Top CD Players Blind Shoot-out

Status
Not open for further replies.
Η balanced συνδεσμολογία έχει επίσης νόημα αν το κύκλωμα των cd players/ transports-dacs είναι ισορροπημένο σε όλο του το μήκος, μια και σ' αυτή την περίπτωση γίνεται το αντίθετο από αυτό που περιέγραψες.

Ή μήπως κάνω λάθος;

Απάντηση: Re: Top CD Players Blind Shoot-out

Ε, αφού δεν έχει unbalanced είσοδο, αδιέξοδο! Ακυρώστε το τεστ!

http://www.gryphon-audio.dk/default2.asp

Gold-plated Swiss Neutric XLR sockets for one balanced source
Gold-plated phono sockets with Teflon insulation
for 4 inputs and two outputs

----------------------------------------

In Greek mythology: A fabled
creature, half-lion and halfeagle,
combining the power of
the “King of Beasts” with the
grace of the “King of Birds”. The
guardian of the source of gold
and protector of the Dionysian
cup of infinite wealth.
In the real world: An acclaimed
Danish audio engineering company
employing cutting edge
technology and common sense
in the pursuit of the purest musical
experience. We feel that the
gryphon is an appropriate symbol
for our high sonic goals

http://www.gryphon-audio.dk/default2.asp

Η balanced συνδεσμολογία έχει επίσης νόημα αν το κύκλωμα των cd players/ transports-dacs είναι ισορροπημένο σε όλο του το μήκος, μια και σ' αυτή την περίπτωση γίνεται το αντίθετο από αυτό που περιέγραψες.

Ή μήπως κάνω λάθος;

Υπάρχουν και DAC chips που βγάζουν έξοδο απευθείας σε true balanced μορφή. Από εκεί και πέρα ο κάθε κατασκευαστής επιλέγει τον τρόπο που θα υλοποήσει το στάδιο εξόδου της συσκευής καθως και του φίλτρου LPF. Ενδέχεται κάποτε να συναντήσεις ακόμα και μετασχηματιστές εξόδου με balanced/unbalanced συνδεσμολογίες ή ακόμα και το ανάποδο.

Ηρεμα Γιώργη, τι φοβάσαι μην πάρει ο Μιχάλης κάνα Bluesky? :flipout:
Η πηγή πού έχει είναι σε τέτοιο επίπεδο που θέλει πολύ-πολύ σκέψη για να την αλλάξει.
Είναι σαν να τραβάς φύλλο από τριάντα μπάς και σου κάτσει άσσος!

Κωστα μου φυσικα οπως παντα εχεις δικιο.

Δεν ξερω μπορει να ειμαι εγω οξυθυμος κι ολα να μου φταινε...

Αν ειναι ετσι παρακαλω τους συνφορουμιτες να με συγχωρεσουν.

Αλλα με κατι τετοια βιαστικα κι απολυτα σαν του wind.... κυριολεκτικα βγαινω απο τα ρουχα μου!

Ευτυχως που oι Ed (Meitner), Harry (Pearson) κι ο Antony ( Cordesman) κι οχι μονο,
δεν ξερουν ελληνικα γιατι θα γινομασταν ρεζιλι των σκυλιων!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Top CD Players Blind Shoot-out

Οπότε θα πρέπει αναγκαστικά όλα τα CD players/DACs να διαθέτουν μια balanced αναλογική έξοδο (XLR).

Καλά, ο ολοκληρωμένος ενιισχυτής Gryphon Diablo δεν διαθέτει unbalanced (RCA) είσοδο επιπέδου "line" ???

Διαθετει βρε αρκετες, απλα υποθετω οτι θα τα συνδεσουμε ολα balanced για αυτο ανεφερα μονο αυτη.

Χτες παρεπιπτοντως ακουσα στο συστημα μου ενα απο τα player που θα ειναι στο τεστ. Οι διαφορες με το EMM LABS ηταν χαωδης, οχι ομως υπερ του ενος η του αλλου, αλλα στον ηχο τους. Δεν θα σας πω ομως ποιο.
Απλα αυτο με κανει να αισιοδοξω οτι σιγουρα θα καταληξουμε καπου.

Ο Internet King εχει καποιες καλες ιδεες περι της διαδικασιας τις οποιες ελπιζω να συζητησουμε το Σαββατο το πρωι σπιτι μου!

