Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
Είναι πραγματικά δύσκολη η κατάσταση εμπλοκής...
Δεν ξέρω εκτός τον Έβρο,την Κρήτη,την Ρόδο ίσως ποιο άλλο 'απειλούμενο' Νησί,που ναι θα δεχθώ ότι έχει επανδρωθεί σωστά,με ανάλογες πανέτοιμες ,αμέσου δράσης (όπως τις παρουσιάζουν κάποιοι) μονάδες και τάγματα,τα οποία έχουν φρόνημα και έχουν εξασκηθεί,έχουν σωστό πλάνο αντίδρασης,διασποράς δυνάμεων,κάτι που εγώ το 96 δεν είδα,αλλά πείτε μου ρε παιδιά σ έναν πόλεμο,ακόμα και σε θερμό επεισόδιο βραχείας περιόδου,ποια Νοσηλευτική Μονάδα απ τα Νησιά θα αντιμετωπίσει τραυματίες,κουτσούς,καμένους από βαρέα πυρά,ποιο Ιατρικό Κέντρο? Της Σύμης που ούτε δόντι δεν φτιάχνει?
Της Κω που αν βλέπατε τη μέρα του σεισμού τι γινόταν,θα απορούσατε για τον Τουρισμό που καυχιόμαστε....(προσοχή δεν εννοώ τους γιατρούς,που και αυτοί τα είχαν παίξει απ το φόβο τους και σε κάθε μετασεισμό άφηναν τις σύριγγες και πετάγονταν απ τα παράθυρα)?...
Δεν θα υπάρχουν παράπλευρες απώλειες,σε αμάχους,Λιμενικά,αεράμυνα,πυροβολικό,εφέδρους....σας μιλώ υπεύθυνα ,ότι ούτε χαρτί υγείας δεν έχει και ξέρετε τι τραβώ αυτόν τον καιρό....
Δηλαδή με γάζες και αντιβιοτικά θα επουλώνουν πληγωμένους?
Όχι δεν πιστεύω ότι είμαστε προετοιμασμένοι,ούτε 'υποψιασμένοι' απ αυτά που συνέβησαν....

Oσο και να μην το παραδεχομαστε δημοσια ... τουτες τις μερες .. τις μερες πριν την καταιγιδα
το μυαλο ολων μας παει στις προφητειες του πατρος Παϊσιου. Oτι με εναν απιθανο τροπο
οι μεγαλες δυναμεις θα σακατεψουν την Τουρκια πριν προλαβει να μας ακουμπισει.

Δεν θα πω ... "ε ρε κατι γλεντια αν ΔΕΝ υπαρξει κανεις να μας προστατεψει" γιατι αυτο
περιλαμβανει και εμενα, εσας και την πατριδα μου. Και δεν χαιρομαι με εθνικες τραγωδιες.
Θα πω το αλλο ... τοσο ασχημο ηταν ολα αυτα τα χρονια που ακουγατε και ακουγαμε
Λιακοπουλους και Βελοπουλους, να μας επιανε λιγο μανιατικο (λιγο) και να λεγαμε
"οποια και να ειναι τα σχεδια του θεου ... θα εχουμε ετοιμα και τα δικα μας" ? ...

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ .... αυτα που γεμιζουν περηφανεια και αυτοπεποιθηση καποιον που
ΟΥΤΕ απορριπτει ανωθεν επεμβασεις αλλα ... ΟΥΤΕ και σερνεται ως παραλυτος
γυρω απο κολυμπηθρες. Τοσο ασχημο θα ηταν ? Ποσο μακρινη ηταν η εποχη
... που ΔΕΝ χρειαζομασταν κανεναν ? Θυμαται κανεις ?

Last edited:
Εγω έχω φορέσει τα hi-end φυσεκλίκια μου και περιμένω..

