Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

...αλλά μόνο ένα πράγμα χρειάζεται μια χώρα να έχει στρατιωτική επιτυχία και αυτό είναι πληροφορίες. Και εκεί νομίζω όλο αυτό το διάστημα που οι Τούρκοι δεν έχουν κάνει επίθεση είναι γιατί η Ελλάδα έχει τις απαραίτητες πληροφορίες.

Τι είδους πληροφορίες ? - γιατί οι πληροφορίες έχουν αξία όταν σε βάζουν σε επιφυλακή. Δεν έχουμε δει όμως να υπάρχει αδικαιολόγητη ελληνική κινητοποίηση. Και χωρίς ελληνική επιφυλακή, πως ξέρουν οι Τούρκοι οτι διέρρευσαν πληροφορίες ώστε να μην το αποπειραθούν ?

Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Τι είδους πληροφορίες ? - γιατί οι πληροφορίες έχουν αξία όταν σε βάζουν σε επιφυλακή. Δεν έχουμε δει όμως να υπάρχει αδικαιολόγητη ελληνική κινητοποίηση. Και χωρίς ελληνική επιφυλακή, πως ξέρουν οι Τούρκοι οτι διέρρευσαν πληροφορίες ώστε να μην το αποπειραθούν ?

Mια πληροφορία αρκεί. Τι γίνεται ακριβώς στις τουρκικές μοίρες μαχητικών ανά πάσα στιγμή. Και υπάρχουν πουλάκια που κελαηδάνε εκατέρωθεν. Πληρώνεις το κατάληλο άτομο. Στην Κύπρο το 74 οι Τούρκοι είχαν πληρωμένο ένα ταξιτζή ένα απλο παράδειγμα για να ξέρουν τι γίνεται μέσα σε ένα στρατόπεδο. Φαίνεται κωμικό αλλά είναι πολύ σοβαρό και είναι πραγματικότητα και αυτή τη στιγμή που μιλάμε όλα αυτά γίνονται. Ευτυχώς για την Ελλάδα η Τουρκία έχει πολλά θέματα με πολλούς πρόθυμους.

Έτσι Δημήτρη..Δε μπορώ να γράψω λεπτομέρειες αλλά πριν μερικά χρόνια η διοίκηση του ENISA είχε πολύ σοβαρές κουβέντες με ραδιοερασιτέχνες (αδειούχους φυσικά) και το αντίστοιχο σώμα του Ερυθρού Σταυρού με σκοπό να δημιουργηθεί πρωτόκολο για μιά σειρά καταστάσεων.

Εγώ γιατί πιστεύω πως δε θα γίνει τίποτα; Όλα είναι παιχνίδια εντυπώσεων.

Βασικά θέλω να πω πως σαν χώρα είμαστε μέλος της ΕΕ. Οποιαδήποτε "περίεργη" κίνηση θα φέρει τεράστιες οικονομικές αλλαγές. Ειδικά για τις χώρες εκτός ΕΕ δε νομίζω να είναι και το καλύτερο μια χώρα μέλος να δεχτεί επίθεση. Θα δείξει πολύ άσχημα πράγματα. Δεδομένου πως υπάρχουν οι ΗΠΑ και η Κίνα που με τις εταιρίες τους παραφυλάνε στη γωνία. Το παραμικρό γεγονός θεωρώ πως θα ταράξει όλο το οικοδόμημα της ΕΕ.

Εγώ γιατί πιστεύω πως δε θα γίνει τίποτα; Όλα είναι παιχνίδια εντυπώσεων...

Τότε γιατί παίζουν μόνο οι Τούρκοι κι εμείς τρέχουμε να επισκευάζουμε τα πλοία μας ?

Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Εγώ γιατί πιστεύω πως δε θα γίνει τίποτα; Όλα είναι παιχνίδια εντυπώσεων.

