To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Απάντηση: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Οι πράξεις όταν είναι παράνομες πρέπει να διώκονται.

Οι ιδέες, τα "πιστεύω", και η διατύπωσή τους δεν αντιμετωπίζονται με την αστυνομία αλλά με ιδέες.
Αν ανοίξει αυτή η πόρτα είναι δεδομένο ότι θα βγούν 1000 δεινά από κει.
Τον διάβολο δεν μπορείς να τον νικήσεις στο παιχνίδι του.

Τελικά είναι σίγουρο ότι η ιστορία ΔΕΝ διδάσκει....

Μίλησα για δημόσια έκφραση/προβολή τέτοιων απάνθρωπων ιδεών και όχι ιδιωτικές.
Για μένα η δημόσια έκφραση τέτοιων απόψεων είναι παράνομη (νόμιζα ότι είναι δλδ γιατί αλλιώς μου τα λένε)

Σιγά μην αφήσουμε όποιον θέλει να λέει ότι θέλει δημόσια... να βγουν και οι παιδεραστές σε λίγο να διαλαλούν την πραμάτεια τους ένα πράγμα (οκ δεν είναι ιδεολογία αυτό)

Κανένα θηρίο δεν θα βγει.

Την πόρτα σε απάνθρωπα κτήνη θα κλείσουμε (imo)

Last edited:
Οπότε όταν κάποιος -όποιος έχει την εξουσία- κρίνει ότι κάτι είναι επικίνδυνο "νομιμοποιείται*" να το απαγορεύει?

Το θέμα είναι να μην γίνονται οι άνθρωποι κτήνη και οι άνθρωποι δεν γίνονται κτήνη στα καλά καθούμενα.
Είναι σαν αυτό που λέμε για την μέση ανατολή. Την τρομοκρατία δεν την αντιμετωπίζεις με βομβαρδισμούς αλλά με το να μη δημιουργείς συνθήκες που κάνουν τον κόσμο τρομοκράτες.
Οι απαγορεύσεις πότε λειτούργησαν?

*νομιμοποιείται στην συνήδεισή μας?

Απάντηση: Re: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Οπότε όταν κάποιος -όποιος έχει την εξουσία- κρίνει ότι κάτι είναι επικίνδυνο "νομιμοποιείται*" να το απαγορεύει?

Το θέμα είναι να μην γίνονται οι άνθρωποι κτήνη και οι άνθρωποι δεν γίνονται κτήνη στα καλά καθούμενα.
Είναι σαν αυτό που λέμε για την μέση ανατολή. Την τρομοκρατία δεν την αντιμετωπίζεις με βομβαρδισμούς αλλά με το να μη δημιουργείς συνθήκες που κάνουν τον κόσμο τρομοκράτες.
Οι απαγορεύσεις πότε λειτούργησαν?

*νομιμοποιείται στην συνήδεισή μας?

Συμφωνώ με τα υπόλοιπα, αλλά δεν καταλαβαίνω σε τι θα έβλαπτε η απαγόρευση δημοσιας έκφρασης/υποκίνηση καταπάτησης του Συντάγματος και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Πίστευα ότι το 2013 θα τα έχουμε λύσει αυτά τα ζητήματα... όχι ότι θα φοβόμασταν μην ψηφίσουμε κάποιον που θα απαγόρευε κάτι άλλο απο αυτό που αναφέρω απο την αρχή.

Η συζήτηση είναι ειδική και όχι γενική.

Αυτό που ονομάζουμε πολιτισμένος κόσμος έχει κατοχυρώσει κάποιες αξίες. Αν υποθέτουμε πισογύρισμα δε νομίζω να μας σώσει η ελευθερία στην έκφραση (για τα συγκεκριμένα θέματα)

Κατά την άποψή μου (το τονίζω) στην εποχή μας δεν θα έπρεπε να υπάρχουν "ιερές αγελάδες" που να προστατεύονται με αστυνομικά μέτρα.
Όλα ελεύθερα.
Σε επίπεδο ιδεών μιλάω βέβαια.

H άποψη του defence-net για το Μιχαλολιάκο,
ο έρωτας δεν κρύβεται:

Ν.Μιχαλολιάκος: Οι αγώνες και οι διώξεις του ηγέτη της ΧΑ

Πατριώτες που αγωνιούν για την ''πατρίδα''...Επεσαν οι μάσκες εντελώς στο φασιστοsite..Αγωνιά το φασιστοsite και για την ''αμυνα της Χώρας'':fahne90:

Last edited:

Κατά την άποψή μου (το τονίζω) στην εποχή μας δεν θα έπρεπε να υπάρχουν "ιερές αγελάδες" που να προστατεύονται με αστυνομικά μέτρα.
Όλα ελεύθερα.
Σε επίπεδο ιδεών μιλάω βέβαια.

