Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
Αν αναφέρεσαι στη διγλωσσία, τα πολλά μέτρα και σταθμά της ΕΕ και τη Αμερικής, θα συμφωνήσω 100% Σπύρο.

Κάποια πράγματα όμως έστω και τυπικά, έστω και για τα μάτια του κόσμου, τα κρατάνε.

Αυτό ξεπερνάει τα όρια ΙΜΟ.

Και τέλος πάντων, καλό είναι να καταλάβουμε ότι είμαστε μόνοι μας και πως ότι μπορούμε να κερδίσουμε από τους άλλους καλό είναι.
Αλλά μόνοι μας θα "καθαρίσουμε" αν χρειαστεί.
Δεν πρέπει να στηριζόμαστε σε κανένα άλλο.

Αν αναφέρεσαι στη διγλωσσία, τα πολλά μέτρα και σταθμά της ΕΕ και τη Αμερικής, θα συμφωνήσω 100% Σπύρο.

Κάποια πράγματα όμως έστω και τυπικά, έστω και για τα μάτια του κόσμου, τα κρατάνε.

Αυτό ξεπερνάει τα όρια ΙΜΟ.

Και τέλος πάντων, καλό είναι να καταλάβουμε ότι είμαστε μόνοι μας και πως ότι μπορούμε να κερδίσουμε από τους άλλους καλό είναι.
Αλλά μόνοι μας θα "καθαρίσουμε" αν χρειαστεί.
Δεν πρέπει να στηριζόμαστε σε κανένα άλλο.

Μπερδεμένα μου τα λες..Δηλαδή τι κάνουμε..Διαλέγουμε δερβέναγα; Και αν ναι ,γιατί να μην διαλέξουμε τους Γείτονες που είχαν κατεβάσει το ΦΠΑ στο 5% (δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα) και τους ανήκει και η λέξη.. :flipout:

Μπερδεμένα μου τα λες..Δηλαδή τι κάνουμε..Διαλέγουμε δερβέναγα; Και αν ναι ,γιατί να μην διαλέξουμε τους Γείτονες που είχαν κατεβάσει το ΦΠΑ στο 5% (δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα) και τους ανήκει και η λέξη.. :flipout:

Καθόλου μπερδεμένα!

Εντελώς ρεαλιστικά... σε ότι μας βολεύει να είμαστε μαζί με άλλους ΟΚ.

Σε ότι δεν μας βολεύει, μόνοι μας.

Για τα δύσκολα πάντως να ξέρουμε ότι είμαστε μόνοι μας.

Καθόλου μπερδεμένα!

Εντελώς ρεαλιστικά... σε ότι μας βολεύει να είμαστε μαζί με άλλους ΟΚ.

Σε ότι δεν μας βολεύει, μόνοι μας.

Για τα δύσκολα πάντως να ξέρουμε ότι είμαστε μόνοι μας.

Κανείς δεν είναι μόνος του, πάντα χρειάζεται ένας αμερικανός, ένας ισραηλινός να σου δώσει μια δορυφορική φωτογραφία να ξέρεις είναι ή δεν είναι κομάντος πάνω στα ΙΜΙΑ, μην αρχίζεις να τα ισοπεδώνεις τσάμπα και χαλάς και τις βόμβες και αρχίσεις και πόλεμο κατά λάθος.

Τα πράγματα δεν είναι καθόλου μπερδεμένα, είναι πολύ απλά. Οι σύμμαχοι σε βοηθάνε, δεν πρόκειται να κάνουν όλη τη δουλειά σου για πάρτη σου. Κλασικό παράδειγμα το Ισραήλ και οι ΗΠΑ. Το Ισραήλ πρώτα απέδειξε ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνο του στον Πόλεμο των Έξη Ημερών το 1967. Τότε και μόνο τότε αποφάσισαν οι Αμερικάνοι να το αναγορεύσουν σε κύριο σύμμαχό τους στη Μέση Ανατολή. Έτσι προέκυψε και η αερογέφυρα που έσωσε το Ισραήλ απο την κατάρρευση στον επόμενο πόλεμο του Γιομ Κιπουρ το 1973. Αλλά και πάλι το Ισραήλ πολέμησε μόνο του, είχε και έχει υλική, οικονομική και πολιτική στήριξη, αλλά ποτέ οι αμερικάνοι δεν έχυσαν ούτε μια σταγόνα αίμα στις αραβοϊσραηλινές συρράξεις. Ούτε έπαψαν οι αμερικάνοι να έχουν στενότατες σχέσεις με πολλά αραβικά κράτη.