Βασικά θέλω να πω πως σαν χώρα είμαστε μέλος της ΕΕ. Οποιαδήποτε "περίεργη" κίνηση θα φέρει τεράστιες οικονομικές αλλαγές. Ειδικά για τις χώρες εκτός ΕΕ δε νομίζω να είναι και το καλύτερο μια χώρα μέλος να δεχτεί επίθεση. Θα δείξει πολύ άσχημα πράγματα. Δεδομένου πως υπάρχουν οι ΗΠΑ και η Κίνα που με τις εταιρίες τους παραφυλάνε στη γωνία. Το παραμικρό γεγονός θεωρώ πως θα ταράξει όλο το οικοδόμημα της ΕΕ.

Aργά ή γρήγορα ατύχημα θα γίνει,το πως θα παρουσιαστεί είναι το θέμα..και τι κόστος θα έχει.
Το ότι σιγά αλλά σταθερά χάσαμε κάποια εδάφη ακόμα και με μη πολεμικό τρόπο,είναι κάτι που δεν μας τιμά.Ίσως ακολουθήσουν και άλλες νησίδες ,που δεν θα εκπλαγώ αν κάποια μέρα κατοικηθούν ή γίνουν εκμεταλεύσιμες με άλλους τρόπους...Φαίνεται ότι υπάρχει πλάνο και αν θέλετε ρωτήστε ντόπιους από Ψέριμο ή Κάλυμνο στις επόμενες καλοκαιρινές σας διακοπές.
Χρόνο με το χρόνο παγιώνονται κάποια πράγματα,

Δεν μίλησα για τις αψιμαχίες. Δυστυχώς εδώ το έχουμε χάσει το παιχνίδι και δεν ξέρω αν είναι από ψηλά η αν απλά είμαστε ανίκανοι. Μίλησα για κανονικό πόλεμο. Εδώ θεωρώ ότι είναι το ζουμί. Θεωρώ πως ο σουλτάνος είναι πολύ έξυπνος για να τολμήσει να κάνει κάτι τέτοιο. Και οι Ευρωπαίοι δε νομίζω να τον αφήσουν. Θεωρώ ότι θα είναι τρομερό χτύπημα αξιοπιστίας. Όσο και να λέμε ότι η ΕΕ είναι γερμανοκρατουμενη δεν παύει να είναι ακόμη ένωση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

...Ίσως ακολουθήσουν και άλλες νησίδες ,που δεν θα εκπλαγώ αν κάποια μέρα κατοικηθούν ή γίνουν εκμεταλεύσιμες με άλλους τρόπους...Φαίνεται ότι υπάρχει πλάνο και αν θέλετε ρωτήστε ντόπιους από Ψέριμο ή Κάλυμνο στις επόμενες καλοκαιρινές σας διακοπές.
Χρόνο με το χρόνο παγιώνονται κάποια πράγματα,

H καούρα των Τούρκων είναι οι βραχονησιδες - όχι τα κατοικημένα νησιά. Τα κατοικημένα δεν θα μπορέσουν να τα κρατήσουν όταν κάτσουμε στο τραπέζι, λόγω μηδενικού τουρκικού πληθυσμού (στην Κύπρο προφανώς ήταν διαφορετικά). Το θέμα με τις βραχονησίδες είναι οτι έχουν υφαλοκρηπίδα και ορίζουν ΑΟΖ. Με 5-6 στρατηγικά επιλεγμένες ακατοίκητες και αδιάφορες βραχονησίδες , μπορούν να μας πάρουν την μισή ΑΟΖ στο Αιγαίο. Δεν είναι τυχαίο οτι θέλουν να γκριζάρουν και τα νησάκια πάνω απο την Κρήτη. Ως εκ τούτου, είναι τελείως αφελές και ανόητο να ακούγεται το "δύο ξερόβραχοι είναι τα Ιμια"...

...Θεωρώ πως ο σουλτάνος είναι πολύ έξυπνος για να τολμήσει να κάνει κάτι τέτοιο. Και οι Ευρωπαίοι δε νομίζω να τον αφήσουν. Θεωρώ ότι θα είναι τρομερό χτύπημα αξιοπιστίας. Όσο και να λέμε ότι η ΕΕ είναι γερμανοκρατουμενη δεν παύει να είναι ακόμη ένωση.