Γενικώς ξαναλέω ναι...
Ειδικώς όμως ένας ρατσιστής προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Ελπίζω να υπάρχει νόμος για αυτό (ρητορικό)

Μου είναι εντελώς παράλογο να με βάζουν μέσα όταν με μηνύει κάποιος που τον είπα δημόσια βλάκα και όχι όταν τον λέω κατώτερο φυλετικά.

Η γυναίκα μου είναι υπάλληλος σε δικηγορικό γραφείο, θα πάρω μια γνώμη και απο εκεί για να μην το κουράζουμε άλλο εδώ.

:ernaehrung004:

Η πρόθεση δεν τιμωρείται ποινικά.
Ούτε η σκέψη ούτε η διατύπωση οποιασδήποτε άποψης.

Αν πω ότι οι Δανοί ειναι κατώτεροι γονιδιακα και πρέπει να ειναι σκλάβοι δεν διαπραττω κανένα απολύτως ποινικό αδίκημα.

Συμφωνώ απολύτως...Σε τέτοια έκφραση γνώμης ακόμα και αποκρουστικής δεν πρέπει να υπάρχει δίωξη...

Αν κάποιος πεί ''Ξεκοιλιάστε όλους τους Γερμανούς''..τι γίνεται??Εννοώ εκεί νομικά τι ισχύει?

Στην Αυστρία πάντως που δίωξαν αρνητές του Ολοκαυτώματος και τους έστειλαν φυλακή,μάλλον ενισχύθηκε η απολύτως αντιϊστορική αυτή θέση.

Last edited:

Μου είναι εντελώς παράλογο να με βάζουν μέσα όταν με μηνύει κάποιος που τον είπα δημόσια βλάκα και όχι όταν τον λέω κατώτερο φυλετικά.

Νίκο, είναι τεχνικά νομικά ζητήματα που τα εξήγησε μια χαρά ο Τάσος. Δεν υπάρχει κάποιος ειδικός νόμος για τον ρατσισμό (εξ' όσων γνωρίζω). Όπως και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες βρισιές για το τι θεωρείται εξύβριση. Είναι αδικήματα κατ' έγκληση. Κατά τον ίδιο τρόπο λειτουργούν και οι ρατσιστικές δηλώσεις. Τέλος, φυσικά και υπάρχουν ποινικές διατάξεις στις οποίες μπορείς να προσφύγεις και να δικαιωθείς εφόσον θεωρείς ότι θίγεται η προσωπικότητά σου.

Σου θυμίζω ότι εξ' όσων γνωρίζω, δεν κατατέθηκε ούτε μισή μήνυση στο παχύδερμο όταν χαρακτήρισε πρακτικά κλέφτες όλον τον κόσμο...

Νίκο, είναι τεχνικά νομικά ζητήματα που τα εξήγησε μια χαρά ο Τάσος. Δεν υπάρχει κάποιος ειδικός νόμος για τον ρατσισμό (εξ' όσων γνωρίζω). Όπως και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες βρισιές για το τι θεωρείται εξύβριση. Είναι αδικήματα κατ' έγκληση. Κατά τον ίδιο τρόπο λειτουργούν και οι ρατσιστικές δηλώσεις. Τέλος, φυσικά και υπάρχουν ποινικές διατάξεις στις οποίες μπορείς να προσφύγεις και να δικαιωθείς εφόσον θεωρείς ότι θίγεται η προσωπικότητά σου.

Σου θυμίζω ότι εξ' όσων γνωρίζω, δεν κατατέθηκε ούτε μισή μήνυση στο παχύδερμο όταν χαρακτήρισε πρακτικά κλέφτες όλον τον κόσμο...

Χατζ ως άσχετος με τα τα νομικά μου φαίνεται γελοιότητα το όλο θέμα...
Σα να βάζουν σε ζυγαριά τις προσβολές... με είπες κλέφτη σε πάω δικαστήριο... με είπες κατώτερο φυλετικά δε τρέχει τίποτα...
Και το χειρότερο ότι οι νόμοι θεωρούν χειρότερο το να σε πούν κλέφτη...

Δεν ξέρω.
Εντελώς παράλογο για μένα.

(ευχαριστώ για την απάντηση!)

Χατζ ως άσχετος με τα τα νομικά μου φαίνεται γελοιότητα το όλο θέμα...
Σα να βάζουν σε ζυγαριά τις προσβολές... με είπες κλέφτη σε πάω δικαστήριο... με είπες κατώτερο φυλετικά δε τρέχει τίποτα...
Και το χειρότερο ότι οι νόμοι θεωρούν χειρότερο το να σε πούν κλέφτη...

