---Toshiba 2009---

Την συγκρίνει...

'The fact that its performance falls just behind other TVs costing £1000 less simply isn’t good enough.'

...με όλες τις τηλεοράσεις που κάνουν 1000 λίρες φθηνότερα....:flipout:

Re: Απάντηση: ---Toshiba 2009---

Οσο σκεφτομαι οτι στα λεφτα που εχει μια SV παιρνει καποιος δυο πλασμα με παρομοια εικονα δεν ξερω αν θα πρεπει να γελαω με αυτους που θα την αγορασουν η να κλαιω που το μαρκετινγκ μας πιανει τοσο κοροιδα ορισμενες φορες...

46sv685d.jpg

H διαβόητη Toshiba 46SV685D δοκιμάζεται από τον Vincent:

http://www.hdtvtest.co.uk/news/toshiba-46sv685d-46sv685-20100118163.htm

Αν ήταν αυτή που είχαμε στο συγκριτικό του AVClub (νομίζω αυτή ήταν), είναι πολύ αξιοπρεπής, αλλά δεν τονίζει αυτά που είδαμε όλοι: το μπλεδίζων μαύρο υπό γωνία και τις ανακλάσεις από το τζάμι που έβαλε μπροστά η τοσίμπα.

Αν ήταν αυτή που είχαμε στο συγκριτικό του AVClub (νομίζω αυτή ήταν), είναι πολύ αξιοπρεπής, αλλά δεν τονίζει αυτά που είδαμε όλοι: το μπλεδίζων μαύρο υπό γωνία ........

Δυστυχώς εσύ δεν την είδες την δεύτερη μέρα με ενεργοποιημένο το local dimming, που από λάθος δεν είχε ενεργοποιηθεί την ημέρα που ήσουν εκεί. Τα πράγματα ήταν σαφώς καλύτερα. Η απόδοση του μαύρου είναι πολύ καλή, και αυτό το το "μπλεδίζον" είναι ελάχιστα ορατό. Σε γενικές γραμμές πρόκειται για μία πολύ καλή τηλεόραση, με μεγάλο αρνητικό την τιμή της. Στα ίδια χρήματα αγοράζεις καλύτερη και μεγαλύτερη τηλεόραση (plasma φυσικά :D).

-bye-

Δυστυχώς εσύ δεν την είδες την δεύτερη μέρα με ενεργοποιημένο το local dimming, που από λάθος δεν είχε ενεργοποιηθεί την ημέρα που ήσουν εκεί. Τα πράγματα ήταν σαφώς καλύτερα. Η απόδοση του μαύρου είναι πολύ καλή, και αυτό το το "μπλεδίζον" είναι ελάχιστα ορατό. Σε γενικές γραμμές πρόκειται για μία πολύ καλή τηλεόραση, με μεγάλο αρνητικό την τιμή της. Στα ίδια χρήματα αγοράζεις καλύτερη και μεγαλύτερη τηλεόραση (plasma φυσικά :D).

-bye-

Α, για αυτό δεν είχε το blooming που είχε στην έκθεση; :flipout:
Εμένα πάντως μου φάνηκε ότι κοντράριζε σοβαρά την G10. Οπότε αν έπαιζε καλύτερα με το local dimming και δεν είχε το πρόβλημα με το μαύρο, ποια πλάσμα έχεις στο μυαλό σου σε αυτά τα χρήματα;
(Μην ακούσω κούρο, κάτι σε κυκλοφορία παρακαλώ... :flipout:)

The [Active Vision M200] motion-compensated frame interpolation engine on the Toshiba 46SV685D LED-based LCD TV is – in actual fact – a combination of their existing 100Hz technology and a new backlight scanning system to create a pseudo-200Hz effect.

The result was a mixed bag to be honest. Although the Toshiba 46SV685D managed to achieve a motion resolution of 950 in our reference test pattern (Chapter 31 of the “FPD Benchmark Software For Professional“) with [Active Vision M200] engaged, we also witnessed some wierd shimmering and smudging in the 250 to 500-line regions. What this meant was that on certain content, the Toshiba 46SV685D would exhibit more motion blurring than competing 200Hz and even some 100Hz HDTVs.

Τωρα αν πω οτι "σας τα ελεγα εγω" θα εχω αδικο?:D

Επιβεβαιωνεται αυτο που εγραφα οτι 200 Hz με scanning backlight σε Toshiba-Philips-LG εχουν χειροτερη κινηση απο Sony-Samsung με 100 Hz...ποσο μαλλον με πραγματικα 200 Hz...

Αν και εγώ πιστεύω ότι μια σόνυ/σαμσουνγκ 200Hz θα παίζει καλύτερα, το ότι μια τοσιμπα 100Hz θα παίζει καλύτερα από την SV685D είναι υπερβολή.

