Toshiba ZF355 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: TOSHIBA ZF355 series Live!! _εντυπωσεις _ ρυθμισεις _ κλπ!!

1ον : αλλαγή καλωδίου
2ον : βάλε την TV σε άλλο δωμάτιο με άλλη υποδοχή κεραίας, μπας και φταίει κανα καλώδιο στο βύσμα που την έχεις τωρα....

αν ήταν μόνιμο ακόμα και σε άλλη πηγή, τότε θα είχες κακό πανελ...

TIP : Άνοιξε το μενού της TV, και βάλτο αν μπορείς, ή παρατήρησε, όταν "βρίσκεται" στο προβληματικό σημείο, αν συνεχίζει την ανομοιορφία αυτή!

Re: Απάντηση: TOSHIBA ZF355 series Live!! _εντυπωσεις _ ρυθμισεις _ κλπ!!

Είναι πιο πιθανό να είναι από το καλώδιο , παρά από την κεραία ...
Το καλώδιο της κεραίας είναι καινούργιο και επίχρυσο. Αυτό βέβαια από μόνο του δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι ελαττωματικό, θα το κοιτάξω και με άλλο.
1ον : αλλαγή καλωδίου
Θα γίνει μάλλον αύριο. Και θα ενημερώσω.
2ον : βάλε την TV σε άλλο δωμάτιο με άλλη υποδοχή κεραίας, μπας και φταίει κανα καλώδιο στο βύσμα που την έχεις τωρα....
Αν δεν δουλέψει το πρώτο θα το κοιτάξω πάραυτα!
αν ήταν μόνιμο ακόμα και σε άλλη πηγή, τότε θα είχες κακό πανελ...
Το ξέρω αλλά ευτυχώς είναι μόνο στην αναλογική λήψη TV.
TIP : Άνοιξε το μενού της TV, και βάλτο αν μπορείς, ή παρατήρησε, όταν "βρίσκεται" στο προβληματικό σημείο, αν συνεχίζει την ανομοιορφία αυτή!
Σε έχασα... Τι εννοείς; Να μετακινήσω το σημείο που βρίσκεται το μενού προς την γραμμή να δω πως φαίνεται πάνω στο μενού; Γίνεται αυτό;

Κοίτα....όταν ανοίγεις το μενού της TV, προσπάθησε ενω ανοίγεις τις διάφορες επιλογές του μενού, να "φέρεις" κατα κάποιον τρόπο το μενού της πάνω στο επίμαχο σημείο...

ανοίγοντας υπομενού ρε παιδί

Κοίτα....όταν ανοίγεις το μενού της TV, προσπάθησε ενω ανοίγεις τις διάφορες επιλογές του μενού, να "φέρεις" κατα κάποιον τρόπο το μενού της πάνω στο επίμαχο σημείο...

ανοίγοντας υπομενού ρε παιδί
Δεν γίνεται αυτό. Όλα στο ίδιο σημείο ανοίγουν! (Toshiba είναι όχι Microsoft :idea:)

....κρίμα!

Τέσπα, κάνε όλα τα παραπάνω και βλέπεις!

Οσον αφορά το καλώδιο , λίγο να πατηθεί , ας είναι και hi end καλώδιο , γίνεται χοντρή ζημιά ... Πριν πάρεις καλώδιο , δοκίμασε την σε άλλο σημείο του σπιτιού , ενώ η ζημιά μπορεί να είναι μέσα από τον τοίχο ...

Οσον αφορά το καλώδιο , λίγο να πατηθεί , ας είναι και hi end καλώδιο , γίνεται χοντρή ζημιά ...
Σωστό! Θα το κοιτάξω κάποια στιγμή αύριο.
Πριν πάρεις καλώδιο , δοκίμασε την σε άλλο σημείο του σπιτιού , ενώ η ζημιά μπορεί να είναι μέσα από τον τοίχο ...
Τέτοια δεν θέλω ν' ακούω...

Re: TOSHIBA ZF355 series Live!! _εντυπωσεις _ ρυθμισεις _ κλπ!!

το εγχειριδιο λεει πωs αν εχειs την ρυθμιση superlive τοτε ενδεχομενωs να παραμορφωνει την εικονα (φυσιολογικο δηλαδη). επομενωs κοιτα αν στο κανει κ στιs αλλεs επιλογεs κ ασε τα καλωδια κ το
ν τοιχο για λιγο

Στο Wide Mode παντως καμια παραμορφωση και σε κανενα ειδος σηματος.
Απο τη δικη μου πλευρα, ας πουν ομως και οι υπολοιποι κατοχοι αν εχουν παρατηρησει κατι.

Λοιπόν έκατσα λιγάκι και ασχολήθηκα. Σχόλια αργότερα. Ας αρχίσουμε με τα σχολιανά...

Για πείτε κι σ' εμένα ρε παιδιά τι 'ναι τούτο...

