Τοποθέτηση προβολέα,διαστάσεις οθόνης,αποστάσεις

enoxos

AVClub Enthusiast
6 July 2008
798
Κοζάνη
Παιδιά καλησπέρα.Τελιωσα με το βαψιμο της οθόνης στον τοίχο και με την τοποθέτηση καλωδίων και με την βαση ταβανιου του προτζεκτορά που ΘΑ πάρω.Σας παραθέτω την παρακάτω φωτογραφία για να με βοηθήσετε λίγο.Αναφέρω όλες τις διαστάσεις για να μου πείτε αν θα μπορέσω να βάλω τον EPSON TW-3500 ή TW-3600 με διαστάσεις οθόνης απο 110-115 ιντσες.Η αποσταση θέασης θα ειναι 4,5-5μέτρα και ο πτοτζεκτορας θα μπεί με αποσταση φακού-οθόνης στα 4,37μέτρα.Κάθε γνώμη καλοδεχούμενη.

Σας ευχαριστώ.

Uploaded with ImageShack.us

Re: Απάντηση: Τοποθέτηση προβολέα,διαστάσεις οθόνης,αποστάσεις

Ποιές ρυθμίσεις???

Το κάδρο καθ' ύψος πρέπει να γίνει 23 πόντους μικρότερο...-bye-

λέω να καλύψω με μαυρο βελουδο(κορνίζα)αφου προβαλω για πρώτη φορά για να δώ το περιγραμα που μπορει να προβάλει το μηχανημα.

Αξιος, φιλε μου - ωραιο χωρο εφτιαξες!
Καλη η σκεψη σου για το μαυρο βελουδο, αλλα θα σου ελεγα να παιξεις και με κινουμενα μαυρα πανια (πανω ή κατω), ωστε να πετυχεις το σωστο μασκαρισμα του εκαστοτε προβαλλομενου προιοντος. Γιατι μπορει να θελεις να δεις μπαλιτσα - F1 σε 4:3 (λεω εγω τωρα).
Ολα αυτα βεβαια αφου προβαλεις με το μηχανημα, οπως λες κι εσυ.
Επειτα ριξε και μια μοκετουλα στο δαπεδο και εισαι super …

Re: Απάντηση: Τοποθέτηση προβολέα,διαστάσεις οθόνης,αποστάσεις

Αξιος, φιλε μου - ωραιο χωρο εφτιαξες!
Καλη η σκεψη σου για το μαυρο βελουδο, αλλα θα σου ελεγα να παιξεις και με κινουμενα μαυρα πανια (πανω ή κατω), ωστε να πετυχεις το σωστο μασκαρισμα του εκαστοτε προβαλλομενου προιοντος. Γιατι μπορει να θελεις να δεις μπαλιτσα - F1 σε 4:3 (λεω εγω τωρα).
Ολα αυτα βεβαια αφου προβαλεις με το μηχανημα, οπως λες κι εσυ.
Επειτα ριξε και μια μοκετουλα στο δαπεδο και εισαι super …

Να σαι καλά φίλε μου.Θα το προσεξω αυτο με τα πανιά...αλλωστε ακόμα περιμενω το προβόλι...τέλος του μηνα.Όσο για το δαπεδο εχω ηδη παρει χοντρα χαλιά τα οποία θα δώσουν λιγοτερες αντανακλάσεις ηχου στο χώρο και φυσικά μια πιο ζεστη και κινηματογραφικη ατμόσφαιρα..:grandpa:

Αν καταλαβα καλα τα μαυρα πανια δε θα χρησιμοποιηθουνε για making οπως αναφερει ο Σωφρον αλλα για να οριοθετησουν το τελικο μεγεθος-πλαισιο οθονης.
Για αρχη το θεωρω καλη ιδεα και μετα βλεπει αν θελει να μπλεξει ο φιλος με μεθοδους masking.
Σιγουρα θα χρειαστει καποιο calibration στο χωρο σου γιατι το πολυ ομορφο κατα τα αλλα κοκκινο θα βαζει την υπογραφη του μεσω των αντανακλασεων στην εικονα σου.
Τελος εγω στη θεση σου στα 4,5 μετρα θα "ανοιγα" 120 ιντσες. Υπαρχει ενα θεμα με τις πλαινες αντανακλασεις βεβαια αν μεγαλωσεις και αλλο την οθονη, αλλα αφου ο χωρος ειναι dedicated του ριχνεις ενα γκρι σκουρο χρωμα αργοτερα και εισαι jet.
Για τις ιντσες παντως οι περισσοτεροι θελουν παραπανω απο αυτες που καταληξαν τελικα:grandpa:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τοποθέτηση προβολέα,διαστάσεις οθόνης,αποστάσεις

Να σαι καλά φίλε μου.Θα το προσεξω αυτο με τα πανιά...αλλωστε ακόμα περιμενω το προβόλι...τέλος του μηνα.Όσο για το δαπεδο εχω ηδη παρει χοντρα χαλιά τα οποία θα δώσουν λιγοτερες αντανακλάσεις ηχου στο χώρο και φυσικά μια πιο ζεστη και κινηματογραφικη ατμόσφαιρα..:grandpa:

Αυτό που λέει ο Σώφρον, λέγεται masking και από τότε που το έβαλα δεν μπορώ να δω ταινία χωρίς....

