Toshiba 46XF355DG : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Ηρθε: Toshiba 46XF355DG

Μπορείς να μου πεις φίλε μου, μαζί με τη βάση πόσα περίπου εκατοστά εξέχει η tv από τον τοίχο; Aν και σκέφτομαι για την 40'' , έχω περίπου 23 cm περιθώριο. (Μέτα θα βρίσκει στο πανί όταν το κατεβάζω......)

To βαθος της τηλεορασης ειναι περιπου 13,7 cm. Προσθεσε 3,2 cm (παροτι στο σαιτ λεει 3,5) για μια βαση τοιχου Sanus απο το Πλαισιο (75 ευρω) και εισαι ΟΚ.

Nομίζω ότι τις εισόδους για τα καλώδια (hdmi κτλ) δεν τις έχει οριζόντια αλλά από κάτω έτσι;; Sorry αν σε πρήζω.....

Nομίζω ότι τις εισόδους για τα καλώδια (hdmi κτλ) δεν τις έχει οριζόντια αλλά από κάτω έτσι;; Sorry αν σε πρήζω.....

Δεν με πρηζεις. Αν πρηζομουνα θα ημουν σε αλλο σαιτ. Οι συνδεσεις ειναι "οριζοντιες" αλλα εχει ενα ικανοποιητικο "βαθουλωμα" στο σημειο αυτο η τηλεοραση, το οποιο μαζι με τα 3,2 cm της βασης ειναι more than enough για ολα τα καλωδια. Μην ανησυχεις για αυτο.

Τωρα που το ξανασκεφτομαι, μπορει να ειναι και καθετα, γιατι οταν την κοιτουσα εγω ενδιαφερομουν περισσοτερο για συνδεση με component. Either way ομως εισαι απολυτως "ενταξει".

Last edited:

Κάθετα είναι. Εννοώ το καλώδιο του ρεύματος, της κεραίας, τα 2 HDMI, το common interface του αποκωδικοποιητή και το VGA.
Οριζόντια είναι τα: Composite, είσοδος και έξοδος του ήχου και του υπογούφερ, τα δυο scart και η component που όμως βρίσκονται σε εσοχή οπότε δεν έχουν πρόβλημα. Στο πλάι βρίσκονται:
οι διακόπτες για on/off, τα κανάλια πάνω κάτω, του ήχου, του Menu και της επιλογής εισόδου. Επίσης στο πλάι βρίσκονται: το τρίτο HDMI, S-Video, μια composite εικόνας, είσοδος ήχου RCA, και έξοδος ακουστικών.

Ευχαριστώ. Τα hdmi με άγχωναν πιο πολύ , γιατί είναι και ευαίσθητα στο τσάκισμα.

Η βάση που πήρα είναι μια αγγλική - δε θυμάμαι μάρκα αλλά αν κάποιος ενδιαφέρεται, θα τη βρω. Είναι σταθερή, δηλαδή δεν έχει επιλογή κλίσης αριστερά - δεξιά ή πάνω - κάτω και μου κόστισε 50 . Είναι πολύ λεπτή, ίσως μισό εκατοστό από τον τοίχο.
Τα καλώδια πέρασαν από ένα σπιράλ μέσα στον τοίχο και η τηλεόραση μπήκε σε ύψος ώστε το κέντρο της να είναι στο ύψος των ματιών - περίπου 1.25 μ από το πάτωμα.
Την έχω ρυθμίσει - εν μέρει - και έχει πράγματι πολύ εντυπωσιακή εικόνα, ακόμη και στα αναλογικά κανάλια. Το πιο εντυπωσιακό που βρίσκω σε αυτή την τηλεόραση (σε σχέση με τη σειρά S U kai T της Sony και την Μ της Samsung που σύγκρινα), είναι:
1. Η μεγάλη εικόνα. Που βέβαια την έχουν και οι αντίστοιχες, όμως της Toshiba είναι περισσότερο σαν "τυπωμένη σε χαρτί". Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε, αλλά αυτός είναι ο κύριος λόγος που τη διάλεξα, ως πιο κινηματογραφική.
2. Το πολύ καλό upscaling που κάνει στα DVD. Δεν ξέρω να φταίει το PS3 που την έχω συνδέσει, όμως κάνει τα απλά DVD να φαίνονται σαν να είναι σχεδόν HiDef.
3. Το πολύ μικρό περιθώριο της οθόνης. Η εικόνα φαίνεται σαν να επιπλέει στον αέρα, λίγο μπροστά από τον τοίχο. Πολύ εντυπωσιακό.

