Τουρκία μια κακή γείτονας......

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Πως φανταζεστε μια συγκρουση με την Τουρκια οσοι την θεωρειτε πιθανο ενδεχομενο;

Θερμο επεισοδιο ωρων / ημερων ή πολεμο με μαχες πεζικου και αρματων, βομβαρδισμους κλπ;

Εγω θεωρω ως μονο πιθανο σεναριο εκτροπης το πρωτο. Οποτε το θεμα ειναι απλα η πρωτη ταχεια αντιδραση και οχι η συνολικη υπεροπλια για να παρουμε την πολη.

Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Η βυθιση πλοιου εκτος του οτι προυποθετει εκτεταμενη συγκρουση σε περιπτωση ναυτικων σχηματισμων, ειναι προοιμιο οργανωμενου πολεμου διαρκειας. Δεν ξεπερνιεται ευκολα.

Αντιθετα αερομαχιες και περιορισμενες καταδρομικες επιχειρησεις "καλυπτονται" χωρις πολλες αντιδρασεις ακομη και αν υπαρχουν απωλειες.

Επισης δεν προσφερει τακτικο η στρατηγικο πλεονεκτημα στην Τουρκια η βυθιση ενος πλοιου μας, ουτε και επιδεχεται δικαιολογιων. Αντιθετα αποτελει επαρκους βαρυτητας αφορμη για οργανωμενη επιθεση απο καθε πιθανο εχθρο της χωρις να της δινει κατοχη εδαφων ή διεθνη ερεισματα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και κατι ασχετο. Ο Καμμενος που καμια συμπαθεια δεν του εχω, ενοχλει εντονα Αλβανια και Τουρκια. Κατι πρεπει να κανει σωστα.

Παιδιά αν βυθιστεί πλοίο τότε δεν μιλάμε για θερμό επεισόδιο αλλά για κάτι που δεν μαζεύεται.
Υπομονή καθαρό μυαλό και ετοιμότητα προσωπικού και υλικού, και ο Αη Νικόλας στην πλώρη μας.

Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Παιδιά αν βυθιστεί πλοίο τότε δεν μιλάμε για θερμό επεισόδιο αλλά για κάτι που δεν μαζεύεται.
Υπομονή καθαρό μυαλό και ετοιμότητα προσωπικού και υλικού, και ο Αη Νικόλας στην πλώρη μας.
Χαιρομαι που συμφωνω με τον ειδικο!

[/COLOR]Και κατι ασχετο. Ο Καμμενος που καμια συμπαθεια δεν του εχω, ενοχλει εντονα Αλβανια και Τουρκια. Κατι πρεπει να κανει σωστα.

Σε επίπεδο ρητορικής, ίσως. Σε επίπεδο ουσίας έχει κάνει αρκετά λάθη.Βέβαια πάει να τα μαζέψει τώρα, ελπίζω να μην είναι αργά.

Αν γίνει κάτι στο αρχιπέλαγος θα είναι σύντομο και συντριπτικό λόγω οπλοστασίου των δυο αντιπάλων χωρών.
Όταν γίνει επιστράτευση ο κόσμος μέχρι να φτάσει στις μονάδες θα έχει σφυρίξει λήξη.
Οπότε το βάρος θα πέσει στις πλάτες του στόλου, στα αεροσκάφη και στις ειδικές δυνάμεις που θα προωθηθούν.

Το θεμα ειναι μηπως μας συμφερει ο πληρης πολεμος με την ελπιδα να παρουν θεση κι αλλες χωρες... πχ να εμπλακει η Ρωσια. Μαλλον οχι εκτος αν εχουμε χασει νησια.

Ανατριχιάζω μόνο και μόνο που τα συζητάμε.Δε θα ξεχάσω ποτέ τη βραδυά των Ιμίων που ήμουν φοιτητής.Όλη νύχτα ήμουν σε απίστευτη υπερδιέγερση,και την επόμενη έδινα Κβαντομηχανική.Δεν πήγα αν και διαβασμένος....

Δεν θα έλεγα ότι ήταν επιτυχής παρά το ότι μας πονάει. Ένα έκτρωμα γέννησε.

Αυτο που θελω να πω είναι ότι παρίσταται μη ρεαλιστικη η αλλαγη συνορων με πολεμο. Ουτε καν ο Β ΠΠ
με εκατομμυρια θυματα δεν αλλαξε πχ τον παγκόσμιο χάρτη. Η τουρκία το ξέρει αυτό, κι αν δεν το ξέρει
θα το μάθει επώδυνα. Ο κίνδυνος είναι η ζημία σε υποδομές, στον τουρισμό, και φυσικά σε ζωές.

Γι αυτο και μια συγκρουση συμφερει αυτον που μενει πισω και έχει πρόβλημα απμόνωσης, ώστε να τραβήξει
στα τάρταρα και τον γειτονα. Κι αυτος ειναι ο λογος που μπορει να εχουμε επεισόδια με την Τουρκία, αλλά θα είναι ένα
τεράστιο ρίσκο γι αυτήν, ΕΚΤΟΣ αν μπορέσει με γρήγορο και σχετικά αναίμακτο τρόπο να εδραιώσει στρατιωτικη κυριαρχια σε ελληνικό έδαφος.