Παρατηρήστε την κάθετη γραμμή (βγαίνει και δεξιά και αριστερά-τράβηξα το αριστερό μέρος που ήταν πιο εμφανής).
View attachment 23119
Και μετά κοιτάξτε τα γράμματα πως συμπιέζονται από την κάθετη γραμμή αυτή και μετά (σαν να περνούν από μεγεθυντικό φακό ένα πράγμα)
View attachment 23120
Άλλη μία φωτογραφία της γραμμής από άλλο κανάλι.
View attachment 23121
Αλλά και σε μια φωτογραφία του gerg το είδα αυτό (κυρίως αριστερά προσέξτε) σε παλαιότερο μήνυμά του.
Είναι φυσιολογικό;
Είναι θέμα κακής λήψης;
Είναι θέμα κάποιας ρύθμισης;
Δεν σας ενοχλεί εσάς;

Πρέπει να υπάρχει μια ρύθμιση στο μενού που ενισχύει το σήμα της κεραίας, βάλτο στο off. Ισως να ενισχύει πολύ το ήδη καλό σου σήμα και να δημιουργεί είδωλα.

Απο τη δικη μου πλευρα, ας πουν ομως και οι υπολοιποι κατοχοι αν εχουν παρατηρησει κατι.
Το ιδιο και σε εμενα..
Σε superlive μικρη παραμορφωση (οπως λεει το manual αλλα χωρις γραμμες κλπ...)
Σε SD και απο δορυφορικη ειναι απλα...κορυφη
Σε επιγειο αναλογικο ειναι καλυτερα απ' οτι περιμενα
Αντε να τελειωσω και το HTPC...

Την παρέλαβα κι εγώ σήμερα το μεσημέρι.
Μπήκε στην θέση της 50αρας LG που είχαμε στο σαλόνι, το αποτέλεσμα εμφανισιακά είναι σαφώς πιο όμορφο αφού η τηλεόραση είναι πιο κομψή, ειδικά αυτό το λεπτό πλαίσιο σου δίνει άλλη αίσθηση. Σε διάσταση πραγματικής εικόνας, η διαφορά από την 50άρα είναι βία 4-5 πόντους.
Πέρασα τις ρυθμίσεις που έχει δώσει ο greg (ευχαριστώ), εκτός από αυτές που γίνονται στο service menu, και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά σχεδόν άριστο.
Σε σχέση με την LG όλα δείχνουν καθαρότερα, ευκρινέστερα και πιο ζωντανά.
Στο Νοβα δεν χρειάστηκε να βάλω το Mpeg red καθώς ακόμα και σε ποδόσφαιρο, αντίθετα απ' ότι είπαν άλλοι φίλοι, δεν παρατήρησα κανενός είδους είδωλο, σπασίματα σε γρήγορη κίνηση κτλ.
Στα αναλογικά κανάλια επίσης κανένα πρόβλημα, ούτε με είδωλα, γραμμές στα άκρα κτλ.
Στα ψηφιακά όλα άριστα, φυσικά το σπορ+ αφήνει δεξιά και αριστερά κενό και δεν γεμίζει τελείως την οθόνη.
Σύνδεσα το pc (ubuntu) στο ένα hdmi και στην αρχή έπαθα μια φρίκη γιατί έχανα περίπου 2 εκατοστά από το desktop σε όλες τις πλευρές της οθόνης. Ένα γρήγορο διάβασμα στο manual και με ρύθμιση της εισόδου από το ειδικό πλήκτρο στο control σε exact scan το πρόβλημα διορθώθηκε.
Είδα αποσπάσματα από μερικές ταινίες (divx) και η ποιότητα ήταν κλάσεις ανώτερη από ότι έβλεπα στην LG.
Οταν δε έβαλα 1080p HD clips, είδα το φώς μου. Απλά συγκλονιστικό, να κάνουμε όλοι αίτημα σε noba και τα αναλογικά κανάλια να γυρίσουν σε HD αμέσως :furious3:
DVD δεν πρόλαβα να δω ακόμα κάτι, εκτός από μερικά παιδικά γραμμένα σε divx από τηλεόραση που είδαμε μαζί με την κόρη μου. Και εδώ η εικόνα σαφώς καλύτερη από την LG. Το βράδυ που θα κοιμηθεί θα δούμε και καμιά ταινία. Το oppo μου κάνει upscale σε 1080i και όχι p, αλλά είμαι βέβαιος οτι το αποτέλεσμα θα είναι και εκεί άριστο.
Γενικά αν και είναι μόνο μερικές ώρες που την έχω, μπορώ να πω οτι οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικότατες.
Το μόνο που θα μου λείψει σε σχέση με την LG είναι το διπλό tuner και το ενσωματωμένο PVR.. Προγραμματίζω όμως να πάρω ένα εξωτερικό pvr οπότε μικρό το κακό.
Αυτά τα λίγα για τώρα..

