Top CD Players Blind Shoot-out

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Top CD Players Blind Shoot-out

Μαρτυράτε μου σε ποιά ταβέρνα θα πάτε, μήπως και περάσω να ακούσω λίγο...ψητό. :FSGSFGS4:

Γιωργο δεν ξερω ακομα...

Σκεφτομαι στο γνωστο ψαρονεφρα...:Banane0:

Για καφε θα 'ρθεις ρε η μονο για μασα?:twoguns:

Τελικά μαζευτήκαμε στο σπίτι του Μιχάλη,οι παρακάτω:
Ο...Μιχάλης φυσικά,η αφεντομουτσουνάδα μου,ο audionet,o Tzimisce,o geopolitis κι o Lemarchad.

Μετά τον καφέ γνωριμίας κι αφού το φιλοσοφήσαμε-κουτσομπολέψαμε,
περάσαμε να ακροαστούμε στο σύστημα του Μιχάλη,τις διαθέσιμες πηγές. Ηγουν,το Emm Labs του Μιχάλη και το AMR.Δυό απο τις κορυφαίες ψηφιακές πηγές σήμερα,κάτω απο τα 10000.

Το σύστημα του Μιχάλη είναι γνωστό και δεν χρειάζεται συστάσεις,O Gryphon Diablo και τα Verity Salastro,είναι επίσης κορυφαία μηχανήματα κι αντικείμενα πόθου για ουκ ολίγους.

Ακούσαμε χαλαρά μουσικές και το διασκεδάσαμε,Οπως και νάχει,είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα,η γνωριμία κι η συζήτηση απο κοντά.Πράγματι το pc,μπορεί να μας δίνει μια ευκαιρία επικοινωνίας,αλλά παράλληλα μας στερεί πολλά.Γι' αυτό,πρέπει να βρισκόμαστε και να γνωριζόμαστε σαν άνθρωποι απο κοντά.

Ευχαριστώ,τον χαμογελαστό κι ευγενικό Μιχάλη,για την φιλοξενία και την περιποίηση.Να χαίρεσαι τα μηχανήματα και τις μουσικές σου Μιχάλη και νάσαι πάντα χαμογελαστός!

Last edited:
Μολις γυρισα και εγω σκασμενος απο το φαι!!!:smile:

Πραγματικα τετοιες κοινωνικες επαφες πρεπει να γινονται πιο συχνα!

Διονυση και Βλασση χαρηκα απιστευτα που σας γνωρισα!

Να ειμαστε ολοι καλα να το επαναλαβουμε συντομα!

Περάσατε καλά δηλαδή! Βγήκε κάποιο πρώτο συμπέρασμα?
Λυπάμαι πολύ που δεν μπόρεσα να έρθω, αλλά μου έτυχε ένα
απρόοπτο που δεν μπορούσα να αποφύγω!

Επειδη, τα δυο μηχανακια ενδιαφερουν αρκετο κοσμο, ειτε ψαχνει στην κατηγορια τους ειτε οχι, καλο θα ηταν να εχουμε καποια σχολια και για την ακροαση, οχι μονο για το φαγητο.
Επισης θα ειχε ενδιαφερον, να μας ανεφεραν οι κατοχοι του καθενος μηχανηματος, ποια στοιχεια του αλλου θα ηθελαν να ειχε το δικο τους(Μπερδεμενο?)

Re: Απάντηση: Top CD Players Blind Shoot-out

Ο...Μιχάλης φυσικά,η αφεντομουτσουνάδα μου

Κατά το σαπουνάδα ή κατά το φασολάδα; :flipout:

Στην προχθεσινή δοκιμή το AMR συγκίνησε το 100% των ακροατών οι οποίοι αν κατάλαβα το προτίμησαν σε σχέση με το Emm Labs ενώ κάποιος απλά δήλωσε ότι θα μπορούσε να ζήσει και με τα δύο χωρίς να δίνει το προβάδισμα στο AMR (όπως το έδωσαν οι άλλοι).

Κατά τα άλλα, γούστα είναι αυτά και αν κάποιος θέλει να αγοράσει ένα player σε αυτή την τιμή το μόνο σωστό που θα μπορούσε να κάνει θα ήταν να τα ακούσει και τα δύο στο ίδιο setup.

Εμένα μου άρεσε και για άλλο λόγο, το γεγονός ότι μπορείς να παίξεις με τις λάμπες και να το φέρεις εκεί που θέλεις!

Άξιος!

Κατά το σαπουνάδα ή κατά το φασολάδα; :flipout:

Στην προχθεσινή δοκιμή το AMR συγκίνησε το 100% των ακροατών οι οποίοι αν κατάλαβα το προτίμησαν σε σχέση με το Emm Labs ενώ κάποιος απλά δήλωσε ότι θα μπορούσε να ζήσει και με τα δύο χωρίς να δίνει το προβάδισμα στο AMR (όπως το έδωσαν οι άλλοι).

Κατά τα άλλα, γούστα είναι αυτά και αν κάποιος θέλει να αγοράσει ένα player σε αυτή την τιμή το μόνο σωστό που θα μπορούσε να κάνει θα ήταν να τα ακούσει και τα δύο στο ίδιο setup.