Tsimisce εισαι σπιτι? Τσακισου και ελα σπιτι μου το Σαββατο...:flipout:

Last edited:
Re: Απάντηση: Top CD Players Blind Shoot-out

Χτες παρεπιπτοντως ακουσα στο συστημα μου ενα απο τα player που θα ειναι στο τεστ. Οι διαφορες με το EMM LABS ηταν χαωδης, οχι ομως υπερ του ενος η του αλλου, αλλα στον ηχο τους.

Τι περίμενες δηλαδή?
Είπαμε, σε αυτή την κατηγορία τιμής δεν υπάρχει κακό player, υπάρχει μόνο τι
ταιριάζει στα προσωπικά ακούσματα του καθενός μας και τι μας κάνει κλίκ να
βάλουμε το χέρι στην τσέπη.
Πριν από μια τέτοια επένδυση ο υποψήφιος αγοραστής οφείλει
να τα ακούσει ΟΛΑ για να πάρει την τελική του απόφαση.

Νιαρχμ...
Για το Σαββάτο έχω υποσχεθεί στον Ηλία (analyze it) να βρεθούμε για να του δώσω ένα πολύπριζο...
Και επειδή έχει ακυρωθεί πολλές φορές δεν θέλω να το ακυρώσω πάλι...
Συνενοηθείτε για το που, πως και πότε και εγώ ακολουθώ!
Σπίτι μου σπίτι σου ή και κάπου αλλού... :p

Χτες παρεπιπτοντως ακουσα στο συστημα μου ενα απο τα player που θα ειναι στο τεστ. Οι διαφορες με το EMM LABS ηταν χαωδης, οχι ομως υπερ του ενος η του αλλου, αλλα στον ηχο τους. Δεν θα σας πω ομως ποιο.

Ο Internet King εχει καποιες καλες ιδεες περι της διαδικασιας τις οποιες ελπιζω να συζητησουμε το Σαββατο το πρωι σπιτι μου!

Tsimisce εισαι σπιτι? Τσακισου και ελα σπιτι μου το Σαββατο...:flipout:

Πως γινεται η διαφορα να ηταν "χαωδης".

Τι σχεση εχει η χαωδης διαφορα με το μονιτορ και ουδετερο ακουσμα που λεγατε για τα cd players στην υψηλη κατηγορια τιμης?

Πως γινεται το ακουσμα και των δυο να ειναι μονιτορ, η διαφορα να ηταν χαωδης, αλλα ταυτοχρονα οχι υπερ του ενος ή του αλλου?

Εν τελει, ποιο απο τα δυο "μονιτορ" cd players ειχε τους καλυτερους χρωματισμους?

.

Last edited:

Νιαρχμ...
Για το Σαββάτο έχω υποσχεθεί στον Ηλία (analyze it) να βρεθούμε για να του δώσω ένα πολύπριζο...
Και επειδή έχει ακυρωθεί πολλές φορές δεν θέλω να το ακυρώσω πάλι...
Συνενοηθείτε για το που, πως και πότε και εγώ ακολουθώ!
Σπίτι μου σπίτι σου ή και κάπου αλλού... :p

Tι συννενοηθειτε βρε? Αφου η παντοφλα εχει πεσει συννεφο...:flipout:

Πες μας εσυ ποια αλλη μερα μπορεις ωστε να προσαρμοστουμε στο προγραμμα σου. :p
Καλο θα ηταν να γινει σπιτι μου, ωστε να δουμε καποια πραγματα επι τοπου.

Όταν έλεγα σε άλλο τόπικ, ότι το hi end είναι hi άποψη, κάποιοι πειράχτηκαν.
Ακούστε το Cd της Goldmund και κάποιο άλλο player και μετά μιλήστε μου για monitor ήχο. Και μην πει κανείς ότι η Goldmund δεν είναι hi end.
Αλλά έχει μια άποψη, πως να το κάνουμε

Re: Απάντηση: Re: Top CD Players Blind Shoot-out

Τι σχεση εχει η χαωδης διαφορα με το μονιτορ και ουδετερο ακουσμα που λεγατε για τα cd players στην υψηλη κατηγορια τιμης?

Μα αυτό είναι το θέμα μάνα μου...
Δεν ποντάρουν όλες οι εταιρίες στον μονιτοράτο ήχο.
Και λογικό, γιατί δεν αρέσει σε όλους.
Όταν φτιάχνεις ένα μηχάνημα αποφασίζεις ποιο μερίδιο της αγοράς θέλεις να χτυπήσεις πρώτα και μετά το στήνεις.