Αγαπητοί,
Παράλαβα κι εγώ σήμερα την 46αρα ZF! Η οθόνη μοιάζει πολύ μεγάλη σε σχέση με μια sony CRT 29' που αντικατέστησε.
Δεν έχω προβεί ακόμα σε αξιόλογες ρυθμίσεις (από τις ρυθμίσεις του greg δεν μου αρέσει η θερμοκρασία του χρώματος στο ζεστό, αλλά στο φυσικό). Η εικόνα δείχνει πάρα πολύ καλή στα τηλεοπτικά κανάλια, κι ακόμα καλύτερη στο DVD. Μια πρώτη ματιά σε μάυρο και μπλε δεν έδειξε κανένα καμμένο pixel. Η ευρεία θέαση φαίνεται ότι λειτουργεί καλά, όπως και τα 100Hz.
Δεν διαπίστωσα πουθενά τις γραμμές που βλέπει ο pris.

Γενικά φαίνεται άψογη τηλεόραση. Αυτά για αρχή, θα δούμε την απόδοση και στο ποδόσφαιρο αύριο...

Καλοθέατες σε όλους τους παλιούς και νεότερους κατόχους!

Τις γραμμές που λέει ο pris δεν τις βλέπω ούτε κι εγώ.

emena pandos otan ine sindedemeno me pc pou vgazi apo HDMI 1920x1080 mou exi ena giro giro peripou ena ekatosto mavro perigrama...

sorry gia ta greeklish alla grafo apo kenourio pc...

Την παρέλαβα και εγώ χθές. Πρώτες εντηπώσεις σε επίγεια κανάλια και DVD:άψογη εικόνα και φοβερό upscaling σε 1080p . καμμία παραμόρφωση ή ένδειξη γραμμής .
ΥΓ : Στη συσκευασία δεν υπήρχε κανένα έντυπο εγγύησης .Είναι λογικό αυτό , έχει να αναφέρει κανείς σας κάτι διαφορετικό; Δέν θα έπρεπε να υπάρχει εγγύηση της αντιπροσωπείας- βλέπε intersys;

Ενα θεμα που μάλλον οφείλεται στο dvd player μου, το oppo 971H ή στο καλώδιο dvi to hdmi που έχω.
Εαν επιλέξω από το dvd upscale σε οποιαδήποτε ανάλυση εκτός από την 576p, δηλαδή την νορμαλ ανάλυση του DVD, τότε δεν δείχνει εικόνα καθόλου αλλά μια μπλε οθόνη σαν να μην παίρνει σήμα.
Δοκίμασα κάποιες ρυθμίσεις στην toshiba για το hdmi (αλλαγή deep colour κτλ) αλλά τίποτα.
Μήπως θέλει καλώδιο hdmi 1.3 για να δείξει σωστά, αν και στο pc to ίδιο καλώδιο δείχνει κανονικά 1920X1080.
Πάντως το upscale της toshiba είναι άριστο, έχω την εντύπωση οτι είναι καλύτερο από του dvd player.

Last edited:

ΥΓ : Στη συσκευασία δεν υπήρχε κανένα έντυπο εγγύησης .Είναι λογικό αυτό , έχει να αναφέρει κανείς σας κάτι διαφορετικό; Δέν θα έπρεπε να υπάρχει εγγύηση της αντιπροσωπείας- βλέπε intersys;

Και σε μένα το ίδιο, αν θυμάμαι καλά το θέμα έχει αναφερθεί πάλι. Μάλλον μας καλύπτει η απόδειξη αγοράς...

το εγχειριδιο λεει πωs αν εχειs την ρυθμιση superlive τοτε ενδεχομενωs να παραμορφωνει την εικονα (φυσιολογικο δηλαδη). επομενωs κοιτα αν στο κανει κ στιs αλλεs επιλογεs κ ασε τα καλωδια κ το
ν τοιχο για λιγο
&
Μάλλον αυτό ήταν. Το καλώδιο της κεραίας αλλάχτηκε δοκίμασα κι άλλη μπρίζα αλλά τίποτα.

Κάτι έγινε όμως όταν το γύρισα σε Wide Mode. Κάνει και τώρα μια μικρούλα παραμόρφωση αλλά καμία σχέση με το πριν! (όλοι το Wide Mode χρησιμοποιείτε?)

Ευχαριστώ για την βοήθεια!

Πρέπει να υπάρχει μια ρύθμιση στο μενού που ενισχύει το σήμα της κεραίας, βάλτο στο off. Ισως να ενισχύει πολύ το ήδη καλό σου σήμα και να δημιουργεί είδωλα.
Το δοκίμασα κι αυτό, αλλά δεν έχω καλό σήμα και χειροτέρευε αισθητά μόλις το έκανα.