TOSHIBA MT700 ΕΡΩΤΗΣΗ

Απάντηση: Re: Απάντηση: TOSHIBA MT700 ΕΡΩΤΗΣΗ

Οι κουκίδες που αναφέρεις κατά 99% είναι dithering. Έχω (πρακτικά) τον ίδιο προβολέα (BenQ 7700) και αν πλησιάσω αρκετά το πανί τις βλέπω και εγώ.

Δεν αποτελούν πρόβλημα, απλά μειονέκτημα των DLP. Αν κάθεσαι σε σωστή απόσταση δεν είναι καθόλου ορατές.

Μήπως κάθεσαι πολύ κοντά στο πανί;

Το dithering στη μορφη που το περιγραφεις Δημητρη ειναι μειονεκτημα ΚΑΠΟΙΩΝ μοντελων κι οχι της τεχνολογιας DLP που αναφερεις.

Eυχαριστώ!Το dve hd-dvd είναι αποκλειστικά για high definition ρυθμίσεις;

Εαν παραγγελεις το hd dvd dve, στην μια του πλευρα εχει τα hd και στην αλλη του πλευρα εχει τα κανονικα sd.

Οποτε σοφα σκεφτεσαι να παρεις αυτο .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: TOSHIBA MT700 ΕΡΩΤΗΣΗ

Το dithering στη μορφη που το περιγραφεις Δημητρη ειναι μειονεκτημα ΚΑΠΟΙΩΝ μοντελων κι οχι της τεχνολογιας DLP που αναφερεις.

Αλήθεια; Ενδιαφέρον.. Μιλάς για 3-τσιπους vs. μονότσιπους, ή και για διαφορετικούς μονότσιπους;

Σόρρυ για το ψιλό-offtopic..

Re: Απάντηση: TOSHIBA MT700 ΕΡΩΤΗΣΗ

Εαν παραγγελεις το hd dvd dve, στην μια του πλευρα εχει τα hd και στην αλλη του πλευρα εχει τα κανονικα sd.

Οποτε σοφα σκεφτεσαι να παρεις αυτο .

Σωστός! Δεν το είχα προσέξει αυτό..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: TOSHIBA MT700 ΕΡΩΤΗΣΗ

Αλήθεια; Ενδιαφέρον.. Μιλάς για 3-τσιπους vs. μονότσιπους, ή και για διαφορετικούς μονότσιπους;

Σόρρυ για το ψιλό-offtopic..

Πολυ ευχαριστως να σου εξηγησω, αλλα θα ηθελα να μου πεις πρωτα πως κατέληξες στο συμπερασμα οτι " Δεν αποτελούν πρόβλημα, απλά μειονέκτημα των DLP. "

Αυτο πιστευω ειναι πιο ενδιαφερον .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: TOSHIBA MT700 ΕΡΩΤΗΣΗ

Πολυ ευχαριστως να σου εξηγησω, αλλα θα ηθελα να μου πεις πρωτα πως κατέληξες στο συμπερασμα οτι " Δεν αποτελούν πρόβλημα, απλά μειονέκτημα των DLP. "

Αυτο πιστευω ειναι πιο ενδιαφερον .

Εννοούσα ότι δεν αποτελεί κατασκευαστικό πρόβλημα, αλλά γνωστό μειονέκτημα της τεχνολογίας (προφανώς κάποιων μοντέλων).

Για εμένα δεν είναι γενικότερα πρόβλημα, μιας και με τον προβολέα που βλέπω, στις ίντσες που βλέπω και από την απόσταση που βλέπω δεν είναι ορατό, και η όρασή μου είναι 10/10.

Απάντηση: Re: Απάντηση: TOSHIBA MT700 ΕΡΩΤΗΣΗ

Οι κουκίδες που αναφέρεις κατά 99% είναι dithering. Έχω (πρακτικά) τον ίδιο προβολέα (BenQ 7700) και αν πλησιάσω αρκετά το πανί τις βλέπω και εγώ.

