Το Υπουργείο Παιδείας συμβουλεύει τους νέους...

Απάντηση: Re: Το Υπουργείο Παιδείας συμβουλεύει τους νέους...

Tα αρχικά βίντεο δεν παίζουν....φταίει το δικό μου pc?

Πρέπει να έγινε χαμός,γιατί τα έχουν αφαιρέσει απο (σχεδόν) παντού...

Κατάφερα και τα ξαναβρήκα.:a0210:

Αν εσείς, απ´ τις διαφημίσεις καταλάβατε οτι το υπουργείο προτρέπει τα παιδιά, αντι να γίνουν γιατροί και δικηγόροι, να γίνουν μαστόρια και κοπτοραπτούδες τι να πω ρε παιδιά... Πρέπει να είμαι πολύ βλάκας.

Μπάμπη,δεν είναι αυτό.Το να προβάλλεται ένα καθ'όλα τιμημένο και ζηλευτό επάγγελμα όπως του αγρότη ή του ηλεκτρονικού τεχνίτη έιναι πολύ θεμιτό και επιθυμητό.Το να προβάλλονται όμως ως περίπου η μοναδική εναλλακτική για το χειμαζόμενο Έλληνα είναι εξοργιστικό.Μη σχεδιάζετε ηλεκτρονικές καινοτομίες,επισκευάζετε τις εισαγόμενες.Μη χρησιμοποιείτε εξειδικευμένη γνώση,η τράπεζα είναι εδώ.Αν τα συνδυάσει κανείς με αποικιοκρατικές ντιρεκτίβες εκ Γερμανίας ότι οι Έλληνες μπορούν να είναι ατσίδες στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών (γκαρσόνια) καταλαβαίνει που το πάει η προπαγάνδα.Και όλα αυτά απο ένα υπουργείο που σκίζει τα ρούχα του ότι οι σπουδές πρέπει να διαχωριστούν απο τα εργασιακά δικαιώματα..Με συγχωρείς αλλα εγώ βλέπω πολιτικές παραδοχής ήττας για να το πω εύσχημα..

Εχω χάσει κάτι;
Νίκο μιλάμε γί αυτές τις δύο συγκεκριμένες διαφημίσεις ή για κάτι άλλο;

Για αυτές κυρίως Μπάμπη..Θα μου επιτρέψεις ως κάτοικος τουριστικής περιοχής όμως να έχω άποψη για τη γνώμη των καλοκαιρινών μας επισκεπτών για το λαό μας..Που συνεπικουρείται εκ των έσω..

Νίκο, δεν είμαι σε θέση ούτε να επιτρέπω ούτε να απαγορεύω πράγματα σε συνομιλητές... Ο καθένας διαβάζει και βγάζει τα δικά του συμπεράσματα, μεγάλα παιδιά είμαστε.
Καλό βράδυ.

Όχι συμφωνώ με το βίντεο. Πρέπει να σου αρέσει αυτό που κάνεις για να το κάνεις για ιδία ευχαρίστηση. Άλλωστε με τα λεφτά που θα παίρνεις αν δε σε ευχαριστεί το αντικείμενο σιγά μη δουλεύεις. Όλο στη γκρίνια, στο συνδυκαλισμό και στην πορεία θα είσαι. Μα να δουλεύεις για τα λεφτά? Είναι αρχή αυτή? Αφου τα παμε. Δε φτάνουν για όλους. Μετά από τόσα μνημόνια το καταλάβατε ή να κάνω και κακά όπως έλεγε και η κλασσική διαφήμιση.

Πραγματικά δεν βλέπω κάτι κακό σε αυτά τα βιντεάκια παίδες...

Είναι πολλά χρόνια που δεν καταλαβαίνω την εμμονή των γονιών
να δουν το παιδί τους να εκπληρώνει τα δικά τους απωθημένα ή ανεκπλήρωτα όνειρα
να γίνουν γιατροί ή δικηγόροι πιστεύοντας πως έτσι θα είχαν σώνει και καλά "πετύχει"

Είναι τόσο λάθος, ένα παιδί να έχει πάθος για κάτι και να θέλει
να το κάνει επάγγελμα, αλλά θα πρέπει να το αφήσει στην άκρη
πρός χάριν του οικογενειακού οράματος?

Πως μπορεί κανείς να αποκλείσει το ότι ένα παιδί με
ικανότητες σε μια τέχνη δεν θα έχει ταυτόχρονα και όρεξη για μόρφωση?

