To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Status
Not open for further replies.
Φαίνεται πάντως πως τώρα που τέλειωσε το καλοκαίρι, μάλλον έκοψαν οι γριές τις βόλτες και μια που δεν χρειάζεται να τις περνάνε απέναντι οι χρυσαυγήτες, έχoυν χρόνο να επιδοθούν σε κανονικές ναζιστικές δραστηριότητες...

Από αυτά τα χέρια των δολοφόνων κάποιοι έπαιρναν τρόφιμα.

Χίλιες φορές καλύτερα νεκρός από την πείνα.........

Η ΔΑΠ βόλου έχει άλλη άποψη απο τη δική σας...

την ίδια στιγμή...

elsinki.jpg

ενοχλούσε το κοριτσάκι με το ακορντεόν... ρίξτου μια κλωτσιά να φύγει...

και δεν φοράει καν μαύρο μπλουζάκι...

Ζουν ανάμεσά μας...

Last edited:
Re: Κερατσίνι.....

Πριν λίγα posts πιο πίσω σχεδόν παρεξηγήθηκες με την θέση μου για τον αντιεξουσιαστικό-αναρχικό χώρο, υπερασπίζοντάς τον (και καλά έκανες). Τώρα εμφανίζεσαι ως - περίπου - υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ (δικαίωμά σου, δε λέω), ξεχωρίζοντάς τον από τους "καπιταλιστές και αφεντικά, εχθρούς του λαού". Και αναφέρεσαι στον εαυτό σου ως "οπορτουνιστής" (εκτός κι αν κάνεις χιούμορ, οπότε δεκτό).

-

Παναγιώτη, καθόλου δεν παρεξηγήθηκα από αυτά που έγραψες.

-Σχετικά με το οπορτιουνιστής το έγραψα μεταξύ σοβαρού και αστείου χωρίς βέβαια να δίνει στον όρο την έννοια που του δίνετε εσείς. Περί οπορτιουνισμού γενικά μπορούμε να συζητήσουμε σε άλλο θέμα , αν θες.

-Το Ριζοσπάστης ΑΕ το έγραψα εξαιτίας των απολύσεων. Έβαλα λινκ. Η θα με διαψεύσεις ή θα δεχτείς οτι η κίνηση αυτή είναι ακρως αντιδεοντολογική και στην περίπτωση αυτή η ειρωνία είναι απολύτως δικαιολογημένη.
Επίσης , δεν είδα σχόλια σχετικά με τις απολύσεις.

- Για το κείμενο της κανέλλη, ο όρος και το σχόλιο "σκατολογία" είναι δικαιολογημένος. Χρησημοποίησα ακριβώς ίδιες εκφράσεις που υπάρχουν στο κείμενο της. Τίποτα περισσότερο ...

-Θεωρώ οτι το κκε έχει όντως προβοκατόρικο ρόλο. Το συζητάμε αν θες ...

-Δεν είμαι συριζα ουτε καν πιστέυω στη κοινοβουλετική δημοκρατία. Δεν με εκφράζει κανένα κόμμα πιστέυω βέβαια οτι η αριστερά η οποία δεχεται επιθεσεις από παντού θα πρ´πει να βρεί από μένα και από άλλους εδώ, μέσα υποστηρικτές. Αριστερά, εννοώ και εσω- και εξω- κοινοβουλευτική γενικά.

-Επίσης θεωρώ το επίπεδο διαλόγου πολύ καλό εδώ / άλλωστε δε θα μετείχα σε διαφορετική περίπτωση και φυσικά πολύ καλύτερο από τον ξυλινο και αποστειρωμένο λόγο των κομμάτων.
Υβρεις - τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο, αυτό εννοούσα - δεν υπάρχουν.

- Η τελευταία φράση "περί απαξίωσης" δεν αναφέρεται βέβαια σε σένα.

Αυτά προς το παρόν φευγω και θα λείψω για κάποιο διάστημα, οι όποιες απαντήσεις μετά από 2 βδομάδες

Last edited:
xafys6--2-thumb-large.jpg

Ο δολοφόνος που υποτίθεται δεν ήταν χρυσαυγίτης...
Μέχρι στην καντίνα της ΧΑ τον είχαν υπεύθυνο κι η γυναίκα του ταμίας στην ΧΑ Νίκαιας.

«Ο Γιώργος έπαιρνε μεροκάματα από την "Χρυσή Αυγή" όπως και άλλα μέλη της οικογένειάς του. Δούλευε στο κυλικείο των γραφείων του κόμματος, όπως και η γυναίκα του που δούλευε σαν καθαρίστρια αλλά και η κόρη του. Συμμετείχε σε διανομή τροφίμων της "Χρυσής Αυγής" αλλά και σε άλλες κινήσεις της τοπικής οργάνωσης και έπαιρνε λίγα χρήματα. Παλιά υποστήριζε άλλο πολιτικό κόμμα και μας έλεγε ότι πήγε στην Χρυσή Αυγή για το χαρτζιλίκι.

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=530814

Σκουλήκια θρασύδειλα...Δολοφονούν κατά αγέλες ανυπεράσπιστους και δεν τολμούν να παραδεχτούν κάν το ποιοί είναι και τι κάνουν.

Last edited:
Re: Απάντηση: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Μιχάλη, αν τα σωματεία και οι άλλοι μαζικοί φορείς δεν καταδικάσουν και δεν διαδηλώσουν, ποιοί θα το κάνουν; ΟΚ, ας δεχτώ ότι το κάθε κόμμα έχει τους δικούς λόγους να εκφράζει την τάδε ή τη δείνα θέση, εκμεταλλευόμενο, αν θέλεις, την συγκεκριμένη συγκυρία για απώτερους πολιτικούς ή εκλογικούς στόχους.

Αλλά τα σωματεία;

Παναγιώτη, υπάρχει νομοθεσία που αν κάποιος πολίτης κινηθεί νομικά κατά της ΧΑ θα την καταδικάσει.
Για τα σωματεία είναι ακόμη πιο εύκολο.
Δεν βλέπω να γίνεται τίποτα όμως.

Όσον αφορά την θέση σου περί συμμορίας, τη δέχομαι εκ των προτέρων, αλλά αν νομίζεις ότι το σύστημα, παιδί του οποίου είναι η Χ.Α., θα εφαρμόσει τη νομοθεσία που έχει φτιάξει για να διατηρείται στην εξουσία, εναντίον του παιδιού του, μάλλον κάνεις λάθος. Άλλωστε η Δημοκρατία της Βαϊμάρης (το πρώτο μετά τα αλλεπάλληλα Ράιχ, γερμανικό κράτος) εντελώς νόμιμα παρέδωσε την εξουσία στους Ναζί, έχοντας ήδη επιτρέψει προ πολλού τη νόμιμη δράση των Ταγμάτων Εφόδου.

