Δεν λέω, έχεις κάποιο δίκιο σε αυτό που λες...
Όταν όμως βλέπει κάποιος "νέος" να γράφεται μία παρουσίαση και να πετάγονται όλοι οι παλιοί και να κάνουν τη παρουσίαση flamewar κάπου κωλύεται.
όλοι ανεξαιρέτως που γράφουν στην κατηγορία μουσικής υπήρξαν "νέοι" όπως τους περιέγραψες
Πολλές φορές π.χ. σκέφτηκα να γράψω για κάποια CD που αγόρασα.
Δεν θα ήθελα όμως με τίποτα να βρεθώ σε μία κατάσταση όπου θα αρχίσουν να κρίνουν εμένα για τη μουσική που ακούω. Σαν αποτέλεσμα η μουσική κατηγορία για κάποιους είναι "τζιζ".
όταν πρωτοέγραψα το πρώτο μου ποστ στον πρόγονο του φόρουμ αυτού πριν από 6 (?) χρόνια η κατηγορία κυμαίνονταν μεταξύ των ακρογωνιαίων λίθων (ογκόλιθων) pinkfloyd, ironmaiden, Βανδή, Προδρομου. Πριν μάλιστα πατήσω το enter του πρώτου εκείνου κειμένου-παρουσίασης μούντζωσα αρκετές φορές τον εαυτό μου γιά τη "βλακεία που πήγαινα να κάνω" μιά και ήθελα να κάνω γνωστό στους πολλούς έναν μουσικό που εκείνη την εποχή μπορεί να γνώριζαν και 30 άτομα στην Ελλάδα... Αν σκεφτόμουν όπως σκέφτεσαι παραπάνω δεν θα είμασταν εδώ που είμαστε. Ναι το θέμα πήγε ψιλοάπατο (ας είναι καλά ο μπαρμπα Σπύρος εκεί που είναι) όπως άπατα έχουν πάει πολλά από όσα έχω αφιερώσει ουκ ολίγο χρόνο - και όχι μόνον άπατα, και "στολισμένα" από φίλους. Ετσι όμως έδωσα ταυτότητα, δώσαμε όλοι και προχωρήσαμε. Χωρίς να σπάσεις αυγά δεν έχει φαί...
Αν αρχίζουμε να κρίνουμε τα πάντα σύμφωνα με τα δικά μας γούστα θα χαθεί η μπάλα.
Έχω αγοράσει CD για το οποίο διάβασα διθυραμβικά σχόλια από όσους έγραψαν στο thread και για μένα είναι ίσως το χειρότερο cd που έχω αγοράσει ποτέ μου (Burial - Untrue).
μωρέ σώπα...
:2thumb22sup:Εγώ να δείς...Τώρα όμως ξέρω. Και η γνώση αυτή είναι πολλαπλάσια χρήσιμη από το ****1/2 ή το "αριστούργημα".
Δεν νομίζω ότι ήμουν ο μόνος. Σίγουρα δεν άρεσε και σε άλλους, αλλά αν βγουν και το πουν θα αρχίσει ένας πόλεμος.
Βγήκαμε και το είπαμε. Δεν έγινε κανένας πολεμος. Εκείνος ο άμοιρος ο Scott Walker, ακόμα θα φτερνίζεται. :furious3: όμως έτσι μάθαμε ο ένας να σέβεται τον άλλον.
Οπότε αναγκαστικά και μη, δημιουργούνται κλίκες. Προσοχή, δεν το λέω για να υποτιμήσω κάποιον, ούτε είναι κακό να δημιουργούνται αυτές οι παρέες.
Πρέπει όμως από την άλλη η μία παρέα να σέβεται την άλλη και να μην καταλήξει το forum μία ιντερνετική έκδοση Μανίνας-Κατερίνας με στρατόπεδα Bon Jovi VS Europe.
νομίζω το έχουμε πετύχει με το παραπάνω. Και βάζω πρώτο πληθυντικό γιατί θεωρώ ότι έχω συνεισφέρει. Έχουμε μιά μουσική κατηγορία που είναι δύσκολη, απαιτητική, ποιοτική, διευρυνόμενη, φανατική. Το ίδιο πάει να γίνει χάρη στη συμμετοχή του dipie και η hiend, επί χρόνια χωλαίνουσα. Το να είναι κάποιος ειλικρινής γιά το χόμπυ του και να μοιράζεται το πάθος του σίγουρα βοηθάει. Γι αυτό και αντέδρασα έτσι στα περί αμπελοφιλοσοφίας. Αν ήταν αμπελοφιλοσοφία τοτέ γιατί τόσοι από εμάς χρεωνόμαστε γιά τα "παιχνίδια" μας ή γιατί δεν κοιμόμαστε τα βράδια επειδή το μαύρο του προβολέα μας βγήκε πράσινο ή επειδή έχουμε ένα μπουμάρισμα στους 55 κύκλους με τα ηχεία που χρυσοπληρώσαμε ?
Μουσική ακούνε και οι ροκάδες, μουσική οι καρεκλάδες, μουσική και οι γαβγάδες! Θα πρέπει να μαζευτούν οι ροκάδες και να την πέφτουν σε κάθε παρουσίαση δίσκου κλασικής μουσικής;