Top CD Players Blind Shoot-out

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Top CD Players Blind Shoot-out

Μετα απο πολλη σκεψη αποφασισα να μην παρευρεθει κανενας αντιπροσωπος στο τεστ του οποιου μηχανημα θα ειναι στη δοκιμη.

Οποιος δεχεται να μας δωσει το μηχανημα του καλως, μπορουμε να προχωρησουμε. Αλλιως συνεχιζουμε με τα player που ηδη διαθετουμε.

Θελω να πραγματοποιησω μια χομπιστικη συναντηση μακρια απο το οποιοδηποτε συμφερον.

Μιχάλη το καινούργιο αυτό δεδομένο δεν το καταλαβαίνω, νομίζεις οι αντιπρόσωποι δεν έχουν να προσφέρουν ή ότι δεν θα το ευχαριστηθούν ως χομπίστες?
δυσκολεύομαι να καταλάβω τον αποκλεισμό αυτό και αναρωτιέμαι πως θα σετάρετε κάτι που θα δείτε για πρώτη φορά?

Μην ξεχνάς ότι εσύ έχεις σετάρει το player σου στο σύστημα σου, δηλαδή παίζεις με την High του cdsa se, αντίστοιχα ξέρεις ποιά έξοδος, φίλτρα κλπ του dCS ταιρίαζει με τον Diablo?

-bye-

Όσο για το συμφέρον που λες από τη στιγμή που γίνεται δημόσια, είναι αναπόφεκτο να παρεισφρύσει, αν ήθελες χομπίστικα όπως και το εμπνεύστηκες το κάναμε μόνοι μας δια μέσου τηλεφώνου.

Μιχάλη το καινούργιο αυτό δεδομένο δεν το καταλαβαίνω, νομίζεις οι αντιπρόσωποι δεν έχουν να προσφέρουν ή ότι δεν θα το ευχαριστηθούν ως χομπίστες?
δυσκολεύομαι να καταλάβω τον αποκλεισμό αυτό και αναρωτιέμαι πως θα σετάρετε κάτι που θα δείτε για πρώτη φορά?

Μην ξεχνάς ότι εσύ έχεις σετάρει το player σου στο σύστημα σου, δηλαδή παίζεις με την High του cdsa se, αντίστοιχα ξέρεις ποιά έξοδος, φίλτρα κλπ του dCS ταιρίαζει με τον Diablo?

Επετρεψε μου Γιωργο να σου πω οτι τον Diablo ουτε εσυ τον ξερεις...

Εγω αντιθετως τον Μιχαλη και το σκεπτικο του τα κατανοω απολυτα.

Πιστεύω ότι είναι απαραίτητη η παρουσία του αντιπροσώπου για το σωστό στήσιμο της συσκευής. Τουλάχιστον την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί το setup της συσκευής και η ρύθμιση της στάθμης του σήματος.
Επίσης προτείνω όλες οι συσκευές να παίξουν στο ίδιο επίπεδο (ράφι) του rack ή όλες στο πάτωμα σε διαφορετικά σημεία.

Last edited:
πρώτον γιατί δεν την κάμετε την κόντρα με πανσέληνο ?

image.php

και δεύτερων εγώ γιατί θα λείπω ??? :twoguns:

Προτείνω:

Ολες οι συσκευές να συνδέονται απευθείας στην ίδια είσοδο επιπέδου line του Gryphon Diablo χωρίς να παρεμβάλλονται ρυθμιστές στάθμης ή/και διακοπτικοί επιλογείς οποιασδήποτε μορφής.
Θα μας διευκόλυνε η διασύνδεση line να είναι η υφιστάμενη που χρησιμοποιεί ο Μιχάλης.

Πιστεύω ότι είναι απαραίτητη η παρουσία του αντιπροσώπου για το σωστό στήσιμο της συσκευής. Τουλάχιστον την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί το setup της συσκευής και η ρύθμιση της στάθμης του σήματος.
Επίσης προτείνω όλες οι συσκευές να παίξουν στο ίδιο επίπεδο (ράφι) του rack ή όλες στο πάτωμα σε διαφορετικά σημεία.