Καλό βράδυ.
-

Μα για αυτό η τελευταία μου φράση στο μήνυμά μου ήταν η "Προφανώς οι νόμοι περί σύστασης συμμορίας αφορούν συμμορίες που δεν συνεργάζονται με το σύστημα..."

Από αυτά τα χέρια των δολοφόνων κάποιοι έπαιρναν τρόφιμα.

Χίλιες φορές καλύτερα νεκρός από την πείνα.........

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Nα προτιμάς καρφωμένο πισώπλατα μαχαίρι παρά ένα πιάτο φαγητό από ενός φασίστα το χέρι

Λέω να τη χωθώ ασυμμάζευτος, απόψε το βράδυ
σε φωτισμένα παραθύρια που κρύβουν το πιο πολύ σκοτάδι·
στα αποκούμπια της μιζέριας, στις παραδομένες σκέψεις
και στ’ ακαθόριστα με βλέψεις·
στα ευκολομάσητα, στα κουρελοδουλέματα
γαμώντας την αλήθεια τους, γαμώντας και τα ψέματα,
εκδίκηση ζητώντας για τις φωνές τις τσακισμένες
για όλες αυτές τις ομορφιές τις στοιβαγμένες.
Κι ας μου χρεώσουν κι αλλά αλήτικα φερσίματα
οι αλαφροΐσκιωτοι με τα πικροπατήματα.
Θα μπω, λοιπόν, να ψαχουλέψω στα χωράφια τους,
θα ξεράσω στα αρχεία και στα ράφια τους,
μηνύματα θα αφήσω στους τοίχους με το αίμα μου
και για να μάθουν την αρχή θα δω το τέρμα μου.
θα τους ποτίσω δηλητήριο απ’ τη σοδειά τους
θα κόψω πρώτα το κεφάλι απ’ τη σκιά τους
χίλια κομμάτια θα κάνω τα λόγια τους τα πετρωμένα
και θ’ ανοίξω κάποια στόματα φραγμένα.
Βροχή από σύννεφα θα γίνω σκουριασμένα
για να χαρούν χιλιάδες μάτια αδερφωμένα.

Και πως θα γίνουν όλα αυτά ρωτάς και σκιάζεσαι
κι αν δε γλιτώσεις, μου λες τάχα μου νοιάζεσαι.
Μη σκας απλά τραβήξου απ’ τη πηγή.
Εκεί ακόμα ξεδιψάνε οι σκυλογιοί.

Ό, τι έχω μέσα μου, δεν είναι μίσος για τις κουφάλες
είναι το δίκιο μου το ηλιόχαρο που δε κουρνιάζει σε αγκάλες.
Είναι η μαγεία που ανταμώνω στην αμιλησιά μου
και με σέρνει πιο κοντά στα συγκαλά μου.
Έτσι μπορώ και μέ θυμάμαι και όλα τα ζυγιάζω
και νιώθω έτοιμος, όταν κι εμένα τρομάζω.
Πίσω στο θέμα μας έχουνε μείνει λίγοι στίχοι
και δε γουστάρω να τα αφήνω όλα στην τύχη.
Θα με οδηγήσουν, λοιπόν, σπεκουλαδόροι κι άνοιαστοι δούλοι
εκεί που χώνεται η ξεφτίλα ως το μεδούλι.
Κι ας βρεθώ μια δρασκελιά απ’ το τίποτα θ’ αντέξω·
χειρότερα απ’ τα χθες δε γίνεται να μπλέξω.
Νους ξεθολωμένος σε πόρτες φραγμένες,
μουλαρίσιο πείσμα αντίκρυ σε ντροπές γαντζωμένες
φτάνει μια φτυσιά μπαρούτι σ’ όλα τα δειλοστραμμένα
και ξεμυτίζουν τα καταχωνιασμένα.

κι αν δε γλιτώσεις, μου λες τάχα μου νοιάζεσαι.
Μη σκας απλά τραβήξου απ’ τη πηγή,
εκεί ακόμα ξεδιψάνε οι σκυλογιοί

Γεμίσαμε φιλάνθρωπους τώρα στη φτώχεια και στην πείνα
ουρές μεγάλες στα συσίτια στην Αθήνα
ξαμoλημένα τα σκυλιά του έθνους εξαγοράζουν,
ντύνουν, ταίζουν και συνάμα τρομάζουν

Η αλληλεγγύη επιασέ γκόμενο το φόβος τους είδες
Μοιράζουν τις πατάτες μαζί με τις πατρίδες
κι εσύ απελπισμένε μασάς στο ύστερο του τρόμου
τους χαρίζεις το βασίλειο του δρόμου

Λαός λερός και στα βάσανα ακόμα πιο λερός
Πόσο θα `θελα να μην ήσουν μίζερος
να προτιμάς καρφωμένο πισώπλατα μαχαίρι
παρά ένα πιάτο φαγητό από ενός φασίστα το χέρι

Κλέψε από τους κλέφτες είναι πιο τίμιο αδερφέ μου
Ξέρνα το μίσος που σε μπολιάσαν οι καημοί μου
Ξυριστοί είναι χωμένοι στο πλήθος
σ’ ονειρεύονται με κίτρινο αστέρι αριστερά στο στήθος

Το τελευταίο τους χαρτί είναι η πείνα κι οι ναζί
για να σε πείσουν στην ανάγκη να διαλέξεις μαγαζί
Όλα τα καθάρματα το στήσανε μαζί μ’ αργεί
ακόμα η ώρα για να χαρούν οι σκυλογιοί

Κι αν δε γλιτώσεις μου λες τάχα νοιάζεσαι
Μη σκας, απλά τραβήξου απ’ την πηγή
Εκεί ακόμα ξεδιψάν οι σκυλογιοί

Χρυσαυγίτες ΜΑΧΑΙΡΩΣΑΝ μαθητή επειδή σχολίασε την Χρυσή Αυγή!

Σοκ έχει προκαλέσει το απίστευτο περιστατικό που εκτυλίχθηκε σε σχολείο του Παλαιού Φαλήρου.