Και ποιός μπορεί να πει με σιγουριά πως το μέλλον είναι στρωμένο
με "επιτυχία" και πλούτη σε ένα παιδί αν σπουδάσει γιατρός ή δικηγόρος?

Αν δεν κάνω λάθος( παρακαλώ οι ειδικοί να με διορθώσουν) οι μισθοί των γιατρών που εργάζονται σε νοσοκομεία
είναι γύρω στα 700 ευρώ ενώ παράλληλα υπάρχει μεγάλη ανεργία μεταξύ των νέων δικηγόρων.

Μπάμπη το "θα μου επιτρέψεις" ήταν πρόλογος ευγένειας και όχι επιθετικότητας..Καλό βράδυ και σε εσένα,οι πολλές οπτικές γωνίες ποτέ δεν έβλαψαν καμιά συνομιλία..

Καλημέρα... Δεν το πήρα σαν επιθετικότητα. μάλλον η δική μου απάντηση φάνηκε έτσι, ίσως φταίει το γεγονός οτι ταυτόχρονα έβλεπα και και True Detective :p .
Αυτό που ήθελα να πω είναι αυτό που λέν και τα παιδιά, ο Panoramix κι ο Μαγγελάνος.

Βεβαια το οτι αποφασιστηκε τετοια καμπανια τετοιους καιρους φερνει λιγο και σε κινητρα κινεζοποιησης μας. Αυτες οι διαχρονικες αξιες ειχαν ξεχαστει. Ας μη μιλησω για μαθηματα τυπου αγωγη του πολιτη... και το τα λεφτα δε φτανουν γισ ολους που ανεφερα ειχε γερη δοση ειρωνιας. Και πως ενα παιδι μεγαλωνοντας στους παιδικους σταθμους με τους γονεις να λειπουν δωδεκαωρα θα αποκτησει προσωπικοτητα και τα συναφη...

Υπάρχουν μερικά αναμφισβήτητα δεδομένα βάσει στοιχείων.

-Τα παιδιά των φτωχών οικογενειών έχουν πολύ χαμηλή σχετικά πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση κι ειδικά στις βαριές σχολές.
-Απο όσους νέους,γόνους φτωχών οικογενειών φοιτούν σε ανώτατες σχολές,πολλοί για βιοποριστικούς κυρίως λόγους αναγκάζονται και διακόπτουν.
-Η ανεργία των νέων κι ειδικά σε τεχνικά ή χαμηλής ειδίκευσης επαγγέλματα είναι πολύ υψηλή.Πάνω απο το 60% του γενικού ποσοστού της ανεργίας των νέων.
-Η δημόσια δωρεάν παιδεία,υπάρχει μόνο στα χαρτιά και συνεχώς χειροτερεύει..
-Σπουδές σε καλές σχολές του εξωτερικού ή μεταπτυχιακά,μπορούν να κάνουν μόνο οι έχοντες,οι γόνοι πλούσιων οικογενειών.
-Η τεχνική εκπαίδευση είναι κυριολεκτικά διαλυμένη και χαμηλότατου επιπέδου όπου ακόμη "παρέχεται".

Για πέστε τώρα,τι ακριβώς νόημα έχουν τα βιντεάκια;

Last edited:
Ακριβως, τι σχεση εχουν τα βιντεακια με αυτα που λες;
Σχολιασες τα βιντεακια οτι συμβουλευουν τους νεους να γινουν εργατες και οχι επιστημονες.
Αν τα βιντεο ελεγαν δηλαδη γινε γιατρος, δεν θα ισχυουν αυτα που γραφεις πιο πανω;

Το αν θα βρουν δουλεια οι νεοι (κι εμεις φυσικα) αυριο-μεθαυριο ειναι αλλη ιστορια.
Δε ξερω, αλλα μάλλον κι εγω από αλλη οπτικη γωνια το βλεπω.

To 2011 η Διαμαντοπούλου έλεγε...

