Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Eπειδή το δικό μου μυαλό είναι φτωχό,μπορείς να μου δώσεις ένα παράδειγμα χειρότερης κατάληξης από το φέρετρο μέσα στο οποίο είναι ο γιος σου;

έχω δει μόνιμες αναπηρίες και σοβαρά τραύματα (και από πόλεμο αλλά όχι μόνο), μερικά από τα οποία από τα οποία θεωρώ το θάνατο μικρότερο κακό,

δεν έχω όρεξη για περιγραφές, ελπίζω να κατάλαβες τι θέλω να πω

Αν δεν βγούμε από το λήθαργο,όλοι μεσα σε φέρετρα θα βρεθούμε,τουλάχιστον να πάω να βρω τους προγόνους μου κοιτάζοντάς τους στα μάτια
Από την άλλη να χυθεί αίμα για τα συμφέροντα της shell και της κάθε shell,άντε και της bp,texaco κοκ
Θα βρεθούμε σε αδιέξοδο

Και εγώ πραγματικά πιστεύω αυτό το σόου της Τουρκίας πρέπει να τελείωσε και άμεσα κιόλας, δεν γίνεται μια ζωή να έχουμε ένα γείτονα που να αμφισβητεί τα σύνορα μας.

Χρήστο μου,για εσωτερική κατανάλωση ας αμφισβητούν ότι θέλουν,κλάιν μάιν..Τώρα θέτουν ξεκάθαρα σε κίνδυνο ζωές και υποδομές.Δε μπορώ να φανταστώ πως αυτό μπορί να περάσει έτσι,με μια κατσάδα στον πρέσβη..

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Το θέμα Χρηστό μου είναι ότι επικαλούμαστε συνεχεία σε επίπεδο ηγεσίας ότι τα σύνορα μας είναι και σύνορα της Ευρώπης, αν όντως είναι έτσι που είναι η ναυαρχίδες της Γερμανίας της Ιταλίας της Γαλλίας για να ενημερώνουν τους γείτονες ότι έχουν παραβεί τα σύνορα ?? Αλλά το παιχνίδι των γκρίζων ζωνών δυστυχώς δεν ευνοεί μόνο την Τουρκία.

Ποιες ναυαρχίδες της Γερμανίας;.......το γερμανικό ναυτικό ξεμένει απο πλοία

Μα εκεί ειναι το θέμα Νίκο μου η εσωτερική προπαγάνδα φτάνει κάποια στιγμή που πρέπει να εχει και αποτελέσματα που πείθουν εσωτερικά. Εμείς τι κάνουμε?? Έχετε πάρει χαμπάρι οτι δεν μας αφήνουν να πλησιάσουμε τα ίμια? Δεν μπορούμε να κινηθούμε στα χωρικά μας ύδατα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Ενταξει ρε Βασίλη αυτή ας στείλουν αεροπλάνα να αναχαιτίζουν της παραβιάσεις των Τούρκων.

Νομίζω πως έχουν μείνει μόνο με 30 EF2000.....τα υπόλοιπα στο φαναρτζίδικο όταν βρεθούν λεφτά......πανάκριβα πετούμενα γι αυτό που είναι.
Αλλα και πάλι δεν νομίζω πως είναι σε θέση να αναχαιτίσουν.
Γάλλοι και Άγγλοι ίσως....οι Γερμανοί δεν..

έλα μου ντε,που όλεςοι βαριές βιομηχανίες της Γερμανίας,έχουν πάειεδώ καιδεκαετίες στην Τουρκία
Εμείς κάναμε τ'αδύνατα δυνατά να τις κλείσουμε και αγοράζουμε Τούρκικα τώρα

Τα χθεσινά -σημερινά περιστατικά ,κατά την εκτίμηση μου ,αποτελούν ακόμη ένα βήμα πρός το τέλος αυτής της κυβέρνησης .
Και υποθέτω ότι θα τολμήσει να φέρει το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων προς συζήτηση ,γιατί θα αποτελέσει τη πολιτική ταφόπλακα της .

Σε περίπτωση θερμού επεισοδίου σημασία έχει να είναι εγκλωβισμένα τα εχθρικά πλοία να μην υπάρχει κανένα αόρατο ή μη στοχοποιημένο να έχουν χώρους διαφυγής να έχουν υποστήριξη να υπάρχει επικοινωνία και στρατηγική.

Το 1996 στάλθηκε ελικόπτερο πάνω από τα ΙΜΙΑ ενώ υπήρχαν Τούρκοι κομμάντος πάνω στα ΙΜΙΑ. Αν και δεκάδες Έλληνες από απλοί έφεδροι μέχρι επαγγελματίες δεν ανέφεραν πυροβολισμό που θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα διέρρεε στα μέσα ενημέρωσης αργά η γρήγορα καθώς εμπλέκονται τόσα άτομα, το ελικόπτερο έπεσε. Τα σενάρια είναι τρία ή μηχανική βλάβη, ή λάθος χειρισμός, ή ηλεκτρονική παρεμβολή.
Το θέμα πάντως το έλυσαν οι Αμερικάνοι μαχαίρι σε μια νύχτα και αποχώρησαν εκατέρωθεν οι δυνάμεις.