Συμφωνώ.Κατ΄αρχάς δεν είναι μόνο αντιπρόσωποι αλλά και φίλοι ΚΑΙ χομπίστες
οπότε η παρουσία τους μόνο καλό( θέλω να ελπίζω) θα κάνει.

Εσυ Wind (και αλλοι) τον πηρες στον λαιμο σου τον ανθρωπο με τις "μεγαλοπροβλεψεις" σου και για τον ενισχυτη του τον Diablo.

Πηγε και αλλαξε ενισχυτη μπηκε σε εξοδα και περιπετειες με τα mcintosh και αφου ειδε κι αποειδε τελικα μετα απο μερικους μηνες ΞΑΝΑΠΗΡΕ τον ενισχυτη του πισω και απο τοτε εχει παθει πλακα με το αποτελεσμα!

Και οχι μονο αυτος! Πιστοποιω κι εγω (κι αλλοι) οτι εχει πραγματι εξαιρετικο (εως κορυφαιο) ηχο.

Σου συνιστω λοιπον να πας απο το σπιτι του, να ακουσεις το αποτελεσμα, να αποκτησεις κι εσυ τις εμπειριες ενος εξαιρετικου συστηματος και μετα κανε οτι προβλεψεις θελεις...

Ασε τον καθενα να κανει μονος του τις επιλογες του και μην τον υποβαλεις σε αμφιλεγομενες επιλογες!

Οταν αναφερεσαι σε μια πηγη (emm Labs CDSA SE) η οποια εχει αποσπασει δυο απανωτα golden ear awards στο ιδιο τευχος του the absolute sound απο τους δυο σηματικοτερους εν ζωη θρυλους δημοσιογραφους κι ιδρυτες των the absolute sound και stereophile (Harry pearson & Antony H. Cordesman αντιστοιχα), σου συνιστω να εισαι ΠΟΛΥ προσεκτικος στα λεγομενα σου γιατι καλλιστα μπορει ανα πασα στιγμη να ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΕΙΣ!! (Οπως και με τον diablo).

Αν και νομιζω οτι τουλαχιστον για τους γνωστες το εχεις ΗΔΗ παθει.

Τα σχολια σου (απο την αρχη αυτου του thread) στερουνται της οποιαδηποτε σοβαροτητας!

Ηρεμα Γιώργη, τι φοβάσαι μην πάρει ο Μιχάλης κάνα Bluesky? :flipout:
Η πηγή πού έχει είναι σε τέτοιο επίπεδο που θέλει πολύ-πολύ σκέψη για να την αλλάξει.
Είναι σαν να τραβάς φύλλο από τριάντα μπάς και σου κάτσει άσσος!

Εννοείται ότι τα κομμάτια της δοκιμής, θα είναι από cd εμπορίου και δεν θα είναι δημιουργίες κανενός μας.
Το πρώτο θέμα είναι αυτό.

Σε ότι έχει να κάνει με κάποια υπονοούμενα για φθηνά και ακριβά, έχω πει την άποψη μου πολλές φορές, δεν χρειάζεται άλλη μία.

Επιμένω να σταματήσουν οι υπερβολές. Δεν υπάρχει λόγος κανένας να εκθειάζονται συνεχώς τα ίδια μηχανήματα. Ο.κ. όλα είναι τέλεια. Κουλάρετε.

Συμφωνώ απόλυτα με τον Μιχάλη και την απόφαση του για τους αντιπροσώπους.
Κοψ , αν συμφωνεί ο Μιχάλης μπορείς να ''σετάρεις'' το player , κάποια στιγμή νωρίτερα.

Μη βάζετε εμπόδια ,εκεί που δεν υπάρχουν. Αν κάποιος επηρεαστεί από αυτά που θα γραφτούν καλά να πάθει.
Για να μάθει.
Πιο μασημένη τροφή από αυτά που έχουν γραφτεί δεν γίνεται.