Πρώτον, δεν θα τους ρωτήσει. Θα πεί οτι αυτό είναι πρόβλημα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Δεύτερον, αν όλα κριθούν σε 3-4 μέρες, οι Ευρωπαίοι δεν θα έχουν προλάβει καν να συνεννοηθούν μεταξύ τους.Τρίτον, οι Ευρωπαίοι δεν έχουν κάνει τίποτα δραστικό να βοηθήσουν ούτε καν την Κύπρο που η μισή είναι ακόμα υπο κατοχή. Και δεν αναφέρω καθόλου το μέγεθος της αγοράς που είναι η Τουρκία ή οι επενδύσεις που έχουν γίνει εκεί.
Κοινώς, οι Ευρωπαίοι δεν θα κουνηθούν καθόλου, απλά θα καταδικάσουν και θα πουν μερικά ευχολόγια.

Οτι και αν κανει η Τουρκία θα ειναι ήδη συμφωνημένο απο τους εταίρους μας,όπως η ιστορία μας έχει διδάξει αρκετές φορές.
Να σημειώσω ότι αν οποιαδήποτε σύρραξη καταστρέψει τυχόν τουριστική σεζόν (που δεν θα ειναι μόνο μια) ελπίζω ότι είσαστε προετοιμασμενοι για καταστροφή πλέον της λεγόμενης Ελληνικής οικονομίας.
Συγνώμη που θα γίνω εριστικος,αλλα απο αυτά τα ρήμαδια τα νησιά που η ελληνική οικονομία αρμεγει χρονια τώρα χωρίς καμία ανταποδοτικότητα και κανένα σχεδιασμό ζει η υπόλοιπη Ελλάδα.
Να ελπίζουμε όλοι μας λοιπόν να παραμείνουμε χωρίς τσαμπουκάδες και μεγάλες κουβέντες και να μην κουναμε δάκτυλα σε μια αυτοκρατορία η οποία ειναι ήδη σε εμπόλεμη κατάσταση. Αλλωστε εμείς,μόνοι μας θα είμαστε.

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Οτι και αν κανει η Τουρκία θα ειναι ήδη συμφωνημένο απο τους εταίρους μας,όπως η ιστορία μας έχει διδάξει αρκετές φορές.
Να σημειώσω ότι αν οποιαδήποτε σύρραξη καταστρέψει τυχόν τουριστική σεζόν (που δεν θα ειναι μόνο μια) ελπίζω ότι είσαστε προετοιμασμενοι για καταστροφή πλέον της λεγόμενης Ελληνικής οικονομίας.
Συγνώμη που θα γίνω εριστικος,αλλα απο αυτά τα ρήμαδια τα νησιά που η ελληνική οικονομία αρμεγει χρονια τώρα χωρίς καμία ανταποδοτικότητα και κανένα σχεδιασμό ζει η υπόλοιπη Ελλάδα.
Να ελπίζουμε όλοι μας λοιπόν να παραμείνουμε χωρίς τσαμπουκάδες και μεγάλες κουβέντες και να μην κουναμε δάκτυλα σε μια αυτοκρατορία η οποία ειναι ήδη σε εμπόλεμη κατάσταση. Αλλωστε εμείς,μόνοι μας θα είμαστε.

Η καλύτερη επιλογή είναι να μην είσαι εριστικός .

Τις τελευταίες μέρες οι Πρέσβεις των Αμερικάνων, έχουν συνεχώς συναντήσεις με τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων και της Ελλάδας και της Τουρκίας, πράγμα που δείχνει την σοβαρότητα της κατάστασης που υπάρχει λόγω των πληροφοριών με κατασκοπεία και σίγουρα τις νουθεσίες που πέφτουν και στις δύο πλευρές για ηρεμία.

Τα περίπολα στον Έβρο πλέον γίνονται με ομάδες των 7 στρατιωτών......