Εμείς τι περιμένουμε; Περιμένουμε οι Ευρωπαίοι να στείλουν πολεμικά πλοία για να φυλάνε τα Ίμια και να τιμωρήσουν την Τουρκία για την κακή της συμπεριφορά, λες και είναι κάποιο άτακτο παιδί στο προαύλιο του σχολείου. Δε θελουμε συμμαχία, θέλουμε προστασία. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο...

Ακριβώς αυτό που λέει ο Κώστας."Αίγυπτος και Ισραήλ είναι σύμμαχοι της Ελλάδος διότι αυτό επιτάσσει η τωρινή γεωπολιτική και τακτική συγκυρία αλλά αυτό συμβαίνει σε θεωρητικό επίπεδο που σημαίνει ότι και οι δύο χώρες παρέχουν διπλωματική υποστήριξη και πληροφορίες αλλά ως εκεί...Καμία από τις δύο δεν θα αποστείλει στρατιωτικές δυνάμεις για να προστατέψουν την κυπριακή ΑΟΖ, εν ολίγοις δεν θα προσφέρουν... αίμα για κυριαρχικά δικαιώματα άλλων κρατών. "http://www.pronews.gr/amyna-asfalei...ail-symmahoi-alla-theoritikoi-plirofories-kai

Ποιος πιστεψε ποτε κατι τετοιο ;;;
Μου θυμιζει γιατι οι συνεταιροι μας δεν διαγραφουν και αυτα που χρωσταμε ;

Ποιος πιστεψε ποτε κατι τετοιο ;;;

Πολλοί, παρα πολλοί. Εδώ μέσα έχω διαβάσει πολλές φορές το ρητορικό ερώτημα: "Γιατί οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας/ το ΝΑΤΟ/ οι Αμερικάνοι δεν εγγυώνται τα σύνορά μας;". Το οποίο αν δεν κάνω λάθος είναι παλιό επιχείρημα του ΚΚΕ απο τη δεκαετία του '70. Δηλαδή αν γίνει πόλεμς να έρθουν οι Ευρωπαίοι (Γερμανοί, Άγγλοι, Γάλλοι κλπ.) και να πολεμήσουν για λογαριασμό μας.

Το επιχείρημα αυτό είναι ιδιαίτερα αστείο για πολλούς λόγους. Ένας είναι ότι όταν τελικά ήρθε το ΝΑΤΟ για να φυλάει τα σύνορά μας με την Τουρκία (για το μεταναστευτικό, ξέρετε εσείς) κάποιοι απο αυτούς που θέλανε το ΝΑΤΟ να εγγυηθεί τα σύνορά μας φωνάζενε για απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Άλλος ένας είναι ότι την παρούσα στιγμή η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή στρατιωτικά από κάποιες πάλαι ποτέ υπερδυνάμεις. Διαβάστε εδώ ας πούμε για τα χάλια της Bundeswehr.

Σε τραγική κατάσταση οι Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις

US: Cyprus ‛has every right’ to develop hydrocarbon reserves in its EEZ

The US Ambassador to Nicosia Kathleen Doherty has affirmed Washington’s position that Cyprus has every right to develop hydrocarbon reserves in its exclusive economic zone (EEZ).

After meeting with Cyprus President Nicos Anastasiades on Wednesday, Doherty said: “I relayed to the President that the United States feels very strongly that the Republic of Cyprus has the right to explore and exploit its resources in the exclusive economic zone.”

Washington is following events in the Eastern Mediterranean and is also engaging in these events, Doherty said, while expressing the hope that the ongoing problems will be resolved so that talks for the islands reunification can resume.

Turkish warships have blocked a rig from reaching a target inside Cyprus's EEZ where Italian company Eni is scheduled to conduct exploratory drilling.

http://www.ekathimerini.com/226022/...ht-to-develop-hydrocarbon-reserves-in-its-eez

Μου φαίνεται ότι με Ιταλούς ζόρικες δουλειές δεν γίνονται.......Στο Ναβαρίνο δεν υπήρχαν Ιταλοί!