Καλό θα είναι να γίνει και με CD εμπορίου αλλά και με κάποια πιό
''προσεγμένα''! Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να γνωρίζουμε άριστα το
υλικό που θα ακούσουμε και αν γίνεται να ακούσουμε και γενικότερα τον
ήχο του συστήματος, γιά να εγκλιματιστούμε στον ήχο του. Εγώ πάντως,
θα φέρω οπωσδήποτε υλικό και θα φροντίσω να το ακούσω πάρα πολλές
φορές στα δικά μου, πριν το φέρω, γιά να έχω μιά αναφορά.
Τα καλώδια τροφοδοσίας των συσκευών, προτείνω να είναι της ''μάνας'' τους.
Γιά τα Interconnect, θα ήθελα μιά άποψη - ιδέα από τον Ι.Κ!

Παιδία μην ανησυχείτε . Όλα θα γίνουν όπως πρέπει.
Πάντως προβλέπω ότι τελικά θα είναι ένα το cd player που θα ξεχωρίσει και με σημαντική διαφορά από τα υπόλοιπα. Θα είναι τόσο μεγάλη η συγκίνηση που στο τέλος όλοι θα κλαίμε από χαρά. Βέβαια δεν θα πάρουμε και τα βουνά ούτε θα γίνουμε οι αντάρτες του High-End εάν για οικονομικούς λόγους δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να το αποκτήσουμε.

Γιά τα Interconnect, θα ήθελα μιά άποψη - ιδέα από τον Ι.Κ!

Θα μας διευκόλυνε η διασύνδεση line να γίνεται με το υφιστάμενο καλώδιο που χρησιμοποιεί ο Μιχάλης.

Σε ό,τι αφορά την ρύθμιση του πλάτους του σήματος απλώς θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι θα παραμένει η ίδια για όλα τα cd players με σημείο αναφοράς το test disk της Sheffield labs και τόνο συχνότητας 1ΚΗz (@0dB). Η θέση του ποτενσιόμετρου του ενισχυτή θα αλλάζει εφόσον πρόκειται να συγκριθούν δύο cd players διαφορετικής ονομαστικής στάθμης εξόδου.

Είναι σχεδόν αδύνατον η στάθμη εξόδου του ενισχυτή να παραμένει σταθερή για όλες τις ακουστικές συχνότητες και με όλα τα cd players της δοκιμής. Η διαφορά στάθμης των cd players -μετρούμενη στην έξοδο του ενισχυτή- θα είναι ουσιαστικά μηδενική μόνο για τη συχνότητα αναφοράς του 1ΚΗz.

Επίσης θα αποφασιστεί από κοινού και με απλή ακουστική μέθοδο η μέση στάθμη ακρόασης που δεν θα πρέπει να διεγείρει σε υπερβολικό βαθμό τα modes στον χώρο ακρόασης του Μιχάλη.
Ελπίζω να καταφέρουμε να πάρουμε χωρίς προβλήματα μέγιστες στάθμες της τάξης των 95dB.

Last edited:

Μετα απο πολλη σκεψη αποφασισα να μην παρευρεθει κανενας αντιπροσωπος στο τεστ του οποιου μηχανημα θα ειναι στη δοκιμη.

Οποιος δεχεται να μας δωσει το μηχανημα του καλως, μπορουμε να προχωρησουμε. Αλλιως συνεχιζουμε με τα player που ηδη διαθετουμε.

Θελω να πραγματοποιησω μια χομπιστικη συναντηση μακρια απο το οποιοδηποτε συμφερον.

:a0210: Το καλύτερο για όλους ... :a0210:

Ασχέτως φυσικά με το τί θα επιλέξετε ως μουσική - software, εντελώς αναφορικά έχω κολλήσει με τέσσερα CDs / Tracks που πράγματι ανοίγουν τα μάτια και τα αυτία και προτείνω εαν δεν έχετε κάποια να τα χρησιμοποιείτε στο μέλλον για evaluation . Tα εξείς:

1. Brian Bromberg - Wood (CD) , Track 1 (ταχύτητα, low-hi freqs harmonics, details of low registers, timbre, freq. response)

http://www.amazon.com/Wood-Brian-Bromberg/dp/B000FQJPBO

2. 9th Beethoven Symphony EMI Simon Ratle (everything !) - από ενα box-set της EMI με όλες τις συμφ. του Beethoven.