Δεν ξέρω.
Εντελώς παράλογο για μένα.

(ευχαριστώ για την απάντηση!)

Μα φυσικά και τρέχει!! Απλά επαφίεται στην ευχέρεια του παθόντος αν κινήσει τη διαδικασία, δεν ασκείται αυτεπάγγελτα η δίωξη. Ακόμα και κλέφτη να σε πει κάποιος, πρέπει εσύ ή όποιος να προσβάλλεται και να κινηθεί ποινικά. Το ίδιο συμβαίνει αν σε πει κάποιος κατώτερο φυλετικά.

Τώρα ξαναγυρίσαμε στην αρχή με αυτό...

Να το εκφράσω αλλιώς, μπας και καταλάβω.

Αν κάνω μήνυση (πχ ως μετανάστης απο τη Νιγηρία) ότι η ΧΑ προσέβαλε την αξιοπρέπεια μου... υπάρχει νόμος ώστε να ελπίζω σε δικαίωση στο δικαστήριο?
Είναι ο ρατσισμός και οι φυλετικές διακρίσεις παράνομες ως έκφραση? ασχέτως πράξεως... ας το αφήσουμε αυτό στην άκρη προς το παρόν.

Τώρα ξαναγυρίσαμε στην αρχή με αυτό...

Να το εκφράσω αλλιώς, μπας και καταλάβω.

Αν κάνω μήνυση (πχ ως μετανάστης απο τη Νιγηρία) ότι η ΧΑ προσέβαλε την αξιοπρέπεια μου... υπάρχει νόμος ώστε να ελπίζω σε δικαίωση στο δικαστήριο?

Βεβαίως. Ο Ποινικός Κώδικας.

Είναι ο ρατσισμός και οι φυλετικές διακρίσεις παράνομες ως έκφραση? ασχέτως πράξεως... ας το αφήσουμε αυτό στην άκρη προς το παρόν.

Όχι ρητά και με νομοθετικό πλαίσιο, γι' αυτό θεωρούνται κατ' έγκληση αδικήματα. Τι εννοείς ασχέτως πράξης? Κάθε τι στο Π.Δ. συνδέεται με πράξεις ή με παραλείψεις. Αν εγώ υποκινήσω σε παράνομη πράξη κάποιον και αυτός την διαπράξει ή αποπειραθεί να την διαπράξει, τότε όντως θεωρούμαι ηθικός αυτουργός, εφόσον φυσικά αποδειχθεί κάτι τέτοιο στο δικαστήριο. Αλλιώς, δεν με διώκει ο νόμος για τις απόψεις μου όσο και αν αυτές είναι περίεργες, ανήθικες, αντικοινωνικές, βάλε ό,τι θες. Πρέπει για να γίνει αυτό, να υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στη συμπεριφορά μου και το τελεσθέν ή το κατ' απόπειρα έγκλημα.

Οι ιδέες, τα "πιστεύω", και η διατύπωσή τους δεν αντιμετωπίζονται με την αστυνομία αλλά με ιδέες.

UP
Συμφωνω και πηρα την πρωτοβουλια να υπογραμμισω δυο πραγματακια τα οποια νομιζω
οτι πρεπει ολοι να τα αναλογιστουμε λιγο παραπανω.

Ο Send ισχυρίζεται το εξής
Ποιος τα λέει αυτά? Ο ρατσισμός ως ιδεολογία όσο δεν μετουσιωνεται σε πράξεις δεν ειναι κολασιμος ποινικά. Καμία ιδεολογία δεν πρέπει να ειναι. Ξεχνουν βασικές διδαχες του Ποινικού δικαίου οι Ρουπακιωτης και σια . Η απόσταση απο τον ναζισμο ειναι προς ωραιοποιηση της εικόνας και μονο, για ενα κόμμα μαζικής πλέον απηχησης και οχι του περιθωριου.

Δεν δέχεται λοιπόν την ποινική ευθύνη όταν εκφράζεται δημόσια άτομο ή οργανωμένο σύνολο (πχ. κόμμα) (Το δέχεται αν κατάλαβα καλά σε μεταγενέστερο ποστ (πιθανώς) για τα ΜΜΕ.)

Ο Κώστας (δικηγόρος και αυτός αν θυμάμαι καλά) ισχυρίζεται τα εξής:
Η πρόθεση δεν τιμωρείται ποινικά. Ούτε η σκέψη ούτε η διατύπωση οποιασδήποτε άποψης.