«Τις τελευταίες 10ετίες υποτιμήσαμε και υποβαθμίσαμε την τεχνική - επαγγελματική εκπαίδευση. Χρειαζόμαστε ένα άλμα, που θα καταστήσει το Τεχνολογικό Λύκειο ναυαρχίδα για την επαγγελματική αναδιάταξη, που είναι αναγκαία για την αγορά εργασίας. Την επόμενη ημέρα που τελειώνει κάποιος το Τεχνολογικό Λύκειο θα έχει επαγγελματικά δικαιώματα»:Banane0:

Σήμερα...

http://www.look4studies.com/ekpaideutiko-systima.html#second-c

Last edited:
Εντάξει το κακό με τα βιντεάκια είναι ότι είναι προπαγάνδα του υπουργείου για μια παιδεία που είναι ανύπαρκτη εδώ και πολλές δεκαετίες. Πετάνε και ένα πυροτέχνημα-υπονοούμενο μέσα ότι φταίνε οι γονείς για την ανεργία των παιδιών τους επειδή τα θέλουν γιατρούς και δικηγόρους.

Βεβαια το οτι αποφασιστηκε τετοια καμπανια τετοιους καιρους φερνει λιγο και σε κινητρα κινεζοποιησης μας. Αυτες οι διαχρονικες αξιες ειχαν ξεχαστει. Ας μη μιλησω για μαθηματα τυπου αγωγη του πολιτη... και το τα λεφτα δε φτανουν γισ ολους που ανεφερα ειχε γερη δοση ειρωνιας. Και πως ενα παιδι μεγαλωνοντας στους παιδικους σταθμους με τους γονεις να λειπουν δωδεκαωρα θα αποκτησει προσωπικοτητα και τα συναφη...

Δεν το θυμαμαι, προφανως θα εκανα κοπανα. Εξου και οτι ειμαι αναγωγος μαλλον

Θυμαμαι ομως ενα αλλο που καμανε στο γυμνασιο : Οικοκυρικα

Re: Απάντηση: Το Υπουργείο Παιδείας συμβουλεύει τους νέους...

Υπάρχουν μερικά αναμφισβήτητα δεδομένα βάσει στοιχείων.

-Τα παιδιά των φτωχών οικογενειών έχουν πολύ χαμηλή σχετικά πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση κι ειδικά στις βαριές σχολές.
-Απο όσους νέους,γόνους φτωχών οικογενειών φοιτούν σε ανώτατες σχολές,πολλοί για βιοποριστικούς κυρίως λόγους αναγκάζονται και διακόπτουν.
-Η ανεργία των νέων κι ειδικά σε τεχνικά ή χαμηλής ειδίκευσης επαγγέλματα είναι πολύ υψηλή.Πάνω απο το 60% του γενικού ποσοστού της ανεργίας των νέων.
-Η δημόσια δωρεάν παιδεία,υπάρχει μόνο στα χαρτιά και συνεχώς χειροτερεύει..
-Σπουδές σε καλές σχολές του εξωτερικού ή μεταπτυχιακά,μπορούν να κάνουν μόνο οι έχοντες,οι γόνοι πλούσιων οικογενειών.

-Η τεχνική εκπαίδευση είναι κυριολεκτικά διαλυμένη και χαμηλότατου επιπέδου όπου ακόμη "παρέχεται".

Για πέστε τώρα,τι ακριβώς νόημα έχουν τα βιντεάκια;

Aυτά που περιγράφεις έχουν σαν νόημα τα βιντεάκια..Το ότι πέρα από τις ανώτατες
σχολές υπάρχει και κάτι άλλο, και όχι ο γκρεμός.

δεν νομίζω ότι λέει αυτό η διαφήμιση.
Η διαφήμιση λέει (να το πω χύμα): ξεχάστε τα μηχανηλίκια και δικηγορηλίκια και πάτε να γίνετε μαστοράκια, υδραυλικάκια, κομμώτριες, πλακοραφούδες, μανταρίστρες, γκαρσόνια και καθαρίστριες σε μια νέα τάξη πραγμάτων. Και επειδή δεν θα βγάζετε τα προς το ζειν θα μπορείτε να τρέχετε στα συσσίτια και στα κοινωνικά παντοπωλεία.

Δηλαδή οι ηλεκτρονικοί και οι σχεδιαστές δεν βγαίνουν από ανώτερες/ανώτατες σχολές; :chinscratch:

Τα βιντεάκια λένε αυτό που θέλει να εισπράξει ο καθένας από εμάς.. άλλη οπτική εγώ άλλη ο Μπάμπης άλλη ο Νίκος... Ο καθένας το καταλαβαίνει όπως θέλει και σε αυτό έχει πετύχει το βιντεάκι..