Μου φαίνεται ότι με Ιταλούς ζόρικες δουλειές δεν γίνονται.......Στο Ναβαρίνο δεν υπήρχαν Ιταλοί!

Ούτε στη Ναύπακτο.

edit: Το σωστό είναι: ήταν όμως στη Ναύπακτο. Οπότε δεν ξέρεις τι γίνεται.

Τα πράγματα δεν είναι καθόλου μπερδεμένα, είναι πολύ απλά. Οι σύμμαχοι σε βοηθάνε, δεν πρόκειται να κάνουν όλη τη δουλειά σου για πάρτη σου. Κλασικό παράδειγμα το Ισραήλ και οι ΗΠΑ. Το Ισραήλ πρώτα απέδειξε ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνο του στον Πόλεμο των Έξη Ημερών το 1967. Τότε και μόνο τότε αποφάσισαν οι Αμερικάνοι να το αναγορεύσουν σε κύριο σύμμαχό τους στη Μέση Ανατολή. Έτσι προέκυψε και η αερογέφυρα που έσωσε το Ισραήλ απο την κατάρρευση στον επόμενο πόλεμο του Γιομ Κιπουρ το 1973. Αλλά και πάλι το Ισραήλ πολέμησε μόνο του, είχε και έχει υλική, οικονομική και πολιτική στήριξη, αλλά ποτέ οι αμερικάνοι δεν έχυσαν ούτε μια σταγόνα αίμα στις αραβοϊσραηλινές συρράξεις. Ούτε έπαψαν οι αμερικάνοι να έχουν στενότατες σχέσεις με πολλά αραβικά κράτη.

Εμείς τι περιμένουμε; Περιμένουμε οι Ευρωπαίοι να στείλουν πολεμικά πλοία για να φυλάνε τα Ίμια και να τιμωρήσουν την Τουρκία για την κακή της συμπεριφορά, λες και είναι κάποιο άτακτο παιδί στο προαύλιο του σχολείου. Δε θελουμε συμμαχία, θέλουμε προστασία. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο...

Κώστα μου καλά τα λες αλλά είπαμε δεν έχουμε ΗΓΕΤΗ πώς να το πούμε διαφορετικά? Όταν βλέπεις μια κυβέρνηση να προσπαθεί να υποβαθμίσει μια αντιπολίτευση με σκάνδαλα για να μην συντρίβει στις ερχόμενες εκλογές τότε εσύ νομίζεις ότι αυτοί μπορούν να σταθούν με πατριωτικό ανάστημα ?

Για να βγεις μπροστά πρέπει να το λέει η ψυχή σου και να πιστεύεις ότι όλα τα δίκια είναι με το μέρος και είναι αδιαπραγμάτευτα. Τέτοιος άνθρωπος δεν υπάρχει στην Ελλάδα αυτή την στιγμή ειδικά σε πολίτικο επίπεδο.

Τι να το κάνω εγώ να μας εμπλέξουν τα καμάρια μας σε πόλεμο για να διεκδικήσουμε εμείς τα δίκαια μας και τα εδάφη μας και αυτοί να τρέξουν νότια της Κρήτης να φυγαδευτούν στην μέση ανατολή και από εκεί ποιος ξέρει που άλλου.

Πολλοί, παρα πολλοί. Εδώ μέσα έχω διαβάσει πολλές φορές το ρητορικό ερώτημα: "Γιατί οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας/ το ΝΑΤΟ/ οι Αμερικάνοι δεν εγγυώνται τα σύνορά μας;". Το οποίο αν δεν κάνω λάθος είναι παλιό επιχείρημα του ΚΚΕ απο τη δεκαετία του '70. Δηλαδή αν γίνει πόλεμς να έρθουν οι Ευρωπαίοι (Γερμανοί, Άγγλοι, Γάλλοι κλπ.) και να πολεμήσουν για λογαριασμό μας.

