Τομέας High-end "αμπελοφιλοσοφίας"!!!!

Απάντηση: Re: Τομέας High-end "αμπελοφιλοσοφίας"!!!!

..
..
Πολλές φορές π.χ. σκέφτηκα να γράψω για κάποια CD που αγόρασα.
Δεν θα ήθελα όμως με τίποτα να βρεθώ σε μία κατάσταση όπου θα αρχίσουν να κρίνουν εμένα για τη μουσική που ακούω. Σαν αποτέλεσμα η μουσική κατηγορία για κάποιους είναι "τζιζ".
Αν αρχίζουμε να κρίνουμε τα πάντα σύμφωνα με τα δικά μας γούστα θα χαθεί η μπάλα.
.....
Παραθέτω αυτό γιατί αξίζει να διαβαστεί πάλι, ειδικά η τελευταία πρόταση.

Άλλο να πεις ο "τάδε" καλλιτέχνης δεν μου αρέσει και άλλο να πεις ο "ταδε" καλλιτέχνης , είναι μάπα.
Νομίζω ότι πρέπει να το έχουμε υπόψιν και να το τηρούμε παντού :lehrer:

Re: Απάντηση: Re: Τομέας High-end "αμπελοφιλοσοφίας"!!!!

Άλλο να πεις ο "τάδε" καλλιτέχνης δεν μου αρέσει και άλλο να πεις ο "ταδε" καλλιτέχνης , είναι μάπα.
Νομίζω ότι πρέπει να το έχουμε υπόψιν και να το τηρούμε παντού :lehrer:

+1000

Eκτός βέβαια αν η κριτική αυτή συνοδεύεται από την απαραίτητη αιτιολόγηση.

Re: Απάντηση: Re: Τομέας High-end "αμπελοφιλοσοφίας"!!!!

+1000

Eκτός βέβαια αν η κριτική αυτή συνοδεύεται από την απαραίτητη αιτιολόγηση.....

...η οποια ποτε δεν θα ειναι αρκετη γιατι γινεται παντα με υποκειμενικα κριτηρια

Έχω αγοράσει CD για το οποίο διάβασα διθυραμβικά σχόλια από όσους έγραψαν στο thread και για μένα είναι ίσως το χειρότερο cd που έχω αγοράσει ποτέ μου (Burial - Untrue).
Δεν νομίζω ότι ήμουν ο μόνος. Σίγουρα δεν άρεσε και σε άλλους, αλλά αν βγουν και το πουν θα αρχίσει ένας πόλεμος.

Μέχρι προχθές είχα ακούσει κάποια αποσπάσματα και δεν είχα άποψη . Την Μ. Πέμπτη ο Βασίλης ο Τσάκωνας που μου δεξιώθηκε στο μουσικό του άντρο , μου έβαλε μιά ολόκληρη πλευρά ( έχει την βινυλιακή έκδοση ) - τόσο άντεξα . Παρά τα ομολογουμένως ωραία σχόλια του Βασίλη , ο δίσκος κατ' εμέ δεν έχει λόγο ύπαρξης . Είναι μιά DIY απόπειρα - όπως πολλές τώρα τελευταία - που ατυχώς προδίδεται από την μονοτονία και την έλλειψη εμπνεύσεως του δημιουργού του . Ορισμένοι ίσως θεωρήσουν προσωπικό ύφος την ομοιογένεια των κομματιών , για μένα όμως φανερώνει αδυναμία να ξεφύγει από την μία και μοναδική λούπα που σκέφτηκε και εκτέλεσε.

Να , το είπα . Είδες τι ωραία ; -bye-

Δεν λέω, έχεις κάποιο δίκιο σε αυτό που λες...
Όταν όμως βλέπει κάποιος "νέος" να γράφεται μία παρουσίαση και να πετάγονται όλοι οι παλιοί και να κάνουν τη παρουσίαση flamewar κάπου κωλύεται.

όλοι ανεξαιρέτως που γράφουν στην κατηγορία μουσικής υπήρξαν "νέοι" όπως τους περιέγραψες

Πολλές φορές π.χ. σκέφτηκα να γράψω για κάποια CD που αγόρασα.
Δεν θα ήθελα όμως με τίποτα να βρεθώ σε μία κατάσταση όπου θα αρχίσουν να κρίνουν εμένα για τη μουσική που ακούω. Σαν αποτέλεσμα η μουσική κατηγορία για κάποιους είναι "τζιζ".

