Top CD Players Blind Shoot-out

Status
Not open for further replies.
Ε, και θες να πείς τώρα ότι αυτό είναι το ενδεδειγμένο σύστημα γιά να κάνει
κάποιος δοκιμή σε CDP των 10 ή και παραπάνω χιλιάδων ευρώ?!
Οι χρωματισμοί και μόνο από τα ηχεία, δεν θα έλεγα ότι επιτρέπουν κάτι
τέτοιο!

Αν είναι DIY, όχι, δεν έχω ακούσει!
Από εμπορικά, τα Klipshchorn, τα La scalla, τα Avantgarde duo,
Τα Voice of the theatre και τα Zingalli 215 πολλά γκάζια, τρομερό Sound stage, αλλά
και πολλοί χρωματισμοί, δεν είναι του γούστου μου! Προτιμώ τα Monitor ακούσματα.

exw akousei ola osa grafeis, ta 2 prwta xrwmatizouv para poly, exouv kapoio eidos folded horn systnma kai exponencial horn sta mesaia. Eivai favtastika nasal sta mesaia logw exp horn. Ta avantgarde vomizw oti exouv eva 3ero nxo, poly poio ligous xrwmatismous, grafw gia to tmnma tns korvas kai oxi to mpaso tous.
ta A7(the voice of the theater) exouv exp horn kai xrwmatizouv ta mesaia poly.
To bashorn eivai arketa oudetero, o poly megalos gvwstns tns klassikns mousikns 8a brei psegadia se auto! To diko mou eivai me traktrix 225Hz kai dev exei ka8olou xrwmatismous sta mesaia. Av akouseis oloklnrwmevn lysn tractrix, sav tou Kwsta stov Peiraia, 8a katalabeis oti dev yparxouv xrwmatismoi stis swstes korves.

Av akouseis oloklnrwmevn lysn tractrix, sav tou Kwsta stov Peiraia, 8a katalabeis oti dev yparxouv xrwmatismoi stis swstes korves.

αν και πανελακιας σε αυτο θα συμφωνησω

σορυ για το οφ τοπικ
συνεχιστε τον καυγα

πληροφοριες για τον κο Κωστα Κωνσταντινου και τις υπεροχες tracktrix του εδω:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=29075

αν ηθελε καποιος, θα μπορουσαμε να κανουμε καποια ακροαση για του λογου το αληθες.

σπουδαιος ελληνας κατασκευαστης, σωστος κυριος, μιλα με τις δημιουργιες του.

.

Έχω την εντύπωση ότι ο οποιοσδήποτε βεβιασμένος τρόπος αύξησης της
ευαισθησίας των μεγαφώνων (οι κόρνες κάθε λογίς είναι τέτοιος τρόπος),
εισάγουν σίγουρα χρωματισμό, είναι καθαρά θέμα φυσικής και μηχανικής!
Τα klipsh, έχουν trιactrix κόρνες, εκτός των μπάσσων που είναι
αναδιπλούμενη κόρνα σε συνδυασμό και με τους τοίχους του χώρου ακρόασης.
Τα Voice of the theatre, επίσης έχουν Triactrix κόρνες, τα Zingalli έχουν
Omniray και τα Duo, δεν ξέρω!

Re: Απάντηση: Top CD Players Blind Shoot-out

αν και πανελακιας σε αυτο θα συμφωνησω

σορυ για το οφ τοπικ
συνεχιστε τον καυγα

πανελακιας ε???? θα πεθανεις! (και εσυ και ο macmod και.... εγω......)

τα ηχεια πανελ ειναι γεματα παραμορφωσεις και μπουμαρισματα και χαλια μεσοϋψηλα. και μπασο μηδεν

ας το χαλαρωσουμε λιγο το θεμα........

-bye-
.

Σπυρο θα σε παρακαλουσα να ανοιξεις αλλο θεμα για τις προσπαθειες σου, στη DIY.Εδω μιλαμε για υπερ-μηχανες, υπερ-υψηλης πιστοτητας.

Παρακαλω στο θεμα μας.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Top CD Players Blind Shoot-out

πανελακιας ε???? θα πεθανεις! (και εσυ και ο macmod και.... εγω......)

τα ηχεια πανελ ειναι γεματα παραμορφωσεις και μπουμαρισματα και χαλια μεσοϋψηλα. και μπασο μηδεν

ας το χαλαρωσουμε λιγο το θεμα........

-bye-
.

Φαντάζομαι ότι κάνεις πλάκα τώρα, ε?!
Ναι ας τελειώνουμε με αυτό το off topic και ας επανέλθουμε στο
θέμα μας!

Επειδή δε γνωρίζω πολλά για τις υλοποιήσεις με tractrix, κρατάω μικρό καλάθι σ' αυτό τον τομέα.
Δεν τις πολυπάω τις κόρνες, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Σπύρο μου, αυτό που θέλω είναι να μην είσαι τόσο εριστικός με τους άλλους. Ποτέ δεν ξέρεις τις εμπειρίες του άλλου. Κατέθεσε την άποψή σου και άφησε τα ειρωνικά σχόλια.
Το Sarastro επίσης δεν το άκουσα διεξοδικά, οπότε δε μπορώ να ξέρω τη συμπεριφορά του.