Θεωρώ ότι είναι τρομερά δύσκολο να το πετύχει αυτό αντέχοντας σε επιχειρήσεις ανακατάληψεις, και γι αυτό θα κινηθεί (εάν κινηθεί) σε εύκολους στόχους
με λίγους ή καθόλου κατοίκους, επιδιώκοντας άμεσα και πριν την οργανωμένη αντίδρασή μας την παυση του πυρος και την εναρξη συνομιλιων ως δηθεν φιλειρηνικη
ΕΚΕΙ ακριβως είναι η μεγάλη παγίδα. Να έχει δηλαδή το σθένος η ελληνικη κυβερνηση να συνεχισει και να κλιμακώσει αν χρειαστει την συγκρουση μέχρι το status quo να
την ευνοει, ωστε να διαπραγματευτει από θεση ισχυος.

Γιατι εχω την εντυπωση πως η τουρκια θα "παρει" μερικες βραχονησιδες (με οποιοδηποτε τροπο) με σκοπο να αποκτησει ερισμα στο αιγαιο για εκμεταλλευση του? Ο Ομπαμα, κατι θα μετεφερε απο το μελλον, δεν μπορει...

Πότε έγινε η τελευταία επιτυχής προσάρτηση εδαφών με πολεμικά μέσα;

Η Κριμαια ? Ανεπτυξαν αμεσα μεγαλα στρατευματα οι Ρωσοι εκει σε τετοιο βαθμο που δεν ειχε πλεον κανενα νοημα καμια αντισταση των λιγων πιστων στην Ουκρανια στρατιωτων.

Το θέμα σε όλα αυτά είναι τι στο καλό κάνει η Ευρώπη, θεωρητικά είμαστε μια ένωση που τα σύνορα του ενός είναι και σύνορα του άλλου. Αλλά όπως είπα πριν τι στο καλό γιατί τα συμφέροντα από αγορές-συναλλαγες δεν δίνουν πάτημα στα ευρωπαϊκά κράτη να πουν στην Τουρκία ότι αν παραβιάσεις τα σύνορα της Ελλάδας τα δικά μας παραβιάζεις και θα υποστείς το κόστος! Ξέρω είμαι λίγο ρομαντικός στην σκέψη μου αλλά τελικά είναι όλα fake….

Δεν θα έλεγα ότι ήταν επιτυχής παρά το ότι μας πονάει. Ένα έκτρωμα γέννησε.

Αυτο που θελω να πω είναι ότι παρίσταται μη ρεαλιστικη η αλλαγη συνορων με πολεμο. Ουτε καν ο Β ΠΠ
με εκατομμυρια θυματα δεν αλλαξε πχ τον παγκόσμιο χάρτη. Η τουρκία το ξέρει αυτό, κι αν δεν το ξέρει
θα το μάθει επώδυνα. Ο κίνδυνος είναι η ζημία σε υποδομές, στον τουρισμό, και φυσικά σε ζωές.

Γι αυτο και μια συγκρουση συμφερει αυτον που μενει πισω και έχει πρόβλημα απμόνωσης, ώστε να τραβήξει
στα τάρταρα και τον γειτονα. Κι αυτος ειναι ο λογος που μπορει να εχουμε επεισόδια με την Τουρκία, αλλά θα είναι ένα
τεράστιο ρίσκο γι αυτήν, ΕΚΤΟΣ αν μπορέσει με γρήγορο και σχετικά αναίμακτο τρόπο να εδραιώσει στρατιωτικη κυριαρχια σε ελληνικό έδαφος.

Θεωρώ ότι είναι τρομερά δύσκολο να το πετύχει αυτό αντέχοντας σε επιχειρήσεις ανακατάληψεις, και γι αυτό θα κινηθεί (εάν κινηθεί) σε εύκολους στόχους
με λίγους ή καθόλου κατοίκους, επιδιώκοντας άμεσα και πριν την οργανωμένη αντίδρασή μας την παυση του πυρος και την εναρξη συνομιλιων ως δηθεν φιλειρηνικη
ΕΚΕΙ ακριβως είναι η μεγάλη παγίδα. Να έχει δηλαδή το σθένος η ελληνικη κυβερνηση να συνεχισει και να κλιμακώσει αν χρειαστει την συγκρουση μέχρι το status quo να
την ευνοει, ωστε να διαπραγματευτει από θεση ισχυος.

Θα διαφωνήσω για τον Β'Παγκόσμιο Πόλεμο και την αλλαγή συνόρων. Άλλαξαν και παραάλλαξαν, εις βάρος φυσικά της ηττημένης Γερμανίας που έχασε τη Δυτική Πρωσία (η οποία σήμερα ανήκει στην Πολωνία) και της Ιταλίας που έχασε τα Δωδεκάνησα. Όσον αφορά την Κύπρο, άποψή μου είναι ότι η απώλεια του βόρειου μέρους του νησιού είναι οριστική και μπορεί να ανατραπεί μόνο με πόλεμο. Η προσάρτηση στην Τουρκία είναι θέμα χρόνου. Μπορεί να συμβεί πολύ σύντομα, και μέσα στο επόμενο έτος, εφόσον ο Σουλτάνος καταφέρει να αποτύχουν τελειωτικά οι συνομιλίες για λύση του Κυπριακού.

Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Γιατι εχω την εντυπωση πως η τουρκια θα "παρει" μερικες βραχονησιδες (με οποιοδηποτε τροπο) με σκοπο να αποκτησει ερισμα στο αιγαιο για εκμεταλλευση του? Ο Ομπαμα, κατι θα μετεφερε απο το μελλον, δεν μπορει...

You get it !

Status
Not open for further replies.