όταν πρωτοέγραψα το πρώτο μου ποστ στον πρόγονο του φόρουμ αυτού πριν από 6 (?) χρόνια η κατηγορία κυμαίνονταν μεταξύ των ακρογωνιαίων λίθων (ογκόλιθων) pinkfloyd, ironmaiden, Βανδή, Προδρομου. Πριν μάλιστα πατήσω το enter του πρώτου εκείνου κειμένου-παρουσίασης μούντζωσα αρκετές φορές τον εαυτό μου γιά τη "βλακεία που πήγαινα να κάνω" μιά και ήθελα να κάνω γνωστό στους πολλούς έναν μουσικό που εκείνη την εποχή μπορεί να γνώριζαν και 30 άτομα στην Ελλάδα... Αν σκεφτόμουν όπως σκέφτεσαι παραπάνω δεν θα είμασταν εδώ που είμαστε. Ναι το θέμα πήγε ψιλοάπατο (ας είναι καλά ο μπαρμπα Σπύρος εκεί που είναι) όπως άπατα έχουν πάει πολλά από όσα έχω αφιερώσει ουκ ολίγο χρόνο - και όχι μόνον άπατα, και "στολισμένα" από φίλους. Ετσι όμως έδωσα ταυτότητα, δώσαμε όλοι και προχωρήσαμε. Χωρίς να σπάσεις αυγά δεν έχει φαί...

Αν αρχίζουμε να κρίνουμε τα πάντα σύμφωνα με τα δικά μας γούστα θα χαθεί η μπάλα.
Έχω αγοράσει CD για το οποίο διάβασα διθυραμβικά σχόλια από όσους έγραψαν στο thread και για μένα είναι ίσως το χειρότερο cd που έχω αγοράσει ποτέ μου (Burial - Untrue).

μωρέ σώπα...:flipout::2thumb22sup:Εγώ να δείς...Τώρα όμως ξέρω. Και η γνώση αυτή είναι πολλαπλάσια χρήσιμη από το ****1/2 ή το "αριστούργημα".

Δεν νομίζω ότι ήμουν ο μόνος. Σίγουρα δεν άρεσε και σε άλλους, αλλά αν βγουν και το πουν θα αρχίσει ένας πόλεμος.

Βγήκαμε και το είπαμε. Δεν έγινε κανένας πολεμος. Εκείνος ο άμοιρος ο Scott Walker, ακόμα θα φτερνίζεται. :furious3: όμως έτσι μάθαμε ο ένας να σέβεται τον άλλον.

Οπότε αναγκαστικά και μη, δημιουργούνται κλίκες. Προσοχή, δεν το λέω για να υποτιμήσω κάποιον, ούτε είναι κακό να δημιουργούνται αυτές οι παρέες.
Πρέπει όμως από την άλλη η μία παρέα να σέβεται την άλλη και να μην καταλήξει το forum μία ιντερνετική έκδοση Μανίνας-Κατερίνας με στρατόπεδα Bon Jovi VS Europe.

νομίζω το έχουμε πετύχει με το παραπάνω. Και βάζω πρώτο πληθυντικό γιατί θεωρώ ότι έχω συνεισφέρει. Έχουμε μιά μουσική κατηγορία που είναι δύσκολη, απαιτητική, ποιοτική, διευρυνόμενη, φανατική. Το ίδιο πάει να γίνει χάρη στη συμμετοχή του dipie και η hiend, επί χρόνια χωλαίνουσα. Το να είναι κάποιος ειλικρινής γιά το χόμπυ του και να μοιράζεται το πάθος του σίγουρα βοηθάει. Γι αυτό και αντέδρασα έτσι στα περί αμπελοφιλοσοφίας. Αν ήταν αμπελοφιλοσοφία τοτέ γιατί τόσοι από εμάς χρεωνόμαστε γιά τα "παιχνίδια" μας ή γιατί δεν κοιμόμαστε τα βράδια επειδή το μαύρο του προβολέα μας βγήκε πράσινο ή επειδή έχουμε ένα μπουμάρισμα στους 55 κύκλους με τα ηχεία που χρυσοπληρώσαμε ?

Μουσική ακούνε και οι ροκάδες, μουσική οι καρεκλάδες, μουσική και οι γαβγάδες! Θα πρέπει να μαζευτούν οι ροκάδες και να την πέφτουν σε κάθε παρουσίαση δίσκου κλασικής μουσικής;

σίγουρα έχουμε έναν κώδικα επικοινωνίας.
Τίποτα παραπάνω.:firstprize:

Μέχρι προχθές είχα ακούσει κάποια αποσπάσματα και δεν είχα άποψη . Την Μ. Πέμπτη ο Βασίλης ο Τσάκωνας που μου δεξιώθηκε στο μουσικό του άντρο , μου έβαλε μιά ολόκληρη πλευρά ( έχει την βινυλιακή έκδοση ) - τόσο άντεξα . Παρά τα ομολογουμένως ωραία σχόλια του Βασίλη , ο δίσκος κατ' εμέ δεν έχει λόγο ύπαρξης . Είναι μιά DIY απόπειρα - όπως πολλές τώρα τελευταία - που ατυχώς προδίδεται από την μονοτονία και την έλλειψη εμπνεύσεως του δημιουργού του . Ορισμένοι ίσως θεωρήσουν προσωπικό ύφος την ομοιογένεια των κομματιών , για μένα όμως φανερώνει αδυναμία να ξεφύγει από την μία και μοναδική λούπα που σκέφτηκε και εκτέλεσε.