Εμένα μου άρεσε και για άλλο λόγο, το γεγονός ότι μπορείς να παίξεις με τις λάμπες και να το φέρεις εκεί που θέλεις!

Άξιος!
Σωστοοοοοοοοοοοος ο μαστοραααααααααςςςςς!!!!!!!!!!:worshippy:

Ο προσκαιρος εντυπωσιασμος ενος λαμπατου σταδιου εξοδου πολυ μικρη σχεση εχει με την πραγματικη ηχητικη ποιοτητα ενος cd player η οποια φαινεται και αξιολογειται σε μακροχρονες ουσιαστικες ακροασεις πολλων ειδων μουσικης κι οχι σε βραχυχρονες ακροασεις μερικων κοματιων και μαλιστα σχετικα "θορυβωδεις" λογω του πληθους των ακροατων.

Η πηγη οφειλλει να ειναι ουδετερη και οχι ευφωνικη και ακομα χειροτερα "φαφλαταδικη".

Επισης οφειλλει να "στιβει" στην κυριολεξια την ηχογραφηση αναδεικνυοντας και αναλυοντας ολες τις κρυμενες πτυχες της.

Αν θελουμε "χρωμα" στον ηχο μας (με την καλη εννοια) κοιταμε τα ενισχυτικα μας, οχι την πηγη.

Οσον αφορα δε τον υποφαινομενο τα δυο players δεν εχουν καμια σχεση.

Και δεν το λεω επειδη ειμαι ο αντιπροσωπος.

Δεν με εκπλήσσει καθόλου το γεγονός που οι συγκεκριμένοι επισκέπτες προτίμησαν το CD player εκείνο που πλησιάζει περισσότερο τον οικείο χαρακτήρα της λυχνίας. Οι περισσότεροι ακούνε από σύστημα που περιλαμβάνει λυχνίες οπότε το αποτέλεσμα ήταν, για μένα τουλάχιστον, αναμενόμενο.
Το παράξενο θα ήταν να είχε συμβεί το αντίθετο.

Σωστές οι παρατηρήσεις, αλλά μην παραβλέπετε το γεγονός ότι σε άλλο
σύστημα, θα υπήρχαν διαφοροποιήσεις στο τελικό αποτέλεσμα!

Σωστές οι παρατηρήσεις, αλλά μην παραβλέπετε το γεγονός ότι σε άλλο σύστημα, θα υπήρχαν διαφοροποιήσεις στο τελικό αποτέλεσμα!

Αυτή η σωστή παρατήρηση του Macmod δείχνει πόσο σκεπτικοί πρέπει να είμαστε όλοι για το εκάστοτε "αρεστό".
Οι παράμετροι πολλές, άγνωστες και αστάθμητες, ευνοούν ή όχι την απόδοση του ενός ή του άλλου: ΧΩΡΟΣ-ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ-ΕΙΔΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ-ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ.
Και ένα παράδειγμα: Αν αντί των Sarastro έπαιζαν τα Parcifal, με τα ποιό "καθησυχασμένα" tweeters, τότε η απόλυτη ουδετερότητα θα ήταν η αρεστή και όχι η ευφωνικότητα.
Κύριοι, η κύρια αρετή της πηγής πρέπει να είναι η ακρίβεια και οι ουδετερότητα. Αυτές οι αρετές καθιέρωσαν τους μετατροπείς της EMM και των υπολοίπων 2-3 εταιριών ως κορυφαίους παγκοσμίως.
Χαιρετώ και καλό Φθινόπωρο. (Μην ακούσω "καλό Χειμώνα" από κανέναν :furious3:)

Last edited:

Νομίζω ότι ήδη το ανέφερα... Και συγκεκριμένα:

Είχαμε πει από την αρχή ότι τελικά θα ήταν καθαρά μία αναμέτρηση "γούστου" μιας και δεν νομίζω ότι μιλάμε για ψεγάδια του εκάστοτε CD player αλλά για τη φιλοσοφία της κάθε εταιρίας.

Αν θελουμε "χρωμα" στον ηχο μας (με την καλη εννοια) κοιταμε τα ενισχυτικα μας, οχι την πηγη.

Σε αυτό θα συμφωνήσω απόλυτα... Με συμφέρει άλλωστε μιας και αυτό έχω κάνει! :flipout:
Κατά τα άλλα Γιώργο μου, νομίζω ότι είχες συμφωνήσει και εσύ για το setup του Μιχάλη, ότι θα ήταν αρκετά καλό ώστε να μπορέσει να γίνει αυτή η δοκιμή. Ο Μιχάλης δεν έχει μονιτοράτη φιλοσοφία στο σύστημά του, οπότε αυτό είχαμε, με αυτό εκτιμήσαμε... :)

Οι περισσότεροι ακούνε από σύστημα που περιλαμβάνει λυχνίες οπότε το αποτέλεσμα ήταν, για μένα τουλάχιστον, αναμενόμενο.