Αλλα έχω εμπιστοσύνη στους εταίρους μας..Τώρα τρώνε αυτοί..Δεν θα αφήσουν να συμβεί το οτιδήποτε... :flipout:

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Oσο και να μην το παραδεχομαστε δημοσια ... τουτες τις μερες .. τις μερες πριν την καταιγιδα
το μυαλο ολων μας παει στις προφητειες του πατρος Παϊσιου. Oτι με εναν απιθανο τροπο
οι μεγαλες δυναμεις θα σακατεψουν την Τουρκια πριν προλαβει να μας ακουμπισει.

Δεν θα πω ... "ε ρε κατι γλεντια αν ΔΕΝ υπαρξει κανεις να μας προστατεψει" γιατι αυτο
περιλαμβανει και εμενα, εσας και την πατριδα μου. Και δεν χαιρομαι με εθνικες τραγωδιες.
Θα πω το αλλο ... τοσο ασχημο ηταν ολα αυτα τα χρονια που ακουγατε και ακουγαμε
Λιακοπουλους και Βελοπουλους, να μας επιανε λιγο μανιατικο (λιγο) και να λεγαμε
"οποια και να ειναι τα σχεδια του θεου ... θα εχουμε ετοιμα και τα δικα μας" ? ...

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ .... αυτα που γεμιζουν περηφανεια και αυτοπεποιθηση καποιον που
ΟΥΤΕ απορριπτει ανωθεν επεμβασεις αλλα ... ΟΥΤΕ και σερνεται ως παραλυτος
γυρω απο κολυμπηθρες. Τοσο ασχημο θα ηταν ? Ποσο μακρινη ηταν η εποχη
... που ΔΕΝ χρειαζομασταν κανεναν ? Θυμαται κανεις ?

Αυτό το τελευταίο το <δεν χρειαζόμασταν κανέναν> πόυρ το τοποθετείς -χρονικά- Μάνο ;
Ιστορικά αν θυμάμαι καλά είναι κάπου 2300 πρίν .
Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο .

Εγω έχω φορέσει τα hi-end φυσεκλίκια μου και περιμένω..

Αλλα έχω εμπιστοσύνη στους εταίρους μας..Τώρα τρώνε αυτοί..Δεν θα αφήσουν να συμβεί το οτιδήποτε... :flipout:

Μήπως πήρες της Hypex?

Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Μήπως πήρες της Hypex?

Μπα που τέτοια τύχη...Μου έχουν χρεώσει κάτι μετασχηματιστές της ΔΕΗ και ακόμα προσπαθώ να τους ξοφλήσω...Ρε παιδιά -τους λέω- ένα καριοφίλι των 100 watt έχω γιατί μου χρεώνετε monoblock σε κάθε δωμάτιο;
Τίποτα αυτοί...
Τελος παντων..Μην χαλαω και το νημα με τις πολιτικές αναλύσεις..Δηλώνω αναρμόδιος ..Διάβασα κάτι 'χιουμοριστικο' που μου άρεσε και το παραθέτω..Δεν είναι από το 'ηρωικό' Πρώτο Θέμα του πατριώτη χελωνονιντζα Αναστασιαδη αλλά έχει γέλιο..
Εκει τα παίρνουν όλα σοβαρά...Όποτε μπαίνω μου θυμίζουν τον τίτλο του δίσκου των Κατσιμιχαιων ,''Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι''.. :)

Παμε λοιπον : https://pitsirikos.net/2018/02/%CE%BF-%CE%B5%CF%81%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%AC%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B5%CF%8D%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CF%89%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF/

Oι Έλληνες αγοράσαμε Mirage 2000, F16, φρεγάτες, S300, Patriots, υποβρύχια, Leopards, Εxoset, δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε αμαχητί. Άλλα κράτη ούτε στα όνειρα τους δεν έχουν τέτοιο οπλισμό. Η λογική λέει όσους λεονταρισμούς και να κάνει ο Ερντογάν και κάθε Ερντογάν, πάντα έχει κρυφό φόβο ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν πάρα πολύ δύσκολα και ανεξέλεγκτα.

Oι Έλληνες αγοράσαμε Mirage 2000, F16, φρεγάτες, S300, Patriots, υποβρύχια, Leopards, Εxoset, δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε αμαχητί. Άλλα κράτη ούτε στα όνειρα τους δεν έχουν τέτοιο οπλισμό. Η λογική λέει όσους λεονταρισμούς και να κάνει ο Ερντογάν και κάθε Ερντογάν, πάντα έχει κρυφό φόβο ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν πάρα πολύ δύσκολα και ανεξέλεγκτα.
Ναι μεν, αλλα η τουρκια ειναι πρωτη στους εξοπλισμους στην Ευρωπη και απο τις πρωτες παγκοσμιως.
Αλλα ναι, σε ενα ιδεατο τετ α τετ χωρων η Ελλαδα μπορουσε να τα βαλει με καποιες «υπερδυναμεις» οπως πχ Γερμανια, Γαλλια, Ισπανια... Με την Ιταλια ισως τα εβρισκε λιγο δυσκολα. Τι σημαινει αυτο?
Οτι οι χωρες αυτες πατησαν στην αναπτυξη και οχι στους εσωτερικους τους εξοπλισμους μη εχοντας αμεσα αντιπαλο να τους ενοχλει. Βασιστηκαν στο Νατο, usa και τους συνοριοφυλακες οπως πχ την Ελλαδα.
ΥΣ. Ισως σε συννενοηση με τη Τουρκα να μοιραζομασταν την Ευρωπη..:flipout:

Εγω προτεινω να φοβομαστε ΕΜΑΣ πρωτα.
Για την ακριβεια ... την νωθροτητα, τσαπατσουλια και κομπασμο μας.
Απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου, αυτα τα προτερηματα δεν αποδυναμωθηκαν.
Τουναντιον ... μεγαλωσαν.

Το να φοβομαστε τους Τουρκους, ενω ακομα και οι Κουρδοι η οι Συριοι, η οι Ιρανοι
δεν τους φοβουνται ιδιαιτερα ... δεν ειναι ηττοπαθεια ... ειναι αυτογνωσια και αναγκη.
Επιτρεψαμε ως εθνος, για πολλες δεκαετιες, ο κομπασμος να υπερβει την περισκεψη.
Γιατι σε τετοια καθημερινοτητα ζουσαμε. Και αυτο νομισαμε οτι μας ταιριαζε καλυτερα.

Τωρα πρεπει να αλλαξουμε .... και να αλλαξουμε ΔΡΑΣΤΙΚΑ και συλλογικα και ΓΡΗΓΟΡΑ.
Και ενας τροπος ειναι η περισκεψη σε προηγουμενες βεβαιοτητες. Ενας αλλος ειναι ...
να βαλουμε νεους ανθρωπους σε καιρια ποστα που, παρολη την απειρια τους, να ΜΗΝ
εχουν προσβληθει απο την γραφειοκρατικη νωθροτητα. Η Ελλαδα δεν χρειαζεται τον
πενηνταρη κοιλαρα που "δεν παει πουθενα αν δεν ανοιξει το Todaylicious για φραπα".
Ουτε την πενηνταρα ΔΥ που "σε παρακαλω πολυ, παρε κουπονι και μην με ζαλιζεις".

Θελει νεους (στην ψυχη και στο σωμα) που θα χουν ορεξη για οτι κληθουν να κανουν.
Που δεν θα εχουν προσβληθει απο την κουτοπονηρη διπλωματια ενος ψευτομαγκα.
Απο 30 και πανω ... ειναι χαμενο το παιχνιδι. ΔΕΝ υπαρχουν ! Απο 30 και κατω ...
κατι γινεται.

Σαν σήμερα πριν 105 χρόνια απελευθερώθηκαν τα Ιωάννινα,από ποιούς νομίζεις;

Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Σαν σήμερα πριν 105 χρόνια απελευθερώθηκαν τα Ιωάννινα,από ποιούς νομίζεις;

Πιπέρι στο στόμα!
Άκου εκεί απελευθερώθηκαν!
ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΙΣΤΟ!