Όπως ανέφερε ο Παύλος Τσίμας στο δελτίο του Μega μαθήτρια σε Λύκειο του Παλαιού Φαλήρου έκανε σχέση με στέλεχος της Χρυσής Αυγής. Συμμαθητές της αγανακτισμένοι τη ρώτησαν «Μα καλά, με Χρυσαυγίτη μωρέ, δε ντρέπεσαι»;

Όλα όσα ακολούθησαν ήταν φρικιαστικά αφού το επόμενο πρωί ομάδα Χρυσαυγιτών περίμενε έναν από τους συμμαθητές της έξω απ' το σχολείο. Άρπαξαν στην τύχη έναν μαθητή και τον ρώτησαν «Εσύ είπες ρε για μας»;

Και πριν προλάβει να απαντήσει τον μαχαίρωσαν στο λαιμό!
Η μητέρα του μαθητή υπέβαλε μήνυση και τότε τους βρήκε και εκείνη μπροστά της. «Να την αποσύρεις, γιατί θα έχεις σοβαρό πρόβλημα», της είπαν. «Κανείς δεν τα βάζει με τη Χρυσή Αυγή»!

Πηγή

Μην ενοχλείστε! Τον τόπο ξεβρομίζουν...
Εχθρός της Ελλάδας θα ήταν και αυτό το πιτσιρίκι...

Re: Απάντηση: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Η ΔΑΠ βόλου έχει άλλη άποψη απο τη δική σας...

την ίδια στιγμή...

elsinki.jpg

ενοχλούσε το κοριτσάκι με το ακορντεόν... ρίξτου μια κλωτσιά να φύγει...

και δεν φοράει καν μαύρο μπλουζάκι...

Ζουν ανάμεσά μας...

Η συγκεκριμένη είναι θλιβερή...
Στο χέρι το περιοδικό με τα πρότυπα που κατά βάθος ζηλεύει αφού προφανώς απέχει πολλά... κιλά,το αλυσιδάκι στο πόδι λες και θα κάνει την διαφορά και θα ατυχήσει κανείς να ρίξει το βλέμμα του επάνω της.Και την πείραξε το κουκλί με το ακορντεόν...Πόσα απωθημένα;
Μπορεί αν την ρωτήσεις να το αρνηθεί,αλλά πιο Χ.Α. από αυτή την αντιμετώπιση δύσκολα θα βρει κανείς.

Αρβανίτης: «Κάναμε έρευνα, για το ποδόσφαιρο η δολοφονία» «Ο εγκληματίας δεν ήταν μέλος της Χ.Α.»

Στιγμές έντασης χθες στη Βουλή, την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο βουλευτής της Χ.Α. Μιχάλης Αρβανίτης. Ο κ. Αρβανίτης είπε χαρακτηριστικά ότι το κόμμα του έκανε έρευνα και η δολοφονία έγινε για «καθαρά ποδοσφαιρικούς λόγους». Χαρακτήρισε δε ασυγχώρητο να καταδικάζεται η Χ.Α., χωρίς να έχει ξεκινήσει καν η προδικασία. Περισσότερη ένταση προκλήθηκε όταν ο κ. Κοντονής του ΣΥΡΙΖΑ είπε στον χρυσαυγίτη βουλευτή «να πάτε στο Άουσβιτς». Τότε ο κ. Αρβανίτης αντέδρασε λέγοντας: «Ντροπή σου, ντροπή σου. Τι είμαστε Γερμανοί μωρέ; Έλληνες πατριώτες είμαστε. Εσείς υπηρετείτε Γερμανούς τοκογλύφους. Ποιο Άουσβιτς, από τα Καλάβρυτα είναι ο παππούς μου».

http://www.lifo.gr/now/politics/33734

Απάντηση: Re: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

1000969_218874768276885_199566031_n.jpg

Ποιό σκουλίκι απλά ... δεν

Απίστευτη αλητεία απο το πολιτικό τίποτα ...

Ψευδέστατα αναφέρει πως η Χ.Α. ειναι αντιμνημονιακή ενώ εχει ψηφίσει όλα τα νομοσχέδια για ΑΤΕ ,εφοπλιστές κ.λ.π..

Κατά τα άλλα το μήνυμα που περνάει ο ομοϊδεάτης του Λοβέρδου και του Χρυσοχοϊδη και της Ντόρας ειναι ''η Μνημόνια η φασισμός''..

Απάντηση: Re: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Κατά τα άλλα το μήνυμα που περνάει ο ομοϊδεάτης του Λοβέρδου και του Χρυσοχοϊδη και της Ντόρας ειναι ''η Μνημόνια η φασισμός''..

To οτι τα μνημονια ειναι φασισμος το κανουν γαργαρα βεβαια...

Πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής, μίλησε στην εφημερίδα "Έθνος" και αποκαλύπτει πώς οργανώνουν τις επιθέσεις, που "εξαφανίζουν τα όπλα", αλλά και τι μπορεί να συνέβη τη νύχτα που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας.

