Re: Ηρθε: Toshiba 46XF355DG
Παρέλαβα κι εγώ εχθές την 46XF355DG.
Η αγορά έγινε από το Πλαίσιο, σε τιμή ακόμα χαμηλότερη από αυτήν που έχει στο site, που είναι ήδη από τις χαμηλότερες.
Καταγράφω τις πρώτες εντυπώσεις σε συνδυασμό με τις εντυπώσεις που έχω από παράλληλη χρήση της Sony 40V3000 (την θεωρώ καλή σύγκριση αφού στα χαρτιά η μόνη διαφορά είναι το 10-bitpanel), την οποία έχει εδώ και μία εβδομάδα ο αδερφός μου.
Απόσταση θέασης: 3m (και πολύ είναι…)
Εξωτερική εμφάνιση: Εμφάνιση υπεράνω κριτικής, που στέκεται άνετα σε οποιοδήποτε σαλόνι. Πολύ όμορφη, στιλάτη και ταυτόχρονα διακριτική, τραβάει στην αρχή το μάτι χωρίς όμως τελικά να επιβάλλεται στο χώρο. Αυτονόητο είναι ότι δείχνει ιδιαίτερα ποιοτική (χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει υποχρεωτικά ότι είναι – ας το ελπίσουμε). Α, και μην ξεγελιέστε ότι λόγω μικρού πλαισίου δείχνει μικρότερη κλπ, η τηλεόραση είναι πολύ μεγάλη – απλά υπάρχουν και μεγαλύτερες. Σημαντικό + η περιστρεφόμενη βάση.
Σύγκριση με την V3000 δεν υφίσταται, αφού η αισθητική της και η ποιότητα που αποπνέει είναι αρκετά κατώτερες.
SD: Ήταν το βασικό θέμα που έτρεμα, ειδικά όταν διάβασα και ένα reviewπου έστειλε ο Smoothbore, συν ότι η κεραία μου είναι μία μετριότατη πολυκατοικίας. Κι όμως η TVαποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη. Τα περισσότερα κανάλια είναι πολύ καλά και αυτό που βλέπω ότι τελικά χαλάει κάπως την εικόνα δεν είναι οι πολλές ίντσες, αλλά η μετατροπή του 4:3 σε wide. Το ΣΚΑΪ που είναι wideαπ' τη μάνα του, έχει εικόνα καλύτερη από DVD, αν η σύνδεση του τελευταίου είναι με scart. Τα ψηφιακά, παρότι τα περίμενα καλύτερα, δεν είναι. Ειδικά το Sport+ είναι κάτω του μετρίου δυστυχώς.
Αρκετή διαφορά (προς το καλύτερο) κάνει ο ενσωματωμένος ενισχυτής τηλεοπτικού σήματος που διαθέτει το εργαλείο, το οποίο είναι άλλο ένα σημαντικό +.
Για απλό DVDμε scart, όπως προανέφερα, η εικόνα είναι απλά αξιοπρεπής, βλέπεται μεν, δεν ενθουσιάζει δε. Η ταινία με την οποία δοκίμασα ήταν το Shrek 3, αντιγραμμένο, με πολύ καλό όμως λόγο συμπίεσης.
Σύγκριση με την V3000: Για να μην είμαι υποκειμενικός, μεταφέρω την γνώμη του αδερφού μου, ο οποίος παραδέχτηκε ότι η Toshυπερέχει, παρόλα αυτά κρατάω μια επιφύλαξη, αφού η σύγκριση γίνεται με διαφορετικές κεραίες.