Να , το είπα . Είδες τι ωραία ; -bye-

Μπορεί να φταίει το ότι σου τον παραπαίνεψα, μπορεί να φταίει και το ότι ήδη βρισκόμασταν στα πολλά χαχα της παρέας και να μην κατόρθωσε το ένα τεταρτημόριο του δίσκου να βγάλει την ομορφιά του -είναι σχετικά δύσκολα αναγνωρίσιμο το κοντράστ που περιγράφει και αμυδρή η ζεστασιά του - την ίδια στιγμή που ίσως η ζεστασιά της παρέας να μην τον άφηνε να αναδειχθεί, αφού δεν μας χρειαζόταν

Συμφωνώ απόλυτα με τον Παναγιωτίδη.
Ο καθένας μας κουβαλάει στην πλάτη του, ώρες μουσικών ακροάσεων ή έχει εμπλακεί στα μουσικά πράγματα με κάποιο τρόπο.
Οι ''καταθέσεις'' που γίνονται είναι το σημαντικό.
Εάν αρχίσω να γράφω για τα επιτευγματα της κατηγορίας ,θα νυχτώσουμε.
Θα ήταν ακόμη μεγαλύτερα αν είχαν εμπλακεί και άλλοι φίλοι.
Μακάρι.
Τώρα αν κάποιες απόψεις ''φαίνονται'' πιο ισχυρές ,πέρα από το όποιο ειδικό βάρος τους, είναι γιατί οι περισσότεροι φίλοι έχουμε γνωριστεί, έχουμε κάνει ακροάσεις μαζί κ.τ.λ.
Και μόνο γιαυτό.

Ο Παναγιωτίδης που έχει τον απόλυτο μουσικό σεβασμό μου, το 90% των πραγμάτων που αγόρασε από παρουσιάσεις μου, τα πούλησε ή τα θεώρησε για τα μπάζα.
Πως είναι δυνατόν να κρατήσω ψήγμα πικρίας όταν έχει ''καταθέσει'' άπειρες φορές την άποψη του, όταν έχει παρουσιάσει τα δικά του με τόση αγάπη, όταν ξέρω ότι το κατέχει.
Ότι και να μου σέρνει είναι απόλυτα θεμιτό.

Και όπως πολύ σωστά έγραψε κάποτε όλοι κάναμε μία αρχή και μάλιστα πολύ δύσκολη.

Υ.Γ. BIG BUSINESS στο κλαμπ; Kαι μάλιστα με δήλωση ότι είναι ίσως η μπάντα που θα σώσει το ροκ.
Οι περισσότεροι γελάνε. Αλλά είναι η άποψη μου και αντέχω το κράξιμο, γιατί είναι δική μου και την είπα. Και τι έγινε;

σίγουρα έχουμε έναν κώδικα επικοινωνίας.
Τίποτα παραπάνω.:firstprize:

Κατ' αρχάς πιστεύω να καταλαβαίνεις Δημήτρη ότι αυτά τα πράγματα τα λέω καλοπροαίρετα.
Απλά αυτό που βλέπω είναι από τα κλασικά προβλήματα που έχει κάθε forum.
Μπορώ να πω ότι με ξένισε η όλη φάση με την κοπελιά που "τόλμησε" να γράψει για τον Νότη στη μουσική κατηγορία.

:grandpa: Βέβαια γνωρίζω ότι είμαστε ανώμαλοι και χρειαζόμαστε ψυχίατρο αλλά να υπάρχουν συζητήσεις χαμηλών τόνων στα αθλητικά και να πλακωνόμαστε στο ξύλο στη μουσική κατηγορία είναι κάτι που πρέπει να το κοιτάξουμε.