Αν σαν πηγή χρησιμοποιείς HTPC δεν χρειάζεσαι 2 πανιά πάνω-κάτω, παρά μόνο ένα από πάνω. Το ενεργό κάδρο κατεβαίνει όσο θέλεις και όπου θέλεις και στον MPC και στον ΚΜ.

Να χαίρεσαι τη σινεμαδοκατάστασή σου και καλές θεάσεις!!!:grinning-smiley-043-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τοποθέτηση προβολέα,διαστάσεις οθόνης,αποστάσεις

Αυτό που λέει ο Σώφρον, λέγεται masking και από τότε που το έβαλα δεν μπορώ να δω ταινία χωρίς....

Αν σαν πηγή χρησιμοποιείς HTPC δεν χρειάζεσαι 2 πανιά πάνω-κάτω, παρά μόνο ένα από πάνω. Το ενεργό κάδρο κατεβαίνει όσο θέλεις και όπου θέλεις και στον MPC και στον ΚΜ.

Να χαίρεσαι τη σινεμαδοκατάστασή σου και καλές θεάσεις!!!:grinning-smiley-043-bye-

να σαι καλα!htpc είχα άλλα τώρα θα παιζω μεσα απο ένα network media player και σε κάποια φέτα blu-ray...Οσο για το masking,μόλις έρθει ο προβολέας θα σας ενοχλήσω ξανα για να το κανω σωστά...:award::music-smiley-005:

Αν καταλαβα καλα τα μαυρα πανια δε θα χρησιμοποιηθουνε για making οπως αναφερει ο Σωφρον αλλα για να οριοθετησουν το τελικο μεγεθος-πλαισιο οθονης.
Για αρχη το θεωρω καλη ιδεα και μετα βλεπει αν θελει να μπλεξει ο φιλος με μεθοδους masking.
Σιγουρα θα χρειαστει καποιο calibration στο χωρο σου γιατι το πολυ ομορφο κατα τα αλλα κοκκινο θα βαζει την υπογραφη του μεσω των αντανακλασεων στην εικονα σου.
Τελος εγω στη θεση σου στα 4,5 μετρα θα "ανοιγα" 120 ιντσες. Υπαρχει ενα θεμα με τις πλαινες αντανακλασεις βεβαια αν μεγαλωσεις και αλλο την οθονη, αλλα αφου ο χωρος ειναι dedicated του ριχνεις ενα γκρι σκουρο χρωμα αργοτερα και εισαι jet.
Για τις ιντσες παντως οι περισσοτεροι θελουν παραπανω απο αυτες που καταληξαν τελικα:grandpa:
το κάδρο που εβαψα το έκαν λίγο μεγαλύτερο απο τις ιντσες που θελω να προβάλω.Το κόκκινο χρώμα δυστηχώς δεν μπορώ να το αποχωριστώ και θα μεινω αρκετα μεσα απο τα οριο που εχω βαψει οσο αναφορα τις ιντσες...εαν εννοείς να βαψω και τον υπόλοιπο χώρο γύρω γύρω τότε ειναι κάτι που δεν εχω υπολογίσει και δεν ξέρω αν μπορώ να μπώ ξανα σε διαδικασία βαψιματός.Με την κορνίζα που θελω να περάσω υπολογίζω ότι θα έχω περίπου 10 πόντους βαθος έτσι ώστε να περιορίσω τις πλαινές αντανακλάσεις...το masking είναι άλλο θέμα...πρώτα λέω να το κορνιζάρω όμως.Τι λές?Σκεφτομαι σωστά ή μπορώ να κάνω κάτι άλλο πλην του βαψιματος σε πιο σκούρα χρώματα.Ευχαριστώ.

Απάντηση: Re: Τοποθέτηση προβολέα,διαστάσεις οθόνης,αποστάσεις

το κάδρο που εβαψα το έκαν λίγο μεγαλύτερο απο τις ιντσες που θελω να προβάλω.Το κόκκινο χρώμα δυστηχώς δεν μπορώ να το αποχωριστώ και θα μεινω αρκετα μεσα απο τα οριο που εχω βαψει οσο αναφορα τις ιντσες...εαν εννοείς να βαψω και τον υπόλοιπο χώρο γύρω γύρω τότε ειναι κάτι που δεν εχω υπολογίσει και δεν ξέρω αν μπορώ να μπώ ξανα σε διαδικασία βαψιματός.Με την κορνίζα που θελω να περάσω υπολογίζω ότι θα έχω περίπου 10 πόντους βαθος έτσι ώστε να περιορίσω τις πλαινές αντανακλάσεις...το masking είναι άλλο θέμα...πρώτα λέω να το κορνιζάρω όμως.Τι λές?Σκεφτομαι σωστά ή μπορώ να κάνω κάτι άλλο πλην του βαψιματος σε πιο σκούρα χρώματα.Ευχαριστώ.