3. Reference Recordings 30th Ann. track 10-Rachmaninoff: Symphonic Dance #3 (Eiji Oue/Minnesota Orchestra) (soundstage height, depth, image, ringing harmonics, hall reverbation , decay of notes)

4. Chesky Records 10 Best tracks 3-4 (rythmic presentation, soundstage dimensions, timbre).

Αυτά τα τέσσερα CDs (με τα σχόλια τα οποία είναι δικά μου) ότι και να επιλέξω κατα καιρούς για test tracks θεωρώ ότι εκθέτουν στο μέγιστο τις δυνατότητες ή και τα minus του κάθε συστήματος. Σε συμπλήρωμα φυσικά με αρκετά CDs με γυναικ.φωνές και ένα retro αγαπημένο μου της Philips, Serge Gainsburg Initials S.G. bests (όπου το Couleur Cafe και μερικά άλλα tracks των 70s μου δίνουν τρελή πληροφορία από τα πρώτα δευτερόλεπτα, όσο παράδοξο και ας ακούγεται).

Try them ! :)

Last edited:
Τα 4 βασικότερα της δοκιμής:
- ΙΔΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΑΘΜΕΣ
- ΙΔΙΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ & ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΑΛΩΔΙΟ
- Ο ΙΔΙΟΣ ΟΔΗΓΟΣ CD ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ DAC
- ΑΚΟΜΠΡΕΣΣΑΡΙΣΤΕΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ

Και κάτι ακόμη: Δεν θα είναι ένα, όπως ελέχθη, αυτό που θα αρέσει, αλλά περισσότερα, και μάλιστα με πολλές διιστάμενες γνώμες. Μην ξεχνάτε ότι η δοκιμή θα γίνει ανάμεσα σε κορυφαία.
Θ.Ζ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Top CD Players Blind Shoot-out

-bye-

Όσο για το συμφέρον που λες από τη στιγμή που γίνεται δημόσια, είναι αναπόφεκτο να παρεισφρύσει, αν ήθελες χομπίστικα όπως και το εμπνεύστηκες το κάναμε μόνοι μας δια μέσου τηλεφώνου.

Παιδια προσπαθηστε σας παρακαλω να καταλαβετε οτι θα γινουμε βιετναμ με το παραμικρο...Ξερεται πως για ολους σας εχω τη καλυτερη αποψη, αλλα ο συνδυασμος μπορει να ειναι εκρηκτικος...Ρε Γιωργο σε παρακαλω ρε φιλε.

Μωρε ας τις ρυθμισουν και ας κατσουν σε ενα αλλο χωρο να πινουν Bushmills που επινε και ο Morisson.

Προτείνω:

Ολες οι συσκευές να συνδέονται απευθείας στην ίδια είσοδο επιπέδου line του Gryphon Diablo χωρίς να παρεμβάλλονται ρυθμιστές στάθμης ή/και διακοπτικοί επιλογείς οποιασδήποτε μορφής.
Θα μας διευκόλυνε η διασύνδεση line να είναι η υφιστάμενη που χρησιμοποιεί ο Μιχάλης.

Yπαρχει μονο μια εισοδος balanced οποτε αναγκαστικα θα χρησιμοποιησουμε την ιδια.

Εσυ Wind (και αλλοι) τον πηρες στον λαιμο σου τον ανθρωπο με τις "μεγαλοπροβλεψεις" σου και για τον ενισχυτη του τον Diablo.

Πηγε και αλλαξε ενισχυτη μπηκε σε εξοδα και περιπετειες με τα mcintosh και αφου ειδε κι αποειδε τελικα μετα απο μερικους μηνες ΞΑΝΑΠΗΡΕ τον ενισχυτη του πισω και απο τοτε εχει παθει πλακα με το αποτελεσμα!

Και οχι μονο αυτος! Πιστοποιω κι εγω (κι αλλοι) οτι εχει πραγματι εξαιρετικο (εως κορυφαιο) ηχο.

Σου συνιστω λοιπον να πας απο το σπιτι του, να ακουσεις το αποτελεσμα, να αποκτησεις κι εσυ τις εμπειριες ενος εξαιρετικου συστηματος και μετα κανε οτι προβλεψεις θελεις...