Ο ίδιος δίνει ονόματα και στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Δηλώνει ότι ο καθ' ομολογίαν του δολοφόνος του Παύλου Φύσσα ήταν υπαρχηγός στην ομάδα και πως ο 34χρονος είχε στοχοποιηθεί λόγω της αντιφασιστικής του δράσης. Το πρώην μέλος της ΧΑ αποκαλύπτει ποιος είναι ο καθοδηγητής της ομάδας και ποιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής ενημερώνεται για κάθε κίνηση, ώστε να δοθεί το "πράσινο φως" από τον αρχηγό.
Μέσα από τη χειμαρρώδη συνέντευξη που παραχωρεί στο "Έθνος", το επί 1,5 χρόνο στέλεχος της Χρυσής Αυγής, έρχονται στο φως στοιχεία - εφιάλτης για:
Την ιεραρχία, την δομή και τα κέντρα λήψης αποφάσεων των οργανώσεων.
Τις εισαγωγικές εξετάσεις που πρέπει να περάσει ένα μέλος για να μπει στα τάγματα εφόδου.
Την καταγραφή "επιδόσεων" με την οποία ελέγχεται η πρόοδος των μελών τοπικών οργανώσεων
Την παροχή "προστασίας" σε μαγαζιά και την υπόγεια μάχη με την αλβανική μαφία.
Τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό που υφίστανται στα social media, αποχωρήσαντες ή εκδιωχθέντες από τις οργανώσεις.
Καταγγελίες για "μιλημένους" ελέγχους από την ΕΛΑΣ.
Τις τακτικές παρακολούθησης αντιπάλων στρατοπέδων μέσω μελών που παριστάνουν τους αντιφασίστες ή τους αναρχικούς.
Την ενδυμασία και τη σημειολογία της, καθώς και τον εξοπλισμό που παραπέμπει ευθέως σε παραστρατιωτική οργάνωση.
Την υποκρισία των δράσεων "μόνο για Έλληνες" αφού ρούχα που συγκεντρώνονται από τη Χρυσή Αυγή δήθεν αποκλειστικά γι´αυτόν το σκοπό, καταλήγουν να πωλούνται σε πάγκους Πακιστανών. Με το αζημίωτο.
"Από τον Πατέλη στον Λαγό και μετά στον αρχηγό"
Το πρώην μέλος της Χ.Α. ήταν στον Πυρήνα της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια για περίπου ενάμιση χρόνο, είδε πολλά και έζησε από κοντά τους ανθρώπους της τοπικής οργάνωσης, στην οποία ο δολοφόνος του 34χρονου Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ήταν υπαρχηγός.
Σημειώνεται ότι οι συντάκτες του "Έθνους" έχουν στην κατοχή τους τα στοιχεία του μέλους που μίλησε μαζί τους, αλλά για ευνόητους λόγους δεν τα δίνουν στη δημοσιότητα.
Όπως δήλωσε ο ίδιος:
- Το τάγμα εφόδου της Τ.Ο Νίκαιας, υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Πατέλη και την αρχηγία του βουλευτή Ι. Λαγού, διαθέτει την ιεραρχία, τη δομή, και την οργάνωση που συναντά κανείς μόνο σε παραστρατιωτικές εγκληματικές ομάδες. Ορμητήριο-αρχηγείο τους είναι τα γραφεία, απ' όπου δίνονται οι εντολές για επιθέσεις ενάντια σε αλλοδαπούς και για άλλες δράσεις. Εκεί φυλάσσονται ρόπαλα, στιλέτα, και πτυσσόμενα κλομπ, τα "οποία εξαφανίζονται" όταν επίκεινται έλεγχοι από την αστυνομία.
"Στη Νίκαια ενημερώναμε τον Πατέλη, ο Πατέλης τον Λαγό και από εκεί και πέρα μας έλεγαν ότι το ΟΚ το δίνει ο αρχηγός" ."Αν έδινε το ΟΚ ο αρχηγός βγαίναμε στους δρόμους είτε για να γράψουμε συνθήματα στους τοίχους, είτε για να την πέσουμε σε Πακιστανούς".
- "Ο υπεύθυνος της Νίκαιας, Πατέλης, έφτιαξε κλειστό πυρήνα. Εκεί θα ήταν μόνο οι φουσκωτοί, οι δικοί του" συνεχίζει για να αποκαλύψει πως ο δολοφόνος του Παύλου ήταν στο Πενταμελές Συμβούλιο της Νίκαιας. "Εκεί ο Πατέλης βάζει τα δικά του παιδιά.
Ο Ρουπακιάς μπήκε χωρίς εκλογές, χωρίς τίποτα", λέει το πρώην μέλος της ΧΑ. Μια αποκάλυψη που επιβεβαιώνει όλα όσα αποκαλύφθηκαν για τον χρυσαυγίτη δολοφόνο, ο οποίος μπορεί να έλεγε πως δεν είναι μέλος της οργάνωσης αλλά έχει μέχρι και κομματική ταυτότητα, όπως λέει στην εφημερίδα το πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής. "Στο αυτοκίνητο του Γ. Πατέλη και στο σπίτι της μητέρας του βάζαμε τα όπλα μας, όταν έπρεπε να τα κρύψουμε", δηλώνει.
Στο τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα

Η οργάνωση της Τοπικής της Νίκαιας
Για να μπει κανείς στο τάγμα εφόδου της Νίκαιας, πρέπει να ανήκει στην κλίκα του Γ. Π. και να έχεις αποδείξει την αξία σου. Ο Ι.Λ. έχει υπό την ευθύνη του τις τοπικές οργανώσεις της περιοχής και ιδίως της Νίκαιας.
Ο ανώνυμος πληροφοριοδότης λέει πράγματα που σοκάρουν. "Όταν μπεις στον κλειστό πυρήνα, σου βγάζουν ειδικό βιβλιαράκι, στο οποίο καταγράφονται και οι επιδόσεις σου. Σε πόσες εκδηλώσεις πήγες, αν έδειρες Πακιστανούς, πόσες φορές έχεις πάει στις οργανώσεις του γραφείου...".
Στα μέλη της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας υπάρχουν και ανήλικοι, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, που οι μεγαλύτεροι συμμαθητές τους στρατολογούν από τα σχολεία για να μπουν και αυτοί στο κόμμα. "Κένταυροι" ονομάζεται η νεότερη γενιά των μελών της οργάνωσης.
"Ο πυρήνας πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις κάποια στιγμή. Λόγω μόδας, έμπαιναν όλοι Πυρήνα. Ο Γ.Π. αποφάσισε να φτιάξει Ανοικτό και Κλειστό Πυρήνα. Στον Κλειστό Πυρήνα θα ήταν μόνο φουσκωτοί. Οι δικοί του, που παίρνουν χάπια και γίνονται φουσκωτοί", καταγγέλλει το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής.
Τα Τάγματα Εφόδου της Νίκαιας, σύμφωνα με τη μαρτυρία, έχουν πάει παντού. Στα επεισόδια στην Κόρινθο στο στρατόπεδο, είχαν φύγει από τη Νίκαια και κατέβηκαν Κόρινθο και είχαν πάρει και ανήλικο μαζί τους.
Στο Πενταμελές της Νίκαιας ο Γ. Π. βάζει μόνο δικά του άτομα. Το Πενταμελές παίρνει όλες τις αποφάσεις. Υποτίθεται ότι αυτό είναι γραμμένο στο καταστατικό των γραφείων και κρατούσαν αρχείο", εξηγεί ο μάρτυρας.
Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται το πρώην στέλεχος, τουλάχιστον 30 άτομα είχαν δοκιμαστεί και είχαν αποδείξει την πίστη τους στην οργάνωση, την οποία αποδείκνυες προχωρώντας σε επιθέσεις εναντίον μεταναστών και αντιπάλων.
Αναφέρει πάντως πως η οργάνωση δεν χρησιμοποιεί μόνο γυμνασμένους άντρες - "μόνο γυμνασμένα μπράτσα", λέει χαρακτηριστικά, αλλά ακόμα και χάκερς για να κάνουν επιθέσεις μέσω facebook. Οι επιδόσεις των μελών καταγράφονταν σε ειδικό βιβλιαράκι.
"Πουλάμε προστασία στα μαγαζιά. Θέλουν να την πάρουν από τους Αλβανούς"
Πλάι - πλάι με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής
Όπως αναφέρει, το τάγμα εφόδου της Νίκαιας έχει τα δικά του διακριτικά: ασπρόμαυρη παραλλαγή και μαύρη μπλούζα, ρούχα τα οποία ψωνίζουν από κατάστημα που βρίσκεται πλάι στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που κάνει και ειδική έκπτωση στα μέλη της Χρυσής Αυγής.
Τους καλύπτει η αστυνομία
Το πρώην μέλος της ΧΑ υποστηρίζει, δε, ότι οι έλεγχοι της αστυνομίας είναι "μιλημένοι", καθώς αστυνομικός του Α.Τ. Νίκαιας είναι χρυσαυγίτης και δίνει πληροφορίες στον πυρήνα της ΧΑ, ενώ αναλαμβάνει να "καθαρίσει" για όσους πιαστούν στα "πράσα".
Σύμφωνα με τον ίδιο, το τάγμα εφόδου της Νίκαιας διαθέτει την ιεραρχία, τη δομή και την οργάνωση παραστρατιωτικής εγκληματικής οργάνωσης.
Όπως λέει, ορμητήριο - αρχηγείο είναι τα γραφεία, από όπου δίνονται οι εντολές για επιθέσεις ενάντια σε αλλοδαπούς και για άλλες δράσεις. Εκεί φυλάσσονται τα όπλα, τα οποία εξαφανίζονται όταν επίκειται έλεγχος από την αστυνομία.
Γιατί ο Φύσσας;
Όσον αφορά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο, είναι αποκαλυπτικός:
"Ξέρω ότι τον είχαν στη μπούκα γιατί είχε αντιφασιστικά τραγούδια. Είχε κάποιους στίχους που βρίζει τους χρυσαυγίτες. Μαγκιά του για μένα. Ο καθένας μπορεί να γράψει ό,τι θέλει. Δε σου οπλίζει το χέρι όμως. Ήταν αντιφασίστας και το τραγούδαγε και το ξέρανε".
Μάλιστα, το πρώην στέλεχος προχωρά και σε μία αποκάλυψη σχετικά με τα τηλεφωνήματα που έγιναν από τους χρυσαυγίτες, οι οποίοι ήταν στην ίδια καφετέρια με το θύμα και οι οποίοι ειδοποίησαν τον δολοφόνο.
Ποιον θα έπαιρναν τηλέφωνο βάσει ιεραρχίας;
"Τον Πατέλη. Έχουν όλοι το τηλέφωνό του Πατέλη και αυτός που πήρε ή πήρε τον ίδιο ή κάποιον που θα τον ενημέρωνε. Ο Πατέλης ειδοποίησε τον Λαγό. Και ο Λαγός θα ειδοποίησε τον Μιχαλολιάκο. Όσο καιρό ήμουν εγώ στην Τ.Ο. Νίκαιας, έτσι μας είχαν πει ότι λειτουργεί".
Πώς γίνεσαι μέλος;
"Πληρώνεις 20 ευρώ, δείχνεις ελληνική ταυτότητα και γράφεσαι. Η κάρτα μέλους γράφει σε ποια οργάνωση ανήκεις και έχεις αριθμό μέλους".
"Για να μπεις στον σκληρό πυρήνα πρέπει να έχεις γερό στομάχι. Να δέχεσαι τα πάντα. Είσαι ένα μηδενικό. Ξέρεις τι είναι να σου λένε πέσε κάτω και πάρε κάμψεις και να σε κλωτσάνε στα πλευρά μπροστά σε όλους; Είσαι το τίποτα και ό,τι σου πούνε πρέπει να το κάνεις. Δεν έχεις γνώμη. Είναι εντολή, τελείωσε!".
Χτυπούσαν κυρίως μετανάστες; - Το παρεμπόριο της Χ.Α.
"Τους Πακιστανούς τους χτυπούσαν για τα μάτια του κόσμου. Γιατί δεν μπορώ να δεχτώ ότι χτυπάω Πακιστανούς αλλά μετά του πουλάω προστασία. Όποιον Πακιστανό κι αν ρωτήσεις στη Νίκαια γελάει όταν ακούει Χρυσή Αυγή. Η Τ.Ο. της Νίκαιας προστατεύει τους Πακιστανούς.
Η τοπική της Νίκαιας παίρνει τα ρούχα που δίνει ο κάθε απλός άνθρωπος για βοήθεια σε άπορους και στη συνέχεια τα δίνουν σε Πακιστανούς στη λαϊκή, οι οποίοι τα πουλάνε στους πάγκους τους και δίνουν στους χρυσαυγίτες ποσοστά".
Αυτά που περιγράφεις τα ξέρει ο Ι.Λαγός;
"Με τις πλάτες του γίνονται. Για όλα ο Λαγός είναι ενημερωμένος. Ό,τι κι αν λέγαμε, ότ,τι κι αν γινόταν, ο Λαγός το ήξερε. Συναγωνιστές που βγήκαν και τα είπαν έφαγαν ξύλο. Και είχαν πάει με στοιχεία κι αποδείξεις και τους έδειραν και τους διέγραψαν".
Στο Πέραμα, στην επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ ποιοι πήγαν;
"Τα ίδια άτομα με το φονικό ήταν. Η Νίκαια. Και το ξέρω από μάρτυρες που τους είδαν και στα δύο σημεία. Και μιλάω για τα 150 άτομα που αποχώρησαν από την Τ.Ο. Νίκαιας". Μεταξύ άλλων αποκαλύπτει ότι στα τάγματα εφόδου συμμετέχουν και ανήλικοι.
"Στα επεισόδια στην Κόρινθο στο στρατόπεδο, είχαν φύγει από τη Νίκαια και κατέβηκαν στην Κόρινθο και είχαν πάρει ανήλικο μαζί τους", λέει ο ίδιος. "Ο δε υπεύθυνος είχε κάτσει πίσω και τράβαγε φωτογραφίες, δεν τον ένοιαζε για τα παιδιά που στέλνει".
Ο Λαγός διόρισε την κοπέλα του στην Περιφέρεια Πειραιά
Η Ν. Μπενέκη που φωτογραφίζεται με τη Ν. Σκαρμπέλη ποια είναι;
"Είναι η γκόμενα του Λαγού. Την είχε βάλει αυτός αυτός στην Περιφέρεια Πειριά. Από τα κεντρικά την έχουν διώξει γιατί είναι Αλβανίδα. Είναι εκεί με τις πλάτες του Λαγού. Εγώ που είμαι από την Ελλάδα δεν δέχομαι να μου κάνει ιδεολογικό μια Αλβανίδα".
Τον γύρο του κόσμου έκανε το πρωτοσέλιδο του "Έθνους"
Στο live blog της, η εφημερίδα "Guardian" θέλοντας να μεταφέρει το κλίμα της οργής την επομένη της δολοφονίας αναδημοσιεύει πρωτοσέλιδα ελληνικών εφημερίδων, με κεντρικό αυτό του "Έθνους".
Η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Αθήνα, Ελενα Σμιθ, μετέδωσε ότι "ο θυμός και ο φόβος έχουν κατακλύσει τη χώρα μετά τον βάρβαρο θάνατο του αριστερού καλλιτέχνη της χιπ χοπ, Παύλου Φύσσα...".
Τον τίτλο του πρωτοσέλιδου του "Έθνους" αναπαράγουν σε ρεπορτάζ τους τόσο το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) όσο και η Deutsche Welle, ενώ τη φωτογραφία με την πρώτη σελίδα φιλοξενεί και το BBC. Η ανησυχία για τα φαινόμενα εξτρεμισμού εντείνεται, επισημαίνουν τα δημοσιεύματα.
"Πρόκειται για την πιο σοβαρή επίθεση για την οποία κατηγορείται η Χρυσή Αυγή από τότε που απέκτησε φωνή στην ελληνική Βουλή", γράφει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. "Το ίδιο απόγευμα περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έκαναν διαδήλωση στους δρόμους της δυτικής συνοικίας της Αθήνας όπου δολοφονήθηκε ο 34χρονος. Φώναζαν συνθήματα και κρατούσαν πανό που έγραφαν "Ποτέ πια φασισμός". Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα "εντείνει την ήδη τεταμένη κατάσταση στην Ελλάδα, αυξάνοντας επικίνδυνα τη λαϊκή οργή", σχολιάζει η γαλλική "Le Soir", αναφέροντας ότι "η Χρυσή Αυγή σταδιακά αντικαθιστά την αστυνομία και συνεργάτες και μέλη της στοχεύουν στον "καθαρισμό των δρόμων" για λίγα ευρώ".
"Πολιτική δολοφονία συνταράσσει την Αθήνα" είναι ο τίτλος πρωτοσέλιδου ρεπορτάζ στη "Suddeutsche Zeitung". "Εδώ και καιρό", γράφει η εφημερίδα, "η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή βάλλει εναντίον μεταναστών, ομοφυλόφιλων και αριστερών. Τώρα ένας οπαδός τους μαχαίρωσε έναν αριστερό ράπερ μετά από μια πολιτική συζήτηση".
Στην ίδια εφημερίδα δημοσιεύεται σχόλιο της Κριστιάνε Σλέτσερ, όπου αναφέρεται: "Οι Έλληνες νεοναζί συμπεριφέρονται ως παραστρατιωτικοί. Χτυπούν αριστερούς πολιτικούς και εκείνους τους οποίους θεωρούν τέτοιους. Εμφανίζονται σε μεγάλες ομάδες και προξενούν φόβο. Μέχρι τώρα φοβάται η αστυνομία τους φουσκωτούς με τις μηχανές.
Ωστόσο, ένα μέρος των σωμάτων ασφαλείας αντιμετωπίζει με συμπάθεια τους μελανοχίτωνες. Ύστερα από 4 χρόνια δημοσιονομικής κρίσης, και οι αστυνομικοί είναι σε απόγνωση, καθώς δεν μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο την καθημερινή βία". Μετά τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα ο Σαμαράς και η κυβέρνησή του δεν μπορούν πια να χώσουν το κεφάλι τους στην άμμο" αναφέρει χαρακτηριστικά.
"Νεοναζιστική τρομοκρατία στην Ελλάδα. Κυνήγι αριστερών", είναι ο τίτλος στην "Tageszeitung" του Βερολίνου, η οποία επικαλούμενη τη δήλωση ενός αυτόπτη κάνει λόγο για παθητική στάση της αστυνομίας, η οποία, αν και ήταν εκεί, παρενέβη πολύ αργά, όπως σημειώνεται.
Στο δημοσίευμά της με τίτλο "Σε πένθος σήμερα η Ελλάδα μετά τη δολοφονία αριστερού ράπερ από νεοναζιστή", η καταλανική εφημερίδα "La Vanguardia" αναφέρεται και σε άλλες επιθέσεις χρυσαυγιτών.

