΕ - αλλά και οποιουδήποτε πολιτικού φορέα της Αριστεράς, ακόμα δε περισσότερο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Αλλοίμονο αν την υιοθετούσαν μια σειρά από φορείς.
- Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να είχε καθιερώσει τη δημόσια αυτοκτονία των μελών του δι απαγχονισμού στο Σύνταγμα, όταν ως Συνασπισμός ακόμα, πάλευε να μπει ή να μη μπει στη Βουλή.
- Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όλες οι συνιστώσες της θα έπρεπε να είχαν αυτοπυρποληθεί, αφού τόσα χρόνια δεν μπαίνουν στη Βουλή
- Οι άλλες δυνάμεις της εξ. αριστεράς θα έπρεπε να είχαν αυτοδιαλυθεί.
- Οι υπόλοιπες οργανώσεις, που θέτουν υποψηφιότητα, είτε στις βουλευτικές είτε σε οποιαδήποτε άλλη εκλογική διαδικασία και δεν εκλέγονται, θα έπρεπε να έχουν - τουλάχιστον - ζητήσει από τους οπαδούς συγγνώμη για τις αποτυχημένες προσπάθειες.

Μήπως, λοιπόν, θα πρέπει να ψαχτούν όλοι (και το ΚΚΕ) για το γιατί δεν καταφέρνουν να επηρεάσουν όσο θα έπρεπε τα πράγματα? Και παραπέρα, μήπως θα έπρεπε να ψαχτούμε όλοι μας και να αφήσουμε τους καναπέδες μας και τα πληκτρολόγια για λίγο και να βγούμε να αφουγκραστούμε τί λέει ο κόσμος στη γειτονιά, ο συνάδελφος στο γραφείο, στο εργοστάσιο, στο ναυπηγείο, στο γιαπί, και να του εξηγήσυμε τί φταίει σε αυτό το σάπιο σύστημα?

Λέω, μήπως?

Καλό βράδυ.
-

Re: Λίγα ζητήματα ακόμα....

Φίλε Δημήτρη, σ' ευχαριστώ κατ' αρχάς για τα καλά σου λόγια. Το ίδιο ισχύει και από την πλευρά μου. Πάμε τώρα στα γραπτά σου.

Από τα δικά μου γραπτά, βλέπεις να βγαίνει ότι όσοι ανήκουν στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς είναι πράκτορες; Αυτό σημαίνει όμως ότι αυτή πρέπει να τους ανέχεται ή - αν δεν θέλει να τους ανέχεται - να μην περιφρουρεί το χώρο της? Άλλωστε, τα είπα παραπάνω και στον Αιμίλιο.

Πάμε στο επόμενο.

Φίλε Δημήτρη, δεν ξέρω πόσο μικρός (ή μεγάλος) είσαι για να μιλάς για την εποχή του Μανιαδάκη, που εγώ, αν και παιδί, έχω ζήσει, και μάλιστα στο πετσί μου, αφού η μισή οικογένεια της μάννας μου και η άλλη μισή του πατέρα μου έκανε μόνιμα "καλοκαιρινές διακοπές" στα νησάκια. Μάλλον όμως παρεξήγησες τα γραπτά μου, όπως εν ολίγοις και ο Αιμίλιος, φροντίζοντας να απαλλάξεις την ιδεολογία του αντιεξουσιαστικού χώρου από τους παρεισφρύσαντες. Δεν είπα κάτι τέτοιο. Είπα όμως ότι έχει ευθύνη, από τη στιγμή που - με τον οποιοδήποτε τρόπο - καταφέρνουν να τον διαβρώνουν, πολύ ή λίγο δεν έχει σημασία.

Γνωρίζω αρκετά πράγματα για την εποχή εκείνη από πρώτο (δεύτερο πιο σωστά ) χέρι αλλά η ιστορία υπάρχει και ο καθένας μικρός ή μεγάλος μπορεί να μάθει πως ακριβώς κειτουργούσε το σύστημα τότε. Πιθανόν θα είχε ενδιαφέρον να το συζητήσουμε σε ένα ξεχωριστό θέμα .