Ασε τον καθενα να κανει μονος του τις επιλογες του και μην τον υποβαλεις σε αμφιλεγομενες επιλογες!

Οταν αναφερεσαι σε μια πηγη (emm Labs CDSA SE) η οποια εχει αποσπασει δυο απανωτα golden ear awards στο ιδιο τευχος του the absolute sound απο τους δυο σηματικοτερους εν ζωη θρυλους δημοσιογραφους κι ιδρυτες των the absolute sound και stereophile (Harry pearson & Antony H. Cordesman αντιστοιχα), σου συνιστω να εισαι ΠΟΛΥ προσεκτικος στα λεγομενα σου γιατι καλλιστα μπορει ανα πασα στιγμη να ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΕΙΣ!! (Οπως και με τον diablo).

Αν και νομιζω οτι τουλαχιστον για τους γνωστες το εχεις ΗΔΗ παθει.

Τα σχολια σου (απο την αρχη αυτου του thread) στερουνται της οποιαδηποτε σοβαροτητας!

Γιωργο κανεις δεν με πηρε στο λαιμο του, αυτια εχω και ακουω.

Ηρεμα Γιώργη, τι φοβάσαι μην πάρει ο Μιχάλης κάνα Bluesky? :flipout:
Η πηγή πού έχει είναι σε τέτοιο επίπεδο που θέλει πολύ-πολύ σκέψη για να την αλλάξει.
Είναι σαν να τραβάς φύλλο από τριάντα μπάς και σου κάτσει άσσος!

Φτου φτου φτου, μπα σε καλο σου βραδυατικα. Ακου blue sky.:flipout:

Τα 4 βασικότερα της δοκιμής:
- ΙΔΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΑΘΜΕΣ
- ΙΔΙΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ & ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΑΛΩΔΙΟ
- Ο ΙΔΙΟΣ ΟΔΗΓΟΣ CD ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ DAC
- ΑΚΟΜΠΡΕΣΣΑΡΙΣΤΕΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ

Και κάτι ακόμη: Δεν θα είναι ένα, όπως ελέχθη, αυτό που θα αρέσει, αλλά περισσότερα, και μάλιστα με πολλές διιστάμενες γνώμες. Μην ξεχνάτε ότι η δοκιμή θα γίνει ανάμεσα σε κορυφαία.
Θ.Ζ.

Ετσι ειναι κυριε Θεμη. Αλλωστε ολοι εχουμε διαφορετικα γουστα. Αλλα μπορουμε να μαθουμε πολλα μεσα απο τετοιες δοκιμες.

Internet King εσυ αναλαμβανεις ολα τα τεχνικα του εγχειρηματος.
Ας ακουσουμε καποιες προτασεις για το προγραμμα και θα αποφασισουμε συντομα.
Χαιρομαι που η συζητηση γινεται σε ενα ωραιο κλιμα. Ας συνεχισουμε ετσι.

Για καφε θα ερθει κανεις το Σαββατο η θα τον πιω μονος μου?

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Top CD Players Blind Shoot-out

Yπαρχει μονο μια εισοδος balanced οποτε αναγκαστικα θα χρησιμοποιησουμε την ιδια.

Οπότε θα πρέπει αναγκαστικά όλα τα CD players/DACs να διαθέτουν μια balanced αναλογική έξοδο (XLR).

Καλά, ο ολοκληρωμένος ενιισχυτής Gryphon Diablo δεν διαθέτει unbalanced (RCA) είσοδο επιπέδου "line" ???

Υ.Γ Σε κάποια CD players/DACSs η έξοδος τύπου "balanced" δημιουργείται με πρόσθετο κύκλωμα αποτελούμενο συνηθως από τελεστικούς ενισχυτές (Opamps) και μάλιστα λαμβάνοντας σήμα από την unbalanced έξοδο. Σε αυτές τις περιπτώσεις η unbalanced συνδεσμολογία θεωρείται (και είναι) ποιο "pure" από την balanced. H balanced συνδεσμολογία θα είχε νόημα χρήσης εφόσον αναγκαστικά θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε καλώδια διασύνδεσης με τον ενισχυτή μεγάλου μήκους.

Status
Not open for further replies.