Ρυθμίσεις: Πάρα πολύ αναλυτικές (ακόμα και κάθε χρώμα χωριστά), πολύ ωραίο και φιλικό το μενού και πολύ σωστός ο χώρος που καταλαμβάνει στην οθόνη ώστε να βλέπεις τι πειράζεις. Η εικόνα στα περισσότερα αναλογικά κανάλια βελτιώνεται πάρα πολύ, αν μεταβληθεί η μικρορύθμιση της συχνότητας από το 0 στο -4. Ουσιαστικά είναι σαν να μειώνεις το sharpness, αλλά το κάνεις σε επίπεδο καναλιού, διότι διαφορετικά η ρύθμιση θα ήταν καθολική και όπως ήδη ξέρετε όλοι εδώ μέσα, επιτρέπεται μόνο μία customρύθμιση ανεξαρτήτως πηγής (αυτό είναι -). Από τις 3 defaultπου έχει, η Cinemaείναι μακράν για SD, ενώ η Standardγια τα υπόλοιπα. Η Δυναμική (όπως και η Vividτης Sony) δεν είναι για τίποτα…
Το μεγαλύτερο μου θέμα (κι εδώ όποιος μπορεί βοηθάει) είναι ότι δεν εμφανίζεται στην οθόνη το είδος σήματος που δέχεται την συγκεκριμένη στιγμή (α ρε Sony…). Αν πχ η τηλεόραση δεχτεί 1080pδεν θα το δεις πουθενά, παρά μόνο έμμεσα από το ότι θα μπορεί να επιλεχτεί από τις ρυθμίσεις οθόνης η επιλογή του 1:1 mapping (δεν την λέει έτσι, αλλά δεν την έχω τώρα μπροστά μου για να δω πώς ακριβώς αναφέρεται). Αν τώρα δέχεται σήμα 720p, πολύ απλά δεν μπορείς να το διαπιστώσεις.
Στο θέμα λοιπόν των ρυθμίσεων, η Sonyπαίρνει το αίμα της πίσω.
HD: Εντάξει όπως καταλαβαίνετε, εδώ κλαίμε! Διότι εντάξει όλες οι αξιοπρεπείς τηλεοράσεις στο HDδεν παίζονται, αλλά εδώ πια μιλάνε και οι ίντσες. Το οπτικό αποτέλεσμα ομορφαίνει ακόμα περισσότερο διότι λόγω του πολύ λεπτού πλαισίου, η εικόνα σου δίνει την αίσθηση ότι "χύνεται" έξω από την τηλεόραση – τώρα βέβαια αυτό πρέπει να το δεις για να το καταλάβεις.
Παρά να θριαμβολογώ για την HDαπόδοση της Tosh, προτιμώ να πω μια κουβέντα για το PS3 σαν upscaler. Το DVDπου λέγαμε πριν γίνεται άλλη ταινία, άμεσα συγκρίσιμη με κανονικό HDυλικό. Πραγματικά δεν μπορούσα να πιστέψω ότι μπορεί να ανέβει τόσο πολύ η ποιότητα. Σε συνδυασμό με τα παιχνίδια (όποιος δει σε τέτοιες συνθήκες το CoD 4 απλά μαζεύει σάλια απ' το πάτωμα), τις δυνατότητές του ως mediaplayerκαι βέβαια την τιμή του, αυτή τη στιγμή είναι το απόλυτο "ταίρι" για οποιαδήποτε τηλεόραση παρόμοιων κυβικών.
Και για να μην ξεχνιόμαστε κι εδώ η Sonyδεν πάει πίσω…
Ήχος: Πείτε με υπερβολικό, αλλά τα ηχεία θέλω να τα στρώσω λίγο, οπότε δεν τα έχω πιέσει πολύ. Ο ήχος πάντως είναι πολύ καθαρός, τα διάφορα εφέ είναι επίσης καλά και εξίσου καλά είναι και τα μπάσα. Εδώ βέβαια βάζουμε ένα γκολάκι στη Sony, καθότι διαθέτουμε έξοδο για subτην οποία και συνέδεσα και σε ταινίες κάνει την διαφορά. Αν δηλαδή κάποιος δεν έχει μεγάλη τρέλα και απαιτήσεις, απαλλάσσεται από τα 5κάναλα, γλιτώνει και χώρο και είναι μια χαρά.
Συμπέρασμα: Δεν επιτρέπεται αν η συγκεκριμένη είναι μέσα στις επιλογές κάποιου, στα περίπου 1800€ που κοστίζει, να παραμένει αναποφάσιστος. Ο δείκτης απόδοσης τιμής είναι πολύ υψηλός.
Sorry για το μακροσκελές κείμενο, αλλά προσπάθησα να είμαι αναλυτικός…