Το επιχείρημα αυτό είναι ιδιαίτερα αστείο για πολλούς λόγους. Ένας είναι ότι όταν τελικά ήρθε το ΝΑΤΟ για να φυλάει τα σύνορά μας με την Τουρκία (για το μεταναστευτικό, ξέρετε εσείς) κάποιοι απο αυτούς που θέλανε το ΝΑΤΟ να εγγυηθεί τα σύνορά μας φωνάζενε για απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Άλλος ένας είναι ότι την παρούσα στιγμή η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή στρατιωτικά από κάποιες πάλαι ποτέ υπερδυνάμεις. Διαβάστε εδώ ας πούμε για τα χάλια της Bundeswehr.

Σε τραγική κατάσταση οι Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις

Η Γερμανία δεν χρειάζεται πολεμικό αεροσκάφος να βομβαρδίσει ή να απειλήσει άλλο κράτος. Αρκεί απλά να δωθούν κάποιες εντολές μέσω πολιτικών, τραπεζικών, και μυστικών υπηρεσιών καναλιών να κάνει ότι θέλει η Γερμανία οποιοδήποτε κράτος. Οι παλιού τύπου πόλεμοι γινόταν με όπλα με πυρίτιδα τώρα τα όπλα είναι η απόλυτος έλεγχος κρατών μέσω κυβερνητικής.

Η Γερμανία δεν χρειάζεται πολεμικό αεροσκάφος να βομβαρδίσει ή να απειλήσει άλλο κράτος. Αρκεί απλά να δωθούν κάποιες εντολές μέσω πολιτικών, τραπεζικών, και μυστικών υπηρεσιών καναλιών να κάνει ότι θέλει η Γερμανία οποιοδήποτε κράτος. Οι παλιού τύπου πόλεμοι γινόταν με όπλα με πυρίτιδα τώρα τα όπλα είναι η απόλυτος έλεγχος κρατών μέσω κυβερνητικής.

Ναι ... για χωρες σαν την Γερμανια.
Για χωρες σαν την Ελλαδα ... οι πολεμοι συνεχιζουν να ειναι με πυριτιδα.
Γειτονες μας δεν ειναι ουτε η Ελβετια, ουτε η Πολωνια, ουτε το Βελγιο.
Ουτε εχουμε επεκταθει σ'ολο τον κοσμο.

Κώστα μου καλά τα λες αλλά είπαμε δεν έχουμε ΗΓΕΤΗ πώς να το πούμε διαφορετικά? Όταν βλέπεις μια κυβέρνηση να προσπαθεί να υποβαθμίσει μια αντιπολίτευση με σκάνδαλα για να μην συντρίβει στις ερχόμενες εκλογές τότε εσύ νομίζεις ότι αυτοί μπορούν να σταθούν με πατριωτικό ανάστημα ?

Και αν αποδειχτούν αυτά που τους καταλογίζουν ποια θα είναι η κεντρική ιδέα;
Οτι τόσα χρόνια μας κυβερνούσε η ντόπια Κοζα Νοστρα και ότι δεν τρέχει κάστανο σε βαθμό που θα θέλαμε να τους δώσουμε άλλη μια ευκαιρία για να μας ξανακυβερνησουν ;

Αυτό ειναι κατάντια για έναν λαό και για τον καθέναν μας ξεχωριστά...Αν δεν υπάρξει κάποια στιγμή δικαιοσύνη,τι να τον κάνεις τον ηγέτη..

Άλλωστε ο ηγέτης,αν θέλει να λέγεται έτσι,θα πρέπει να διακατέχεται από το αίσθημα της δικαιοσύνης,αλλιώς είναι τύραννος και κατατάσσεται στα μαύρα κατάστιχα της ιστορίας..Ξεκάθαρα πράγματα.

Η κυβέρνηση βρίσκει και τα κάνει. Κακώς χρησιμοποιεί το σκάνδαλο Novartis για να παραμείνει κυβέρνηση, αλλά από την άλλη μεριά το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό. Η αντιπολίτευση θα μπορούσε να γλιτώσει πολύ εύκολα τη ρετσινιά: Αρκεί να έλεγε: "στηρίζω ηθικά τα στελέχη του κόμματός μας, πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι αθώοι, αλλά μέχρι την έκδοση ετυμηγορίας δεν συμμετέχουν στα όργανα του κόμματος και θα αποχωρήσουν εθελοντικά από όλα τα κομματικά τους αξιώματα. Πιστεύουμε στην ελληνική δικαιοσύνη μπλα μπλα".

Status
Not open for further replies.