Τοποθέτηση Περιφερειακών ηχείων - δορυφόρων

argi

Banned
17 July 2006
7,032
salmonela
Και ξεκιναμε απο το ευκολο, αν τα ηχεια ειναι δαπεδου τα βαζουμε στην θεση που μας επιτρεπει ο χωρος μας ,απο παραλληλα με την θεση ακροασης -μεχρι καποιες μοιρες πισω.Και σε αποσταση τετοια που να εχουμε ικανοποιητικη διασπορα της πληροφοριας( χωρου επιτρεποντος) .Αν τωρα τα ηχεια ειναι βασης και μας επιτρεπει ο χωρος να κρεμαστουν μπαινουν αναλογα με το τι ειδους ηχεια ειναι (διπολα-μονοπολα) παλι απο παραλληλα με την θεση ακροασης μεχρι καποιες μοιρες πισω .Αν ειναι μονοπολο μπαινει σε αποσταση τετοια ωστε να εχουμε ικανοποιητικη διασπορα της πληροφοριας,αν ειναι διπολο (αναλογα με το μεγεθος του ) και την αποσταση του πισω τοιχου μπαινει και αυτο απο παραλληλα μεχρι καποιες μοιρες πισω, ωστε να παιζει μπαλα και με τον πισω τοιχο .Το υψος τωρα, αναλογα με το μεγεθος του ηχειου και αναλογα με την αποσταση απο την θεση ακροασης.Τοποθετουμε το ηχειο (για το διπολο παντα) ,αν αυτο εχει πολλες και μεγαλες μοναδες και υπαρχει αποσταση στα 3 ποδια(90 ποντους) πανω απο την θεση ακροασης.Το ζητουμενο ειναι να κανει σωστα την δουλεια του και να μπορει να καλυπτεται χαμηλα απο το σαμπ.Οσο πιο ψηλα μπαινει τοσο πιο δυσκολα θα μπορεσει το σαμπ να φτιαξει εφε ,οτι το μπασο ερχεται απο εκει ψηλα.Ταινια αναφορα ειναι το πρωτο μερος της δευτερης τριλογιας του πολεμου των αστρων στο σημειο που τρεχουν τα σκαφακια, εχει βουτηγματα απο ψηλα προς χαμηλα-απο χαμηλα προς ψηλα-sound loop και καθε τι αλλο για να δουμε τι πορει να κανει ο περιφεριακος ηχος στα καλυτερα του.Μιας και το δισκακι δεν το εχω σε μπλε(δεν βγηκε ακομα) και το 91 μου ειναι ζωνη Β (ακομα δεν εσπασα το 91 ωστε να παιζει και αυτο) θα ηθελα καποια στιγμη να το ακουσουμε στον χωρο μου αυτο , μιας και εχω κανει καλη δουλιτσα με τον περιφεριακο μου ηχο.
Ωστε να δουμε τι κανει, βεβαια θα ηθελα να το ακουσω και σε αλλους χωρους .
 
Last edited by a moderator:
Απάντηση: Τοποθετηση περιφεριακων ηχειων.

Γνωστο μελος, οταν τα μηχανηματα ηταν πανω. Του εκανα το ακολουθο τεστ.Τον εβαλα να ακουσει τα ηχεια ενα-ενα με ροζ ηχο.Οταν εφτασα σε καποιο ηχειο τον ρωτησα ποιο παιζει , και μου απαντησε το πισω αριστερο.Και του ειπα σηκω και βαλε το αυτι σου στο αριστερο περιφεριακο.Οταν καταλαβε το εφε που εκανε το διπολο με τον πισω τοιχο καταλβε τι μπορει να κανει ενα σωστα στημενο ηχειο εστω και σε μικρο χωρο.
 
τοποθετηση δορυφορων

γεια σας και παλι..
οπως εχω αναφερει σε αλλο thread εχω το εξης εξοπλισμο:
ενισχυτης http://www.pioneer.co.uk/uk/products/42/98/405/VSX-1019AH-K/index.html ηχεια L-R http://www.kef.com/en/Loudspeakers/C-Series/C7 και κεντρικο το http://www.kef.com/en/Loudspeakers/C-Series/C6 το οποιο ειναι τοποθετημενο στο πατωμα (μοκετα) μπροστα απο την tv. Προσφατα προμηθευτηκα και τα http://www.kef.com/en/Loudspeakers/C-Series/C1 για δορυφορους. Η απορια μου ειναι σε τι υψος πρεπει να τα τοποθετησω στον τοιχο που ειναι απεναντι απο τη τβ? πρεπει να ειναι ακριβως απεναντι απο τα μπροστινα L-R αντιστοιχα?
 