Edit: Σύντομα θα δημοσιεύσω μερικές φωτογραφίες, καλής ποιότητας αυτή τη φορά.

Πολύ ωραία τηλεόραση και πολύ ωραίο setup.. :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Από οτι φαίνεται είδε και απόειδε η Tosbiba με το HD-DVD και αρχίζει να ρίχνει το βάρος της στις TV.. Αντε να φουντώνει ο ανταγωνισμός..

Δέν έχω ακόμη μετακομίσει ολοκληρωτικά στο καινούριο διαμέρισμα οπου τοποθέτησα την τηλεόραση γαι να την εξετάσω αναλυτικά. Ορίστε μια φωτογραφία από σήμερα το απόγευμα (μόνο για τη φωτογραφία - δε βλέπω την εκπομπή!) με μια Nikon CP4500:

Η τηλεόραση είναι μεγάλη! Δηλαδή με ξένιζε το μέγεθός της στα 3-3.5 μέτρα, τουλάχιστον στην αρχή. Τώρα τη συνήθισα και μου αρέσει που μόλις αρχίσει η ταινία από το DVD σε απορροφά ολοκληρωτικά.
Δεν υπάρχει εμφανές σε μένα τουλάχιστον backlight bleeding, αν και για βαθύτερο μαύρο, είναι καλύτερα να έχει κανείς χαμηλά ή και κλειστό τον οπίσθιο φωτισμό. Ούτε και πράσινη χροιά στην εικόνα παρατήρησα, κάτι που αναφέρεται καμμιά φορά στα ξένα forum.
Όσον αφορά στην κίνηση, ίσως εκεί υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Δεν ξέρω αν είναι χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου μοντέλου τηλεόρασης ή native χαρακτηριστικό όλων των LCD αλλά παρατήρησα το εξής: Στη γρήγορη κίνηση panning ή scrolling (π.χ. αγώνας ποδοσφαίρου), τα αντικείμενα χάνουν ελαφρώς την οξύτητά τους και αποκτούν κάποια θολούρα στο περίγραμμά τους κυρίως. Μη φανταστείτε τίποτα ιδιαίτερα εμφανές, απλά υπάρχει.. Το παρατήρησα αυτό επίσης συγκρίνοντας σε κάποια παιχνίδια στην παλιά μου τηλεόραση (Sony CRT 32''), όπου η πολύ γρήγορη κίνηση που σας περιέγραψα αφήνει άψογα τα αντικείμενα στο background. Πέραν τούτου (που έτσι κι αλλιώς είναι αμυδρό φαινόμενο) δεν παρατήρησα judder ή τρέμουλο στην κίνηση ή τελοσπάντων διπλά ή τριπλά καρρέ.
Δυστυχώς δεν είχα την ευκαιρία να κάνω ενδελεχή σύγκριση με άλλες τηλεοράσεις στο θέμα αυτό ούτε πριν αγοράσω την 46XF355 αλλά ούτε και μετά...
Ποιά είναι η γνώμη σας;

Τώρα τη συνήθισα και μου αρέσει που μόλις αρχίσει η ταινία από το DVD σε απορροφά ολοκληρωτικά.

Kαλοριζικη η νεα σου τηλεοραση, να την χαρεις απροβληματιστα
Εγω απομονωσα την παραπανω φραση και αυτο σημαινει οτι αγορασες την καλυτερη τηλεοραση της αγορας σε εσενα,οτι τα λεφτα σου πιασαν τοπο..κοιτα να την χαρεις και ασε τις λεπτομερειες..μπορει η Χ να ειναι καλυτερη η χειροτερη σε καποια σημεια αλλα κοστιζει και 1.000.000 δραχμουλες..οποτε εκανες την καλυτερη αγορα για σενα και αυτο μετραει
τα υπολοιπα ειναι στατιστικες:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Ηρθε: Toshiba 46XF355DG

Ποιά είναι η γνώμη σας;

Για την Τατιάνα :grinning-smiley-043 :flipout:

Πέραν της πλάκας, θα συμφωνήσω απόλυτα με το Βασίλη (vasdar -bye-) ότι έκανες την καλύτερη επιλογή για εσένα κι αυτό είναι που λέμε τόσο καιρό. Επίσης βλέπω ότι έχεις κι ένα πολύ ωραίο έπιπλο από κάτω, που σε συνδυασμό με την βάση που έβαλες στον τοίχο για την τηλεόραση, δημιούργησες ένα πολύ ωραίο σύνολο. Να την χαίρεσαι :ernaehrung004:

Εεεε, και που σαι, μην χαθείς τώρα απότομα!!! Να βοηθήσεις και κανέναν άλλο που ενδιαφέρεαι για την συγκεκριμένη :ADFADF1:;)

Σας ευχαριστώ πολύ VasDar, akren, panosxgr... Ευχαριστώ όλους σας. Ελπίζω η τηλεόραση να λειτουργήσει όπως πρειμένω για αρκετά χρόνια πριν την αλλάξω γιατί 1900 δεν είναι και λίγα...
Το έπιπλο που πάρχει κάτω από την τηλεόραση είναι από τη γνωστή σουηδική εταιρία: "συναρμολόγησέ-το-αν-μπορείς", όπως και το τραπεζάκι μποροστά και το φωτιστικό.
Αν μπορώ να βοηθήσω κάποιον, για τη συγκεκριμένη τηλεόραση ή και γενικότερα, εδώ είμαι!

dscn1780ya3.jpg
[/URL][/IMG]

Απάντηση: Re: Ηρθε: Toshiba 46XF355DG

Το έπιπλο που πάρχει κάτω από την τηλεόραση είναι από τη γνωστή σουηδική εταιρία: "συναρμολόγησέ-το-αν-μπορείς", όπως και το τραπεζάκι μποροστά και το φωτιστικό.

υπαρχει καποιο λινκ?

Παρέλαβα κι εγώ εχθές την 46XF355DG.
Η αγορά έγινε από το Πλαίσιο, σε τιμή ακόμα χαμηλότερη από αυτήν που έχει στο site, που είναι ήδη από τις χαμηλότερες.
Καταγράφω τις πρώτες εντυπώσεις σε συνδυασμό με τις εντυπώσεις που έχω από παράλληλη χρήση της Sony 40V3000 (την θεωρώ καλή σύγκριση αφού στα χαρτιά η μόνη διαφορά είναι το 10-bitpanel), την οποία έχει εδώ και μία εβδομάδα ο αδερφός μου.

Απόσταση θέασης: 3m (και πολύ είναι…)

Εξωτερική εμφάνιση: Εμφάνιση υπεράνω κριτικής, που στέκεται άνετα σε οποιοδήποτε σαλόνι. Πολύ όμορφη, στιλάτη και ταυτόχρονα διακριτική, τραβάει στην αρχή το μάτι χωρίς όμως τελικά να επιβάλλεται στο χώρο. Αυτονόητο είναι ότι δείχνει ιδιαίτερα ποιοτική (χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει υποχρεωτικά ότι είναι – ας το ελπίσουμε). Α, και μην ξεγελιέστε ότι λόγω μικρού πλαισίου δείχνει μικρότερη κλπ, η τηλεόραση είναι πολύ μεγάλη – απλά υπάρχουν και μεγαλύτερες. Σημαντικό + η περιστρεφόμενη βάση.
Σύγκριση με την V3000 δεν υφίσταται, αφού η αισθητική της και η ποιότητα που αποπνέει είναι αρκετά κατώτερες.