Φαντάζομαι εννοείς μόνο ως προς το ύψος και όχι ως προς το πλάτος. Είναι πραγματικά κρίμα να μικρύνεις το κάδρο σου. Βγάζεις 115 ίντσες που θα μπορούσαν να είναι και περισσότερες αν δεν ήταν οι μπρίζες. Από το σημείο που θα κάθεσαι (4,5-5 μέτρα) σε μια βδομάδα θα χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο, αν πας σε κάτι μικρότερο. Βασικά, συμφωνώ με τον Παναγιώτη ότι 120 ακόμα 125 ίντσες θα ήταν ιδανικές για την περίπτωσή σου. Σκέψου, επίσης, ότι σε προβολή 2,35:1 κάδρου θα χάνεις άλλες 7 ίντσες.

για βοηθείστε και λίγο με το θέμα των ανατανακλάσεων...τι προτείνει ο λαός?

PS...Το θέμα με τις ίντσες δεν με απασχολεί καθώς μπορώ να μεταφέρω της πολυθρόνες θεασης λίγο πιο μπροστά...δεν εχω περιορισμό για που θα μπουνε κατα μηκος της οθόνης...Επίσης αν μου προτείνατε να εβαφα κάτι...τι αθ ηταν αυτό?το ταβανι?το κοκκινο γυρω απο το κάδρο?....η μηπως να του εριχνα 2 κουρτινες(σκουροχρωμες) δεξια αριστερά?

υπάρχει κάποια φωτογραφία απο κάδρο τοίχου με masking να το δώ και στην πράξη?

Last edited:
Απάντηση: Re: Τοποθέτηση προβολέα,διαστάσεις οθόνης,αποστάσεις

η μηπως να του εριχνα 2 κουρτινες(σκουροχρωμες) δεξια αριστερά?

υπάρχει κάποια φωτογραφία απο κάδρο τοίχου με masking να το δώ και στην πράξη?

1.:a0210::a0210:

2.http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1136591&postcount=82

ι καποιο calibration στο χωρο σου γιατι το πολυ ομορφο κατα τα αλλα κοκκινο θα βαζει την υπογραφη του μεσω των αντανακλασεων στην εικονα σου.
......αλλα αφου ο χωρος ειναι dedicated του ριχνεις ενα γκρι σκουρο χρωμα αργοτερα και εισαι jet.
Ωραία θα βαψω περιμετρικά της οθόνης.Τι θα μου πρότεινες?Μάυρο η γκρι σκουρο?Το calibration θα χρειάζεται μετα το περιμετρικο βαψιμο στον ιδιο βαθμό όπως αν το αφησω έτσι...?και τέλος το ταβανι εχει λευκο χρώμα μήπως θα πρέπει να το βαψω και αυτο κανα μετρο προς τα μεσα?

ευχαριστω

έκανα και μια δοκιμή για να δω το πόσο διαφορά εχει με υλικό σε 2:35:1 και το αποτέλεσμα ειναι αυτό....

οπότε επειδή δεν έχω περιθώριο να βαψω δεξια και αριστερά για να μεγαλώσω τις ιντσες,απλα θα μεταφέρω τις θέσεις θεασης 1 μέτρο πιο μπροστά.

Ο προβολέας πολυ παλιός(philips 2004) και με τυπικη αναλυση 800χ600 απλα είναι και 16:9....το υλικό βεβαια με 2:35:1 έδειξε την διαφορά στο κάδρο.Οπότε πάω για βαψιμο περιμετρικά για να μειώσω τις αντανακλάσεις και masking με πανιά....η να μειώσω κατευθείαν σε 2:35:1 με βαψιμο στα όρια του καδρο να ξεμπερδευω κατευθείαν?

Λοιπόν είμαι εν αναμονη καθώς το μόνο που εμεινε ειναι ο προβολέας και το masking για ταινιες σε 2:39:1

Ξεκινησα με τριψιμο της βαμμενης γυψοσανιδας για να γινει η επιφανεια ισια

Στοκάραμε τα βαθουλώματα της γυψοσανιδας όπου εκανε κοιλιά και δεν ηταν αλφάδι

Άρχισαμε το βαψιμο με ρολάκι με χρώμα λευκο ματ Benjamn Moore με 5% εκχυση μαυρου χρώματος

Τελιωμένο το κάδρο

Βαψιμο περιμετρικα με μαυρο για τον περιορισμό αντανακλάσεων στην οθόνη

Τελικη εικόνα μετα απ όλα αυτα

και συνεχιζεται....