ΤΟSHIBA REGZA 42'', 7 μηνών έβγαλε γραμμή στην οθόνη. Λένε δεν το καλύπτει η εγγύηση

Παιδια γεια σας. Ψαχνω εδω και καιρο να βρω μια 32αρα και ειχα καταληξει στη Toshiba regza. Αλλα τοσο χαλια? Δηλαδη το παρουσιαζει και στις 32 ιντσες?

Πόσο μικρή δηλ;
Λένε οτι η ιδανική αποσταση θέασης είναι 2,5 φορές το μήκος της διαγωνίου;
Τι ισχύει σε σένα;

3 μετρα ειναι η αποσταση περιπου. Αλλα ειναι και το παραθυρο που δεν θα ανοιγει με μεγαλυτερη τηλεοραση. Εξαλου δεν θα ηθελα να διαθεσω ενα ποσο μεγαλυτερο των 500 ευρω γιατι ειμαι ανεργος.
Εχετε να μου προτεινεται μια 32αρα ?

Ότι φαίνεται μια κατακόρυφη σκούρα γραμμή δεξιά είναι εμφανές. Επίσης αριστερά βλέπω μια ταινία με διαφορετική φωτεινότητα. Στο κέντρο (μόνο στην 1η φωτογραφια) βλέπω και διαφορετική φωτεινότητα και στο κέντρο - επίσης κάτι σαν κύκλο αριστερά. Αν έβγαζες φωτογραφία σε νυχτερινή λήψη (χωρίς καθόλου φλας);

Τα δοκίμασα όλα φίλε μου, χρώματα background, λήψεις, χειροκίνητες ρυθμίσεις κτλ. Αυτές είναι οι πιο αντιπροσωπευτικές που μπόρεσα να απεικονίσω. Η γραμμή στο κέντρο φαίνεται αχνά σε κάποιες, σίγουρα η δεξιά είναι πιο εμφανής και έχω την αίσθηση ότι εμφανίζονται και πιο λεπτές γραμμές σε διάφορα σημεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος γιατί φαίνονται διαφορετικά ανάλογα με το χρώμα......
Θα προσπαθήσω να τους την πάω το συντομότερο για να τελειώνω......:AFADF0:

Από τις φωτογραφίες δεν φαίνεται καλά, αλλά αν υπάρχει γραμμή/ίχνος στην μέση, τότε δεν μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι οφείλεται σε θέαση προγραμμάτων σε 4:3, σωστά;

Και εγώ εκεί θα στηριχθώ κυρίως, όπως και στο ότι η αριστερή γραμμή ΔΕΝ είναι στο όριο του 4:3 αλλά πιό αριστερά....... Ο κύκλος που φαίνεται είναι σκόνη στον φακό της μηχανής......

H γραμμή στην δεξιά πλευρά της τηλεόρασης του Phaethon μοιάζει με αυτήν που είχα και στην δική μου και προκλήθηκε από παίξιμο σε 4:3.

Όπως έχω πει η δική μου φτιάχτηκε μετά από 2 εβδομάδες παραμονής στην Toshiba Θεσνίκης, παρότι ισχυρίστηκαν ότι δεν την διόρθωσαν επειδή δεν καλύπτεται από την εγγύηση.
Από τότε την έχω βάλει να παίζει μόνο σε 16:9 και δεν ξαναεμφανίστηκε η γραμμή.

Όμως όσα περιγράφουμε εδώ σημαίνουν ένα πράγμα, μακριά από Toshiba ακόμη και σε 32'' κι αυτό γιατί στο επίσημο σέρβις τους αρνούνται κάθε υποστήριξη και κρύβονται πίσω από ψιλά γράμματα των εγχειριδίων και χαζοεπιχειρήματα τραβηγμένα από τα μαλλιά. Αν σου βγάλει κάτι την πάτησες.

Μακράν η χειρότερη αντιπροσωπία στον χώρο. Με μεγάλο ανταγωνιστή στην αθλιόττητα την Rainbow φυσικά. Σαν IT Manager έχω ασχοληθεί με την Intersys ουκ ολίγες φορές. Οι άνθρωποι είναι Νεάντερνταλ για να μην το θέσω αλλιώς. Να παραθέσω μόνο ένα παράδειγμα. Laptop Toshiba αγορασμένο στα 3000 ευρώ. Μέσα στα 2 χρόνια της εγγύησης πήγε πίσω 6 φορές για αντικατάσταση μεταξύ άλλων: Μητρική, επεξεργαστή, 2 φορές σκληρό, τροφοδοτικό, DVD-R. Ναι ξέρω δεν είχε μείνει και τίποτα. Χρόνος επισκευής κάθε φορά μίνιμουμ 2 μήνες. Για κάντε τα μαθηματικά για να δείτε πόσο χρησιμοποιήθηκε το laptop. Τρέμανε να το ανοίξανε οι άνθρωποι στην εταρία και το είχανε μόνο για παρουσιάσεις. Και μιλάμε για 3000 ευρώ το 2003. Γενικά είναι άθλιοι.

Ευτυχώς που για την canon (τουλάχιστον για τις φωτογραφικές) υπάρχουν εναλλακτικές (ψωνίζεις από άλλον εισαγωγέα). Αλλά για τις υπόλοιπες μάρκες, δυστυχώς μην τύχει και χαλάσουν....

:grandpa: Ενημέρωση! Ετοιμαζόμουν να πάω πίσω στο κατάστημα την τηλεόραση και να πάρω μια καινούργια μικρότερη για το μεσοδιάστημα. Κάνοντας κάτι πειράματα με το DVD player , διαπίστωσα ότι δεν είχα βάλει ανάλυση HDMI 1080 αλλά μικρότερη. Την ανέβασα, έπαιξα μια ταινία ρυθμίζοντας και την αντίθεση και βάθος του μαύρου και ώς δια "μαγείας" οι γραμμές σκιές κτλ (αν δείτε τις φωτό που είχα βάλει ήταν αρκετές) εξαφανίστηκαν! :BDGBDGB53:
Σημειωτέον, είχα δοκιμάσει να την αφήσω με λευκό φόντο 2 μέρες ανοιχτή, με φουλ ανάλυση από την VGA του λαπτοπ αλλά τίποτε....... Μάλλον φθηνά την γλιτώσαμε.