SD: Ήταν το βασικό θέμα που έτρεμα, ειδικά όταν διάβασα και ένα reviewπου έστειλε ο Smoothbore, συν ότι η κεραία μου είναι μία μετριότατη πολυκατοικίας. Κι όμως η TVαποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη. Τα περισσότερα κανάλια είναι πολύ καλά και αυτό που βλέπω ότι τελικά χαλάει κάπως την εικόνα δεν είναι οι πολλές ίντσες, αλλά η μετατροπή του 4:3 σε wide. Το ΣΚΑΪ που είναι wideαπ' τη μάνα του, έχει εικόνα καλύτερη από DVD, αν η σύνδεση του τελευταίου είναι με scart. Τα ψηφιακά, παρότι τα περίμενα καλύτερα, δεν είναι. Ειδικά το Sport+ είναι κάτω του μετρίου δυστυχώς.
Αρκετή διαφορά (προς το καλύτερο) κάνει ο ενσωματωμένος ενισχυτής τηλεοπτικού σήματος που διαθέτει το εργαλείο, το οποίο είναι άλλο ένα σημαντικό +.
Για απλό DVDμε scart, όπως προανέφερα, η εικόνα είναι απλά αξιοπρεπής, βλέπεται μεν, δεν ενθουσιάζει δε. Η ταινία με την οποία δοκίμασα ήταν το Shrek 3, αντιγραμμένο, με πολύ καλό όμως λόγο συμπίεσης.
Σύγκριση με την V3000: Για να μην είμαι υποκειμενικός, μεταφέρω την γνώμη του αδερφού μου, ο οποίος παραδέχτηκε ότι η Toshυπερέχει, παρόλα αυτά κρατάω μια επιφύλαξη, αφού η σύγκριση γίνεται με διαφορετικές κεραίες.

Ρυθμίσεις: Πάρα πολύ αναλυτικές (ακόμα και κάθε χρώμα χωριστά), πολύ ωραίο και φιλικό το μενού και πολύ σωστός ο χώρος που καταλαμβάνει στην οθόνη ώστε να βλέπεις τι πειράζεις. Η εικόνα στα περισσότερα αναλογικά κανάλια βελτιώνεται πάρα πολύ, αν μεταβληθεί η μικρορύθμιση της συχνότητας από το 0 στο -4. Ουσιαστικά είναι σαν να μειώνεις το sharpness, αλλά το κάνεις σε επίπεδο καναλιού, διότι διαφορετικά η ρύθμιση θα ήταν καθολική και όπως ήδη ξέρετε όλοι εδώ μέσα, επιτρέπεται μόνο μία customρύθμιση ανεξαρτήτως πηγής (αυτό είναι -). Από τις 3 defaultπου έχει, η Cinemaείναι μακράν για SD, ενώ η Standardγια τα υπόλοιπα. Η Δυναμική (όπως και η Vividτης Sony) δεν είναι για τίποτα…
Το μεγαλύτερο μου θέμα (κι εδώ όποιος μπορεί βοηθάει) είναι ότι δεν εμφανίζεται στην οθόνη το είδος σήματος που δέχεται την συγκεκριμένη στιγμή (α ρε Sony…). Αν πχ η τηλεόραση δεχτεί 1080pδεν θα το δεις πουθενά, παρά μόνο έμμεσα από το ότι θα μπορεί να επιλεχτεί από τις ρυθμίσεις οθόνης η επιλογή του 1:1 mapping (δεν την λέει έτσι, αλλά δεν την έχω τώρα μπροστά μου για να δω πώς ακριβώς αναφέρεται). Αν τώρα δέχεται σήμα 720p, πολύ απλά δεν μπορείς να το διαπιστώσεις.
Στο θέμα λοιπόν των ρυθμίσεων, η Sonyπαίρνει το αίμα της πίσω.

HD: Εντάξει όπως καταλαβαίνετε, εδώ κλαίμε! Διότι εντάξει όλες οι αξιοπρεπείς τηλεοράσεις στο HDδεν παίζονται, αλλά εδώ πια μιλάνε και οι ίντσες. Το οπτικό αποτέλεσμα ομορφαίνει ακόμα περισσότερο διότι λόγω του πολύ λεπτού πλαισίου, η εικόνα σου δίνει την αίσθηση ότι "χύνεται" έξω από την τηλεόραση – τώρα βέβαια αυτό πρέπει να το δεις για να το καταλάβεις.
Παρά να θριαμβολογώ για την HDαπόδοση της Tosh, προτιμώ να πω μια κουβέντα για το PS3 σαν upscaler. Το DVDπου λέγαμε πριν γίνεται άλλη ταινία, άμεσα συγκρίσιμη με κανονικό HDυλικό. Πραγματικά δεν μπορούσα να πιστέψω ότι μπορεί να ανέβει τόσο πολύ η ποιότητα. Σε συνδυασμό με τα παιχνίδια (όποιος δει σε τέτοιες συνθήκες το CoD 4 απλά μαζεύει σάλια απ' το πάτωμα), τις δυνατότητές του ως mediaplayerκαι βέβαια την τιμή του, αυτή τη στιγμή είναι το απόλυτο "ταίρι" για οποιαδήποτε τηλεόραση παρόμοιων κυβικών.
Και για να μην ξεχνιόμαστε κι εδώ η Sonyδεν πάει πίσω…