Αυτό δεν καταλαβαίνουν οι νεοεισερχόμενοι και ίσως μερικοί που κρατάνε τυφλά αποστάσεις:
μεταξύ μας οι μόνιμοι της κατηγορίας κραζόμαστε ασύστολα, αλλά πάντα με σεβασμό στις ώρες πτήσεων (μουσικά πάντα) του καθενός, στα ακούσματα που έχει και τη συνολική οπτική επί του θέματος. Ο Λύμπε για το Burial ακόμα δέχεται πυρά. Κι εγώ το θεωρώ ανούσιο δίσκο και το 'γραψα. Ο άνθρωπος όμως έχει περάσει τα 2/3 της ζωής του κρατώντας στα χέρια εξώφυλλα και ακούγοντας τα πάντα μέσα από επίπονες αναζητήσεις. Όπως όλοι που έχουμε το ψώνιο.
Ο Μανωλάκος κι εγώ που έχουμε κοινούς μουσικούς άξονες, θεωρούμε ότι έχουμε παρουσιάσει εδώ το απόσταγμα του σύγχρονου ήχου, με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Σε πληροφορώ ότι ασχολήθηκαν ελάχιστοι. Ε και?
Μπάτζετ για πέταμα χωρίς να σου περισσεύουν κιόλας, χρόνος και ματωμένα αυτιά είναι τα συστατικά που διαμορφώνουν αυτό το ψάξιμο. Ούτε ελιτ, ούτε κολοκύθια. Όρεξη και μόνο.

p.s. εσύ meletov πριν λίγο καιρό παρέθεσες κάποιο βίντεο με link για ενα καταπληκτικό σχήμα από τη Γαλλία, τους Acetate Zero. Πάλι καλά που το πήρε το μάτι μου και είπα κάτσε να δω τι προτείνει ο χριστιανός. Τους βρήκα εξαιρετικούς. Δεν σε είδα όμως να στρώνεσαι να γράψεις κάτι, τι σου δημιουργούν μέσα σου, τι σε τραβάει, που τους κατατάσσεις. Τίποτα απολύτως. Για αυτά λοιπόν μιλάμε στη μουσική κατηγορία, για τις εμπειρίες μας. Για αυτό και είναι η δημοφιλέστερη από όλες, γιατί εκεί ανοιγόμαστε.

p.s. εσύ meletov πριν λίγο καιρό παρέθεσες κάποιο βίντεο με link για ενα καταπληκτικό σχήμα από τη Γαλλία, τους Acetate Zero. Πάλι καλά που το πήρε το μάτι μου και είπα κάτσε να δω τι προτείνει ο χριστιανός. Τους βρήκα εξαιρετικούς. Δεν σε είδα όμως να στρώνεσαι να γράψεις κάτι, τι σου δημιουργούν μέσα σου, τι σε τραβάει, που τους κατατάσσεις. Τίποτα απολύτως. Για αυτά λοιπόν μιλάμε στη μουσική κατηγορία, για τις εμπειρίες μας. Για αυτό και είναι η δημοφιλέστερη από όλες, γιατί εκεί ανοιγόμαστε.

Κωστα ξερω οτι αγαπας τη μουσικη.Ξερω οτι και ο Παναγιωτιδης αγαπα τη μουσικη.Πιστευω οτι υπαρχουν εδω μεσα αξιολογοι ανθρωποι μεταξυ αυτων και εσεις.Ενοχληθηκα αφανταστα με το θεμα της fedra.Oχι για λογο flame αλλα γιατι ορισμενα γραφομενα τα θεωρησα πισωγυρισμα του avclub.Μετα απο τοσα ποστ περι δημοκρατιας , ισοτητας των μελων , δικαιωματος να σηκωνουμε οτι θεμα θελουμε , αντιπαραθεσεις επι αντιπαραθεσεων..εκατονταδες ποστ..να πισωγυριζουμε ρε διαολε σε κατι που θυμιζει τις κακες στιγμες.Τεσπα ρε φιλε μπορει να κανω και λαθος.Εχω μετανιωσει για καποια γραφομενα , κυριως γιατι καταλαβαινω οτι δεν οδηγουν πουθενα παρα σε φορουμικες αντιπαθειες.

Το ξερω οτι δεν γραφω τιποτα...μετα το ban μου αποφασισα να μην ξανασηκωσω θεμα ποτε (μεχρι τοτε ειχα ανοιξει μερικα στην καφε ).Εξαιρεση εκανα μονο για το σκακι για να ενημερωσω ουσιαστικα τον Διονυση.
Για αυτο βαζω μονο τους δισκους.Κατι ειναι και αυτο για καποιον που πριν το av..δεν ειχε γραψει ουτε καλημερα σε μη ''τεχνικη'' κατηγορια..σε οποιοδηποτε φορουμ.

Δεν ειπα οτι ειμαι απαραδεκτος ??? Αφου το δηλωσα ρε διαολε ....:flipout::flipout::flipout:

-bye-

Τα μηχανάκια είναι το μέσο για ν' ακούς μουσική.
Με την μουσική ονειροπολείς,ταξιδεύεις,σκέφτεσαι,ολοκληρώνεσαι.
Κάποιες φορές κάποιοι απο εμάς,απομονώνουν το μέσο απο το ταξίδι.

Η αυστηρά τεχνοκρατική προσέγγιση κι η αποθέωση των μηχανημάτων,δεν μπορεί να είναι το ζητούμενο του "Hi End".