Πάντως εγώ κάποιο αντιληπτό πρόβλημα στην κίνηση δεν διαπίστωσα, εκτός φυσικά από τα ειδικά pattern της πανασόνικ, όπου και στις 2 (πλάσμα/LCD) μια μη καθαρή εικόνα έβλεπες, απλά στην πλάσμα λίγο πιο ευκρινής.
Είχαμε και φωτογραφίες:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=53174&page=2

Στις φωτογραφιες που εχεις τραβηξει ομως εχουν αποτυπωθει πανω απο ενα frames... ο χρονος εκθεσης δεν ειναι σωστος...

Αν και εγώ πιστεύω ότι μια σόνυ/σαμσουνγκ 200Hz θα παίζει καλύτερα, το ότι μια τοσιμπα 100Hz θα παίζει καλύτερα από την SV685D είναι υπερβολή.

Δεν ειπα Toshiba , ειπα Sony η Samsung...πχ. W5500 , B650

Το αν ειναι υπερβολη η οχι δεν ξερω , αυτο γραφει και ο Vincent...-bye-

Α, για αυτό δεν είχε το blooming που είχε στην έκθεση; :flipout:
Εμένα πάντως μου φάνηκε ότι κοντράριζε σοβαρά την G10. Οπότε αν έπαιζε καλύτερα με το local dimming και δεν είχε το πρόβλημα με το μαύρο, ποια πλάσμα έχεις στο μυαλό σου σε αυτά τα χρήματα;
(Μην ακούσω κούρο, κάτι σε κυκλοφορία παρακαλώ... :flipout:)

Οχι βρε, την 50V10 ή την 50G10 εννοώ (και σε λιγότερα χρήματα).......

Στις φωτογραφιες που εχεις τραβηξει ομως εχουν αποτυπωθει πανω απο ενα frames... ο χρονος εκθεσης δεν ειναι σωστος...

Αυτός είναι ακριβός ο λόγος που τις ανέβασα: φαίνονται πολλά frames σε σημείο με έντονη κίνηση, και ταυτόχρονα υπάρχουν και σταθερά σημεία. Έχουν αποτυπωθεί όλα τα frames που απεικονίζουν και οι 2 τηλεοράσεις (πραγματικά ή μη), καθώς και το motion blur που μπορεί να υπάρχει στην κίνηση...

Για να αποτυπωθει motion blur πρεπει λογικα ο χρονος εκθεσης να ειναι 1/100 sec ωστε να αποτυπωθει η κινηση ενος frame , αν βαλουμε μεγαλυτερο χρονο εκθεσης δεν ειναι motion blur αυτο αλλα camera blur...:D

Δεν ειπα Toshiba , ειπα Sony η Samsung...πχ. W5500 , B650

Το αν ειναι υπερβολη η οχι δεν ξερω , αυτο γραφει και ο Vincent...-bye-

Ο Vincent το άφησε να αιωρείται ποιες 100Hz εννοεί. Οπότε για εμένα είναι σαν να μην το έγραψε, από την στιγμή που δεν γίνεται συγκεκριμένος.
Το να συγκρίνουμε υλοποιήσεις 100Hz μεταξύ τους, είναι εντελώς διαφορετικό με το να εξετάσουμε τι προσφέρει το scanning backlight.
Αν υποθέσουμε ότι τα 100Hz μιας σάμσουνγκ είναι τα καλύτερα του κόσμου (απόδοση 100%) και ότι το scanning backlight δίνει μια βελτίωση 20%, αν η τοσίμπα ξεκινά από μια απόδοση 30% σε σχέση με την σάμσουνγκ, θα φτάσει στο 50% της απόδοσης της σάμσουνγκ.
Δεν σημαίνει ότι το scanning backlight δεν προσέφερε τίποτα, αλλά ότι τα 100Hz της τοσίμπα δεν είχαν αρχικά την απόδοση που έπρεπε.
Για να αποδειχθεί ότι το scanning backlight της τοσίμπα δεν λειτουργεί, πρέπει να συγκριθεί με μια υλοποίηση 100Hz πάλι της τοσίμπα.

Όταν γενικεύεις αυτό το αόριστο λεγόμενο του Vincent σε όλες τις Toshiba-Philips-LG, εννοείς ότι τα 100Hz τους "χαλάει" από το scanning backlight σε σχέση με τις 100Hz Sony-Samsung, ή θεωρείς ότι και τα απλά 100 Hz τους είναι εξ' αρχής υποδεέστερα;

Για να αποτυπωθει motion blur πρεπει λογικα ο χρονος εκθεσης να ειναι 1/100 sec ωστε να αποτυπωθει η κινηση ενος frame , αν βαλουμε μεγαλυτερο χρονο εκθεσης δεν ειναι motion blur αυτο αλλα camera blur...:D

Οκ, ότι πεις, δεν χαλάω εγώ χατίρι...