Πες μας εσυ ποια αλλη μερα μπορεις ωστε να προσαρμοστουμε στο προγραμμα σου. :p

Well... Τετάρτη απόγευμα θα ανέβω Ν. Ιωνία για να τσιμπήσω το πολύπριζο και τα φοστεξάκια...
Άμα θέλεις και μπορείς περνάω μία βόλτα από το σπίτι σου για να τα ακούσεις στο δικό σου σύστημα.
Για το Σαββάτο ισχύει στου Ηλία να κάνουμε και τις ίδιες δοκιμές... :BDGBGDB55:

Όταν έλεγα σε άλλο τόπικ, ότι το hi end είναι hi άποψη, κάποιοι πειράχτηκαν.
Ακούστε το Cd της Goldmund και κάποιο άλλο player και μετά μιλήστε μου για monitor ήχο. Και μην πει κανείς ότι η Goldmund δεν είναι hi end.
Αλλά έχει μια άποψη, πως να το κάνουμε

Μάη θοτς εξάκτλυ.

Άμα έβγαζαν όλοι οι κατασκευαστές τον ίδιο ήχο, θα υπήρχε μόνο ένας κατασκευαστής...

To περιμενα αυτο! Ειναι σιγουρο οτι παιζουν διαφορετικα αλλα δεν μπορεις να πεις οτι το ενα ειναι καλυτερο απο το αλλο.

Για μενα μπουσουλας για να βγει καποιο συμπερασμα ειναι ο φυσικος αναλογικος ηχος. Οσοι εχουν εμπειριες απο κορυφαια αναλογικα συστηματα κατανοουν τι θελω να πω.

Οποιο player πλησιαζει πιο πολυ σε αυτην την ηχητικη φυσιογνωμια (χωρις ομως να εχει τα προβληματα του βινυλιου), νομιζω οτι τελικα πρεπει να ειναι ο νικητης.

Γι' αυτό την επόμενη φορά που θα κατέβω, κοίτα να μου έχεις στημένο κανένα Origin Live με Decca κεφαλή κι άσε τα σιντιά...-bye-

Δηλαδη οσοι εχουν εμπειριες απο live ακουσματα κλασσικης μουσικης ειναι μαπες? Αυτη δεν θα επρεπε να ηταν η πρωτη σου επιλογη η κανω λαθος?

Για μενα μπουσουλας για να βγει καποιο συμπερασμα ειναι ο φυσικος αναλογικος ηχος. Οσοι εχουν εμπειριες απο κορυφαια αναλογικα συστηματα κατανοουν τι θελω να πω.

Οποιο player πλησιαζει πιο πολυ σε αυτην την ηχητικη φυσιογνωμια (χωρις ομως να εχει τα προβληματα του βινυλιου), νομιζω οτι τελικα πρεπει να ειναι ο νικητης.

:ernaehrung004: ... Once upon a time είχα ακούσει 2 transport/dacs άνω των 12k . Το ένα βγήκε πολύ μπροστά στα γούστα μου εξ αιτίας του ότι πλησίαζε την φυσιογνωμία του βινυλίου. Το άλλο που πολλοί θα χαρακτήριζαν "άπλετο φώς και ακρίβεια σε όλο το soundstage , monitor " δεν σου έδεινε την ευχαρίστηση της ροής , της αισθητικής και της φυσικότητας των ξύλινων ακουστικών οργάνων και της σχεδόν απόλυτης παρουσίας τους στον χώρο ακρόασης κατα την αναπαραγωγή" παρότι θα έπρεπε.

Βέβαια, πιστεύω ότι υπάρχουν εξαιρετικά πλεόν που αγγίζουν και τους δύο κόσμους και κάτι τέτοιο φαντάζομαι θα γίνει εύκολα αντιλύπτο στο τέστ. Δεν θα αγόραζα κάτι που δεν πλησιάζει σε μέγιστο βαθμό για τα σημερινά δεδομένα τους όρους μουσικό και διαυγέστατο τουλάχιστον στις κατηγορίες αυτές. (σίγουρα δεν είμαι υπέρμαχος του ρομαντισμού στο θέμα της πηγής και της αδιαφάνειας και ομαδοποίησης ούτε στο ελάχιστο προς ώφελος της μουσικότητας -κοινώς τα ψάχνουμε και θέλουμε όλα- εκτός της Αχίλλειας πτέρνας που λέγεται Koetsu και επιτρέπω να βάψει λίγο παραπάνω με το πινέλο της ότι γουστάρει).

ΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΕΣΒΗΣΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ???
ΤΟ ΞΑΝΑΦΟΡΤΩΝΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕΤΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ. ΜΕΤΑ ΦΕΡΤΕ ΤΟ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ.
ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ???

Last edited:
Status
Not open for further replies.