Δεν αποτελούν πρόβλημα, απλά μειονέκτημα των DLP. Αν κάθεσαι σε σωστή απόσταση δεν είναι καθόλου ορατές.

Μήπως κάθεσαι πολύ κοντά στο πανί;
Συμφωνώ Δημήτρη.Από τη θέση που βλέπω δεν τις παρατηρώ,μόνο αν πλησιάσω πολύ κοντά.Απλά μου δίνει την εντύπωση πως μειώνεται η ευκρίνεια σε κάποια σκοτεινά πλάνα,αλλά αυτό βέβαια μπορεί να είναι και θέμα ρύθμισης.Εχεις παρατηρήσει μείωση του dithering με το πέρασμα του χρόνου;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: TOSHIBA MT700 ΕΡΩΤΗΣΗ

Εννοούσα ότι δεν αποτελεί κατασκευαστικό πρόβλημα, αλλά γνωστό μειονέκτημα της τεχνολογίας (προφανώς κάποιων μοντέλων).

Για εμένα δεν είναι γενικότερα πρόβλημα, μιας και με τον προβολέα που βλέπω, στις ίντσες που βλέπω και από την απόσταση που βλέπω δεν είναι ορατό, και η όρασή μου είναι 10/10.

Για να μην ξεχασουμε τα ελληνικα μας σιγα σιγα, οταν λεμε οτι το dithering ειναι προβλημα/μειονεκτημα της τεχνολογιας dlp , δεν εννοουμε καποιων μοντελων.
Ισχυει για ολους τους ομιλουντες και γραφοντες την Ελληνικη.

Οπως σωστα πλεον ανασκευαζεις, καποια μοντελα εχουν εντονο το θεμα του dithering και μεσα σε αυτα ειναι και ο 7700 και ο mt700 που ουσιαστικα ειναι το ιδιο μηχανημα.

Το εζησα το προβλημα εντονα και ΔΕΝ μπορεσα να το λυσω ΟΥΤΕ με το htpc , και ηταν ο λογος που τελικα τον αλλαξα , μιας και τον ειχα κι εγω πανω απο κεφαλι μου για 100 ωρες λειτουργειας . Απο τις 100 οι 10 ηταν ταινιες και οι υπολοιπες προσπαθεια να λυθει το συγκεκριμενο θεμα.

cheers-bye-

Last edited:
Δεν είπα ότι είναι πρόβλημα/μειονέκτημα της τεχνολογίας, είπα "Δεν αποτελούν πρόβλημα, απλά μειονέκτημα των DLP." Άλλο το κόμμα που έβαλα, άλλο η / . Όσο αφορά το αν ισχύει σε όλους τους DLP, I stand corrected.

Δεν καταλαβαίνω όμως που είναι το πρόβλημα με τα Ελληνικά μου, αλλά δεν θα το κάνω και θέμα.

Καταλαβαίνω την ευαισθησία σου με το συγκεκριμένο θέμα, λόγω της παλιότερης εμπειρίας σου, απλά εμένα δεν μου έχει "βγάλει μάτι" οπότε δεν του έχω δώσει σημασία.

Δεν τιθετε κανενα θεμα Δημητρη.

Γνωριζω οτι σου αρεσει σαν ανθρωπο και σαν συντακτη του avclub, να ακριβολογεις, και θεωρησα την διατυπωση λανθασμενη.

Προκειμενου να μην μεινει κατι που ισως αφηνει συνεφα γυρω απο κατι, θεωρησα σωστο να ξεκαθαριστει !

Να'σαι καλα !

Αλεξανδρε, εβγαλες καμμια ακρη ??
Aπό πληροφορίες που συγκέντρωσα έβγαλα το συμπέρασμα πως δεν αποτελεί ελάττωμα αλλά το κάνουν και άλλοι dlp,íσως και λόγω αυξημένης φωτεινότητας όπως είπε και ο Μανώλης.Αυτό που δεν μπορώ να βρώ είναι τον κωδικό για το secret menu.Αυτό περιλαμβάνει extra ρυθμίσεις;