Τσακίστε τον!

Τσακίστε τον!

Αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου του Ν. Μπογιόπουλου στη στήλη ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ, στο σημερινό Ριζοσπάστη.

Το παραθέτω ολόκληρο:

Τα παρακάτω δημοσιεύτηκαν πριν από ένα χρόνο (16/9/2012) στην εφημερίδα «Καθημερινή», σε άρθρο υπό τον τίτλο «Η ευκαιρία της Χρυσής Αυγής για τη δημοκρατία», και φέρουν την υπογραφή του Στ. Κασιμάτη. Εγραφε τότε ο εν λόγω κύριος:

«Οσοι πιστεύουμε στη δημοκρατία οφείλουμε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στην Χρυσή Αυγή - και σοβαρολογώ απολύτως. Της το οφείλουμε για την ευκαιρία που μας προσφέρει - και μάλιστα την ώρα που την έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη - ώστε να διορθώσουμε λάθη δεκαετιών και να κάνουμε μια νέα αρχή στην πολιτική ζωή. Είναι η ευκαιρία που δίνεται στη νομιμότητα να αναμετρηθεί, επιτέλους, με την οιονεί νομιμοποιημένη βία της Αριστεράς: αυτό το καρκίνωμα της Μεταπολίτευσης (...). Ανεχόμαστε στελέχη ή ακόμη και βουλευτές του ΚΚΕ ή του ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπίζονται καταλήψεις πανεπιστημιακών κτιρίων από λαθρομετανάστες, να εμποδίζουν τη λειτουργία επιχειρήσεων που υφίστανται νομίμως (π.χ., το χρυσωρυχείο στην Χαλκιδική), να επιβάλουν με το ξύλο την υποχρέωση της απεργίας σε ανθρώπους που θέλουν να δουλέψουν (...). Και αν ως τώρα ήταν ο φόβος που συγκρατούσε τους πολιτικούς, ας είναι καλά τα "λεβεντόπαιδα με τις μαύρες μπλούζες" και τα καμώματά τους, που δίνουν την ευκαιρία στον αστικό πολιτικό κόσμο να υπερβεί το δέος της εξ αριστερών "ιεράς αγανακτήσεως" και να αποδείξει ότι η δημοκρατία μπορεί να υπερισχύσει εκείνων που επιβάλλουν τη βία, είτε μαύρη είτε κόκκινη (...).