Εγώ και ο Dipie έχουμε λάμπες... Ο Audionet (ο οποίος απέφυγε να πει τη γνώμη του) μόλις τώρα απέκτησε και όλοι οι υπόλοιποι είναι τρανζιστοράκηδες!
Δεν κάθομαι να ασχοληθώ με τις χροιές (που δεν ξέρω αν είναι της ηχογράφησης ή της λάμπας) και τέλος πάντων είναι θέμα γούστου...
Αυτό που άκουσα κυρίως σαν διαφορά ήταν σαν να είχε ρυθμίσει τον compressor ο ηχολήπτης πολύ πιο συντηρητικά στο Emm Labs από ότι στο AMR το οποίο έπαιζε αβίαστα και σου έδινε την εντύπωση απουσίας compressor...
Άντε, εσύ και ο κ. Θέμης θα με καταλάβατε τουλάχιστον... :flipout:
Για το πόσο μου αρέσει το χρώμα... Το γνωρίζεις... :p

Αν αρχίσω να γράφω θα γίνω κακός.
Ελπίζω η διαχείριση να επιληφθεί του θέματος.

Σουτ εσύ! Κάτς κάτ! :flipout:
Δημήτρη μου δεν τίθεται τέτοιο θέμα από τη στιγμή που η συζήτηση είναι κόσμια...
Από εκεί και πέρα ο καθένας λέει τη γνώμη του για τα συγκεκριμένα CD στο συγκεκριμένο setup. ;)

]Ο προσκαιρος εντυπωσιασμος
(δεν ειναι εντυπωσιασμος ,μπορει...αυτη να ειναι και η αληθεια)
ενος λαμπατου σταδιου εξοδου πολυ μικρη σχεση εχει με την πραγματικη ηχητικη ποιοτητα ενος cd player η οποια φαινεται και αξιολογειται σε μακροχρονες
(δηλαδη ντε και καλα πρεπει να εχεις 10 χρονια στην πλατη για να φτιαξεις ενα καλο μηχανημα που γιατι οχι ...να ταραξει τα στανταρ αγοραστικα νερα?)
ουσιαστικες ακροασεις πολλων ειδων μουσικης κι οχι σε βραχυχρονες ακροασεις μερικων κοματιων και μαλιστα σχετικα "θορυβωδεις"
(καθολου θορυβωδεις-πανησυχα ατομα ειμασταν και μονο 6)
λογω του πληθους των ακροατων.

Η πηγη οφειλλει να ειναι ουδετερη
(και μουσικη-αλλωστε για μουσικη φτιαχτηκε)
και οχι ευφωνικη(ποιος παροντας ειπε οτι η πηγη ηταν ευφωνικη και δεν το καταλαβαμε 6 ζευγαρια αυτια)
και ακομα χειροτερα "φαφλαταδικη"(ευτυχως κανενας απο την παρεα δεν βαριακουει και κανενας δεν ακουσε φαφλαταδικο ακουσμα)

Επισης οφειλλει να "στιβει"
(Την εσκισε στο στιψιμο χωρις να χαθει καθολου ακουστικη πληροφορια)
στην κυριολεξια την ηχογραφηση αναδεικνυοντας (μωρε την ανεδειξε με το παραπανω)
και αναλυοντας ολες τις κρυμενες
(δοξα τον Θεο τιποτα δεν εμεινε κρυφο απο το player προς τους ακροατες)
πτυχες της.

Αν θελουμε "χρωμα"
(κανεις απο την παρεα δεν ζητησε να ακουσει χρωματισμενη μουσικη γιατι και να το ηθελε ...το AMR δεν χρωματιζει και μαγκια του)
στον ηχο μας (με την καλη εννοια) κοιταμε τα ενισχυτικα μας, οχι την πηγη(μην ξεχναμε οτι και αυτη φτιαχτηκε για να παιζει μουσικη)
.

Οσον αφορα δε τον υποφαινομενο τα δυο players δεν εχουν καμια σχεση.

Και δεν το λεω επειδη ειμαι ο αντιπροσωπος.[/quote](Το λες επειδη δεν τα εχεις ακουσει ισως?)Και γω το λεω επειδη τα ακουσα!!!!!!
Δεν ειναι ντροπη .....σιγα το πραμα αλλωστε,καποια μηχανακια μπορουν κΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΛΛΑ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ!!!!

Ο Μιχάλης δεν έχει μονιτοράτη φιλοσοφία στο σύστημά του, οπότε αυτό είχαμε, με αυτό εκτιμήσαμε... :)

Αυτό που άκουσα κυρίως σαν διαφορά ήταν σαν να είχε ρυθμίσει τον compressor ο ηχολήπτης πολύ πιο συντηρητικά στο Emm Labs από ότι στο AMR το οποίο έπαιζε αβίαστα και σου έδινε την εντύπωση απουσίας compressor...

Πιο μονιτορ ενισχυτη απο τον Gryphon Diablo δυσκολα θα βρει κανεις.

Οσον αφορα τα περι....κομπρεσερ θα τα θεωρησω ατυχες χιουμορ..

Status
Not open for further replies.