Σε σημερινές συνθήκες μπορεί να συμβούν ένα σωρό διαφορετικά σενάρια. Εμβολισμός χωρίς χρήση πυρομαχικών ήδη συνέβηκε, ηλεκτρονικές παρεμβολές, κατάληψη πλοίου ή κατάληψη βραχονησίδας, αιχμάλωτοι, εμπλοκή με υποβρύχιο και άλλες δεκάδες αφορμές.

Είτε η σημερινή είτε η επόμενη κυβέρνηση δεν θα αντέξει να μη πατήσει την σκανδάλη σε περίπτωση ανθρώπινων απωλειών.

Σε περίπτωση θερμού επεισοδίου σημασία έχει να είναι εγκλωβισμένα τα εχθρικά πλοία να μην υπάρχει κανένα αόρατο ή μη στοχοποιημένο να έχουν χώρους διαφυγής να έχουν υποστήριξη να υπάρχει επικοινωνία και στρατηγική.

Το 1996 στάλθηκε ελικόπτερο πάνω από τα ΙΜΙΑ ενώ υπήρχαν Τούρκοι κομμάντος πάνω στα ΙΜΙΑ. Αν και δεκάδες Έλληνες από απλοί έφεδροι μέχρι επαγγελματίες δεν ανέφεραν πυροβολισμό που θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα διέρρεε στα μέσα ενημέρωσης αργά η γρήγορα καθώς εμπλέκονται τόσα άτομα, το ελικόπτερο έπεσε. Τα σενάρια είναι τρία ή μηχανική βλάβη, ή λάθος χειρισμός, ή ηλεκτρονική παρεμβολή.
Το θέμα πάντως το έλυσαν οι Αμερικάνοι μαχαίρι σε μια νύχτα και αποχώρησαν εκατέρωθεν οι δυνάμεις.

Σε σημερινές συνθήκες μπορεί να συμβούν ένα σωρό διαφορετικά σενάρια. Εμβολισμός χωρίς χρήση πυρομαχικών ήδη συνέβηκε, ηλεκτρονικές παρεμβολές, κατάληψη πλοίου ή κατάληψη βραχονησίδας, αιχμάλωτοι, εμπλοκή με υποβρύχιο και άλλες δεκάδες αφορμές.

Είτε η σημερινή είτε η επόμενη κυβέρνηση δεν θα αντέξει να μη πατήσει την σκανδάλη σε περίπτωση ανθρώπινων απωλειών.

Νομίζω πως έχουν γνώσιν οι φύλακες και γνωρίζουν καλύτερα απο εμάς
Εννοώ οι πραγματικοί φύλακες του Αιγαίου.

Σωκράτη αν μετά το χτεσινό είχαμε έναν γιο σε φέρετρο,τι θα ξέπλενε τη ντροπή και την πίκρα της μάνας του που το παιδ8 της δεν είχε καν την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό του;

H άποψή μου σαν γονιού με 2 γιούς είναι ότι το τελευταίο που θα αισθανόταν η μάνα,θα ήταν ντροπή-αλήθεια απέναντι σε ποιούς;- και πίκρα που ο γιός της δεν είχε την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

aikon,έχεις σχέση με τις ένοπλες δυνάμεις;

Καμία σχέση απλά έχω καρδιακό φίλο στο πολεμικό ναυτικό και μου εξιστορεί πολλά συμβάντα όπως το περιστατικό με τον Κανάρη που χτύπησε σε νησίδα. Το θέμα δεν ξέρω αν είναι σωστό να το συζητάμε, αλλά είναι τόσο πολύπλοκο και τόσο πολλοί οι παράγοντες που μπορεί να παίξουν ρόλο σε ένα θερμό επεισόδιο που η τύχη είναι με το μέρος αυτού που θέλει να κάνει το μπάχαλο και όχι αυτού που θέλει να αποφύγει τα χειρότερα. Και το έχουν ξεκαθαρίσει και οι Αμερικάνοι, είναι τόσο μεγάλη η δύναμη πυρρός που εμπλέκεται που αργά ή γρήγορα θα γίνει ατύχημα, προβοκάτσια ή οτιδήποτε.

Οποιος νομίζει οτι το ΝΑΤΟ - οι αμερικάνοι - δεν θα αφήσουν να σοβαρέψει μια σύγκρουση, ας αναρωτηθεί τότε, γιατί φοβόμαστε να κάνουμε ότι κάνουν οι Τούρκοι.

Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

H άποψή μου σαν γονιού με 2 γιούς είναι ότι το τελευταίο που θα αισθανόταν η μάνα,θα ήταν ντροπή-αλήθεια απέναντι σε ποιούς;- και πίκρα που ο γιός της δεν είχε την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Σεβαστή και κατανοητή η άποψή σου.

Status
Not open for further replies.