Αν πω ότι οι Δανοί ειναι κατώτεροι γονιδιακα και πρέπει να ειναι σκλάβοι δεν διαπραττω κανένα απολύτως ποινικό αδίκημα.

Ο Κώστας είναι σαφής ότι δεν τρέχει τίποτα, σύμφωνα με το νόμο.

Dalanik σε απόγνωση said:

Βεβαίως. Ο Ποινικός Κώδικας.

Κρατάω τη γνώμη σου Xατζ. γιατί αυτό μου υποδεικνύει η λογική μου... όπως το έλεγα εξ αρχής, αγνοώντας βέβαια τα τεχνικά μέρη του θέματος.

Οπότε συνοψίζω:
Η ΧΑ παρανομούσε όλα αυτά τα χρόνια, απο την πρώτη μέρα, προσβάλλοντας την αξιοπρέπεια των μεταναστών.
Αν υπήρχε λίγο τσίπα θα ενεργοποιούνταν οι κατάλληλες διαδικασίες (μηνύσεις, αγωγές κτλ και ίσως (ίσως ξαναλέω) να είχαν αποφευχθεί οι δολοφονίες και οι ξυλοδαρμοί... αλλά και η παραπλάνηση χιλιάδων (αφελών) συμπολιτών μας.

+++
Τι εννοείς ασχέτως πράξης?

Αφήνω έξω τη περίπτωση η έμμεση ή άμεση υποκίνηση, να γίνει πράξη.
Με ενδιαφέρει απλά η έκφραση ρατσιστικών πεποιθήσεων, προσβλητικές για μερίδα των πολιτών της χώρας.
Δεν είχε σχέση με το θέμα δλδ. Γιάννη (το είπα για να μην σε μπερδέψω, αλλα μάλλον κατάφερα το αντίθετο)

Το άφησα έξω, γιατί το θέμα της ηθικής αυτουργίας για μένα είναι ξεκάθαρο... η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και οι αγαθοεργίες τους προ πολλού γνωστά... και άργησαν πολύ να τους μαντρώσουν (δε βόλευε ως φαίνεται.......)
Είτε μέσω της βουλής, είτε με αυτόφωρο (για το οποίο εν τέλη όλοι οι συνταγματολόγοι και κόμματα σε διαδίκτυο και ΜΜΕ συμφωνούν, στο ότι ήταν σύννομη η διαδικασία, εφόσον ρητώς προβλέπεται απο το νόμο ότι η σύσταση συμμορίας είναι διαρκές έγκλημα)

Ας ελαφρώσω λίγο το κλίμα μιάς και είμαστε και forum που ασχολείται με το AV...

Βλέπετε κάποια ομοιότητα στις 2 φωτογραφίες?
mixaloliakos-xeiropedes-fosphotos-660.png
DoctorWho070612-thumb-550x477-95433.jpg

Last edited:
Re: Απάντηση: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

+1000000000

Εμένα σε αυτή τη φωτό μου φαίνεται σαν απογοητευμένος...
Σα να προσπάθησε να κρατήσει μια κλανιά, αλλά αυτή του ξέφυγε ύπουλα.

Ο Παππάς μου φάνηκε πιο εγκρατής πάντως...
(για τον ποπό του λέω)

Re: Απάντηση: To Urban Legend της Χρυσής Αυγής

Οπότε συνοψίζω:
Η ΧΑ παρανομούσε όλα αυτά τα χρόνια, απο την πρώτη μέρα, προσβάλλοντας την αξιοπρέπεια των μεταναστών.
Αν υπήρχε λίγο τσίπα θα ενεργοποιούνταν οι κατάλληλες διαδικασίες (μηνύσεις, αγωγές κτλ και ίσως (ίσως ξαναλέω) να είχαν αποφευχθεί οι δολοφονίες και οι ξυλοδαρμοί... αλλά και η παραπλάνηση χιλιάδων (αφελών) συμπολιτών μας.

Δύο πράγματα Νικ. Όπως σου είπαν τα παιδιά που ασχολούνται με τον νόμο, αυτά είναι κατ' έγκληση. Αν έχουν γίνει μηνύσεις και αγωγές στο παρελθόν και δεν προχώρησε το θέμα, κακώς δεν προχώρησε. Έγιναν όμως;
Δεν μπορεί ο νόμος να οδηγεί τη λογική και την πραγματικότητα. Το ανάποδο μπορεί να κάνει. Δηλαδή, για να μην διώκει ιδέες, αφήνει το περιθώριο όταν αυτές προσβάλλουν, να γίνεται μήνυση. Έτσι το καταλαβαίνω εγώ. Εάν λειτουργούσε αυτόματα, τότε το μόνο σίγουρο θα ήταν ότι θα είχαμε διώξεις απλά και μόνο για τις ιδέες.