Ας τελειώσουμε με το off topic εδώ παρακαλώ.
Ο Μιχάλης προσπαθεί να οργανώσει ένα συγκριτικό και του το έχουμε κάνει κ**ο το θέμα.

Στο εξής, θα γίνονται δεκτά σχόλια μόνο περί ψηφιακών πηγών και κυρίως γύρω από το θέμα μας.

ta Klipshchorn exouv electrovoice exponential sta mesaia, sto mpaso eisai swstos, giauto exouv kai toso xrwmatismo kai ekei, ta avantgard exouv kapoio eidos sfairikns, oxi tractrix
ta zingalli exouv tractrix, alla dev exw akousei xrwma apo auta.
ta VOT exouv exponential, 811 n 511 movtelo.kapoia fora 311.
Av sou aresei eseva to monitor akousma eivai alln istoria.
Exeis la8os me tis paratnrnseis sou, n fysikn leei oti o kalyteros tropos va kaveis eva nxeio eivai korves!

Κύριοι, μην απαξιώνετε τα φτηνότερα μηχανήματα τόσο εύκολα, έχω δει
πολλές εκπλήξεις! Αnalyze it, άμα θέλεις φέρτο σε εμένα το Arcam, να
κάνουμε μιά δοκιμή, είμαι περίεργος να δω πως θα παίζει από Quad!!!

Kαλα τί δουλειά έχει το Arcam με τα ΕΜΜ ? Θα κάνουμε test από Punto μέχρι Bugati ? Μην μπλέξουμε σε τέτοιες ιστορίες χρονοβόρες, αν είναι έτσι να φέρετε και ενα DAC1 και ένα kW Musical Filelity nuvistor μέχρι/τα 2500 να διοργανώσετε και ένα party σε άλλο δωμάτειο , να βγεί νικητής η MF να τελειώνουμε στα προσιτά components. Δεκτη και αυτή η κόντρα άλλη μέρα.

Απλά , έτσι για την διαγραφή της αποστάσεως , πρέπει να υπάρξει στο τέλος ως κερασάκι στην τούρτα ένα εξαιρετικό DAC των 2-7 χιλιάδων για να δούμε επιτέλους την ποσοτική διαφορά σε όλους τους τομείς - προσοχή προς αποφυγήν κομπλεξισμών - το αν ενα x προϊόν πλησιάζει σε απόδοση ενα y προϊόν που έχει την τριπλάσια τιμή απλά και αναφορικά αξίζει να σημειωθεί χωρίς όμως αυτό να λεει τίποτα διότι το οποιοδήποτε ποσοστό ανωτερότητας στο hi end μπορεί και έχει δικαίωμα να ζητήσει οποιαδήποτε εξτρα τιμή ως διαφορά μιας που δεν υπάρχει κάτι ισότιμο σε ποιότητα/απόδοση και ταυτόχρονα πολύ φθηνότερο σε τιμή. Επίσης το 'πλησίασε κοντά' κατ'εμε δεν λέει τίποτα απολύτως. Το σύνολο είναι που μετράει.

Oρίστε μια ημερομηνία please και ελπίζω να δεχθώ μια πρόσκληση με Post - χωρίς φυσικά να έχω ρόλο κριτή .

Last edited:

Παλι τα ιδια.....

Ρε παιδια εδω σας προσκαλω οποτε θελετε ευθεως να ερθετε απο την αντιπροσωπεια μας (κερναω και καφε) να κανουμε οτι συγκριτικο φθηνου και ακριβου player θελετε!!!

Μην το τυρανατε το ρημαδι το θεμα!

Για να σας λεω εγω κατι που ειμαι στην αγορα πολλα χρονια κι εχω ακουσει σχεδον το ΣΥΝΟΛΟ των players.....κατι ξερω!

Για ακόμη μια φορά συμφωνώ απολύτως. Μερικοί 'τρώγονται' με την φαντασία τους που καλπάζει και εξομειώνουν ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ τους ότι το ένα ακούγεται έτσι και το άλλο κοντά στο έτσι. Εμ...έτσι δεν πέφτουν και τόσο μέσα. ΔΥΣΤΥΧΩΣ για να αποφύγετε αυτά τα πρόχειρα συμπεράσματα ότι πχ κάτι που κοστίζει 1500 ευρώ μπαίνει στην league των 15000 πρέπει να βγάλετε τις παρωπίδες από το μυαλό και να πάτε να ακούσετε κάτι πολύ καλύτερο σε ένα πολύ πιο αποκαλυπτικό και διάφανο μα συνάμα & μουσικό υπόλοιπο combo ώστε να σας φύγει η παραμύθα ότι το CD μου κοντράρει τα world-class cds. Μακάρι να βγώ ψεύτης....αλλά η Ferrari ότι και να κάνει το C-Class Brabus είναι Ferrari....

Με την φαντασία του καναπέ να οργιάζει.... η πραγματικότητα βρίσκεται έτη φωτώς μακρυά. Το ίδιο με τα καλώδια....και με τα πάντα.