Αν ο Σαμαράς εννοεί αυτά που έλεγε προεκλογικά, αν ο Βενιζέλος καταλαβαίνει ότι μόνον ως αστική σοσιαλδημοκρατία μπορεί να έχει μέλλον το ΠΑΣΟΚ και αν ο Κουβέλης πιστεύει στη διαφορά της δημοκρατικής Αριστεράς από την Αριστερά της βίας, ιδού η ευκαιρία κύριοι! Η Χρυσή Αυγή, χωρίς να το καταλαβαίνει, ανοίγει το δρόμο για την επιβολή της νομιμότητας προς κάθε πλευρά: κουκουέδες, συριζαίους, χρυσαυγίτες - όλοι τους βλάπτουν τη δημοκρατία εξίσου. Πρόκειται για ευκαιρία, την οποία η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει (...)».

Φέτος, πάλι στην εφημερίδα «Καθημερινή» (13/9/2013), ανήμερα της επίθεσης των χρυσαυγιτών κατά μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα και λίγα 24ωρα πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, σε άρθρο που υπέγραψε ο κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου, μεταξύ άλλων δημοσιεύτηκαν και τα ακόλουθα:

«Ο σημερινός χώρος των εθνικιστών και άλλων πολιτών που αναδεικνύουν, δημοσκοπικώς, τη Χ.Α. σε ρυθμιστικό παράγοντα, εύκολα θα συμπαραταχθεί σε μια Συντηρητική Συμμαχία, εγκαταλείποντας ορισμένες ακραία αποτρόπαιες συμπεριφορές (...). Σε τελευταία ανάλυση, ο εθνικισμός δεν είναι ντροπή!».

Με αφορμή εκείνο το πρώτο άρθρο τονίζαμε, και σήμερα με αφορμή το δεύτερο, στο φόντο δε των γνωστών γεγονότων, επαναλαμβάνουμε:

α) Οταν η αντιδραστική, η ανιστόρητη και αντικειμενικά «φιλοναζιστική» θεωρία περί «άκρων» και περί «μαύρης και κόκκινης βίας» αποκτά τόσο αναβαθμισμένη θέση στα ΜΜΕ του αστικού κόσμου, αυτό σημαίνει ότι η «μαυρίλα» κατέχει πλέον κεντρική θέση - με ό,τι αυτό συνεπάγεται και με ό,τι αυτό κυοφορεί - στο προπαγανδιστικό οπλοστάσιο του κράτους των κεφαλαιοκρατών.

Ταγοί αυτού του κράτους (του κράτους των κεφαλαιοκρατών) είναι εκείνα τα πολιτικά πρόσωπα που τάσσονταν πρόσφατα υπέρ της «συνεννόησης» με τη Χρυσή Αυγή. Στελέχη των ΜΜΕ των κεφαλαιοκρατών είναι που (μέσα από τα ΜΜΕ των κεφαλαιοκρατών) διακινούν την ιδέα της συγκυβέρνησης με μια «σοβαρότερη» Χρυσή Αυγή. Πολιτικοί ταγοί και μάλιστα με πρωταγωνιστικούς ρόλους σε αυτό το κράτος (το κράτος των κεφαλαιοκρατών) είναι που, προ διετίας, άνοιξαν την πόρτα της συγ-κυβέρνησης σε φορέα των φασιστικών και εθνικιστικών «ιδεών». Τώρα μαθαίνουμε και ότι «ο εθνικισμός δεν είναι ντροπή»...

β) Τόσο οι συντάκτες των παραπάνω άρθρων, όσο και οι καθημερινοί πολιτικοί διακινητές της θεωρίας της «βίας των άκρων», δεν είναι αφελείς. Δεν εμφορούνται από κάποια λαθεμένη, έστω, εκδοχή κάποιας αφηρημένης και γενικής καταδίκης της βίας, που σε άλλες περιπτώσεις θα μπορούσε να εκληφθεί και ως μια ευγενική αλλά ουτοπική ουμανιστική στάση.

Στην περίπτωσή τους έχουμε μια «μαύρη», διεστραμμένη και χυδαία επιχείρηση διαστρέβλωσης, παραχάραξης και παραποίησης. Εχουμε, στην πιο «κίτρινη» εκδοχή της, την επιδίωξη οι λαϊκοί, μαζικοί, κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες που αντιτίθενται στην πολιτική της πλουτοκρατίας (και επειδή ακριβώς αντιτίθενται στην πλουτοκρατία), να ταυτιστούν, να συκοφαντηθούν και να εξομοιωθούν με το ναζισμό! Εκείνοι που μονίμως προσπαθούν να ξεστρατίσουν τη λαϊκή οργή και να τη μετατρέψουν σε λίπασμα των μαύρων σχεδιασμών τους, είναι ακριβώς οι ίδιοι που όταν η λαϊκή οργή μετασχηματίζεται σε μαζική λαϊκή πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, την εμφανίζουν σαν «συγκοινωνούν δοχείο» με τη ναζιστική βία! Προσπαθούν, τελικά, να «νομιμοποιήσουν» το ναζισμό (το βγαλμένο από τα πολιτικά σπλάχνα της πλουτοκρατίας), παρομοιάζοντάς τον με τη λαϊκή αντίδραση ωσάν να έχει ή να είχε ποτέ οποιαδήποτε σχέση (!) ο ταξικός, μαζικός, εργατικός, οργανωμένος και πειθαρχημένος αγώνας με τις τραμπούκικες ναζιστικές συμμορίες της ρατσιστικής, της φυλετικής, της μισαλλόδοξης, της φασιστικής βίας και τρομοκρατίας.

γ) Οι προσπάθειες να καλλιεργηθεί στην κοινή συνείδηση το σχήμα πως «η ναζιστική και χρυσαυγίτικη βία οφείλεται στην αριστερή και κουκουέδικη βία», δεν είναι καινούργια. Αν ξύσει κανείς τη σκουριά αυτής της πολυκαιρισμένης προστυχιάς θα θυμηθεί, για παράδειγμα, τη θεωρία της εποχής των γερμανοτσολιάδων.