Re: Απάντηση: τοποθετηση δορυφορων

Εδω θα βρεις απαντησεις στα ερωτηματα σου Τακη.
πριν λιγο ανοιξα το κουτι μα τα C1 και τα βλεπω πολυ ογκωδη για την αισθητικη του χωρου μου. Εχεις κατι να μου προτεινεις για μικροτερα δορυφορακια καταλληλα για το συστημα μου? ευχαριστω.Τακης.
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: τοποθετηση δορυφορων

πριν λιγο ανοιξα το κουτι μα τα C1 και τα βλεπω πολυ ογκωδη για την αισθητικη του χωρου μου. Εχεις κατι να μου προτεινεις για μικροτερα δορυφορακια καταλληλα για το συστημα μου? ευχαριστω.Τακης.

Εγω προσωπικα δεν θα εβαζα ποιο μικρο ηχειο. Μπορεις ομως να δεις και αυτο που σου προτινε ο Ντινος αλλα και κανενα τετοιο. Αν θες κοιταμε και σε αλλη μαρκα αλλα οι διαστασεις θα ειναι περιπου ιδιες με αυτα που πηρες.
 
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: τοποθετηση δορυφορων

Εγω προσωπικα δεν θα εβαζα ποιο μικρο ηχειο. Μπορεις ομως να δεις και αυτο που σου προτινε ο Ντινος αλλα και κανενα τετοιο. Αν θες κοιταμε και σε αλλη μαρκα αλλα οι διαστασεις θα ειναι περιπου ιδιες με αυτα που πηρες.
με αυτο το ζευγαρακι http://www.superfi.co.uk/index.cfm/page/moreinfo.cfm/Product_ID/4358 τοποθετημενο σ'αυτο το σταντακι
http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...Kef-HTS-1001-Speaker-Stand-Black-HTS-1001.htm γινομαι μια χαρα καθ'οσον απο ογκο και χρωμα(μαυρο) αισθητικα ειμαι πολυ οκ αλλα και οικονομομικα αντεχω τα 100 επιπλεον που θα χρειασθουν.Βοηθειστε με λεγοντας μου στο αν τα μικρα δορυφορακια μπορουν να συνεργαστουν σωστα με τον pioneer 1019. και παλι ευχαριστω.Τακης.
 
Re: Απάντηση: Τοποθέτηση Περιφερειακών ηχείων - δορυφόρων

Tακη δεν θα εχεις προβλημα συνεργασιας με τα μικρα.
ευχαριστω.δυο αποριες
η φανελα στο avatar σου ποιας ομαδας ειναι?
οτν βαζουμε εδω ενα νεο thread πως κανουμε το τιτλο με bold γραμματα?
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τοποθέτηση Περιφερειακών ηχείων - δορυφόρων

ευχαριστω.δυο αποριες
η φανελα στο avatar σου ποιας ομαδας ειναι?
Μια ειναι Η ομαδα στην Ελλαδα.
οτν βαζουμε εδω ενα νεο thread πως κανουμε το τιτλο με bold γραμματα?

Οταν ανοιξεις νεο θεμα ο τιτλος γινετε bold απο μονος του. Οταν γραφεις κατι και θες να το κανεις bold απλα σκιαγραφεις την λεξη ή το κειμενο και μετα πατας το πρωτο πληκτρο πανω αριστερα (
bold.gif
)
 
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τοποθέτηση Περιφερειακών ηχείων - δορυφόρων

Μια ειναι Η ομαδα στην Ελλαδα.


Οταν ανοιξεις νεο θεμα ο τιτλος γινετε bold απο μονος του. Οταν γραφεις κατι και θες να το κανεις bold απλα σκιαγραφεις την λεξη ή το κειμενο και μετα πατας το πρωτο πληκτρο πανω αριστερα (
bold.gif
)
ευχαριστω.