Ευτυχώς που έτσι αυξάνεται κατ ουσίαν και το ενδιαφέρον για το hi-end που αφορά όσους αναζητούν συνεχώς κάτι καλύτερο (ή αράζουν σε ένα ικανοποιητικό σύστημα , γιατί όχι , δεν είναι υποχρεωτικά ενα μόνιμο έξοδο εξ ορισμού) . Κάποια στιγμή αποφασίζουν να αναβαθμίσουν... Thats hi-end , είτε το θέλετε είτε οχι κατα βάθος ξέρετε ότι τούτο το πράμα είναι καλύτερο από το δικό σας ..! Παραδεχθείτε το.

Last edited:
Απάντηση: Re: Top CD Players Blind Shoot-out

ta Klipshchorn exouv electrovoice exponential sta mesaia, sto mpaso eisai swstos, giauto exouv kai toso xrwmatismo kai ekei, ta avantgard exouv kapoio eidos sfairikns, oxi tractrix
ta zingalli exouv tractrix, alla dev exw akousei xrwma apo auta.
ta VOT exouv exponential, 811 n 511 movtelo.kapoia fora 311.
Av sou aresei eseva to monitor akousma eivai alln istoria.
Exeis la8os me tis paratnrnseis sou, n fysikn leei oti o kalyteros tropos va kaveis eva nxeio eivai korves!

Η θεωρητική φυσική αλλά και η πράξη, δείχνει ότι ο καλύτερος τρόπος
γιά να αυξήσεις την αποδοτικότητα των μεγαφώνων είναι οι κόρνες!
Γιά την απόδοση της ηχητικής ποιότητας δεν λέει τίποτα.
Γιά τους χρωματισμούς είναι καθαρά θέμα μηχανικής, η κόρνα είναι
ιδανική γιά την καταστολή χρωματισμών αέρα, εγώ όμως αναφέρομαι
στους μηχανικούς συντονισμούς της ίδιας της κόρνας! Ας μην την
συνεχίσουμε εδώ αυτήν την συζήτηση γιάτι είναι άσχετη με το θέμα του
Thread. Αν θέλεις άνοιξε νέο Thread να τα πούμε γιά τις κόρνες!
Με συγχωρείτε γιά το off topic, δεν θα το συνεχίσω ότι και αν ειπωθεί
επιπλέον πάνω στο θέμα με τα ηχεία! Επιστρέφουμε στο θέμα μας.

ενα μικρο τελευταιο οφ τοπικ απο μενα και ζητω προκαταβολικα συγνωμη

Φαντάζομαι ότι κάνεις πλάκα τώρα, ε?!

ασφαλως αφου πανελ εχει και αυτος

Επειδή δε γνωρίζω πολλά για τις υλοποιήσεις με tractrix, κρατάω μικρό καλάθι σ' αυτό τον τομέα.
Δεν τις πολυπάω τις κόρνες, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

ουτε και εγω αλλα αυτες ειναι αλλο πραγμα μιλαμε για κορνες παραγωγης των 40.000 ευρω - βεβαια υπαρχουν και φτηνοτερα μοντελα - που πραγματικα ο ηχος τους και η κατασκευη τους ειναι υπερανω κρητικης. Στεργιο αν καποια στιγμη κατεβεις Αθηνα και θελησεις πιστευω οτι αξιζει τον κοπο να τις ακουσεις - μαλλον μπορω να κανονισω κατι τετοιο - αυτο ισχυει και για οποιον απο τους παραπανω φιλους επιθυμουν κατι τετοιο.

Moυ φαίνεται θα πάω να πάρω ενα Dodson DA-218 δανεικό να δώ τι ψάρια πιάνει ως mini-world-class DAC , logically priced.

Re: Απάντηση: Re: Top CD Players Blind Shoot-out

Η θεωρητική φυσική αλλά και η πράξη, δείχνει ότι ο καλύτερος τρόπος
γιά να αυξήσεις την αποδοτικότητα των μεγαφώνων είναι οι κόρνες!
Γιά την απόδοση της ηχητικής ποιότητας δεν λέει τίποτα.
Γιά τους χρωματισμούς είναι καθαρά θέμα μηχανικής, η κόρνα είναι
ιδανική γιά την καταστολή χρωματισμών αέρα, εγώ όμως αναφέρομαι
στους μηχανικούς συντονισμούς της ίδιας της κόρνας! Ας μην την
συνεχίσουμε εδώ αυτήν την συζήτηση γιάτι είναι άσχετη με το θέμα του
Thread. Αν θέλεις άνοιξε νέο Thread να τα πούμε γιά τις κόρνες!
Με συγχωρείτε γιά το off topic, δεν θα το συνεχίσω ότι και αν ειπωθεί
επιπλέον πάνω στο θέμα με τα ηχεία! Επιστρέφουμε στο θέμα μας.

αγαπητε macmod,

οι κορνες του κου Κωνσταντινου ειναι φτιαγμενες απο ανθρακονηματα (fiber-reinforced polymers)

και βεβαια πλακα κανω για τα πανελ-bye-

Status
Not open for further replies.