Και πάνω που πας να το διορθώσεις, δηλώνοντας πως κάτι τέτοιο δεν βοηθάει στο διάλογο, πετάς πάλι τη σφήνα περί χαφιεδολογίας. Τα λεγόμενα του Κουτσούμπα, περί της επίθεσης στο ΚΚΕ από τα συγκροτήματα του τύπου, τους ορκισμένους αντι-ΚΚΕ και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εσύ τα ερμηνεύεις ως την οργανωμένη δολοφονική επίθεση των φασισταριών εναντίον των φυσικών μελών του; Βρε Δημήτρη, ή πολύ απλοϊκές (πολιτικές) ερμηνείες κάνεις ή σε διακρίνει απύθμενο μίσος εναντίον του ΚΚΕ, τέτοιο που δεν σου επιτρέπει να διακρίνεις στη λέξη "επίθεση" την πολιτική της έννοια από την δολοφονική της.

Εκτός κι αν νομίζεις, όπως υπαινίσσεσαι παρακάτω, ότι ο ΣΚΑΪ, το MEGA και Πρετεντέρης, η Καθημερινή και ο Παπαδημητρίου και δεν ξέρω ποιοί άλλοι τάχουν τόσο καλά με το ΚΚΕ, που το προβάλλουν συνεχώς και δεν το κατηγορούν καθόλου, ακόμα κι αν προσπαθούν να το "καλοπιάσουν" (δήθεν).

Εννοέιται οτι προσπαθούν να το καλοπιάσουν τώρα το κκε, αφου ο στόχος είναι άλλος.
Είναι καθαρά συγκυριακό, αλλά συμβαίνει πράγματι....
Επίσης, δεν θέλω τώρα να ανεβάσω δηλώσεις του μπουμπούκου για το πόσο "υπεύθυνη" στάση κράτησε το κκε κατά τη διάρκεια της "πολιορκίας" της βουλής. Τα εχουμε ξαναπεί αυτά εδώ και δεν υπάρχει λόγος να επανερχόμαστε.

Και μια ακόμα παρατήρηση: Αν ήθελε να είναι στυλοβάτης της αστικής δημοκρατίας και να κρατάει την κοινοβουλευτική παρουσία ισχυρή, θα μπορούσε να το κάνει, και μάλιστα πολύ πρόσφατα, είχε δυο φορές την ευκαιρία. Αλλά εδώ μέσα (και στο διπλανό φόρουμ) υπήρξαν δεκάδες φωνές που το κατέκριναν γιατί δεν επέλεξε τον αστικό τρόπο "συμμετοχής σε μια κυβέρνηση της αριστεράς" και μάλιστα έχω δεχθεί και προσωπικές επιθέσεις γιατί προσπάθησα να εξηγήσω το γιατί δεν τόκανε.

Μιλάω γενικότερα.
Ενα κόμμα το οποίο έχει σα σκοπό την ανατροπή (ανατροπή την οποία πρέπει να θέλει εξ ορισμού διαφορετικά δεν είναι κομμουνιστικό κόμμα) του καπιταλιστικού συστήματος θεωρητικά δεν μπορεί να συμμετέχει στην κουνοβουλευτική δημοκρατία, η οποία ας μη γελιόμαστε είναι ο ακρογωνιαιος λίθος του. Ας παραβλέψουμε όμως αυτό το "μικρό" φάουλ, δηλαδή το οτι ακριβώς συμμετέχει στην αστική δημικρατία και συνεπώς είναι μέρος αυτής αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγεονός οτι επιτίθεται σε όλο το φάσμα της αριστεράς κοινοβουλευτικής και μη. Και ρωτώ...
Το πρόβλημα είναι οι αναρχικοί, οι αντεξουσιαστές, ο αλέξης ή οι καπιτάλες που ρουφάνε το αίμα του λαού. Γιατί δεν εστιάζει εκεί το κκε και ασχολείται με την αριστερά? το θεωρείς λογικό ?