Το δεύτερο που θέλω να πω είναι πιο σημαντικό. Μην επαφίεσαι απλά και μόνο στο νόμο και μην περιμένεις να γίνουν όλα αυτόματα. Αν μια ιδέα είναι του σκότους, τότε αντιμετώπισέ την με τη δική σου ιδέα που είναι του φωτός. Δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις ιδέες με νόμους. Μόνο με άλλες ιδέες μπορείς να τις αντιμετωπίσεις. Εξαρτάται από το πόσο καλύτερη είναι η δική σου ιδέα για να είσαι αποτελεσματικός. Δεν φτάνει βέβαια μόνο αυτό. Χρειάζεται να συμμετέχεις και στην ιδέα την ίδια. Αλλιώς, πολύ φοβάμαι ότι θα περιμένεις άλλοι να κάνουν τη δουλειά για σένα (για μένα, για το γείτονα, δεν έχει σημασία) και εν προκειμένω ο νόμος.

Δύο πράγματα Νικ. Όπως σου είπαν τα παιδιά που ασχολούνται με τον νόμο, αυτά είναι κατ' έγκληση. Αν έχουν γίνει μηνύσεις και αγωγές στο παρελθόν και δεν προχώρησε το θέμα, κακώς δεν προχώρησε. Έγιναν όμως;
Δεν μπορεί ο νόμος να οδηγεί τη λογική και την πραγματικότητα. Το ανάποδο μπορεί να κάνει. Δηλαδή, για να μην διώκει ιδέες, αφήνει το περιθώριο όταν αυτές προσβάλλουν, να γίνεται μήνυση. Έτσι το καταλαβαίνω εγώ. Εάν λειτουργούσε αυτόματα, τότε το μόνο σίγουρο θα ήταν ότι θα είχαμε διώξεις απλά και μόνο για τις ιδέες.

Το δεύτερο που θέλω να πω είναι πιο σημαντικό. Μην επαφίεσαι απλά και μόνο στο νόμο και μην περιμένεις να γίνουν όλα αυτόματα. Αν μια ιδέα είναι του σκότους, τότε αντιμετώπισέ την με τη δική σου ιδέα που είναι του φωτός. Δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις ιδέες με νόμους. Μόνο με άλλες ιδέες μπορείς να τις αντιμετωπίσεις. Εξαρτάται από το πόσο καλύτερη είναι η δική σου ιδέα για να είσαι αποτελεσματικός. Δεν φτάνει βέβαια μόνο αυτό. Χρειάζεται να συμμετέχεις και στην ιδέα την ίδια. Αλλιώς, πολύ φοβάμαι ότι θα περιμένεις άλλοι να κάνουν τη δουλειά για σένα (για μένα, για το γείτονα, δεν έχει σημασία) και εν προκειμένω ο νόμος.

Αυτονόητα όλα αυτά Λεωνίδα, καμία αντίρρηση.

Να σου εξηγήσω γιατί βλέπω τα πράγματα και από την άλλη γωνία
Η λογική μου δεν βασίζεται στο "αυτεπάγγελτα" αλλά στην ουσία... η οποία δεν είναι άλλη απο την παρανομία...

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πάνοπλο στρατό με πηρυνικά και απ'όλα και παλεύουμε με σφεντόνες.

Το σύστημα θέλει όμως πόλεμο με κάθε μέσο. Το ποιό καλό είναι του κλέβεις τα όπλα και να του αλλάζεις τον αδόξαστο.
Να βάλεις το ίδιο το σύστημα να πολεμήσει το σύστημα.
Τους νόμους που αυτοί έφτιαξαν ώστε να τους χαλάσεις τα σχέδια.

Αν έτρωγαν ομαδικές μηνύσεις και αγωγές με την συμπαράσταση Δημοκρατών Δικηγόρων απο την αρχή... ίσως να ήταν λίγο διαφορετικά τα πράγματα...

Σε διαβεβαιώ ότι όλα όσα ανάφερες δεν παύουν να ισχύουν επειδή βαζεις το νόμο μπροστά να καθαρίσει... και καθόλου αυτόματο δεν είναι αυτό. Θέλει αγώνα και θυσία.
Επίσης παράλληλα μπορούν να δουλεύουν οι ιδέες... οι ανθρωπιστικές αξίες... αυτές δεν τις σταματάει κανένα δικαστήριο, ούτε νόμος...

Status
Not open for further replies.