Σχετικά με το αν έπρεπε να τιμωρηθεί ή όχι ο διοικητής που έχασε δύο στρατιώτες στον Έβρο υπάρχουν δύο απόψεις. Δική μου γνώμη είναι ότι πρέπει να υπάρξει τιμωρία δεν είναι μικρό περιστατικό. Να μη φτάσουμε στο επίπεδο να μη τιμωρηθεί ο κυβερνήτης όπως στην μαύρη σελίδα του ναυτικού με το Κωστάκος που πνίγηκαν 4, και χάθηκε εξοπλισμός αξίας 20 δις δραχμών έξι πανάκριβοι πύραυλοι... http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=83598 Ένα απόσπασμα:

Η πυραυλάκατος «Κωστάκος» ήταν από τις πλέον αξιόμαχες μονάδες του Στόλου μας. Η ταχύτητά της ξεπερνούσε τα 35 μίλια. Ο οπλισμός της από τους πλέον επίφοβους στον εχθρό. Εξι πυραύλους επιφανείας (και ακριβείας) «Πένγκιουιν», ένα πυροβόλο «Οτομελάρα», αντιαεροπορικά πυροβόλα και τορπιλοσωλήνες τύπου SST-4, γερμανικής κατασκευής, ικανές να πλήξουν σκάφη επιφανείας ακόμη και υποβρύχια. Ηλεκτρονικός εξοπλισμός άριστος, αφού διέθετε ραντάρ και ραντάρ κατεύθυνσης πυρός. Ηταν κατασκευασμένη αποκλειστικά από αλουμίνιο, για να είναι ελαφρότερη, ώστε να μπορεί να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Το αλουμίνιο δεν αντέχει στα τρακαρίσματα και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού που προσέχουν τις πυραυλακάτους και τις τορπιλακάτους σαν τα μάτια τους. Πουθενά να μην ακουμπήσουν, ούτε καν στις προβλήτες των λιμανιών. Με την ταχύτητα που έπεσε το οχηματαγωγό πάνω της ήταν σίγουρο ότι θα την βύθιζε. Από θαύμα (ή από καθαρή τύχη) δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα.

Σχετικά με τις επικοινωνίες εμένα είναι ο μεγαλύτερος φόβος μου για δυσλειτουργία στον ελληνικό στρατό. Μακάρι να έχουν κάνει σχέδια και δοκιμές γιατί παλιότερα υποφέραμε πάρα πολύ σε αυτό τον τομέα.

Τα γεγονότα του "Κωστάκου" το 1996 από που αντλησες πληροφορίες?
Και από που συμπεραίνεις ότι έφταιγε ο Κυβερνήτης της πυραυλακατου?
Καλό είναι να αφήνουμε τις έρευνες και τις ΕΔΕ σε ανθρώπους που ξέρουν και χειρίζονται καταστάσεις.
Στο πρόσφατο παρελθόν με το ναυτικό ατύχημα του "Κανάρη", συγκάλυψη για να προλάβω δεν υπήρξε και κινήθηκαν άμεσα οι διαδικασίες.

Η Κύπρος που αναφέρθηκε είναι σε κατοχή από το 1974. Πολύ πιο πριν την ένταξη της. Εμείς όμως δεν είμαστε σε κατοχή.
Δεν ξέρω. Θεωρώ πολύ απίθανο το γεγονός. Οι βραχονησίδες από την άλλη είναι πιο εύκολο. Συνεχείς αψιμαχίες μέχρι να πάμε σε διεθνές δικαστήριο όπως με το όνομα της Μακεδονίας.
Τι λέω πάλι. Θα είναι τεράστιο χτύπημα στο κύρος της ΕΕ ένα πολεμικό χτύπημα σε χώρα μέλος της. Εκτός και αν ετοιμάζετε διάλυση και βρουν ευκαιρία οι βόρειοι να πουν "κύριοι αποτύχαμε".

Τα γεγονότα του "Κωστάκου" το 1996 από που αντλησες πληροφορίες?
Και από που συμπεραίνεις ότι έφταιγε ο Κυβερνήτης της πυραυλακατου?

Μα υπάρχει επίσημο πόρισμα, που έριχνε σαφείς ευθύνες στον σημαιοφόρο που ήταν στη γέφυρα.