Αντιπαρέρχομαι τη - μάλλον ποδοσφαιρικού τύπου - τοποθέτηση περί οριστικής καταδίκης του
ελληνικού λαού και περιθωριοποίησης, διότι είναι έκφραση που δεν συνάδει με τον τρόπο σκέψης του οπαδού (ή και μέλους) - όχι μόνο του ΚΚΕ - αλλά και οποιουδήποτε πολιτικού φορέα της Αριστεράς, ακόμα δε περισσότερο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Αλλοίμονο αν την υιοθετούσαν μια σειρά από φορείς.
- Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να είχε καθιερώσει τη δημόσια αυτοκτονία των μελών του δι απαγχονισμού στο Σύνταγμα, όταν ως Συνασπισμός ακόμα, πάλευε να μπει ή να μη μπει στη Βουλή.
- Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όλες οι συνιστώσες της θα έπρεπε να είχαν αυτοπυρποληθεί, αφού τόσα χρόνια δεν μπαίνουν στη Βουλή
- Οι άλλες δυνάμεις της εξ. αριστεράς θα έπρεπε να είχαν αυτοδιαλυθεί.
- Οι υπόλοιπες οργανώσεις, που θέτουν υποψηφιότητα, είτε στις βουλευτικές είτε σε οποιαδήποτε άλλη εκλογική διαδικασία και δεν εκλέγονται, θα έπρεπε να έχουν - τουλάχιστον - ζητήσει από τους οπαδούς συγγνώμη για τις αποτυχημένες προσπάθειες.

Μήπως, λοιπόν, θα πρέπει να ψαχτούν όλοι (και το ΚΚΕ) για το γιατί δεν καταφέρνουν να επηρεάσουν όσο θα έπρεπε τα πράγματα? Και παραπέρα, μήπως θα έπρεπε να ψαχτούμε όλοι μας και να αφήσουμε τους καναπέδες μας και τα πληκτρολόγια για λίγο και να βγούμε να αφουγκραστούμε τί λέει ο κόσμος στη γειτονιά, ο συνάδελφος στο γραφείο, στο εργοστάσιο, στο ναυπηγείο, στο γιαπί, και να του εξηγήσυμε τί φταίει σε αυτό το σάπιο σύστημα?

Η αιτία έιναι γνωστή, το σύστημα πρέπει να αλλάξει, η λύση όμως ειναι δύσκολη.

Λέω, μήπως?

Καλό βράδυ.
-

Αυτά τα λίγα προς το παρόν θα επανέλθω - εύχομαι καλό βράδυ.

Last edited:
Αγαπητέ Κ (δημόσιο γράμμα σε ένα χρυσάβγουλο)

Είχα να σε δω από όταν δουλεύαμε μαζί, και τη προσωπικότητά σου θα την ανακαλούσα με συμπάθεια υπό οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες. Οφείλω να ομολογήσω ότι τα έχασα όταν σε είδα να ξεχωρίζεις από αυτή την αγέλη των νεοναζί.

Κοιτώντας με θλίψη τις φωτογραφίες όπου η κατάντια σου πρωτοστατεί, από τη μνήμη μου ανακλήθηκαν στιγμές που καθόσουν δίπλα μου στην μπάρα της δουλειάς, όταν χαλάρωνες για λίγο από την αγγαρεία των ποτηριών, και μιλούσες για τις δυσκολίες της ζωής σου: τα προβλήματα στο σπίτι, την αγωνία σου για τη δουλειά, την πληγή του να μην είχες επενδύσει στη μόρφωση, την ανεπιθύμητη (αυτό-) σύγκρισή σου με τους άλλους στην ηλικία σου, την ανασφάλειά σου με τις γυναίκες. Δυσκολευόσουν, θυμήθηκα, να δεις τα καλά· τη φιλοτιμία σου, την εργατικότητα και την ευγένεια του χαμηλού σου προφίλ. Και μακάρι να είχες επιμείνει λίγο περισσότερο σε εκείνες τις σκέψεις για τη θέση σου ως εργάτης μέσα στη κοινωνία, ίσως αν τις συνέχιζες αυτές να σε είχαν αποτρέψει από τη επιλογή του να έχεις ενταχθείς τώρα στη νεοναζιστική συμμορία. Η τελευταία φορά που σε είδα, πριν γίνεις σημαιοφόρος της χυδαιότητας, ήταν όταν ανακοίνωνες πως θα ακολουθούσες το δρόμο της ένστολης μισθοφορίας πενταετούς υποχρέωσης, σε αποστολές μάλιστα εκτός Ελλάδας, προκειμένου να λύσεις μια και καλή το πρόβλημα της επιβίωσης. Δεν έχω ιδέα τι μεσολάβησε τα τελευταία χρόνια αλλά ό,τι και να συνέβη δε στάθηκε ικανό να μη προσβληθείς και εσύ απ' τη πανούκλα.