Έτσι είναι το πολιτικά ορθό, Αστοιχείωτε!

Σοβαρά τώρα: :fahne90:

Μην φοβοσαστε τιποτε...

Εχετε το γελαστο παιδί...πως το λεγε το τραγουδι "της νικης" ; " Με το χαμογελο στα χειλη..."

Ε αυτο.

Tsipras_F-16_flight-790x400.jpg

Μακάρι να ήταν μόνο ο Τσίπρας το πρόβλημά μας.

Είδαμε και τους προηγούμενους τι πατριώτες ήτανε... άσε μη θυμηθώ τώρα και χαλαστώ.

Το πρόβλημά μας είναι ότι πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία συνολικά όσον αφορά την Τουρκία.

Η Τουρκία έχει για παράδειγμα τεράστιο ΔΙΚΟ της εξοπλιστικό πρόγραμμα.
Μεχρι και αεροπλανοφόρο ετοιμάζει -μόνη της- και θα το έχει έτοιμο το 2021.

v7e29kt7rbh01.jpg

Εμείς τι κάνουμε? αγοράζουμε μόνο απ'έξω?

Γιατί δε ρίχνουμε λεφτά σε έρευνα και ανάπτυξη?
Και την οικονομία θα οφελήσει και θα αρχίσουμε να κάνουμε κάτι και από μόνοι μας.
Είναι μια αυτοχρηματοδοτούμενη βιομηχανία.
Τι μας λείπει εκτός από θέληση?

Τολμάει ας πούμε η "μεγάλη" Τουρκία να τα βάλει με το μικρότερο από εμάς Ισραήλ?

Μακάρι Παναιαμ'...Γιατί αν περιμένουμε από τους τυπικούς πατριώτες σωθήκαμε..Θα τρέχουν πάλι σε τίποτα Παρισια αυτοεξοριστοι.. :)
Τα καημένα τα αυγά λυπάμαι η αληθεια ειναι...Οι προγονοι τους την έβγαλαν καλά με τα χρυσά δόντια και τις λίρες που καβατζωναν από δω και από κει...Τώρα γέμισε ο ντουνιάς σφραγίσματα. :))

Υπάρχει και ταινία με τον Βεγγο..Ο Παπαγιαννοπουλος στον ρόλο του τυπικού μαυραγορίτη...Κωμωδία της σειράς..Δεν είναι και Ταρκόφσκι να βγάλουμε την μπέμπελη μέχρι να καταλάβουμε τι παίζει...
Έρχονται τα νοήματα από μόνα τους.

Δεν τέλειωσε τίποτε ακόμη Νίκο.

Για να δούμε τι θα κάνουν οι αμερικανικές και ισραηλινές εταιρείες στο οικόπεδο 10.

Δεν νομίζω να κάνουν πίσω αυτοί.

Τότε μπορεί να δεις και τους Ιταλούς να γυρνάνε.

Εν τω μεταξύ η απραξία τους, τους κοστίζει 300.000 την ημέρα.

Για να δούμε πόση υπομονή θα έχουν.

Δυστυχώς τα νέα απο την Κυπριακή ΑΟΖ δεν είναι καλά.Το γεωτρύπανο της ΕΝΙ μάλλον αποχωρεί.
Έχουμε επιβιώσει κι από άλλες τέτοιες εθνικές τραγωδίες...

https://youtu.be/W2IdDHO6u7k

Όπως το βλέπει κανείς.Αν νομίζεις πως ο εθνικός πλούτος μιας χώρας είναι χρηματιστηριακό παράγωγο πάω πάσο.
Απλά νομίζω πως ο μέσος πολίτης της χώρας δεν θα δει φράγκο, απ' τον "εθνικό" πλούτο, στο ρίσκο όμως της ένοπλης σύρραξης συμμετέχει και αν στραβώσει η δουλειά, θα είναι ο "μέσος πολίτης" που θα βγάλει το φίδι απ' τη τρύπα

Status
Not open for further replies.