Ήχος: Πείτε με υπερβολικό, αλλά τα ηχεία θέλω να τα στρώσω λίγο, οπότε δεν τα έχω πιέσει πολύ. Ο ήχος πάντως είναι πολύ καθαρός, τα διάφορα εφέ είναι επίσης καλά και εξίσου καλά είναι και τα μπάσα. Εδώ βέβαια βάζουμε ένα γκολάκι στη Sony, καθότι διαθέτουμε έξοδο για subτην οποία και συνέδεσα και σε ταινίες κάνει την διαφορά. Αν δηλαδή κάποιος δεν έχει μεγάλη τρέλα και απαιτήσεις, απαλλάσσεται από τα 5κάναλα, γλιτώνει και χώρο και είναι μια χαρά.

Συμπέρασμα: Δεν επιτρέπεται αν η συγκεκριμένη είναι μέσα στις επιλογές κάποιου, στα περίπου 1800€ που κοστίζει, να παραμένει αναποφάσιστος. Ο δείκτης απόδοσης τιμής είναι πολύ υψηλός.

Sorry για το μακροσκελές κείμενο, αλλά προσπάθησα να είμαι αναλυτικός…

:SFGSFGSF: Πολυ ωραιος και κατατοπιστικοτατος .........αφου δεν σε χαλαει στο SD ολα τα αλλα ειναι λεπτομερειες .

Παρέλαβα κι εγώ εχθές την 46XF355DG.

Εξαιρετικό το review! Ευχαριστούμε!

Επειδή είμαι στο ψάξιμο, τρεις ερωτήσεις μήπως τυχαίνει και μπορείς να απαντήσεις:

1. Ο χώρος που έχω είναι 3.20μ κεφάλι-από- τοίχο. Μια που θα την στηρίξω στο τοίχο υποθέτω πως θα βγει περίπου 2.80μ κεφάλι-από-TV. Μήπως οι 46 ίντσες είναι υπερβολή; Ειδικά για τα απλά κανάλια...

2. Στο ποδόσφαιρο, πχ ΝΕΤ, πως τα πάει;

3. Με Nova πως τα πάει;

Εξαιρετικό το review! Ευχαριστούμε!

Επειδή είμαι στο ψάξιμο, τρεις ερωτήσεις μήπως τυχαίνει και μπορείς να απαντήσεις:

1. Ο χώρος που έχω είναι 3.20μ κεφάλι-από- τοίχο. Μια που θα την στηρίξω στο τοίχο υποθέτω πως θα βγει περίπου 2.80μ κεφάλι-από-TV. Μήπως οι 46 ίντσες είναι υπερβολή; Ειδικά για τα απλά κανάλια...

2. Στο ποδόσφαιρο, πχ ΝΕΤ, πως τα πάει;

3. Με Nova πως τα πάει;

1. Η απόσταση που αναφέρεις είναι ακριβώς ίδια με τη δικιά μου. Εμένα μόνο υπερβολή δεν μου φαίνεται, αλλά αυτά είναι και υποκειμενικά.

2. Αξιοπρεπέστατα. Γενικά είναι θέμα ποιότητας σήματος.

3. Σ' αυτό δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Όσο η Nova μας δουλεύει, εγώ δεν την πληρώνω. Επειδή όμως έχω δει μπάλλα σε φίλους, ο θόρυβος είναι έντονος, οπότε σίγουρα στην περίπτωσή μας θα θέλει μεγάλη μάχη με τις ρυθμίσεις για να γίνει κάτι...

Πάντως για να δώσω και μια φιλική συμβουλή, αν είσαι μεταξύ 40'' και 46'' και πάρεις τις 40'' αργά ή γρήγορα θα μετανοιώσεις που δεν πήρες τις 46''.
Σαν γερομηχανόβιος που είμαι θα σου πω ότι το ίδιο συμβαίνει και με τις μηχανές αν είσαι μεταξύ διαφορετικών κυβικών. Πάντα μετανοιώνεις αν πάρεις τα λιγότερα...

Απάντηση: Ηρθε: Toshiba 46XF355DG

Βρε μπας και ειναι καλυτερα στις 50 ιντσες? Για σκεφτειτε το!