Αγαπητέ Κ, το ξέρω, ο συναισθηματισμός αυτών των αναμνήσεών μου είναι φτηνός. Σε κάθε μου απόπειρα να κατανοήσω τους πολιτικούς και τους κοινωνικούς λόγους που σε οδήγησαν στον ναζισμό, τη μετατροπή σου από εργάτη σε λούμπεν υποκείμενο και από κει σε καθυστερημένο φασίστα, εσύ είμαι σίγουρος θα απαντούσες με την ύστερη εθνικιστική υπεραναπλήρωση του νεοπαγούς χρυσάβγουλου (ένα αιματηρό cognitive dissonance βασισμένο στην σοσιοπάθεια και την αμορφωσιά, δηλαδή) και το ρόπαλο. Θα άξιζε κάθε μορφή κατανόησης να συντριβεί κάτω από τη μπότα των καθυστερημένων συντρόφων σου και οπωσδήποτε δε θα δίσταζες καθόλου να το έκανες αν σε διέταζαν. Η ζωή σου ήταν ένα μείγμα με τα πιο δύσκολα συστατικά, το αναγνωρίζω, εσύ όμως είχες τη κουτάλα να το ανακατέψεις. Και αποφάσισες πως το μείγμα αυτό, από θρεπτικό ζωμό εμπειρίας και ζωής, θα το ανακάτευες στο χυλώδες έμεσμα της υποταγής σου στο ναζισμό. Σε ευχαριστώ που μου το κάνεις ξεκάθαρο. Που μου απενοχοποιείς τη μεταλλαγή της συμπάθειας. Που ανοσοποιείς το μίσος μου απέναντι στο φασισμό καθώς το χέρι σου σηκώνει τη σβάστικα. Γιατί βλέπεις, ακόμα και σε στιγμές ακραίας περιθωριοποίησης, φτώχειας, εξαθλίωσης, υπάρχει πάντα μια τελευταία διαχωριστική γραμμή, η διάβαση της οποίας είναι μη αντιστρεπτή. Τους ανθρώπους που νιώθουν τον τρόμο της καθώς είναι στα πρόθυρα να τη διαβούν αλλά δεν το κάνουν, τους κατανοώ και θα απλώσω το χέρι μου να τους τραβήξω. Αλλά εσύ αυτή τη γραμμή τη διάβηκες. Και ακόμα και όταν πνιγείς στον ίδιο σου τον εμετό και θελήσεις να επιστρέψεις, θα είσαι καταδικασμένος στην μη επιστροφή του στρατοπέδου που διάλεξες, έστω και αν βρεις στην άλλη πλευρά κάποιο χέρι να σε κρατήσει.

Το ερώτημα του πώς θα μπορούσα να συμφιλιωθώ με άτομα σαν και εσένα σε μια μελλοντική κοινωνία, εκτός από βασανιστικό, τώρα είναι και προσωποποιημένο. Μου φέρνεις αηδία και για ένα λόγο παραπάνω.