Δεν μίλησα για τις αψιμαχίες...... Μίλησα για κανονικό πόλεμο. Εδώ θεωρώ ότι είναι το ζουμί. Θεωρώ πως ο σουλτάνος είναι πολύ έξυπνος για να τολμήσει να κάνει κάτι τέτοιο. Και οι Ευρωπαίοι δε νομίζω να τον αφήσουν.....

Επειδη αυτο ακουγεται συχνα, μπορει καποιοσ να εξηγησει με ποιον τροπο δεν θα τον αφησουν.

Μην επαναλαβει παλι κατι του στυλ οικοσ αξιολογησησ. Κατι συγκεκριμενο που θα κανουν την μερα και ωρα που οι Τουρκοι θα χτυπησουν...με καποια στοιχεια η το δυνατον. Αριθμουσ μοναδεσ χωρεσ που θα αντιδρασουν κλπ....

Τι και ποιοσ

Όχι δεν έχω κάποιο στοιχείο. Εσείς που λέτε ότι θα γίνει πόλεμος έχετε κάτι; κάποιο χαρτί επιστρατευσης; Επίσης δε νομίζω οι διπλωμάτες να κάθονται και να παρατηρούν απαθής τι γίνεται. Σίγουρα θα υπάρχουν πιέσεις και συζητήσεις.

Ίσως είμαι πολύ ρομαντικός. Δεν ξέρω. Και κάτι άλλο. Ο σουλτάνος μέχρι τώρα κάνει πόλεμο στην ανατολική άκρη της χώρας του. Εκεί που είναι έρημος. Στην από δω πλευρά είναι η Κωνσταντινούπολη που είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλης της υφηλίου. Και είναι πάρα πολύ κοντά στα σύνορα μας. Πόσο καλό θα ήταν να υπάρξουν απώλειες σε αυτή την πόλη; θεωρείτε πως δεν θα υπάρξει επίθεση από εμάς εκεί; με αεροπορική επιδρομή;

Όχι δεν έχω κάποιο στοιχείο. Εσείς που λέτε ότι θα γίνει πόλεμος έχετε κάτι; κάποιο χαρτί επιστρατευσης; Επίσης δε νομίζω οι διπλωμάτες να κάθονται και να παρατηρούν απαθής τι γίνεται. Σίγουρα θα υπάρχουν πιέσεις και συζητήσεις.

Ίσως είμαι πολύ ρομαντικός. Δεν ξέρω. Και κάτι άλλο. Ο σουλτάνος μέχρι τώρα κάνει πόλεμο στην ανατολική άκρη της χώρας του. Εκεί που είναι έρημος. Στην από δω πλευρά είναι η Κωνσταντινούπολη που είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλης της υφηλίου. Και είναι πάρα πολύ κοντά στα σύνορα μας. Πόσο καλό θα ήταν να υπάρξουν απώλειες σε αυτή την πόλη; θεωρείτε πως δεν θα υπάρξει επίθεση από εμάς εκεί; με αεροπορική επιδρομή;

Αρα ερχομαστε στο τετραγωνο εκκινησησ. Αν γινει πολεμοσ...(δηλ. οταν χτυπησουν οι Τουρκοι).

Τι θα κανουν οι Ευρωπαιοι ? Εγω εχω στοιχεια (αριθμητικα) να σου πω...Τιποτα.
Εκτοσ αν περασουμε σε μια αλλη γλωσσα τηζ πυρηνικησ αποτροπησ, που φυσικα δεν θα χρησιμοποιηθει σε ενα τετοιο συμβατικο περιστατικο (ουτε για τα ωραια μασ ματια βεβαιωσ).

Ξέρεις ότι δε γίνονται παρασκηνιακες συναντήσεις; Η να το πάμε κι αλλιώς. Ξέρεις το βαθμό ετοιμότητας των Ευρωπαίων; Πολύ σίγουροι είστε για επερχόμενο επεισόδιο. Και δε μου αρέσει καθόλου αυτό. Δε λέω να μην είμαστε υποψιασμένοι. Αλλά αυτή η σιγουριά δε μου αρέσει.

Status
Not open for further replies.