Τότε που οι «Τσολάκογλου» κατηγορούσαν το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ και το ΚΚΕ επειδή έκαναν Αντίσταση. Τότε που οι «Τσολάκογλου» ζητούσαν να σταματήσει η Αντίσταση, αφού, όπως έλεγαν, προκαλούσε - η Αντίσταση - τα αντίποινα των Γερμανών, δηλαδή τις θηριωδίες των ναζί. Θηριωδίες για τις οποίες, σύμφωνα με τους «Τσολάκογλου», υπεύθυνοι δεν ήταν οι Γερμανοί ναζί, αλλά το ΕΑΜ και το ΚΚΕ, επειδή έκαναν Αντίσταση...

δ) Απέναντι σε όλα αυτά οι κομμουνιστές απαντούν και δρουν ως πρωτοπόροι και αδιάλλακτοι εχθροί του φασισμού, επειδή ακριβώς δεν «ξεχνούν» τίνος γέννημα είναι ο φασισμός. Οι κομμουνιστές με μέτωπο στραμμένο στο σύστημα που τον εκτρέφει, καλούν σε παλλαϊκό συναγερμό και με εφόδιο την πολιτική και ιστορική εμπειρία, προσδιορίζουν εκείνο τον τρόπο και εκείνον το χώρο της πάλης που τσακίζουν το ναζιστικό υπόκοσμο. Που ακυρώνουν τις μεθόδους του. Που αποσταθεροποιούν τα αφεντικά του. Και που αποκαλύπτουν όλα τη φαιά προπαγάνδα που έχει ανατεθεί στους «παπαγάλους» των αφεντικών. Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος, μετά τη δολοφονία του παλικαριού, συμπυκνώνει ακριβώς το κύριο:

«Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν μαζικά και αποφασιστικά τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι από φασίστες της Χρυσής Αυγής. Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών. Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς σε πόλεις και ύπαιθρο, οι λαϊκές επιτροπές μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χ.Α. και να προστατεύσουν το λαό από το δηλητήριο και τη δράση τους. Να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει».
-

Γιατι να πεσουνε απο τα συννεφα?Εδω η ΕΛΑΣ βρισκει σε καταληψεις 1ολοκληρο ηλεκτρονικο υπολογιστη(καταλαβαινεις τι σημαινει αυτο),20 ολακερα μπουκαλια(αμστελ παρακαλω οχι τιποτα βεργινες και σαχλαμαρες),εναν εκτυπωτη εγχρωμο...στικακια με τα απαντα των Dead Kennedys αντισυλληπτικα για να μην τους συλλαμβανουν και συ μου μιλας για κυνηγητικες καραμπινες και πυροβολα χωρις αδεια,τα παιδια σκοποβολη μαθαιναν...

Το αβγό του φιδιού και ο κόρφος που το ζεσταίνει...

Θαυμάστε τις δηλώσεις Βορίδη (αναδημοσίευση από το star.gr):

Το ερώτημα εάν το ΚΚΕ ανήκει στο συνταγματικό τόξο διετύπωσε ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στον Βήμα FM και σήκωσε νέα θύελλα αντιδράσεων.

«Δεν υιοθετώ τη θεωρία του συνταγματικού τόξου» διευκρίνησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «Θα ανοίξει μια συζήτηση για το ΚΚΕ, το οποίο απεριφράστως δηλώνει ότι στόχος είναι η ανατροπή του συγκεκριμένου αστικού Συντάγματος όταν και όποτε το επιτρέψουν οι συνθήκες. Είναι εντός ή εκτός συνταγματικού τόξου;».

Οι δηλώσεις του κ.Βορίδη βρέθηκαν στο επίκεντρο του κεντρικού δελτίου του Star, με τον Ν.Χατζηνικολάου να μην διστάζει να εκφράζει την δυσαρέσκεια του. «Δεν είδα με ενθουσιασμό την παρέμβαση Βορίδη. Χρονικά η επιλογή της κόντρας με το ΚΚΕ είναι ακατανόητη. Το ΚΚΕ υπερασπίστηκε στο παρελθόν το χώρο της Βουλής για να μην μπουν μέσα οι μπαχαλάκηδες… Ελπίζω ο κ.Βορίδης να το θυμηθεί και ευχαριστήσει το ΚΚΕ που τον προστάτεψε. Έπρεπε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ να προσπαθεί να διαμορφώνει τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με τα κόμματα και όχι να ανοίγει νέα μέτωπα» τόνισε ο δημοσιογράφος, εκδότης της Real News και κεντρικός σχολιαστής του κεντρικού δελτίου του STAR Ν.Χατζηνικολάου.

Ο κ. Βορίδης επιτέθηκε πάντως και στον ΣΥΡΙΖΑ εξηγώντας ότι υιοθετεί εμπρηστική ρητορική και απαράδεκτο πολιτικό λόγο, ενθαρρύνοντας με τη στάση του πράξεις πολιτικής βίας: «Τι σημαίνει "θα ανατρέψουμε την κυβέρνηση" και καλούμε τους μαθητές να αναλάβουν πρωτοβουλίες; Όσο επιμένει να μην καταδικάζει γεγονότα κατάλυσης της νομιμότητας και του Συντάγματος, όπως π.χ. στις Σκουριές, παραμένει εκτός συνταγματικού τόξου». Παράλληλα, υπενθύμισε τοποθετήσεις για «γουναράδικα», «ναζί υπουργό Δημόσιας Τάξης» κλπ., οι οποίες όπως τόνισε «δεν έγιναν από τη Χρυσή Αυγή αλλά από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στη Χρυσή Αυγή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε ότι προσβάλλει και θα πρέπει να κριθεί εάν όντως συνιστά εγκληματική οργάνωση, χωρίς αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, το οποίο επαρκεί. Εκτίμησε, πάντως, ότι τα περισσότερα αδικήματα που της αποδίδονται είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα. :bang:

Και το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις στο ίδιο link, από το οποίο κοπιάρισα τα παραπάνω:

http://www.star.gr/Pages/Politiki_O...apo_ti_dilosi_voridi_gia_to_kke__deit e_vinteo

Και τέλος, δείτε και μια γενική κριτική για το ίδιο ζήτημα, στο βίντεο του YouTube:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Και μετά αναρρωτιόμαστε σε ποιόν κόρφο ζεσταίνεται και εκκολάπτεται το αβγό του σιχαμένου φιδιού του Φασισμού!

(όχι ότι λέω κάτι άγνωστο ή πρωτόγνωρο, βέβαια, αλλά καλό είναι να το υπενθυμίζουμε, ώστε κάποιοι να ξυπνάνε πού και πού).
-

Δεν είναι δυνατόν να είναι αλήθεια αυτό με το αυριανό πρωτοσέλιδο
Πραγματικά η οργή δεν περιγράφεται

Status
Not open for further replies.