με ειλικρινή απέχθεια

http://stahtikaiburberry.blogspot.gr/2013/09/blog-post_15.html

Μόλις επέστρεψε μια πολύ καλή φίλη από το εξωτερικό
Πήγε και δούλεψε καλοκαιρινή σεζόν
Τα πρόσωπα και οι περιοχές δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία
Το πρόβλημα της το μεγάλο –όλη τη σεζόν- ήταν ο ρατσισμός έναντι της
Σχεδόν τα είχε παρατήσει για αυτό το λόγο στα μέσα της σεζόν, τελικά τα κατάφερε έβγαλε όλη τη σεζόν και τα λίγα αυτά λεφτά – μη με ρωτήσετε εάν θα έχει την ίδια διάθεση και του χρόνου

Όποιος δεν το έχει ζήσει … δε καταλαβαίνει για τι συζητά … για το μέγεθος της πίεσης … για το τι ψυχικές δυνάμεις χρειάζονται όταν είσαι απέναντι σε ρατσιστικές συμπεριφορές … για να μη τα παρατήσεις και να συνεχίζεις τη δουλεία και τη ζωή σου.

Το μόνο που θεωρώ σίγουρο (αν και μπορεί να κοροϊδεύω τον εαυτό μου τελικά) – όποιος έχει υπάρξει θύμα ρατσιστών, δε θα ψήφιζε ποτέ άκρα δεξιά.

Re: Απάντηση: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Στην Μ.Βρεττανία δούλεψε;

Όχι σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα που δε νομίζω ότι χρειάζεται να ονομαστεί. Δεν έχει σημασία.

Σχολιάζοντας απλά … Στην Μ. Βρετανία πάντα ήταν και λίγο υπερόπτες άλλωστε και παρόλο που κατά τα άλλα κάποιος δεν είναι ρατσιστής ουσιαστικά και πάλι του ξεφεύγουν ρατσιστικά βλέμματα και υποτιμητικό ύφος και σχόλια έναντι όσων δεν είναι άγγλοι , από προσωπική εμπειρία τα λέω και μετά από τριβή μαζί τους. Φυσικά υπάρχουν και ρατσιστές τελεία και παύλα άγγλοι… και τοπικιστές και εθνικιστές και και … απλά εκεί έχουν και κάτι το ‛ενδιάμεσο’ lol που δε συναντάς παντού.

Πρωτος αξδερφος της γυναικας μουσ την βρετανια, στο Λονδινο συγκεκριμενα, παντως μου μεταφερει αλλο κλιμα απο εκει..οτι αν και Ελληνας, ποτε δεν τον ειδαν υποτιμητικα. παρομοια και καθε ξενο. μου λεει οτι αυτο ειναι που τον εντυπωσιασε εκει. οτι δε κοιταει κανενας τι εθνικοτητα εισαι, παρα μονο να ξερεις καλα την δουλεια που σου αναθετει. αν εισαι καλος ολα καλα.. Σιγουρα βεβαια θα χει και κει εθνικιστες..αλλα μηπως η ξκοινωνια τους απομονωνει καλα?

"...Μόνο οι Χρυσαυγίτες βαράνε νύχτα, στα σκοτάδια, και ύστερα διαψεύδουν την ίδια τους την ύπαρξη. Αυτά που γίνανε στο Πέραμα από τους χουλιγκάνους των Θερμοπυλών κάνανε τον Δία μπόγια... Θα τους χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ, θαρρείς για να εκβιάζει το ΚΚΕ;"

Λιάνα Κανέλλη: "Το ΚΚΕ δεν είναι Τσίπρας και Σύριζα"

Α ρε Γιόζεφ που είσαι να καμαρώσεις τα πνευματικά σου τέκνα....

Δεν είναι ανάγκη να φοράς την μπλούζα της ΧΑ ή να είσαι γορίλλας,για να είσαι φασίστας...

Η μαντάμ ενοχλήθηκε απο την μικρή μπροστά στο μαγαζί της ...

akropoli.jpg

http://www.koutipandoras.gr/42987/ιδιοκτήτρια-καταστήματος-κλωτσά-ανή.html

Status
Not open for further replies.