Και ξεκιναμε απο το ευκολο, αν τα ηχεια ειναι δαπεδου τα βαζουμε στην θεση που μας επιτρεπει ο χωρος μας ,απο παραλληλα με την θεση ακροασης -μεχρι καποιες μοιρες πισω.Και σε αποσταση τετοια που να εχουμε ικανοποιητικη διασπορα της πληροφοριας( χωρου επιτρεποντος) .Αν τωρα τα ηχεια ειναι βασης και μας επιτρεπει ο χωρος να κρεμαστουν μπαινουν αναλογα με το τι ειδους ηχεια ειναι (διπολα-μονοπολα) παλι απο παραλληλα με την θεση ακροασης μεχρι καποιες μοιρες πισω .Αν ειναι μονοπολο μπαινει σε αποσταση τετοια ωστε να εχουμε ικανοποιητικη διασπορα της πληροφοριας,αν ειναι διπολο (αναλογα με το μεγεθος του ) και την αποσταση του πισω τοιχου μπαινει και αυτο απο παραλληλα μεχρι καποιες μοιρες πισω, ωστε να παιζει μπαλα και με τον πισω τοιχο .Το υψος τωρα, αναλογα με το μεγεθος του ηχειου και αναλογα με την αποσταση απο την θεση ακροασης.Τοποθετουμε το ηχειο (για το διπολο παντα) ,αν αυτο εχει πολλες και μεγαλες μοναδες και υπαρχει αποσταση στα 3 ποδια(90 ποντους) πανω απο την θεση ακροασης.Το ζητουμενο ειναι να κανει σωστα την δουλεια του και να μπορει να καλυπτεται χαμηλα απο το σαμπ.Οσο πιο ψηλα μπαινει τοσο πιο δυσκολα θα μπορεσει το σαμπ να φτιαξει εφε ,οτι το μπασο ερχεται απο εκει ψηλα.Ταινια αναφορα ειναι το πρωτο μερος της δευτερης τριλογιας του πολεμου των αστρων στο σημειο που τρεχουν τα σκαφακια, εχει βουτηγματα απο ψηλα προς χαμηλα-απο χαμηλα προς ψηλα-sound loop και καθε τι αλλο για να δουμε τι πορει να κανει ο περιφεριακος ηχος στα καλυτερα του.Μιας και το δισκακι δεν το εχω σε μπλε(δεν βγηκε ακομα) και το 91 μου ειναι ζωνη Β (ακομα δεν εσπασα το 91 ωστε να παιζει και αυτο) θα ηθελα καποια στιγμη να το ακουσουμε στον χωρο μου αυτο , μιας και εχω κανει καλη δουλιτσα με τον περιφεριακο μου ηχο.
Ωστε να δουμε τι κανει, βεβαια θα ηθελα να το ακουσω και σε αλλους χωρους .
Ωστε να δουμε τι κανει, βεβαια θα ηθελα να το ακουσω και σε αλλους χωρους .
Last edited by a moderator: